Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dacia ako dogura na 90 uz ivan i bradinu, idemo odmah skupa na 7 brace da damo sadaku 
-
NediM17
#29052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Malo li je? 
- Laplace
#29053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko trebaš biti nesposoban pa na autoputu sjeći krivine?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Optimist
- hopi
#29056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
joj ivan je čudo, kratko dionica, čudna svi polude, neko gasanje, ma ne znam stavrno
ja se realno držim desne, tu i tamo nekog preteknem,
baš se jučer vraćao, kiša solidna pada, i stvarno sam dobro vozio, a opet me preticali. Još stabilan auto, prilično siguran, novi amortizeri i opruge, 17ke, nove gume CPC6, vozim desnom trakom na nekoj gornjoj granici ugodne vožnje, ma jok, mene pretiče kombi azel franca i pežo 207, valjda što sam u desnoj traci pa ne može on iza mene voziti a opet kaže solidno sam ga gasao.
ja se realno držim desne, tu i tamo nekog preteknem,
baš se jučer vraćao, kiša solidna pada, i stvarno sam dobro vozio, a opet me preticali. Još stabilan auto, prilično siguran, novi amortizeri i opruge, 17ke, nove gume CPC6, vozim desnom trakom na nekoj gornjoj granici ugodne vožnje, ma jok, mene pretiče kombi azel franca i pežo 207, valjda što sam u desnoj traci pa ne može on iza mene voziti a opet kaže solidno sam ga gasao.
- drug_profi
#29057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Smetaš ba...
-
Naslovnica
-
Concord
#29059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gdje god imaju 2 trake nek vozi kako ko hoce, ako neces brzo skloni se u desnu i zdravo, onaj u lijevoj ne smeta tebi niti ti smetas njemu.
Btw na autoputu sve vise primjecujem da ljudi voze dosta sporo tj. blizu granice donje dozvoljene brzine. Vozi se po 100, neko i po 90, i takve kad prestizes sa 130-140 prolijeces pored njih kao formula, totalno neprirodno.
Btw na autoputu sve vise primjecujem da ljudi voze dosta sporo tj. blizu granice donje dozvoljene brzine. Vozi se po 100, neko i po 90, i takve kad prestizes sa 130-140 prolijeces pored njih kao formula, totalno neprirodno.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#29060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
voze i 60-70 idioti ....
-
Concord
#29061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan vozim opusteno 120 na pola gasa, pustio malo auto, kad odjednom prestizem lika kao da idem 220. Taj nije isao vise od 70-80, samo da mi je znati sta je tim ljudima u glavi.
-
zigson
#29062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa propuh im u glavi zato i voze 70 80 na autoputu gdje je to realna opasnost po ostale vozace.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#29063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su ti oni sto voze 32 na sat kroz grad, jer su "oprezni vozaci". Sa mobitelom u rukama naravno, jebo li ih mobitel da ih jebo
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#29064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Naslovnica
#29065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima onih malih dostavnih vozila, Clio i sl, mislim da su od Marbo-a, redovno ih pretičem na AP, nikada ne voze brže od 90 km/h. Možda je to neka firmina naredba, šta li?!zigson wrote: ↑09/08/2020 00:36Pa propuh im u glavi zato i voze 70 80 na autoputu gdje je to realna opasnost po ostale vozace.
-
zdruzdjo
#29066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Razlog za moje gasanje na dionici od jablanice do ostrozca, i konjic podorosac bradina vukovici.
Smore me brate oni prepadnuti za volanom od mostara do jablanice. Kelja kroz kanjon od mostara jedva 70. Svaka okuka pipne kocinicu, svaki kamion u susret isto pipne. Ne daj boze da neko na jedno kilometar-dva ispred iz suprotne strane krene preticati. Ako slucajno ga ponese cesta pa neprimjetno ubrza, onda brze-bolje smanjuj, jer ide strasnih 80.
I onda ako ne uspijem da preteknem na dionici od mosta begica i begovica do jablanice ili prije jer se debil zaljepi nekomsleperu za guzicu ili se desi da bude dva-tri takva brata pa su ko sardine jedno dod drugog pa je preticanje riskantno. Pa se tu jos uhvati neki kamion, onda jeeee ga. Cim se otvore dvije trake opletem po gasu samo da im pobjegnem. Vec sam dotle na izmaku zivaca zbog debila koji mi dionicu mostar sarajevo uvijek naprave stresnom.
Smore me brate oni prepadnuti za volanom od mostara do jablanice. Kelja kroz kanjon od mostara jedva 70. Svaka okuka pipne kocinicu, svaki kamion u susret isto pipne. Ne daj boze da neko na jedno kilometar-dva ispred iz suprotne strane krene preticati. Ako slucajno ga ponese cesta pa neprimjetno ubrza, onda brze-bolje smanjuj, jer ide strasnih 80.
I onda ako ne uspijem da preteknem na dionici od mosta begica i begovica do jablanice ili prije jer se debil zaljepi nekomsleperu za guzicu ili se desi da bude dva-tri takva brata pa su ko sardine jedno dod drugog pa je preticanje riskantno. Pa se tu jos uhvati neki kamion, onda jeeee ga. Cim se otvore dvije trake opletem po gasu samo da im pobjegnem. Vec sam dotle na izmaku zivaca zbog debila koji mi dionicu mostar sarajevo uvijek naprave stresnom.
- drug_profi
#29067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo ja jučer pičim 140 i ide tunel ja pustim gas. Obično na 110 tipnem tempomat, ali sam u tom momentu pricao na telefon (BT handsfree) i zaboravio, i vidim ja nikad tunel proć, pogledam - idem 80....
Eto da se prijavim.
- drug_profi
#29068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad sam god nekog mogao preteći, a da to nisam iz nekog razloga uradio, skočilo mi je na nos. Taj je ili postao humanitarac puštaĆ, ili je postao retardiran, ili mu je krepo motor pa ne moze brze od 40, ili pusti šleper ili autobus da se ukljući sa janjetine... uglavnom hebe nam svima, a meni posebno, mater. Zato svakog koga stignem pretičem, jarane, čim se pruži prilika. Izuzev kad mi treba žirant, onda nađem nekog sličnog sebi.zdruzdjo wrote: ↑09/08/2020 02:40 Razlog za moje gasanje na dionici od jablanice do ostrozca, i konjic podorosac bradina vukovici.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam da je jedna firma imala limiter na 2500 u/min, i to je vozac morao paziti... pucali kazne na platuNaslovnica wrote: ↑09/08/2020 01:08Ima onih malih dostavnih vozila, Clio i sl, mislim da su od Marbo-a, redovno ih pretičem na AP, nikada ne voze brže od 90 km/h. Možda je to neka firmina naredba, šta li?!
Valjda ovi sto uptavljaju flotom vozila, uz gps ugrade taj neki modul..
- Laplace
#29070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan na autoputu lik vozi lijevom (desno je dosta slobodnog prostora do kamiona ispred) i ne namjerava preći u denu traku, vozi istom brzinom kao i mi u desnoj. Iza njega na lijevoj vidim auto koje ide znatno brže, pa kako bih mu ostavio prostora da skrene u desnu ako se ovaj ne skloni (a nije se sklonio) zakočio sam sa 110 na 80~90. Ovaj ga je obišao desnom trakom i vratio se u lijevu.Concord wrote: ↑08/08/2020 23:54 Gdje god imaju 2 trake nek vozi kako ko hoce, ako neces brzo skloni se u desnu i zdravo, onaj u lijevoj ne smeta tebi niti ti smetas njemu.
Tačno za ovo kruzanje lijevom treba početi kažnjavati. Jeste da je ovaj drugi vozio fino preko ograničenja, ali to je njegov prekršaj (niti mi smeta niti me briga dok me ne ugrožava, što ti reče neka ide lijevom koliko može i smije dok god ostaje u njj).
-
NediM17
#29071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne vidim razlog za tvoj postupak. Ti kocis u desnoj da bi neko obisao kruzera koji vozi lijevom trakom sa desne strane. Boli te qrac za njih, vozis svoju voznju.
Tim usporavanjem mogao si ugroziti vozila iza sebe da ti neko zavrsi u gepeku.
Tim usporavanjem mogao si ugroziti vozila iza sebe da ti neko zavrsi u gepeku.
- Laplace
#29072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije bilo nikoga iza mene, a izgledalo je kao da će ga ovaj udariti (vozio je mnogo brže). Nisam htio rizikovati da se sudare pa i mene usput zakače.
Inače ne usporavam ni ubrzavam u ovakvim situacijama, ali je tad baš izgledalo da bi moglo doći do sudara.
-
alipasijaner
#29073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja npr. uopste nemam problema kada neko vozi 90 ispred mene na pravcu prema BB mostu... čak šta više on mi dođe nešto kao antiradar zbog policije koja zna stajati par stotina metara ispod odmorišta kada se pređe most BB...
-
zdruzdjo
#29074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote: ↑09/08/2020 02:53 Zato svakog koga stignem pretičem, jarane, čim se pruži prilika…..
I sam isto tako gledam. jednostavno nemam(puno) zivca da mi neko diktira stil voznje.
Ako je neko ok pa vozi ustaljeno I vez nekih oscilacija, kocenja, drkanja po telefonu…onda mi nije tesko voziti iza takvog. ali kad mi pocne skakati po kocinici, ubrzavati, usporavati. zalijetati se da pretekne nekoga onako ishitreno I riskantno…..ma obidjem sto prije. ali se zna zakaciti tako na toj dionici pogotovo u vrijeme ljetne sezone. pa vidi smokve pa prikoci da ih omirise, pa lubenici da prebroji kospe. pa hoce sta ti na prosirenje/nece. naleti kamion iz suprotnog pravca ono koci kao da je zauzeo cjelu cestu od-do......I onda sam kod begica I begovica vec na rubu. onda opletem po gasu cim se otvore dvije trake, samo da sto vise takvih ostavim iza.
drug_profi wrote: ↑09/08/2020 02:53…….Izuzev kad mi treba žirant, onda nađem nekog sličnog sebi......
i ja isto tako zovem one koji bi nesto da zure a ne znaju kuda se postavljaju radari.
Zaljepis se iza njega nekih 10-ak 15 metara i prziiiiii mi se srce mojeeee.
-
zdruzdjo
#29075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
alipasijaner wrote: ↑09/08/2020 11:14 Ja npr. uopste nemam problema kada neko vozi 90 ispred mene na pravcu prema BB mostu... čak šta više on mi dođe nešto kao antiradar zbog policije koja zna stajati par stotina metara ispod odmorišta kada se pređe most BB...
ma ja ne bih isao kilometar preko toga kad imam nekoga ispred sebe ko vozi 90.
Rijetko gdje bih ja na toj dionici presao 90. ta brzina mi je savrsena tuda. moze se volan lagano drzati i voziti skroz opusteno.