tu samThe 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:18dje si djemilavjeshalica wrote: ↑10/08/2020 12:16napisah ti gore, ti nisi u stanju da ostvaris ni minimalni zenski standard, a kamoli muski minimalni, ali se javljas kao kompetentan da teoretises o standardima, patologijaThe 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:13
pa zavisi kako savijes kriterije, naravno da uvijek moze ako propises odredjene minimalne standarde.![]()
Danasnji "feminizam"
- vjeshalica
#12251 Re: Danasnji "feminizam"
- saint_mirad
#12252 Re: Danasnji "feminizam"
Majke ti? Ti to znas koliko su forumasi o kojima ne znas ama bas nista kompetentni za bilo sta? Zalite se na stereotipe, a upravo se ovako propagira stereotip o forumasima mudrolozima koji su nesposobni sami otvoriti teglu i slicne ublehe.vjeshalica wrote: ↑10/08/2020 12:15 Jedna vatrogaskinja u US Firefighters koja se bavi kao karijerom ili volontira je sposobnija nego vas dvojica prosjecnih teroeticara i mudrologa...dakle vi kao nekompetentni ste nebitni u izvodjenju zakljucaka o sposobnosti zena, jer to rade mnogo kompetentniji ljudi
Nije da se hvalim, ali mogao bih te bez problema nosit celu na ramenima, jer sam fizicki itekako sposoban.
-
The 51st State
#12253 Re: Danasnji "feminizam"
pitanje nije bio poziv za dalju komunikaciju.vjeshalica wrote: ↑10/08/2020 12:19tu samThe 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:18dje si djemilavjeshalica wrote: ↑10/08/2020 12:16
napisah ti gore, ti nisi u stanju da ostvaris ni minimalni zenski standard, a kamoli muski minimalni, ali se javljas kao kompetentan da teoretises o standardima, patologija![]()
- vjeshalica
#12254 Re: Danasnji "feminizam"
pa nisi kompetentan o mnogim stvarima, osim da izvodis teorije i zakljucke na osnovu mentaliteta treceg svijetasaint_mirad wrote: ↑10/08/2020 12:19Majke ti? Ti to znas koliko su forumasi o kojima ne znas ama bas nista kompetentni za bilo sta? Zalite se na stereotipe, a upravo se ovako propagira stereotip o forumasima mudrolozima koji su nesposobni sami otvoriti teglu i slicne ublehe.vjeshalica wrote: ↑10/08/2020 12:15 Jedna vatrogaskinja u US Firefighters koja se bavi kao karijerom ili volontira je sposobnija nego vas dvojica prosjecnih teroeticara i mudrologa...dakle vi kao nekompetentni ste nebitni u izvodjenju zakljucaka o sposobnosti zena, jer to rade mnogo kompetentniji ljudi
Nije da se hvalim, ali mogao bih te bez problema nosit celu na ramenima, jer sam fizicki itekako sposoban.![]()
osim fizicke predispozicije i nekih normi koje su uspostavljene od strane ljudi iz iskustva u poslu vatrogasnom( konkretan primjer) logično je da bit nije u tome da li ti bez problema mene mozes nositi na ramenima, jer bi prvenstveno kao turn off za zaposljavanje bio tvoj mentalitet, gdje u nomralnim open minded sredinama nije dobrodošao iz više razloga...diskriminisanje je u malo bolje uređenim državama skup sport za idiote
- vjeshalica
#12255 Re: Danasnji "feminizam"
nisi u kuci da naređuješ
-
The 51st State
#12256 Re: Danasnji "feminizam"
zalim slucaj,ne mislim se raspravljati sa takvim kognitivno disonantnim tonovima sa tvoje strane. nisi u stanju razumjeti najrprostiju asocijaciju.
Last edited by The 51st State on 10/08/2020 12:27, edited 3 times in total.
- wewa
#12257 Re: Danasnji "feminizam"
predrasude su cudo.
nedavno sam gledala nekakav show na National Geographicu, cinimise, gdje se u pojedinacnim epizodama po troje kandidata takmici protiv ekipe medvjede, vjerovali ili ne. za skupljanje bodova, odnosno pobjedu treba biti brzi, jaci, istrajniji od mede.
potrefila me epizoda s dvojicom kandidata i kandidatkinjom. ja sam je prva otpisala, reko ova krhka cura nema sanse. e ta krhka cura pobijedi obojicu suparnika:
https://www.tapinto.net/towns/paramus/s ... an-vs-bear
o takmicarki:
pfff.
nedavno sam gledala nekakav show na National Geographicu, cinimise, gdje se u pojedinacnim epizodama po troje kandidata takmici protiv ekipe medvjede, vjerovali ili ne. za skupljanje bodova, odnosno pobjedu treba biti brzi, jaci, istrajniji od mede.
potrefila me epizoda s dvojicom kandidata i kandidatkinjom. ja sam je prva otpisala, reko ova krhka cura nema sanse. e ta krhka cura pobijedi obojicu suparnika:
o takmicarki:
i onda neko generalizuje i kaze da zene, biva sve zene na dunjaluku, nesto ne mogu jer su bioloski ogranicene.A lifelong athlete, Shewchuk learned of the show while Internet surfing earlier this year and came across the casting call. Needless to say, she fit the bill. She’s a regular competitor in the Spartan Race, a global leader in obstacle course races with varying distance and difficulty held in the U.S. and franchised to 30 countries. She recently returned from San Francisco where she competed in the Spartan Race Elite Championship for which she finished 12th in the nation out of a few hundred runners. She’s also an avid skydiver and a self-professed motorcycle-riding tomboy and adrenaline junkie who derived great pleasure in roughhousing with the guys as a teenager while at Hackensack High School in the first half of the 2000s. There, she had been the only girl on her ice hockey team at one point, and a drum major in the marching band. At 19, she made the ultimate sacrifice when she served in the U.S. Army as a Black Hawk Helicopter Mechanic.
pfff.
- vjeshalica
#12258 Re: Danasnji "feminizam"
ti se i ne mozes raspravljati niti si u poziciji za takvo nestoThe 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:26zalim sluca,j ne mislim se raspravljati sa takvim kognitivno disonantnim tonovima sa tvoje strane.
- wewa
#12259 Re: Danasnji "feminizam"
a kako to u praksi izgleda: zena biva otpisana na prvu, jer je zena ili se mora dokazati visestruko u odnosu na muske kolege da bi uopce bila uzeta u razmatranje.The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:17
pa pazi, nisam ja protiv ako odredjena zena na konkursu postigne bolje rezultate od muskih kandidata u smislu, brzine, izrdrzljivosti, snage i slicnih parametara trazenih za posao da dobije isti u toj konkretnoj profesiji, ali sam protiv da dobije isti samo zato sto je zena. to bi bilo potencijalno ugrozavanje zivota.
ne zagovaram ni ja kvote, ali ne vidim da bez njih postizemo (dovoljan) napredak.
-
The 51st State
#12260 Re: Danasnji "feminizam"
mozes postaviti eksperiment i sa drugim parametrima, uzmi 100 random zena i muskaraca i daj im isti zadatak pa da vidimo rezultate, pojedinacni primjeri nisu pravilo.wewa wrote: ↑10/08/2020 12:26 predrasude su cudo.
o takmicarki:
i onda neko generalizuje i kaze da zene, biva sve zene na dunjaluku, nesto ne mogu jer su bioloski ogranicene.A lifelong athlete, Shewchuk learned of the show while Internet surfing earlier this year and came across the casting call. Needless to say, she fit the bill. She’s a regular competitor in the Spartan Race, a global leader in obstacle course races with varying distance and difficulty held in the U.S. and franchised to 30 countries. She recently returned from San Francisco where she competed in the Spartan Race Elite Championship for which she finished 12th in the nation out of a few hundred runners. She’s also an avid skydiver and a self-professed motorcycle-riding tomboy and adrenaline junkie who derived great pleasure in roughhousing with the guys as a teenager while at Hackensack High School in the first half of the 2000s. There, she had been the only girl on her ice hockey team at one point, and a drum major in the marching band. At 19, she made the ultimate sacrifice when she served in the U.S. Army as a Black Hawk Helicopter Mechanic.
pfff.
- vjeshalica
#12261 Re: Danasnji "feminizam"
pa to ti je pokusaj da iz vlastitih nesposobnosti i nemogucnosti kompenzuju nedostatak....uglavnom laprdanjem i izvođenjem debilnih zakljucakawewa wrote: ↑10/08/2020 12:26 predrasude su cudo.
o takmicarki:
pfff.
-
The 51st State
#12262 Re: Danasnji "feminizam"
tu se slazem, nema idealnog rjesenja, zloupotrebe su sa obje strane egzistirajuce.wewa wrote: ↑10/08/2020 12:28a kako to u praksi izgleda: zena biva otpisana na prvu, jer je zena ili se mora dokazati visestruko u odnosu na muske kolege da bi uopce bila uzeta u razmatranje.The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:17
pa pazi, nisam ja protiv ako odredjena zena na konkursu postigne bolje rezultate od muskih kandidata u smislu, brzine, izrdrzljivosti, snage i slicnih parametara trazenih za posao da dobije isti u toj konkretnoj profesiji, ali sam protiv da dobije isti samo zato sto je zena. to bi bilo potencijalno ugrozavanje zivota.
ne zagovaram ni ja kvote, ali ne vidim da bez njih postizemo (dovoljan) napredak.
-
The 51st State
#12263 Re: Danasnji "feminizam"
stalkujes i pises besmislice.vjeshalica wrote: ↑10/08/2020 12:27ti se i ne mozes raspravljati niti si u poziciji za takvo nestoThe 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:26zalim sluca,j ne mislim se raspravljati sa takvim kognitivno disonantnim tonovima sa tvoje strane.
- saint_mirad
#12264 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam zašto si istripovala da ja želim biti vatrogasac, moja branša je nešto sasvim drugo. Bosna/Srbija su zemlje drugog sveta, a ne trećeg. Zemlja trećeg sveta je neko u rangu Somalije i sličnih.vjeshalica wrote: ↑10/08/2020 12:24pa nisi kompetentan o mnogim stvarima, osim da izvodis teorije i zakljucke na osnovu mentaliteta treceg svijetasaint_mirad wrote: ↑10/08/2020 12:19Majke ti? Ti to znas koliko su forumasi o kojima ne znas ama bas nista kompetentni za bilo sta? Zalite se na stereotipe, a upravo se ovako propagira stereotip o forumasima mudrolozima koji su nesposobni sami otvoriti teglu i slicne ublehe.vjeshalica wrote: ↑10/08/2020 12:15 Jedna vatrogaskinja u US Firefighters koja se bavi kao karijerom ili volontira je sposobnija nego vas dvojica prosjecnih teroeticara i mudrologa...dakle vi kao nekompetentni ste nebitni u izvodjenju zakljucaka o sposobnosti zena, jer to rade mnogo kompetentniji ljudi
Nije da se hvalim, ali mogao bih te bez problema nosit celu na ramenima, jer sam fizicki itekako sposoban.![]()
![]()
osim fizicke predispozicije i nekih normi koje su uspostavljene od strane ljudi iz iskustva u poslu vatrogasnom( konkretan primjer) logično je da bit nije u tome da li ti bez problema mene mozes nositi na ramenima, jer bi prvenstveno kao turn off za zaposljavanje bio tvoj mentalitet, gdje u nomralnim open minded sredinama nije dobrodošao iz više razloga...diskriminisanje je u malo bolje uređenim državama skup sport za idiote, a da ne pricam o drugim kvalitetima koji su na niskom nivou ili ih nemas nikako, kad se pogleda velika konkurencija...
Ako mislis da sam nekompetentan za mnoge stvari, izvoli navedi za koje i razloge. Ovako sama tvoja tvrdnja ostaje u rangu nepotrkrepljene pretpostavke.
- wewa
#12265 Re: Danasnji "feminizam"
zasto bi se koristio nasumicni izbor, sta time zelis dokazati?The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:29
mozes postaviti eksperiment i sa drugim parametrima, uzmi 100 random zena i muskaraca i daj im isti zadatak pa da vidimo rezultate, pojedinacni primjeri nisu pravilo.
gdje si procitao tvrdnju da su muskarci i zene jednaki, medjusobno zamjenjivi u svim svojim ulogama? tako bih ja mogla reci hajde da uzmemo grupu od po 50 zena i muskaraca pa da vidimo ko ce biti uspjesniji u zatrudnjivanju. apsurdno.
- wewa
#12266 Re: Danasnji "feminizam"
postoji idealno rjesenje - postici takav nivo svijesti da se izbrisu predrasude. poceti s preodgojem drustva uvodjenjem rodno ravnopravnog narativa u obrazovanje, medije, postavljanjem standarda i normi u javnim uslugama i institucijama i njihovo dosljedno provodjenje.The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:31
tu se slazem, nema idealnog rjesenja, zloupotrebe su sa obje strane egzistirajuce.
problem je sto nam vlastodrsci ni ne razmisljaju o problemu, a kamoli o rjesenju.
-
The 51st State
#12267 Re: Danasnji "feminizam"
sta ti zelis dokazati iz dicovery dokumentarca?wewa wrote: ↑10/08/2020 12:35zasto bi se koristio nasumicni izbor, sta time zelis dokazati?The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:29
mozes postaviti eksperiment i sa drugim parametrima, uzmi 100 random zena i muskaraca i daj im isti zadatak pa da vidimo rezultate, pojedinacni primjeri nisu pravilo.
gdje si procitao tvrdnju da su muskarci i zene jednaki, medjusobno zamjenjivi u svim svojim ulogama? tako bih ja mogla reci hajde da uzmemo grupu od po 50 zena i muskaraca pa da vidimo ko ce biti uspjesniji u zatrudnjivanju. apsurdno.
upravo si dokazala moju poentu.
-
The 51st State
#12268 Re: Danasnji "feminizam"
drustva naprosto nefunkcionisu tako. ko ce definisati sta je ravnopravnost? koje naucne studije ce se koristiti za pojedine primjere, milion varijabli treba ispratiti.wewa wrote: ↑10/08/2020 12:38postoji idealno rjesenje - postici takav nivo svijesti da se izbrisu predrasude. poceti s preodgojem drustva uvodjenjem rodno ravnopravnog narativa u obrazovanje, medije, postavljanjem standarda i normi u javnim uslugama i institucijama i njihovo dosljedno provodjenje.The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:31
tu se slazem, nema idealnog rjesenja, zloupotrebe su sa obje strane egzistirajuce.
problem je sto nam vlastodrsci ni ne razmisljaju o problemu, a kamoli o rjesenju.
- saint_mirad
#12269 Re: Danasnji "feminizam"
Ravnopravnost je izvodljiva, i već to imaš u Skandinaviji.
- wewa
#12270 Re: Danasnji "feminizam"
evo zbog ovog. nema tog kriterija koji kandidatkinja iz primjera ne moze zadovoljiti.The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:38sta ti zelis dokazati iz dicovery dokumentarca?wewa wrote: ↑10/08/2020 12:35zasto bi se koristio nasumicni izbor, sta time zelis dokazati?The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:29
The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:03 onda je donja u vecini profesija zbog bioloske deteminante, prosto ne moze kriterije odredjenih profesija ispuniti samo zato sto joj je ceif raditi u tom polju.
-
The 51st State
#12271 Re: Danasnji "feminizam"
zavisi sta je cilj drustva, evo nas haba demografska kuga, a vidimo kako feminisam utice na demograsfske trendove. nije to bas jednostavno tako i utilitarno.
- wewa
#12272 Re: Danasnji "feminizam"
zakon je davno definisao sta je ravnopravnost, a na temelju medjunarodnih konvencija.The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:40drustva naprosto nefunkcionisu tako. ko ce definisati sta je ravnopravnost? koje naucne studije ce se koristiti za pojedine primjere, milion varijabli treba ispratiti.wewa wrote: ↑10/08/2020 12:38postoji idealno rjesenje - postici takav nivo svijesti da se izbrisu predrasude. poceti s preodgojem drustva uvodjenjem rodno ravnopravnog narativa u obrazovanje, medije, postavljanjem standarda i normi u javnim uslugama i institucijama i njihovo dosljedno provodjenje.The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:31
problem je u nepostivanju zakona, u nasljedivanju nezdravih drustvenih i porodicnih obrazaca i stavovima koji se na osnovu njih sticu. ovaj forum je odlican primjer.
- wewa
#12273 Re: Danasnji "feminizam"
potlacivanjem zena do veceg nataliteta, dakle?The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:44zavisi sta je cilj drustva, evo nas haba demografska kuga, a vidimo kako feminisam utice na demograsfske trendove. nije to bas jednostavno tako i utilitarno.
-
The 51st State
#12274 Re: Danasnji "feminizam"
mogu samo ponoviti opet, ako zadovolji kriterije i bude bolja od muskih protivkandidata apsolutno je stupidno ne zaposliti takvog kandidata.wewa wrote: ↑10/08/2020 12:43evo zbog ovog. nema tog kriterija koji kandidatkinja iz primjera ne moze zadovoljiti.The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:38sta ti zelis dokazati iz dicovery dokumentarca?wewa wrote: ↑10/08/2020 12:35
zasto bi se koristio nasumicni izbor, sta time zelis dokazati?
The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:03 onda je donja u vecini profesija zbog bioloske deteminante, prosto ne moze kriterije odredjenih profesija ispuniti samo zato sto joj je ceif raditi u tom polju.
-
The 51st State
#12275 Re: Danasnji "feminizam"
inputiras, samo sam ukazao na jednu posljedicu feminizma i kako stvari nisu crno bijele.wewa wrote: ↑10/08/2020 12:46potlacivanjem zena do veceg nataliteta, dakle?The 51st State wrote: ↑10/08/2020 12:44zavisi sta je cilj drustva, evo nas haba demografska kuga, a vidimo kako feminisam utice na demograsfske trendove. nije to bas jednostavno tako i utilitarno.
Last edited by The 51st State on 10/08/2020 12:48, edited 1 time in total.