Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#12176 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 08/08/2020 21:16
MarlboroGold wrote: 08/08/2020 18:52
saint_mirad wrote: 08/08/2020 18:41

Naravno da je wage gap nama nelogičan, ali ne zaboravi dobri moi MarlboroGold da feministkinje baš i ne barataju logikom. 😅 Inače ne bi pisale ovo što pišu.
Zato što idu emocijama, empatijom, galamom, ho ruk sistemom. Meni prvenstveno moja struka ne dozvoljava da na to gledam kao feministkinje, a onda i zdrav razum. Inače bih iste sekunde mogao poderati diplomu iz ekonomije.
Ovo treba uokviriti.
:mrgreen:
Ja znam kako sam došao do svoje. Ostali me ne interesuju.
MarlboroGold

#12177 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:12
The 51st State wrote: 09/08/2020 20:10
Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:07

defintivno znaci da su protiv zena :)
Aha, znaci sve zene bastine feminsticki pogled na svijet? Pa ti sama govoris da je to svojevrstan buckuris, a postaju ljudi slike zena koje ismijavaju te feministicke narative. Dakle pogresna ti je logika.
feministicke poglede, MNOZINA

svaka zena ce nesto pronaci u doticnim misljenjima feminizma, ne ne mora sve, ali ce se svaka zena identificirati sa problemima spcifcinim za zene :)

vi jos niste napsiali nesto lijepo o nekoj feminstkinji :) pa nemoguce je da su bas sve negativne licnosti, narocito iz povijesti :-D

znaci, vi ne postujete zene :)
Jesam ja o Ivani Orleanskoj iako tad još uvijek nije bila svjesna kojem je pokretu pripadala :mrgreen:
Od ovih koje su još žive - Germaine Greer i još neke kojih se trenutno ne mogu sjetiti. Pisao sam o tim ženama i ujedno sam ih hvalio.

Nemoj ba lupati. Da čitaš ne bi pisala to ili da ako su ljudi protiv feminizama (nekih ili svih) da su ujedno i protiv žena. To su nebuloze.
wewa

#12178 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

zposao wrote: 09/08/2020 21:06
Bloo wrote: 09/08/2020 20:55
To sto se na ovoj temi iznese da su sene zrtve nasilja u vecem procentu od muskaraca nije napad na tebe niti na muskarce generalno vec ukazivanje na jedan problem koji postoji odvajkada. I protiv kojeg se trebamo boriti zajednicki.

Ja jer sam zena. Ti jer si suprug, sin, otac, buduci djed i pradjed :mrgreen: ...

Nejasna mi je reakcija pojedinih forumasa koji na iznesene podatke reaguju kao da su oni ti koji zlostavljaju, koji ne daju curicama da se skoluju ili pak NE ZNAJU NIKOG iz svoje sredine....zasto reaguju kao da su uvrijedeni, da je sve laz i zavjera...?

jer eto dana su nam sva prava na papiru...i on u gradu ne zna nijednu curicu koja se ne skoluje...nek ode malo u ruralna podrucja gdje roditelji placaju kaznu sto dijete ne ide u skolu vec radi na polju. I da! ovdje ukljucujem i romsku populaciju...jer i Romi su gradani BiH...i njihove curice i zene isto su zrtve svih tih nasilja kao i neka Bosnjakinja, Hrvatica, Srpkinja, Ostalka (?) :D .......
Ja nemam obrambenu reakciju na ocakve podatke jer ne doživljam aktivizam kojim se ukazuje na probleme žena kao napad na sebe.

Upravo suprotno, suosjećam i sa životinjom a kako ne bi sa ljudskim bićem. Svaka žena i svaki čovjek zaslužuju živjeti u slobodi i dostojanstvu a država i društvo su ih dužni zaštititi.

Već sam rekao, mene samo smeta dilentatizam kod ovakve tematike koji se često može vidjeti u medijima.

Bombardira nas nekakva amaterska feministička ideologija, a na terenu situacija je još gora i nikog nema od tih silnih aktivista da pomogne ženama.

Mene hebe to podcjenjivanje priglupim člancima iz kojih apsolutno ništa ne znaš.

Bio je prije godinu dvvije slucaj iz hercegovine gdje je otac predator prema vlastitioj malodobnoj kćeri, a majka se jadna sama bori da istina izađe na vidjelo. Treba li spominjati kako je cijeli sustav zakazao. I sve te aktivisticke grupe.

Mene hebe jebavanje u mozak jeftinim forama, a nemam nista protiv ukazivanja na prave probleme i djelovanja na rjesavanju.
spominje se stalno 'bombardovanje amaterskom feministickom ideologijom' - pa me zanima gdje ste to vi, muskarci i citaoci, izlozeni tom sadrzaju? u BiH, ovom forumu ili po internetskim bespucima?

jer koliko vidim, veliki broj forumasa dodje ovdje pun bijesa zbog bedastoca koje procitaju po internetu, od ko zna kakvih autorica, u ko zna kakvim kontekstima, a onda se obruse na forumasice koje ovdje, u BiH, na ovom forumu pisu o stanju zenskih prava. apsurdna je to situacija.

da, mediji su ogroman problem, ne samo kad su (zenska) ljudska prava i izvjestavanje u pitanju. upravo sami mediji poticu, opravdavaju, zataskavaju ili u najboljem slucaju neadekvatno izvjestavaju o nasilju u porodici (pa kaze nekidan naslov - ljubomorni muz zapalio suprugu i ubio je - ko biva, kurvala se pa je dobila sta je zasluzila, nije on kriminalac kojem treba suditi po kratkom postupku nego blecak kojem su emocije bile presnazne. sto bi rekao forumas, proradila mu aktivna muska energija).

i onda se ovdje, na ovoj temi, mijesaju babe i zabe. jer razlog za studiju obradjenu u smlacenom clanku zaista postoji - zene jesu rod koji losije prolazi u ovom drustvu nesklonom svojim gradjanima. razloga je puno, a lijek samo jedan - zajednicko djelovanje do istinske ravnopravnosti i dobrobiti za sve.
MarlboroGold

#12179 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Nemoj wewo da se vratim unazad i da nađem sve što ste vi same postavljale. I same ste nebrojeno puta kačile smeće od članaka koji se nisu uvijek odnosili na BiH.
Connaisseur Karlin

#12180 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote: 10/08/2020 08:57
Connaisseur Karlin wrote: 09/08/2020 20:12
The 51st State wrote: 09/08/2020 20:10

Aha, znaci sve zene bastine feminsticki pogled na svijet? Pa ti sama govoris da je to svojevrstan buckuris, a postaju ljudi slike zena koje ismijavaju te feministicke narative. Dakle pogresna ti je logika.
feministicke poglede, MNOZINA

svaka zena ce nesto pronaci u doticnim misljenjima feminizma, ne ne mora sve, ali ce se svaka zena identificirati sa problemima spcifcinim za zene :)

vi jos niste napsiali nesto lijepo o nekoj feminstkinji :) pa nemoguce je da su bas sve negativne licnosti, narocito iz povijesti :-D

znaci, vi ne postujete zene :)
Jesam ja o Ivani Orleanskoj iako tad još uvijek nije bila svjesna kojem je pokretu pripadala :mrgreen:
Od ovih koje su još žive - Germaine Greer i još neke kojih se trenutno ne mogu sjetiti. Pisao sam o tim ženama i ujedno sam ih hvalio.

Nemoj ba lupati. Da čitaš ne bi pisala to ili da ako su ljudi protiv feminizama (nekih ili svih) da su ujedno i protiv žena. To su nebuloze.
Price o Ivani Orlanskoj su preuvelicane, idelaizirane , to pisu i kazu svi povijsnicari, znaci tebi se dopada polu-mitoloska price o zeni, a nisi spomenuo nase zene skojevke u drugom svijetskom ratu :)

Ne, nisu izmlisljotine, imamo postove, dokaze, nacin vaseg obracanja zenama na temi, a sinoc forumas rece da je ova tema bespotrebna :oops:

Ti si pohvalo par feminstikinja, oh wow, ali u tvojim osobnim postovima i dalje se nazire blagi povremeni talas sovinzma. :)
MarlboroGold

#12181 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 10/08/2020 09:16 Ti si pohvalo par feminstikinja, oh wow, ali u tvojim osobnim postovima i dalje se nazire blagi povremeni talas sovinzma. :)
Razumijem jbg... inače ne bi imalo smisla. Moraš opravdati vlastito feminističko stajalište :sladoled:

Joj kako bi sad legao onaj tvoj smiley sa ispijanjem kafe :ljulja:
Connaisseur Karlin

#12182 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 10/08/2020 09:18
Connaisseur Karlin wrote: 10/08/2020 09:16
Ti si pohvalo par feminstikinja, oh wow, ali u tvojim osobnim postovima i dalje se nazire blagi povremeni talas sovinzma. :)
Razumijem jbg... inače ne bi imalo smisla. Moraš opravdati vlastito feminističko stajalište :sladoled:

Joj kako bi sad legao onaj tvoj smiley sa ispijanjem kafe :ljulja:
oh, na ovoj temi ste sitne svadjalice :D

ovako zene na temi ne pisu, a vidite sebe, kmecavci :lol:

optuzujete zene da su femintskinje jer je tema o zenama i njihovim problemima u danasnjim drustvima , i ne zelite priznati da postoji teznja muskraca kontroliranja zena :D
wewa

#12183 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote: 10/08/2020 09:15 Nemoj wewo da se vratim unazad i da nađem sve što ste vi same postavljale. I same ste nebrojeno puta kačile smeće od članaka koji se nisu uvijek odnosili na BiH.
kako to komuniciras i s kojim ciljem?
opet nisi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam postavila, istina drugom forumasu, ali mogao si bez ustrucavanja.

tema je feminizam i postavljam(o) tekstove koji se ticu teme. ako nadjes nesto nedolicno sto sam postavila, bujrum, samo izvoli i citiraj.
MarlboroGold

#12184 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

wewa wrote: 10/08/2020 09:24
MarlboroGold wrote: 10/08/2020 09:15 Nemoj wewo da se vratim unazad i da nađem sve što ste vi same postavljale. I same ste nebrojeno puta kačile smeće od članaka koji se nisu uvijek odnosili na BiH.
opet nisi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam postavila, istina drugom forumasu, ali mogao si bez ustrucavanja.

tema je feminizam i postavljam(o) tekstove koji se ticu teme. ako nadjes nesto nedolicno sto sam postavila, bujrum, samo izvoli i citiraj.
Fino. Raskrinkavam tvoje pokušaje okretanja cijele priče na "veliki broj forumasa dodje ovdje pun bijesa zbog bedastoca koje procitaju po internetu, od ko zna kakvih autorica, u ko zna kakvim kontekstima, a onda se obruse na forumasice koje ovdje, u BiH, na ovom forumu pisu o stanju zenskih prava", a vi ste upravo same bombardovale amaterskom feminističkom ideologijom na 489 stranica teme.

Ima i ovog da mi nekad nešto postavimo ili ako pročitamo pa se ovdje javimo, ali u 80-90% slučajeva to radite vi sa katastrofalnim člancima zasnovanim na nikakvim istraživanjima i na osnovu čega dobijete reakcije kakve god da su... uglavnom nisu pozitivne. Nisu svi takvi, ali veliki broj jeste.
wewa

#12185 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote: 10/08/2020 09:31

Fino. Raskrinkavam tvoje pokušaje okretanja cijele priče na "veliki broj forumasa dodje ovdje pun bijesa zbog bedastoca koje procitaju po internetu, od ko zna kakvih autorica, u ko zna kakvim kontekstima, a onda se obruse na forumasice koje ovdje, u BiH, na ovom forumu pisu o stanju zenskih prava", a vi ste upravo same bombardovale amaterskom feminističkom ideologijom na 489 stranica teme.

Ima i ovog da mi nekad nešto postavimo ili ako pročitamo pa se ovdje javimo, ali u 80-90% slučajeva to radite vi sa katastrofalnim člancima zasnovanim na nikakvim istraživanjima i na osnovu čega dobijete reakcije kakve god da su... uglavnom nisu pozitivne.
a cime raskrinkavas?

navedi jednu tezu koju si uspjesno opovrgao.
vjeshalica

#12186 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

wewa wrote: 10/08/2020 09:09
da, mediji su ogroman problem, ne samo kad su (zenska) ljudska prava i izvjestavanje u pitanju. upravo sami mediji poticu, opravdavaju, zataskavaju ili u najboljem slucaju neadekvatno izvjestavaju o nasilju u porodici (pa kaze nekidan naslov - ljubomorni muz zapalio suprugu i ubio je - ko biva, kurvala se pa je dobila sta je zasluzila, nije on kriminalac kojem treba suditi po kratkom postupku nego blecak kojem su emocije bile presnazne. sto bi rekao forumas, proradila mu aktivna muska energija).
Neki su ejakulirali od srece kad su procitali da je alfa muzjak zapalio zenu jer se kurvala, njihov san o kaznjavanju preljubnica,o kojem su srali nekoliko listova unazad se ostvario.
Pojedini komentari i stavovi su odraz zatucanosti drustva u kojem necete vidjeti promjene na bolje u narednih 5000 godina
MarlboroGold

#12187 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

wewa wrote: 10/08/2020 09:33

Ima i ovog da mi nekad nešto postavimo ili ako pročitamo pa se ovdje javimo, ali u 80-90% slučajeva to radite vi sa katastrofalnim člancima zasnovanim na nikakvim istraživanjima i na osnovu čega dobijete reakcije kakve god da su... uglavnom nisu pozitivne.
a cime raskrinkavas?

Neka zadržaću za sebe. Nemam vremena da se bavim Karlinkinim fazonima.
wewa

#12188 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

MarlboroGold wrote: 10/08/2020 09:35
nimalo me ne iznenadjuje.
MarlboroGold

#12189 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ni mene vaši dječiji fazoni.
MarlboroGold

#12190 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 10/08/2020 09:23 oh, na ovoj temi ste sitne svadjalice :D

optuzujete zene da su femintskinje jer je tema o zenama i njihovim problemima u danasnjim drustvima , i ne zelite priznati da postoji teznja muskraca kontroliranja zena :D
Naravno da postoji. Pa mi smo superiorniji u svakom pogledu :mrgreen:
saint_mirad

#12191 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Muškarci koji pišu ovde daju potrebni nuance, jer feministkinje previše vremena provode u eho-komori istomisljenica.

Ne znam gde su ti postovi na temi gde se muškarcima diže na to da neko mlati ženu. Svi smo protiv toga, valjda je to jasno.
Connaisseur Karlin

#12192 Re: Danasnji "feminizam"

Ima i ovog da mi nekad nešto postavimo ili ako pročitamo pa se ovdje javimo, ali u 80-90% slučajeva to radite vi sa katastrofalnim člancima zasnovanim na nikakvim istraživanjima i na osnovu čega dobijete reakcije kakve god da su... uglavnom nisu pozitivne. Nisu svi takvi, ali veliki broj jeste.
upisi muskraca na temi su rezultat neinformiranosti, neznanja, loseg ukusa humora , a sve sa cijem sakrivanja vlastitog straha i ifnoeriornosti veanih za pojam zene :-D

a mi, zene, smo krive jer pokusvamo reci da postoje problemmi vezani za status zena u svijetu i na Blkananu, ali vi tvrdite da u Evropi ne postoje takvi problemi, jer su isti danas problemi treceg Svijeta :-)

Moja prijaetjica pilotkinja , je jednm prilikom traziila posoa , immali su otovrenu pozociju u BiH, rekli su jojda je ona zena, a zene ne zaposljavaju na dotinoj pozociji :lol:
Connaisseur Karlin

#12193 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 10/08/2020 09:39
Connaisseur Karlin wrote: 10/08/2020 09:23 oh, na ovoj temi ste sitne svadjalice :D

Naravno da postoji. Pa mi smo superiorniji u svakom pogledu :mrgreen:
tvoja najdrza feminstikina je izjavila da se muskraci boje zena :D
Connaisseur Karlin

#12194 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 10/08/2020 09:35
wewa wrote: 10/08/2020 09:33

a cime raskrinkavas?

nespsobnjakovicu jedan , najlakse je mene okriviti za bilo sto na temi :D
MarlboroGold

#12195 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 10/08/2020 09:44

upisi muskraca na temi su rezultat neinformiranosti, neznanja, loseg ukusa humora , a sve sa cijem sakrivanja vlastitog straha i ifnoeriornosti veanih za pojam zene :-D

a mi, zene, smo krive jer pokusvamo reci da postoje problemmi vezani za status zena u svijetu i na Blkananu, ali vi tvrdite da u Evropi ne postoje takvi problemi, jer su isti danas problemi treceg Svijeta :-)

Moja prijaetjica pilotkinja , je jednm prilikom traziila posoa , immali su otovrenu pozociju u BiH, rekli su jojda je ona zena, a zene ne zaposljavaju na dotinoj pozociji :lol:
Kao što kolega mirad reče jaka vam ta eho komora :mrgreen:
'ta će žena pilotkinja u BiH nek se drži kuhinje. Ako nije stručna za šporetom ima vremena kad će naučiti :trep:
Last edited by MarlboroGold on 10/08/2020 09:49, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#12196 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 10/08/2020 09:46 nespsobnjakovicu jedan , najlakse je mene okriviti za bilo sto na temi :D
Ko te krivi? Zujiš u prazno :zzzz:
saint_mirad

#12197 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

MarlboroGold wrote: 10/08/2020 09:48
Connaisseur Karlin wrote: 10/08/2020 09:46 nespsobnjakovicu jedan , najlakse je mene okriviti za bilo sto na temi :D
Ko te krivi? Zujiš u prazno :zzzz:
Ironično, ona je ta koja krivi muškarce na temi da su vaki-naki, nemajući svest o sebi i njenim upisima.

Daning-Kruger efekat.
The 51st State

#12198 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

to su ti problemi.
Connaisseur Karlin

#12199 Re: Danasnji "feminizam"

oooooo sastala se ekipa cojonesa jutros :izet:

smoa vam je mozak jos na leru :D
The 51st State

#12200 Re: Danasnji "feminizam"