Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dumpa wrote: ↑06/08/2020 22:51
Ma kandidati za načelnike u Sarajevu, od onog skočimiša Muzura do Srđana Mandića, Hasana Tanovića, a ima i nekakvih anonimusa.
Da se razumijemo, ne nadam se ničem boljem ni od ostalih stranaka, sve je to jebeni hamelj koji neće, ne zna ili ne može da se pita.
dumpa wrote: ↑06/08/2020 23:29
Ja sam godinama priželjkivao promjene, a onda sam se prošle godine na dnevnoj bazi osjećao izdano i prisjećao se one - pazi šta želiš.
I bog mi je svjedok da sam od više bliskih ljudi, pristojnih, normalnih, neopterećenih dobio identične zaključke. Apsolutno se nisam prepoznao u onome što su počeli da iznose u praksi. Ako ćemo iskreno - jebeno ZLO, i to diletantsko i pokvareno do srži. I jebo je mater od njih ko misli da će od mene ponovo dobiti glas. Vjerovatno neću ni izaći na glasanje. A prošlih lokalnih izbora sam bio razočaran što su glasovi "ljevice" bili rasuti. Ovih je sve drugačije.
Leverage wrote: ↑07/08/2020 22:52
Kao da njih zanima ideološka razlika, kao da uopšte znaju šta je ideologija.
Uopšte nije loše što se raspao Živinički SDP sa starom garniturom, to je bila klasična interesna grupa već dvije decenije.
Postavlja se pitanje da li je drugačije u drugim gradovima.
Vec su za vrijeme Lagumdžiju slozno, bez ikakvog otpora, usli u vlast sa SDA. Izrodili su SDU, DF, GS i gomilu drugih pro-SDA pulena. I nakon zadnjih izbora veliki procenat SDP-ovaca je bio za vlast sa SDA. I ovo ludilo izgleda nema kraja, samo je pitanje ko je sljedeći. Kako bilo kome u SDP-eu vjerovati. Recimo, meni je sumnjiv Denis Bećirović. Pojavom i retorikom zaudara na SDA.
Uopšte nije loše što se raspao Živinički SDP sa starom garniturom, to je bila klasična interesna grupa već dvije decenije.
Vec su za vrijeme Lagumdžiju slozno, bez ikakvog otpora, usli u vlast sa SDA. Izrodili su SDU, DF, GS i gomilu drugih pro-SDA pulena. I nakon zadnjih izbora veliki procenat SDP-ovaca je bio za vlast sa SDA. I ovo ludilo izgleda nema kraja, samo je pitanje ko je sljedeći. Kako bilo kome u SDP-eu vjerovati. Recimo, meni je sumnjiv Denis Bećirović. Pojavom i retorikom zaudara na SDA.
Svugdje je drukčije ali shvatam na šta ciljaš, ovo je sigurno moguće i drugdje.
Nema garancija ni sa SDP-om ni sa bilo kim kad su pojedinici pa čak i grupe u pitanju, valja skontat kome dat glas a kome ne, a može se i pogriješit, takva je politika.
Denis svakako nije my cup of tea čak i da ostane u SDP-u do kraja života.
Pa ovo je sa sobom povukao gradonacelnik. Na isti nacin se organizirao prijem i kada je gradonacelnik presao iz Lijanovica u SDP prije nekoliko godina
Dan te yebo cirkusa
zposao wrote: ↑07/08/2020 23:44
Još ne mogu da vjerujem koja lakoća transfera...
Iz "građanske" u "nacionalnu" iz "lijeve" u "desnu" iz "liberalne" u "konzervativnu" iz "komunisticke" u "vjersku"...
Jbt ima li u nas ikakve suštinske razlike među strankama?
Pisao sam negdje gore o tome i nisu me razumjeli neki. Lokalni nivo najbolje pokaže da su direktorske fotelje i uskočiti u neki Upravni odbor bolnice, škole, biblioteke, vodovoda, parkinga.....onaj stvarni cilj jer se poslije izbora sve podijeli strankama, a nakon toga zaposliti svoje iz stranke i svoju familiju. Dva brata pa jedan u SDA, a drugi u SDP, muž u SDA, a žena mu u SBB, otac u DF-u, a sin u SD-u itd...itd...i završe sebi poslove po tim općinama i čaršijama. Šeme koje se prave dostigle su već umjetnost. A to mijenjanje čak i do 4-5 stranki u 5-6 godina je već svakodnevna pojava. Meni su za direktora prvo našli čovjeka pa onda ga učlanili u stranku da bi prošao u Ministarstvu. A zamjenica mu morala promijeniti stranku da bi prošla, a ustupila svoj posao do povratka sa funkcije trećoj osobi.
tako mladi, a već preletači ...još kaže, ponijeli sa sobom kućni odgoj
valjda odgojeni tako što su im rekli "koja stranka na vlasti - u tu ideš sinko "
Bolje je za SDP da se ovo desilo sad nego nakon izbora. A ovo vise govori o tim sto su presli nego o SDP-u. U trenucima kada se napokon formira jasna opozicija u drzavi, prvi put nakon raspada Jugoslavije, oni promijene stranu. Jasno je da im ideologija i borba za bolje sutra nikada nisu ni bile bitne. Stvar je jos tuznija kada se radi o mladim ljudima. Onima koji bi jos trebali da budu sanjari.
Sdp bivsa stranka nazalost, zlatko i komsic joj presudili prije skoro 10 godina. Sa niksicem samo produzili agoniju, a sa ljevicom, osim par izuzetaka, nemaju vise nikakve veze. A bio sam glasac sdp do 2012. Propustili su svoju priliku, nije da je nisu imali. Ns i nip ce ih dobro nadmasiti.