SDA-All about

drndalo

#50026 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kisa-po ... /200809079

To je ta dominantna strucnost i expertiza...
JThomas

#50027 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

:thumbup: podvožnjak nije neupotrebljiv, to su spinovi iz opozicije. on samo nakratko postane neupotrebljiv kad je jača kiša.
Cherry-Cherry

#50028 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

A i ne znam kuda to ljudi toliko idu, kada pada kiša. Zna se, kada je kiša svako normalan sjedi kući. Šta su se uzjebali sa autima.
tindbe

#50029 Re: SDA-All about

Post by tindbe »

A i vi biste sve preko noći.
Čekajte, tek su sjeli na vlast, samo dok se zaukću.
Novak20

#50030 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

drndalo wrote: 09/08/2020 18:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kisa-po ... /200809079

To je ta dominantna strucnost i expertiza...
Nema metropole bez ovakvih s*anja.
drndalo

#50031 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

JThomas wrote: 09/08/2020 18:32 :thumbup: podvožnjak nije neupotrebljiv, to su spinovi iz opozicije. on samo nakratko postane neupotrebljiv kad je jača kiša.
Nije neupotrebljiv ko ima LandCruisera sa krovnim usisom zraka... Snorkel je majka...

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#50032 Re: SDA-All about

Post by pici »

POSLALI PORUKU
|
Čampara i Efendić o raspletu afere "Asim" unutar SDA: Mi evo još čekamo

Image
Načelnik Općine Novi Grad u Sarajevu Semir Efendić 28. februara je objavio audiosnimak koji je zatresao bh. političku scenu, preciznije Stranku demokratske akcije. No, pojava koronavirusa brzo je aferu "Asim" bacila u sjenu.
"Bio je tačno 28. februar kada je Semir Efendić objavio snimak koji je na svjetlo dana iznio najveću političko-koruptivnu aferu u BiH. Bio je i tačno 4. juni kada je SDA nakon 3,5 mjeseca održala sjednicu Predsjedništva", napisao je danas federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uz fotografiju na kojoj pije kafu sa Semirom Efendićem.

Podsjeća da je na toj sjednici stranačkog predsjedništva, između ostalog, donesen zaključak kojim je Predsjedništvo SDA zadužilo radno tijelo u sastavu Denis Zvizdić, Mirsad Zaimović i Safet Softić da u roku od sedam dana predloži zaključke u vezi sa stanjem i odnosima u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo.

"Nešto se razvuklo ovih sedam dana, a proći će očito i 70... Nije žurba očigledno. Vrijeme liječi sve, time se izgleda vode. A hoće li to biti baš tako? Mi smo čekali i tih sedam dana, i mjesec i dva. Mi evo još čekamo", poručili su Čampara i Efendić.

Podsjetimo da je nedavno Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužilaštva KS protiv načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. U optužnici je navedeno da se optuženi tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe.

Ova optužnica dolazi dvije i po godine nakon krivičnog dijela, a interesantno, uoči lokalnih izbora.

Indikativno je i to da će suđenje Efendiću, a i moguća presuda, biti u vrijeme predizborne kampanje te je skoro sigurno da će imati implikacije na taj proces.
zatp je bOkir rehabilitovo asima u parlamentu i dao mu odrjesene ruke za lov na vjestice... kako god ova vlada mariova pada sad sam u to 100% siguran... ceka se obracun na jesen...
JThomas

#50033 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

samo ne kažu šta čekaju. a semir je optužnicu već dočekao.
Cherry-Cherry

#50034 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Šta čekaju? Da vrh SDA poduzme neke mjere, jer je izabran predsjednik KO preko štele i lobiranja? :lol: :lol: Jest evo, poduzet će, sve trče ali nešto im zapinje :mrgreen:
JThomas

#50035 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

:mrgreen: nije sada vrijeme.
Cherry-Cherry

#50036 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Šta li će biti sa Efendićem, hoće li ga pustiti niz vodu?
pici

#50037 Re: SDA-All about

Post by pici »

vidis da cekaju uz kahvu :mrgreen: ... ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju... i zvizdic i champi i rumenko su odavno od bracnog para causesku pusteni niz vodu, sad se ceka ko moze jaci udarac nanjet i prezivjet... gatacki klan je na potezu... KS vazniji od deset drugih je na kocki... bOkir se nece kockat s tim, dace im on jos mnogo toga... inace pada vlada :izet: :mrgreen:
drug_profi

#50038 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Cherry-Cherry wrote: 11/08/2020 19:21 Šta li će biti sa Efendićem, hoće li ga pustiti niz vodu?
Nije još dogovoren kandidat četvorke za načelnika NG.
Možda ima tu nešto.

A ja nisam za to da moram da pravim još veće kompromise.
Reizbor Efendića i prihvatanje kadrova SDA koji su prešli na svijetlu stranu tek kad im je postalo kristalno jasno da je tamna strana propast, nije dobar smjer za reforme. Ostaju isti ljudi samo sa novim dresom. Šta je promjena? Kako građani profitiraju?
Seawolf

#50039 Re: SDA-All about

Post by Seawolf »

drug_profi wrote: 11/08/2020 22:18
Cherry-Cherry wrote: 11/08/2020 19:21 Šta li će biti sa Efendićem, hoće li ga pustiti niz vodu?
Možda ima tu nešto.

Reizbor Efendića i prihvatanje kadrova SDA koji su prešli na svijetlu stranu tek kad im je postalo kristalno jasno da je tamna strana propast, nije dobar smjer za reforme. Ostaju isti ljudi samo sa novim dresom. Šta je promjena? Kako građani profitiraju?
Je li ti biraš u Novom Gradu?
drug_profi

#50040 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

yup
pici

#50041 Re: SDA-All about

Post by pici »

Možda ima tu nešto.

ljudi treba da shvate kako radi sdO mafija... svi su oni gladni pozicija i sopstvenog interesa. Samo se sjetiti 2018 i izbora kad je sdO slavila pobjedu koja im je prisjela. Tadasnji prijedlog od sdO je bio da efendic dobije premijersku fotelju KS vlade. Poslije kad je vidio da nema nista od toga ustupio poslanicku poziciju onoj svraki sa dva prezimena i vratio se za nacelnika. Čampi je ostao na istom ko i efendic, njega je bOkir pustio niz klozet zbog radoncica i ruku koje su mu trebale... danas je sve kristalno, imamo dva tabora.Jedan koji vlada sa privjescima i koji nam zagorcava zivote i drugi koji daje kolko tolko neku nadu.Ako konakovic i efendic sa camparom i dogovore neki sporazum, truhlo jest al bolje ito nego od kontrole iz srbske vile u ulici mehmeda spahe tj poljina kuce bracnog para causesku... reforme tu mora cetvorka da se dobro potrudi, nek se revolveras obracuna sa bandom, kasnije cemo sudove uspostavljati.
Cherry-Cherry

#50042 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Sa zelenom mafijom nema kompromisa ni dogovora. Ko god sa njima ide zajedno, na kraju propadne. Četvorka to ne smije sebi dozvoliti.
JThomas

#50043 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

gačani su mnogo veći zalogaj od malog rumenog. jesu u nemilosti, ali neke je stvari bračnom paru teže raditi bez njih nego sa njima.

ja ne vjerujem da će oni izaći. mislim da će nastaviti borbu za "popravljanje stranke iznutra", odnosno svog položaja u istoj.
pici

#50044 Re: SDA-All about

Post by pici »

pola-pola, sad za sad... ko da vise tj ako bOkir ne uspije staviti gacane pod svoju sHapu, letit ce iz stranke... sdO je stranka izetbegovica i to mora da bude svima jasno, samo poltroni mogu ostvarivati pozicije i napredovat, ostali su tu iz nekog sitnog šićara il zavedeni i ne znaju il nemaju kud...
pici

#50045 Re: SDA-All about

Post by pici »

IZNENAĐUJUĆA ODLUKA
SDA prekrižila aktuelnog načelnika Kaknja Aldina Šljivu, na izborima će imati drugog kandidata

Iako je ponudio program za narednih šest godina svog mandata, Šljivo koji je izbore dobio s 8.500 glasova, odradio je samo dvije godine u kojima je ostvario brojne rezultate.

Brojni rezultati

Za vrijeme njegovog mandata Kakanj je dobio BFC ceritifikat, a u Briselu je proglašen za prijateljem Roma, nastavljeno je stabilno finansiranje sporta i kulture kao i boračkih organizacija. Platio je dug kredita iz 2018. i 2019. godine koje je Kakanj dugovao u iznosu od 1,4 miliona, ispravljena je i greška obračuna PDV-a koja je Kaknju osigurala dodatnih 550.000 KM godišnje, a i u završnoj fazi je potpisivanje ugovora o koncesijama za eksploataciju uglja na kojem se dogovaralo 15 godina.

Probijena je i nova trasa puta za Brnjic na koji se čekalo 20 godina, otvorene su dvije sportske sale, dvije zgrade za stambeno zbrinjavanje Roma, osigurana podrška Malak farmi koja je do danas uložila osam miliona KM.

Iza Šljive su i brojni drugi projekti vezani za modernizaciju sportskih terena, cestovne infrastrukture, bezbjednosti građana Općine Kakanj, ali sve to nije bilo dovoljno da dobije povjerenje kakanjske SDA koja je kandidaturu odlučila ponuditi Bajtareviću.

U narednim danima bit će poznata i lista imena kandidata koji će se pronaći u vijeću, a vjerovatno će uslijediti i zvanično saopćenje uz obrazloženje zbog čega bi Bajtarević trebao dobiti povjerenje Kakanjaca.

eee moj šljivo dzeš to radit, vracat dugove, ispravljat greske od PDV-a, stabilno finasirati... pa bolan nebiJo, jes ti kake bunike pokuso...
Billy The Pljuc

#50046 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

pici wrote: 12/08/2020 13:49
IZNENAĐUJUĆA ODLUKA
SDA prekrižila aktuelnog načelnika Kaknja Aldina Šljivu, na izborima će imati drugog kandidata

Iako je ponudio program za narednih šest godina svog mandata, Šljivo koji je izbore dobio s 8.500 glasova, odradio je samo dvije godine u kojima je ostvario brojne rezultate.

Brojni rezultati

Za vrijeme njegovog mandata Kakanj je dobio BFC ceritifikat, a u Briselu je proglašen za prijateljem Roma, nastavljeno je stabilno finansiranje sporta i kulture kao i boračkih organizacija. Platio je dug kredita iz 2018. i 2019. godine koje je Kakanj dugovao u iznosu od 1,4 miliona, ispravljena je i greška obračuna PDV-a koja je Kaknju osigurala dodatnih 550.000 KM godišnje, a i u završnoj fazi je potpisivanje ugovora o koncesijama za eksploataciju uglja na kojem se dogovaralo 15 godina.

Probijena je i nova trasa puta za Brnjic na koji se čekalo 20 godina, otvorene su dvije sportske sale, dvije zgrade za stambeno zbrinjavanje Roma, osigurana podrška Malak farmi koja je do danas uložila osam miliona KM.

Iza Šljive su i brojni drugi projekti vezani za modernizaciju sportskih terena, cestovne infrastrukture, bezbjednosti građana Općine Kakanj, ali sve to nije bilo dovoljno da dobije povjerenje kakanjske SDA koja je kandidaturu odlučila ponuditi Bajtareviću.

U narednim danima bit će poznata i lista imena kandidata koji će se pronaći u vijeću, a vjerovatno će uslijediti i zvanično saopćenje uz obrazloženje zbog čega bi Bajtarević trebao dobiti povjerenje Kakanjaca.

eee moj šljivo dzeš to radit, vracat dugove, ispravljat greske od PDV-a, stabilno finasirati... pa bolan nebiJo, jes ti kake bunike pokuso...
:lol: :lol: :lol:

Evo upravo čitam i ne vjerujem, frajer radio izgleda kako treba, nije krao, nije gurao stranačke kolege, rastaljiv'o pare iz budžeta i sl.

Jedan od primjera kakva su u suštini goFna ovi iz SDA, naravno ako se podrazumijeva ovo gore napisano, po članku haman je tako.
JThomas

#50047 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

:mrgreen: sasjeći u korijenu, da se ne daje pogrešan primjer.
Styling

#50048 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Možda ima tu nešto.

Vallahi, bude li opoziciji ovaj rumenko kandidat, ja za cetvoru necu glasati.
Billy The Pljuc

#50049 Re: SDA-All about

A mogao bih da razumijem da cijene njegov rad i poštenje pa da ga prebace u Sarajevo, ovako je niđe veze, mlad kadar (87-o godište), izgleda ispravan po ovome što piše.

Umjesto njega gura se "provjereni kadar" Mirnes Bajtarević koji će bezbeli mnogo bolje odgovoriti zadacima unazađivanja sredine i države uopšteno:

https://crna-hronika.info/kad-rodjak-za ... bar/137716

Ne znam iskreno kakav je Kakanj kao sredina al' ovaj potez SDA bi trebao ljudima tamo da otvori oči i da ih pokopaju jednom za sva vremena.
Billy The Pljuc

#50050 Re: SDA-All about

Styling wrote: 12/08/2020 14:48
Možda ima tu nešto.

Vallahi, bude li opoziciji ovaj rumenko kandidat, ja za cetvoru necu glasati.
Wallahi, ni meni se ne sviđa takav razvoj situVacije al' nema mi druge nego glasati kontra SDA.

Da živim u Kaknju i da ovaj Šljivo promjeni dres glasao bih i za njega, čak bi megafonom svaki dan pozivao raju da glasa za njega na nekoj pogodnoj lokaciji. Naravno protkano višesatnim pljuvanjem SDA kako mi i nick govori.
Post Reply