USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
muhafuca

#2401 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

ultima_palabra wrote: 09/08/2020 21:15
muhafuca wrote: 09/08/2020 19:25
ultima_palabra wrote: 09/08/2020 13:45

Pa vidis da nemas pojma sta pricas... on govori da je kritikovao Clintona po pitanju Bosne i da po njegovom misljenju nema razlike izmedju njegove i Bushove vanjske politike. Koji danas senator smije tako kritikovati predsjednika iz svoje stranke? I govori da je trebalo intervenisati 1992., a najkasnije 1993.

I sve rezolucije je predlagao sa republikancem Bob Doleom, tako da nije u pitanju neko politikanstvo.
Vidis da nemas pojma sta pricas

Ja kazem "hvala" clintone jer je na kraju ipak on taj koji odlucuje i koji je odlucio.

mogao je Biden laprdati sta hoce, trebalo je ovo trebalo je ono, da clinton kao predsjednik nije donio odluku laprdanje bi bilo u prazno

eh sad sto su clintonu trebali pozitivni poeni za izbore 1996 pa je upakovao sve to i spojio u paket

to je vec druga prica.

Kazem "hvala" bidene zato sto ti guras neku pricu kao da je Biden bosnu oslobodio pa mu ironicno zahvaljujem

a svi demokrate koji rade sa republikancima su vecinom ovi demokrate koji su na platnom spisku Vojno Industrijskog Komplexa.

nista to nije neobicno za njih -

sto se ne udruze npr Demokrate i Republikanci oko povecavanja poreza Milijarderima ili da donesu dobar zakon o zdravstvu

ili milion nekih pitanja koja bi bila od koristi obicnom gradjaninu? Nema ko podmazat tu da se prevazidju "stranacke razlike"

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I da podvucemo - imas li ti sta pozitivno o Bidenu reci da je Friskije od Devedestih.

Ti se ufatio 93e i 95e

Covjek je trenutno Dead Man Walking - ako nekim cudom i prevarama i uspije pobjediti

trebat ce ga neko za ruku uvasti u Bjelu Kucu i objasniti mu u kojoj sobi treba lezat i odmarat 4 godine

do sljedecih izbora.
Ne kontam poentu... Clinton je donio odluku i sad se trebamo posrati po svim prijateljima koje smo imali. A i po Clintonu jer nije intervenisao na vrijeme?

Nas interesuje jaka i angazovana Amerika, jak NATO, cvrst stav prema Rusiji i Kini. Trump gura izolacionizam i jaransku “ima li mene tu” politiku u kojoj je sve na prodaju ako on nadje svoj interes.
1)Tacno. Previse kompleksna situacija za tebe.

2)Vas moze interesovati sta hocete (ne znam zasto sam sebe persiras al evo da ti i ja udovoljim)

a svakog pojedinacno moze interesovati ono sto on sam skonta da ga treba interesovati.
ultima_palabra

#2402 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

madner wrote: 09/08/2020 20:38 Problem je sto to nije Joe Biden iz 1993 godine, niti je demokratska stranka ista kao tada. Za BiH je bitno da USA ostane aktivna u regionu i svijetu. Joe ako se povuce sljedece godine ce izazvati takvu krizu jer ce predsjednica biti neizabrana voljom birackog tijela da je to worst case za BiH.
Pa ne moze biti neaktivnija nego sada.

A potpredsjednik je svakako izabran na istom tiketu kao i predsjednik.
ultima_palabra

#2403 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Frajer rezonuje ko malo dijete i onda govori drugima da je to previse kompleksno za njih :mrgreen:
jeza u ledja

#2404 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote: 09/08/2020 21:14
muhafuca wrote: 09/08/2020 19:30
cyprus wrote: 09/08/2020 16:09

E ovo je zaista neki novi nivo ignorancije i gluposti :D
na nesto konkretno imas zamjerku ili laprdas uprazno?
Da bi ti bilo jasnije, dijelove tvog teksta koji imaju smisla i o kojima se može nešto diskutovat sam obojio u plavo, a one koji su čista i iskonska glupost sam pocrvenio :)
:lol: :lol:
jeza u ledja

#2405 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 09/08/2020 21:24 Frajer rezonuje ko malo dijete i onda govori drugima da je to previse kompleksno za njih :mrgreen:
Sve mi se vise cini da jeste u pitanju dijete. I to dijete sa jakim mazohistickim porivima. Njemu je izgleda cilj da dokaze sebi da uopste moze vodit diskusiju sa odraslim ljudima. Nebitna je sustina, bitno je da nesto kao ima da kaze.

Ovo u vezi Bidena i BiH, mene sramota ovakvih ljudi. No dobro.
muhafuca

#2406 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

mozete vi i privatno onanisati jedan drugom. ne morate ovako javno.

sve konkretno sto ste ispljunuli na sve vam je odgovoreno konkretno.

eh kad ste popadali na svim konkretnim stvarima onda - "hej hajmo se mi skupiti pa jedan drugog tapsati po ledjima"
jeza u ledja

#2407 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Pisat pa spavat.
muhafuca

#2408 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

i ti.

i nemoj zaboravit poljubit decka prije spavanja
madner

#2409 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by madner »

tutku wrote: 09/08/2020 20:41
madner wrote: 09/08/2020 20:38 Problem je sto to nije Joe Biden iz 1993 godine, niti je demokratska stranka ista kao tada. Za BiH je bitno da USA ostane aktivna u regionu i svijetu. Joe ako se povuce sljedece godine ce izazvati takvu krizu jer ce predsjednica biti neizabrana voljom birackog tijela da je to worst case za BiH.
Jesi li upoznat sa trumpovom FP? Nema usa intervencija, povlacimo se, baziramo se na rat s kinom i ostalo pasivnost. To je prijatelju sve sto oni anamo na balkanu zele. Joe Biden znaci aktivnu SAD u svijetu, a historija kaze kad se povuce jedna sila taj prostor popuni druga, pa ti vidi kako se nama pise po Trumpovoj formuli.
Kako zamisljas samoizolaciju i rat sa Kinom u isto vrijeme? To ti je novi hladni rat, a Kina ima svoje pipke i na Balkanu.

Ovaj prostor je odavno prepusten Njemackoj i rezultati nikako nisu obecavajuci, a vizija je jos gora. Nije slucajno Njemacka vodila Mostar a USA Brcko, jedna sredina je primjer kako se moze, druga nije imala izbore.

Ali da ne bude zabune, tu nema razlike izmedju oba kandidata.
madner

#2410 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by madner »

ultima_palabra wrote: 09/08/2020 21:22

USA je aktivna koliko je potrebno, najbitniji je faktor zastrasivanja. Ako neko misli da se Dodo boji Njemaca i strogih sankcija u vidu blokade EU puta, taj nije shvatio igru.

Isti je ticket, samo na menue pise da je Joe glavno jelo. Ako kuhar zna da nije, to je podvala.
ultima_palabra

#2411 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

madner wrote: 09/08/2020 22:54
ultima_palabra wrote: 09/08/2020 21:22

USA je aktivna koliko je potrebno, najbitniji je faktor zastrasivanja. Ako neko misli da se Dodo boji Njemaca i strogih sankcija u vidu blokade EU puta, taj nije shvatio igru.

Isti je ticket, samo na menue pise da je Joe glavno jelo. Ako kuhar zna da nije, to je podvala.
Dobro, ali sa ovakvom politikom onda ostaje status quo.

Pa ne zna kuhar nista. Nece se Joe sigurno povuci sam od sebe. Moze odapeti, ali moze i Trump.
jeza u ledja

#2412 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote: 09/08/2020 22:15 i ti.

Ooh, kinky. Nisam znao da te to pali. :igra1:
tutku

#2413 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by tutku »

madner wrote: 09/08/2020 22:51
tutku wrote: 09/08/2020 20:41
Jesi li upoznat sa trumpovom FP? Nema usa intervencija, povlacimo se, baziramo se na rat s kinom i ostalo pasivnost. To je prijatelju sve sto oni anamo na balkanu zele. Joe Biden znaci aktivnu SAD u svijetu, a historija kaze kad se povuce jedna sila taj prostor popuni druga, pa ti vidi kako se nama pise po Trumpovoj formuli.
Kako zamisljas samoizolaciju i rat sa Kinom u isto vrijeme? To ti je novi hladni rat, a Kina ima svoje pipke i na Balkanu.

Ovaj prostor je odavno prepusten Njemackoj i rezultati nikako nisu obecavajuci, a vizija je jos gora. Nije slucajno Njemacka vodila Mostar a USA Brcko, jedna sredina je primjer kako se moze, druga nije imala izbore.

Ali da ne bude zabune, tu nema razlike izmedju oba kandidata.
Nisam ni rekao samoizolacija. Trumpova FP je rijesiti problem Kine (za koji ja uopce ne mislim da je lose postavljen), medjutim posto mene zabole ona stvar za Kinu opcenito, a partikularno u dijelu u kojem se reflektira na kineski utjecaj na balkanu, te naravno ruski utjecaj u RS, ne nadam se puno takvoj politici.

To da li je prostor prepusten Njemackoj ne znam, ali znam da je pasivna medjunarodna zajednica dobro kumovala da danas imamo sranje kakvo imamo ovdje. Kraljica te pasive jeste stara kurvetina EU koja nama nikada nije niti bila ozbiljan saveznik.

Razlike itekako ima, i samo naivnom covjeku moze biti iz bosanske perspektive svejedno jal Trump jal Biden.
Point.

#2414 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

muhafuca wrote: 09/08/2020 21:54 mozete vi i privatno onanisati jedan drugom. ne morate ovako javno.

eh kad ste popadali na svim konkretnim stvarima onda - "hej hajmo se mi skupiti pa jedan drugog tapsati po ledjima"
Sta si ti jadan nebio odgovorio konrektno? Tipicni Trumpovac sa slabim kontanjem, napises pises gluposti i kontas nekome si nesto argumentovano spustio.

Image
muhafuca

#2415 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

Point. wrote: 10/08/2020 09:11
muhafuca wrote: 09/08/2020 21:54 mozete vi i privatno onanisati jedan drugom. ne morate ovako javno.

Sta si ti jadan nebio odgovorio konrektno? Tipicni Trumpovac sa slabim kontanjem, napises pises gluposti i kontas nekome si nesto argumentovano spustio.

Image
ma to vam je sve sto znate.

Ja ti kazem Trump je idiot konj glup ovo ono

al za Bidena je profesor, doktor, na svakom polju - od fizicke do mentalne spremnosti da vodi zemlju

Bidena ce trebati za ruku voditi u Bjelu Kucu i objasniti mu gdje je, ako kojim slucajem uspiju nastimati.

Tvoj zakljucak? "Evo ga Trumpovac huh"

Eto nivoa vaseg rezonovanja
muhafuca

#2416 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote: 09/08/2020 23:28

od kada je biti gay kinky?

ako ti neko nije javio - mozes slobodno izaci iz ormara - prosla su ta vremena
Point.

#2417 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

muhafuca wrote: 10/08/2020 09:30

Image

al za Bidena je profesor, doktor, na svakom polju - od fizicke do mentalne spremnosti da vodi zemlju

Bidena ce trebati za ruku voditi u Bjelu Kucu i objasniti mu gdje je, ako kojim slucajem uspiju nastimati.

Sama cinjenica da ti je Trump profesor za Bidena u bilo cemu govori dovoljno, ne moras se zahmetiti. Sunce ti poljubim, govoris ko da je Trump u cvatu svoje mladosti a ne samo 4 godine mladji od Bidena. Razlika je sto je Trump ostao u mentalnom razvoju 4-godisnjaka. To ako ne mozes da vidis, do tebe je.
muhafuca

#2418 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

Point. wrote: 10/08/2020 09:49

Image

Sama cinjenica da ti je Trump profesor za Bidena u bilo cemu govori dovoljno, ne moras se zahmetiti. Sunce ti poljubim, govoris ko da je Trump u cvatu svoje mladosti a ne samo 4 godine mladji od Bidena. Razlika je sto je Trump ostao u mentalnom razvoju 4-godisnjaka. To ako ne mozes da vidis, do tebe je.
U odnosu na Bidena, Trump izgleda kao da jeste u cvatu mladosti.

To ako ne vidis i ne cujes kad pratis ... onda pod hitno ocnom ljekaru i na ispiranje usiju.

U kriticnoj si fazi.
Point.

#2419 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

muhafuca wrote: 10/08/2020 10:50
Point. wrote: 10/08/2020 09:49

U odnosu na Bidena, Trump izgleda kao da jeste u cvatu mladosti.

To ako ne vidis i ne cujes kad pratis ... onda pod hitno ocnom ljekaru i na ispiranje usiju.

U kriticnoj si fazi.
Ono kad ti Trumpovac da si u kriticnoj fazi, znas da si na dobroj strani. Pajdo, podrzavas lika koji savjetuje da se pije jebena tecnost za sudje protiv korone ili sta je vec savjetovao. Ne bih ti preporucio ocnom ljekaru nego kod nekog sto se bavi mozgom i psihom.

Biden zna za BiH i naci je na karti za razliku od Trampoline. To bi za bosance i hercegovce trebalo biti najbitnije.
jeza u ledja

#2420 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote: 10/08/2020 09:31
jeza u ledja wrote: 09/08/2020 23:28

od kada je biti gay kinky?

ako ti neko nije javio - mozes slobodno izaci iz ormara - prosla su ta vremena
Hajd bogati ne dosadjuj vise.
eltroxin

#2421 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by eltroxin »

Point. wrote: 10/08/2020 14:34 Biden zna za BiH i naci je na karti za razliku od Trampoline. To bi za bosance i hercegovce trebalo biti najbitnije.
Jes’ da za neke bosance nije bitnija Turska, Iran, Sirija i druge pm dok im je zemlja na izdisaju...
detroit-mercy

#2422 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

Demokrati rano proglasavaju pobjedu, nece ovo biti ni malo lagani izbori. Samo onako sto ja vidim, vozeci kroz kroz grad/state, jako puno onih znakova po dvoristima Trump/Pence 2020, puno vise nego sto se moglo vidjeti za vrijeme proslih izbora.
Mislim da ove ankete su samo sviranje kurcu :mrgreen: .
jeza u ledja

#2423 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

detroit-mercy wrote: 10/08/2020 16:12 Demokrati rano proglasavaju pobjedu, nece ovo biti ni malo lagani izbori. Samo onako sto ja vidim, vozeci kroz kroz grad/state, jako puno onih znakova po dvoristima Trump/Pence 2020, puno vise nego sto se moglo vidjeti za vrijeme proslih izbora.
Ja mislim da je mnogo manje tih znakova generalno nego u prijasnjim godinama. Valjda ljudi ne smiju da ih stave.

Njihov broj ili frekvencija generalno ne znaci nista.

No slazem se oko sentimenta u vezi rezultata izbora. Prosto izludjuje trubljenje medija o navodnoj prednosti koju imaju Demokrati. Takva propaganda sigurno ne koristi Demokratama niti Bidenu. Glavna mana anketa nije ta da fulaju dio ljudi, vec da su ankete danas, a izbori za nekoliko mjeseci.

Moje je misljenje da Bidenu treba +5% u anketama da kazem da je favorit (trenutno je na +6.4%, stoga mislim i dalje da ima malu prednost, trenutno). Ako padne na ispod 5% u nacionalnim anketama onda mislim da su bare-bare. Ako bude na manje od 3%, onda mislim da Trump ima prednost. No opet kazem, jedino sto je bitno su ankete od kad pocnu izbori pa do kraja.
Medjutim, zbog virusa mislim da je sve poremeceno, u smislu da ce izlaznost odredjenih grupa ljudi, i nacin (i vrijeme) glasanja biti totalno drukcije nego inace. U nekim drzavama rano glasanje pocinje i do mjesec dana prije dana izbora, a zbog Corone vjerovatno ce mnogo veci procenat glasati tako nego inace. AZ, IA, MI, MN, NV, NC, OH, svi imaju mail-in datume od skoro mjesec i vise kad glasanje stvarno pocinje. Znaci ankete ce poceti biti mnogo relevantnije krajem septembra/pocetkom oktobra.

Kazem opet, a mislim da je realno, ako Biden od sredine septembra, pa do dana izbora, cijelo vrijeme bude na +5%, mislim da ce pobijediti. Ako ne bude, onda ce biti gutavo.
Najlakse je biti skeptik sto se tice anketa i mainstream medija i ici u kontru samo eto da bi mogao reci jesam vam reko. Ljudima je jako tesko odvojiti emocije od realnosti.

No, da se vratim na pocetak - definitivno ne mislim da trubljenje o neminovnoj pobjedi Demokrata pomaze Demokratama, vec naprotiv.
detroit-mercy

#2424 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by detroit-mercy »

Time will tell :mrgreen:
ultima_palabra

#2425 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

detroit-mercy wrote: 10/08/2020 16:12 Demokrati rano proglasavaju pobjedu, nece ovo biti ni malo lagani izbori. Samo onako sto ja vidim, vozeci kroz kroz grad/state, jako puno onih znakova po dvoristima Trump/Pence 2020, puno vise nego sto se moglo vidjeti za vrijeme proslih izbora.
Michigan? Tamo se Trumpova kampanja prestala reklamirati, previse zaostaju valjda.

Ne bih proglasavao pobjedu zato sto je puno nepoznanica u vezi sa virusom, postom, brojem otvorenih biralista... ovi ce izbori biti drugaciji nego prijasnji.
Post Reply