laik1981 wrote: ↑07/08/2020 14:39
Ako ga zdravstveni sistem ne shvata ozbiljno kakvu to poruku salje narodu? Zato ja bjezim od kritikovanja naroda. Kritikovanjem naroda i prebacujuci krivicu na narod cinimo sebi medvjedju uslugu, a cinimo uslugu hajvanima koji su nas opustosili i doveli do ovoga.
Eh to nikako ne mogu da skontam, taj neki fol "Inat" kod naroda?
Pa samo ćemo sami sebe sjebati tim inatom u stilu "pa ako ga oni ne uzimaju za ozbiljno što bih i ja"? Koga boli briga, baš zato što imamo NESPOSOBNU, KORUMPIRANU, ZLU vlast moramo učiniti EXTRA DODATNE napore da se ponašamo odgovornije.
To što ti ne nosiš masku apsolutno ni na koji način neće ništa nauditi Novaliću, Sebiji, Bakiru, Dodiku i inim.
Sami sebi činimo medvjeđu uslugu.
Sa druge strane, narod i jeste kriv što je ovakva bagra na vlasti već 25 godina. Nije niko drugi, nisu ih marsovci došli i instalirali ovdje. Kažem ti, jedini pozitivni pomak je bila prethodna Vlada KS protiv koje je bilo drvlje i kamenje. Neću više da skrećem sa teme na generalnu političku situaciju u BiH.
Tema je korona.
Naša vlast je nesposobna da se na bilo koji način bori protiv korone.
Nemamo sistem
Sve što imamo su mjere lične odgovornosti koje zaista ne zahtijevaju puno:
1. Drži distancu (pri tome se misli i na smanjenje kretanja, ne moraš obići 30 kontakta za Bajram, možeš jednu jedinu godinu, u nezapamćenim okolnostima, poslati poruku ili napraviti video poziv. Isto tako ne moraš svaku noć na pivu izlaziti)
2. Nosi masku kad si primoran da ideš u zatvorene prostore i budeš okruže većim brojem ljudi
3. Peri ruke i suzdrži se od diranja lica prljavim rukama (ovo je i meni od svega najteže jer se mahinalno uvijek uhvatim kako poletim da dotaknem lice).
Šta je od ovoga troje teško uraditi tebi kao individui, bez pričanja o tome kako nam je vlast grozna, što svi znamo?