Uvijek je on ovakav, ali Dino je bio spreman na to i smijao mu se u facu.drug_profi wrote: ↑07/08/2020 02:22 Ovaj novinar je prilicno nekorektan bio. Ali Dino ga je iskulirao. Ja se ne bih suzdrzao da ga ne spremim u 3pm
Narod i Pravda (Konakovic)
- RunnerX
#7901 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
Patton44
#7902 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sta kaze . Falio je kad je bila direktorica opste bolnice.
Nebi hadzija slago.

Nebi hadzija slago.

- RunnerX
#7903 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Što ih je pogodio ovaj plan i program četvorke, svi se odjednom pojaviše. 
-
Milenkov buraz
-
Škobo Habu
#7905 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ako je ova prepiska autentična, to je samo jedan od razloga zašto se Dino mora duplo više angažovati na rušenju političke mafije koju nam je u amanet ostavio Alija. Jedino se tako može dokazati po pitanju svega onoga što je bio do jučer.
-
Milenkov buraz
#7906 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iskreno ne jebe Dino živo silu ali na kulturan način. Na svako pitanje ima odgovor, ko, gdje, kako i kada. U poređenju sa prosječnim botom SDA tipa ona jedinica mjere za korupciju bivša desna ruka Bakira, Zukić ili Sarajlić, koji ne znaju dvije čiste sastaviti, Dino jebe i ne vadi.
- RunnerX
#7907 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zato što postoje tri kao škakljiva pitanja koja mu stalno postavljaju, i tako ukrug. Brat bratu je do sad 500 puta odgovorio na njih i ništa novo ne mogu da mu nađu pa su primorani da ih iznova postavljaju.Milenkov buraz wrote: ↑07/08/2020 12:46 Iskreno ne jebe Dino živo silu ali na kulturan način. Na svako pitanje ima odgovor, ko, gdje, kako i kada. U poređenju sa prosječnim botom SDA tipa ona jedinica mjere za korupciju bivša desna ruka Bakira, Zukić ili Sarajlić, koji ne znaju dvije čiste sastaviti, Dino jebe i ne vadi.
- MaksprotivMarksa
#7908 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino od 2022. godine mora skinuti lice mahalskog simpatocnog djecaka, on je generacija Vucica i Plenkovica, uozbiljiti i smiriti malo nastup, isturiti nekog omladinca da radi posao koji on sada radi, osobu slivnih kvalitera, od elokventnosti do izgleda, a on treba preusmjeriti paznju na vise nivoe vlasti, do 2026. ce postati na drzavnom nivou ono sto je u Sarajevu danas, figura broj jedan, nadam se da gaji te ambicije.
Takodjer, mislim da NiP treba okupiti i jedan mini tim ljevicara ili liberala koji su razocarani ljevicom u BiH, te NiP istaknuti kao opciju oko koje se svi okupljaju, samo komunikacija i rast stranke, nadam se da se ljudi u NiP-u bave ovim stvarima.
Takodjer, mislim da NiP treba okupiti i jedan mini tim ljevicara ili liberala koji su razocarani ljevicom u BiH, te NiP istaknuti kao opciju oko koje se svi okupljaju, samo komunikacija i rast stranke, nadam se da se ljudi u NiP-u bave ovim stvarima.
- RunnerX
#7909 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sigurno da mu treba još ljudi kao Ademović i još neke malo ozbiljnije face. Napravio je odličan temelj i vjerujem da je svjestan da će podrška koju ima uskoro prerasti njegove trenutne kapacitete.MaksprotivMarksa wrote: ↑07/08/2020 12:59 Dino od 2022. godine mora skinuti lice mahalskog simpatocnog djecaka, on je generacija Vucica i Plenkovica, uozbiljiti i smiriti malo nastup, isturiti nekog omladinca da radi posao koji on sada radi, osobu slivnih kvalitera, od elokventnosti do izgleda, a on treba preusmjeriti paznju na vise nivoe vlasti, do 2026. ce postati na drzavnom nivou ono sto je u Sarajevu danas, figura broj jedan, nadam se da gaji te ambicije.
-
statixx
#7910 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za federalni nivo mora imati jasnu politiku i stavove po pitanju boracke populacije, javnih preduzeca (u prvom redu rudnici, EP, Autoceste i Telecom), javnog duga, i naravno odnos prema HDZ-u. SDA je na ovim poljima uzasno jaka.
- Banksy
#7911 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To je pogrešan pristup. Dino je ono što jeste, ne može biti, niti treba biti ono što nije. Dok je on bio s puškom u rovu, Plenković je završavao diplomatske škole, upoznavao Brisel i širio mrežu. To je nenadoknadivo, tl su putevi koji se ne mogu vratiti i proći unazad, to si što si, i bude to najbolje. Sve i svako ima svoje mjesto i svoju vrijednost, poziciju, ulogu. Njegova je uloga da bude pokretač, bager, da rovi i melje, u tome je najbolji, takvih je malo, zato i jeste toliko vrijedan. On nikad neće biti, i ne treba to da bude, političar tipa Plenkovića, Silajdžića, miran, zatvoren i kontemplativan, niti visoke državne pozicije trebaju biti njegov cilj. Nije to više pitanje njegovog znanja (a ima dobrih rupa) i političkih vještina, koliko temperamenta i uopće svrhe (pokušaja) bacanja u te visoke vode. Zašto, čemu? Mislim da je pogrešno i štetno, po njega, prije svega, gurati ga na silu u tom pravcu. Naći će on svoje mjesto, samo polako.MaksprotivMarksa wrote: ↑07/08/2020 12:59
Dino od 2022. godine mora skinuti lice mahalskog simpatocnog djecaka, on je generacija Vucica i Plenkovica, uozbiljiti i smiriti malo nastup, isturiti nekog omladinca da radi posao koji on sada radi, osobu slivnih kvalitera, od elokventnosti do izgleda, a on treba preusmjeriti paznju na vise nivoe vlasti, do 2026. ce postati na drzavnom nivou ono sto je u Sarajevu danas, figura broj jedan, nadam se da gaji te ambicije.
Da ima takvih mladih ljudi, već bismo ih znali, tanko je to sve. Zato on i jeste osvježenje, jer je rijedak.
Zašto bi stranka desnice, centra, okupljala bivšu ili sadašnju ljevicu, zašto bi se miješali i petljali jedni s drugima?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#7912 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Drugim rijecima dino bi trebao da usuti, a stranku da napravi takvu da sda ostane jedina opcija velikoj grupi glasaca?MaksprotivMarksa wrote: ↑07/08/2020 12:59 Dino od 2022. godine mora skinuti lice mahalskog simpatocnog djecaka, on je generacija Vucica i Plenkovica, uozbiljiti i smiriti malo nastup, isturiti nekog omladinca da radi posao koji on sada radi, osobu slivnih kvalitera, od elokventnosti do izgleda, a on treba preusmjeriti paznju na vise nivoe vlasti, do 2026. ce postati na drzavnom nivou ono sto je u Sarajevu danas, figura broj jedan, nadam se da gaji te ambicije.
- MaksprotivMarksa
#7913 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
@Banksy
Razumijem tvoje stavove, imaju smisao, ali mislim da nikada nece napraviti znacajan iskorak bez kozmetickih promjena, ucenjem i radom na sebi.
Naravno da tebi kao SDP simpatizeru nije jasno zasto on treba da okuplja ljevicare i centriste, takvih u NiP-u ima, moze se napraviti socijalno osjetljiviji program, imati nesvijesno stranke, par pojedinaca, onih pojedinaca koji salju liberalnije poruke siroko bazenu lijevoh glasaca koji su razocarani ljevicom, prvi ja sam takav.
Mladih ljudi ima, ne da im se sansa, od njih se ocekuje da sute i slazu se, tako je u svakoj stranci, a koordonatori i sefovi omladina su mahom ljudi blizi cetrdesetim, bez znacajnih biografija, pa tako i u NiP-u, a snaga NiP-a upravo moze biti u mladima.
@izvrsni direktor
Ne da usuti, nego da postane politicar ozbiljnog kalibra, da se bavi sustinskim pitanjima, da se izdigne iznad nivoa kantona i simpatocnog djecaka, ne moze mu se bolje zeliti od ovog sto mu ja zelim, NiP ima ogtoman potencijal, a da bi se taj potencijal realizirao neophodno je da se on izdigme iznad nivoa kantona, da premjesti fokus na federalni i drzavni nivo, bas kao sto je dominirao govornickim sposobnostima u kantonalnoj skupstini, tako moze i drugim, ko ce to da mu parira, Sabina Cudic ? I da se ne lazemo, ako se stvati zaista zele promijeniti onda je aktivacija na visim niboima neophodna, Muzur je tanak, Aksamija je odlican, siguran sam da u NiP-u ima mnogo kvalitetnijih kadrova od Okerica, Memicke, Danijele, ako nema, onda ta stranka nece nikada nista znacajno napraviti.
Razumijem tvoje stavove, imaju smisao, ali mislim da nikada nece napraviti znacajan iskorak bez kozmetickih promjena, ucenjem i radom na sebi.
Naravno da tebi kao SDP simpatizeru nije jasno zasto on treba da okuplja ljevicare i centriste, takvih u NiP-u ima, moze se napraviti socijalno osjetljiviji program, imati nesvijesno stranke, par pojedinaca, onih pojedinaca koji salju liberalnije poruke siroko bazenu lijevoh glasaca koji su razocarani ljevicom, prvi ja sam takav.
Mladih ljudi ima, ne da im se sansa, od njih se ocekuje da sute i slazu se, tako je u svakoj stranci, a koordonatori i sefovi omladina su mahom ljudi blizi cetrdesetim, bez znacajnih biografija, pa tako i u NiP-u, a snaga NiP-a upravo moze biti u mladima.
@izvrsni direktor
Ne da usuti, nego da postane politicar ozbiljnog kalibra, da se bavi sustinskim pitanjima, da se izdigne iznad nivoa kantona i simpatocnog djecaka, ne moze mu se bolje zeliti od ovog sto mu ja zelim, NiP ima ogtoman potencijal, a da bi se taj potencijal realizirao neophodno je da se on izdigme iznad nivoa kantona, da premjesti fokus na federalni i drzavni nivo, bas kao sto je dominirao govornickim sposobnostima u kantonalnoj skupstini, tako moze i drugim, ko ce to da mu parira, Sabina Cudic ? I da se ne lazemo, ako se stvati zaista zele promijeniti onda je aktivacija na visim niboima neophodna, Muzur je tanak, Aksamija je odlican, siguran sam da u NiP-u ima mnogo kvalitetnijih kadrova od Okerica, Memicke, Danijele, ako nema, onda ta stranka nece nikada nista znacajno napraviti.
-
zposao
#7914 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A Komšić, Dodik, Džaferović, Nikšić....sve ko da su iz hora bečkih dječaka?Banksy wrote: ↑07/08/2020 13:46To je pogrešan pristup. Dino je ono što jeste, ne može biti, niti treba biti ono što nije. Dok je on bio s puškom u rovu, Plenković je završavao diplomatske škole, upoznavao Brisel i širio mrežu. To je nenadoknadivo, tl su putevi koji se ne mogu vratiti i proći unazad, to si što si, i bude to najbolje. Sve i svako ima svoje mjesto i svoju vrijednost, poziciju, ulogu. Njegova je uloga da bude pokretač, bager, da rovi i melje, u tome je najbolji, takvih je malo, zato i jeste toliko vrijedan. On nikad neće biti, i ne treba to da bude, političar tipa Plenkovića, Silajdžića, miran, zatvoren i kontemplativan, niti visoke državne pozicije trebaju biti njegov cilj. Nije to više pitanje njegovog znanja (a ima dobrih rupa) i političkih vještina, koliko temperamenta i uopće svrhe (pokušaja) bacanja u te visoke vode. Zašto, čemu? Mislim da je pogrešno i štetno, po njega, prije svega, gurati ga na silu u tom pravcu. Naći će on svoje mjesto, samo polako.MaksprotivMarksa wrote: ↑07/08/2020 12:59
Da ima takvih mladih ljudi, već bismo ih znali, tanko je to sve. Zato on i jeste osvježenje, jer je rijedak.
Zašto bi stranka desnice, centra, okupljala bivšu ili sadašnju ljevicu, zašto bi se miješali i petljali jedni s drugima?
Po čemu su gore navedeni obrazovaniji, ugađeniji, kapacitiraniji i karakterniji za visoke funkcije?
Sve buzdovan i seljacina do seljacine.
Pored ovih što sam nabrojao (a ima ih u državi mali milion takvih, ovo su samo najistaknutiji primjerci iz visoke politike) Konaković izgleda ko da je na Kembridžu završio politiku.
- ultima_palabra
#7915 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vucic i Plenkovic imaju apsolutnu vlast u svojim drzavama, Dino je opozicija u jednom od deset kantona, u jednom od dva entiteta.
Ne moze retorika biti ista da jebe rak raka.
Ne moze retorika biti ista da jebe rak raka.
-
El_comadante
#7916 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
eh sad je pitanje da li ima kvalitenijih kadrova u stranci od gore spomenutih?! nešto su tihi ako ih ima.MaksprotivMarksa wrote: ↑07/08/2020 22:36 @Banksy
@izvrsni direktor
- Bascarsija1
#7917 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Na sta u stvari ti upozoravas? Ja ti nudim soluciju za tvoj problem. To sto je za tebe nezamislivo da budes Musliman je samo dokaz koliko ti nas ne podnosis (ali to si sprema da uzmes kao da se to treba da podrazumijeva). Ti trazis od drugih da te prihvate kao svoje ali ti njih ne prihvatas kao svoje. Taj odnos je u srzi nefer/pokvaren sa tvoje strane.drug_profi wrote: ↑20/06/2020 22:42Hvala ti sto se javljas i jasno pokazujes ovo na sta ja upozoravam.Bascarsija1 wrote: ↑20/06/2020 22:24 @drug_profi
Nesto sam razmisljao o tome sto se zalis na odnos Bosnjaka. Pa sto brate ne predjes na Islam. Samo bi da te stvarno bratski upozorim. Nije lako biti Bosnjak/musliman u Bih. Kad odes u genocidnu tvorevinu zvat cete turcin, balija i tako dalje (probaj tamo (Banjaluci/Bijeljini) dobit posao ...). Otprilika svakih 50 godina od kada je turska izubila vlast bio je genocid nad Bosnjacima. Nebeski narod ima osijecaj da ima pravo nas ubija bez milosti (Prije zadnjeg genocida su nam I obecali da ce da nas netane ... al eto nisu uspijeli). Poslije nam objasnjavaju da treba da im se izvinemo jer smo mi krivi sto su oni pocinili genocid nad nama.
Ti vidi kako ti najvise odgovara.
https://www.cdm.me/hronika/ucenici-pret ... avne-gore/
https://startbih.ba/clanak/video-maltre ... oku/105891
Razmisli zasto ti je ponuda da predjes na islam toliko nezamisliva, strana i neprihvatljiva da bude odbijena bez ikakvog razmisljanja.
Upravo na takve kao ti ja upozoravam. Predstavljaju se kao da su za bratstvo i zajednistvo ali pritome koriste dupli standard.
Ti Bosnjake ne tretiras na isti nacin na koji bi ti zelio da budes tretiran. Kao sto sam upozorio imamo mnogobrojne probleme sa Srbskim nacionalizmom (provjeri linkove). Imamo iskustvo gdije su nas komsije sa kojima smo rakiju pekli i jaganjce okretali prebijaju po oncentracionim logorima. Moras svatiti da kad se takve stvari dese nemogu se tako lako zaboraviti. I absolutno se netrebaju zaboraviti.
Koga su zmije ujedale i gustera se boji (a ja jos uvijek neznam jesili zmija ili guster).
Prevari me jednom sramota je tvoja, Prevari me dvaput sramota je moja.
- JThomas
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7919 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U kojem to svijetu Bošnjak/Bosanac mora biti musliman?
-
The 51st State
#7920 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U kojem svjetu je bosnjak sles bosanac, to su ratovi na forumu bili zbog toga.
- drndalo
#7921 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A da se prvo odluci sta preporucuje kao terapiju, Bosnjak/Musliman/musliman...?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7922 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne zelim ulaziti u to. Ja sam Bošnjak, ali me ponekad stid toga, jer vidim šta smo dopustili da se radi od nas. Nisu političari krivi, već mi!The 51st State wrote: ↑09/08/2020 09:57 U kojem svjetu je bosnjak sles bosanac, to su ratovi na forumu bili zbog toga.
Da se vratimo na temu, ja Bošnjak, drug Bosanac i po automatizmu obojica smo muslimani? Gdje to piše? Ko je rekao da mu se poserem na obraz!
-
The 51st State
#7923 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne pise nigdje i ne treba da pise.un1ted wrote: ↑09/08/2020 11:10Ne zelim ulaziti u to. Ja sam Bošnjak, ali me ponekad stid toga, jer vidim šta smo dopustili da se radi od nas. Nisu političari krivi, već mi!The 51st State wrote: ↑09/08/2020 09:57 U kojem svjetu je bosnjak sles bosanac, to su ratovi na forumu bili zbog toga.
Da se vratimo na temu, ja Bošnjak, drug Bosanac i po automatizmu obojica smo muslimani? Gdje to piše? Ko je rekao da mu se poserem na obraz!
- drug_profi
#7924 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
E svasta. Ovo vec ide u medicinske teme.
- Leverage
#7925 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma ti si zmija sleš gušter, prokužen si