Ilegalni migranti u BiH
- geralt
#15401 Re: Migranti u BiH
Stvarno su besmislene generalizacije o drzavi koja ima kulturu staru hiljadama godina, 7 nuklearnih elektrana, oko 150 nuklearki, naucnike nobelovce, jedan od najjacih IT sektora na svijeta, i apsolutno svaku mogucu vrstu industrije. Indijci su na celu Googla i Microsofta, ogroman broj inzinjera i doktora na zapadu su Indijci, u Americi drze pola hotela i najbogatija su imigranstska grupa.
Ali dzaba, Bosanac voli da sa visine rasisticki sere o drugim narodima da bi se osjecao superiorno na osnovu Youtube klipa o indijskoj sirotinji. Jbg, ne mozemo se vise sprdati sa Albancima jer su nas davno pretekli. A zaboravljamo da su bosanska sela do '45. bila tu negdje sa indijskim.
Ali dzaba, Bosanac voli da sa visine rasisticki sere o drugim narodima da bi se osjecao superiorno na osnovu Youtube klipa o indijskoj sirotinji. Jbg, ne mozemo se vise sprdati sa Albancima jer su nas davno pretekli. A zaboravljamo da su bosanska sela do '45. bila tu negdje sa indijskim.
-
howdy
#15402 Re: Migranti u BiH
Ne bi bilo lose da koju paru odvoje u svrhu higijene i cistoce generalno.Trafalgar Law wrote: ↑07/08/2020 09:57 Indija je ionako "prljava" 4 svjetska vojna sila, a mi helikoptere ne možemo izbrojati na prste jedne ruke....Nismo mi ni do članaka Shivinim sinovima.
Power Index rating: 0.1065
Total population: 1,296,834,042
Total military personnel: 3,462,500 (estimated)
Total aircraft strength: 2,082 (ranked 4th out of 137)
Fighter aircraft: 520 (ranked 4th)
Combat tanks: 4,184 (ranked 6th)
Total naval assets: 295; one aircraft carrier
Defense budget: $55.2 billion
Gledao sam klip nekog svestenika u Indiji, zivi na obali Ganga u satoru, docekuje leseve i jede ih. Dakle, za njih smo space shuttle.
-
Naslovnica
#15403 Re: Migranti u BiH
https://avaz.ba/vijesti/bih/187892/zeni ... jeke-bosne

Za one koji znaju na šta liči rijeka Bosna u Zenici, evo ti ga bosanski Varanasi.
Jeste da nema toliko leševa ali sve ostalo je tu.
Za one koji znaju na šta liči rijeka Bosna u Zenici, evo ti ga bosanski Varanasi.
Jeste da nema toliko leševa ali sve ostalo je tu.
- SmokingMan
#15404 Re: Migranti u BiH
@howdy Tradicija koja neće nestati, čak ni kada bi se potpuna modernizacija Indije desila preko noći. Kao što ni iranci neće prestati tavafiti oko Huseinovog kabura, kinezi u drugim provincijama prestati jesti štakore, šimiše, i sl. To su socio/kulturološki fenomeni, koji su bez pola muke prevazišli vrijeme i drutšvene promjene u proteklih nekoliko stotina ili hiljada godina, tako da je nemoguće običaje, i one pomalo pogane za današnja poimanja, "hirurški" izdvojiti jedne kulture.
-
The 51st State
#15405 Re: Migranti u BiH
znaci ako 100-200 miliona od 2 milijarde zivi iole normalno, ta je zemlja za pohvaliti bez obzira sto ostatak stanovnistva zivi od humanitarne pomoci.
logika par exelance.
logika par exelance.
- Ommadawn
-
Naslovnica
#15407 Re: Migranti u BiH
Procentualno, tu smo negdje, u 5 deka...The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:11 znaci ako 100-200 miliona od 2 milijarde zivi iole normalno, ta je zemlja za pohvaliti bez obzira sto ostatak stanovnistva zivi od humanitarne pomoci.
logika par exelance.
- CikCikCikPogodi
#15408 Re: Migranti u BiH
Pa eto hiljadu godina kulture i opet vecina nacije nije cula za WC a kamo li za kupanje.geralt wrote: ↑07/08/2020 10:46 Stvarno su besmislene generalizacije o drzavi koja ima kulturu staru hiljadama godina, 7 nuklearnih elektrana, oko 150 nuklearki, naucnike nobelovce, jedan od najjacih IT sektora na svijeta, i apsolutno svaku mogucu vrstu industrije. Indijci su na celu Googla i Microsofta, ogroman broj inzinjera i doktora na zapadu su Indijci, u Americi drze pola hotela i najbogatija su imigranstska grupa.
I to oko rasizma, neki mediji su pravili statistiku i utvrdili da smo mi i Srbi najmanji rasisti na tlu Europe. To ne znaci da nema pojedinaca. Prije nekoliko dana sam imao situaciju u jednom kaficu, sjedi pored mene frajer, klesarska faca, torbica, brze cvike, fol te gleda i ne gleda u isto vrijeme. I prolazi jedan par crnkinja i bijelac sa djetetom. Ovaj klosar se poceo sprdati sa svojim jaranom koji je isto klosar, u fazonu "vidi malog hibrida", "za koliko si je kupio". Ja sam krenuo na njega sa pepeljarom da ga udarim. Mali klosar se odma usro, i poceo prijetiti da ce mi nazvati policiju, tad sam uso sa njim u verbalni rat malo, dok on nije pobjego ko vjeverica iz kafica.
Taj covjek je mozda bio nas odavde, da ga je cuo, sigurno ovaj klosar ne bi imao zuba, zbog dugog jezika.
- CikCikCikPogodi
#15409 Re: Migranti u BiH
Mijesas Kinu I Indiju u vezi Afrike.dječak sa šibicama wrote: ↑07/08/2020 10:46 Ne kupaju se svi indijci u Varanasiju sa lesevima, njih ima skoro milijardu i imaju svoje kaste, one nize kaste mogu biti sretne ako uhvate pacova za rucak ali one gornje kaste su mocne financijski da mogu kupiti i neke omanje drzave.
Indijci su novi kolonizatori istocne Afrike, u Keniji su danas oni gazde, sahibi, ne bijelci.
I nemoguce je da svi budu siromasni, to je jako bogata zemlja.
Ali da, cijeli taj pojas indokine zemalja prilicno su za nase uvjete nehigijenski, mislim na siromasniji sloj naroda. Banglades, Pakistan, Indija, pa i Arapi i Afrikanci, ovi nasi sto su u titovini radili po arapskim i africkim zemljama... kazu da im je najupecatljiviji dojam onako odokativno, to sto mirno sjedi a muha mu po licu hoda, ni ne tjera je. To mozda i nije stvar (ne)higijene ali za neke nase uvjete dosta su peksinavi. Mi smo sirotinja za Indiju realno, ali kod nas u vecini kuca kad udjes ko da si u apoteku usao. Mada ne znam kakve ovo ima veze sa migrantimaoni i ne mogu biti cisti, ljudi se nemaju gdje ni okupati posteno.
-
The 51st State
#15410 Re: Migranti u BiH
daj dokument koji ce validirati tvoju tvrdnju. ponavljam, kad u bosni pocnu lincovati zato sto je neko pronio kilu mesa kroz pogresno susjedstvo onda mozemo pricati, dotad je indija civilizacijska rupa.Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 11:20Procentualno, tu smo negdje, u 5 deka...The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:11 znaci ako 100-200 miliona od 2 milijarde zivi iole normalno, ta je zemlja za pohvaliti bez obzira sto ostatak stanovnistva zivi od humanitarne pomoci.
logika par exelance.
-
Naslovnica
#15411 Re: Migranti u BiH
Nema problema, evo čim završim ovo veša na ruke što imam dostaviću ti dokumentaciju, sve notarski ovjereno.The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:22daj dokument koji ce validirati tvoju tvrdnju. ponavljam, kad u bosni pocnu lincovati zato sto je neko pronio kilu mesa kroz pogresno susjedstvo onda mozemo pricati, dotad je indija civilizacijska rupa.Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 11:20Procentualno, tu smo negdje, u 5 deka...The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:11 znaci ako 100-200 miliona od 2 milijarde zivi iole normalno, ta je zemlja za pohvaliti bez obzira sto ostatak stanovnistva zivi od humanitarne pomoci.
logika par exelance.
-
The 51st State
#15412 Re: Migranti u BiH
pa onda prestati nipodastavati i porediti neuporedivo. osim ako ne govoris iz svog licnog primjera.Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 11:25Nema problema, evo čim završim ovo veša na ruke što imam dostaviću ti dokumentaciju, sve notarski ovjereno.The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:22daj dokument koji ce validirati tvoju tvrdnju. ponavljam, kad u bosni pocnu lincovati zato sto je neko pronio kilu mesa kroz pogresno susjedstvo onda mozemo pricati, dotad je indija civilizacijska rupa.
- geralt
#15413 Re: Migranti u BiH
Nas i srpski rasizam se najlakse moze izmjeriti na odnosu prema jedinoj ne-bijeloj rasi koja zivi na ovim prostorima, a to su Romi. A taj odnos je... i sam znas kakav.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/08/2020 11:21 Pa eto hiljadu godina kulture i opet vecina nacije nije cula za WC a kamo li za kupanje.
I to oko rasizma, neki mediji su pravili statistiku i utvrdili da smo mi i Srbi najmanji rasisti na tlu Europe. To ne znaci da nema pojedinaca. Prije nekoliko dana sam imao situaciju u jednom kaficu, sjedi pored mene frajer, klesarska faca, torbica, brze cvike, fol te gleda i ne gleda u isto vrijeme. I prolazi jedan par crnkinja i bijelac sa djetetom. Ovaj klosar se poceo sprdati sa svojim jaranom koji je isto klosar, u fazonu "vidi malog hibrida", "za koliko si je kupio". Ja sam krenuo na njega sa pepeljarom da ga udarim. Mali klosar se odma usro, i poceo prijetiti da ce mi nazvati policiju, tad sam uso sa njim u verbalni rat malo, dok on nije pobjego ko vjeverica iz kafica.
Taj covjek je mozda bio nas odavde, da ga je cuo, sigurno ovaj klosar ne bi imao zuba, zbog dugog jezika.
-
Naslovnica
#15414 Re: Migranti u BiH
Govorim iz svog ličnog primjera.The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:26pa onda prestati nipodastavati i porediti neuporedivo. osim ako ne govoris iz svog licnog primjera.Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 11:25Nema problema, evo čim završim ovo veša na ruke što imam dostaviću ti dokumentaciju, sve notarski ovjereno.The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:22
daj dokument koji ce validirati tvoju tvrdnju. ponavljam, kad u bosni pocnu lincovati zato sto je neko pronio kilu mesa kroz pogresno susjedstvo onda mozemo pricati, dotad je indija civilizacijska rupa.
-
The 51st State
#15415 Re: Migranti u BiH
koji je to primjer, da se kupas u bosni, kao indijci u gangu?Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 11:32Govorim iz svog ličnog primjera.The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:26pa onda prestati nipodastavati i porediti neuporedivo. osim ako ne govoris iz svog licnog primjera.Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 11:25
Nema problema, evo čim završim ovo veša na ruke što imam dostaviću ti dokumentaciju, sve notarski ovjereno.
nismo sjajni ali indija jos pure ima da jede
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... per_capita
- irac300
#15416 Re: Migranti u BiH
Na osnovu nekih poznanstava sa Indijcima, nisam razvio neko pozitivno misljenje o njima. Nema to veze sa rasizmom, npr. Afrikanci iz tzv. crne Afrike su mi mnogo bolji ljudi. Ove likove iz Indije sto sam upoznao, svi su prepotentni i tacno osjetis neku aroganciju kada s tobom razgovara. Ova jedna na kursu kada smo pricali o socijalnim razlikama je sa tolikim ponosom govorila kako je ponosna sto je iz neke vise kaste. Kont'o sam da l' da je posaljem u p.m. Jedina normalnija osoba mi je bila jedna zena koja je pripadala Sikhima. I primjetilo se da se bas ne mirise sa ovim drugim hindusima. I jedan Tamil nije bio los. Jbg, milijardu je njih, 18 oficijelnih jezika, ima tu svega.
-
Naslovnica
#15417 Re: Migranti u BiH
Obavezno se okupam u rijeci bosni, makar jednom godišnje, kada je Ćimburijada.The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:34koji je to primjer, da se kupas u bosni, kao indijci u gangu?Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 11:32Govorim iz svog ličnog primjera.The 51st State wrote: ↑07/08/2020 11:26
pa onda prestati nipodastavati i porediti neuporedivo. osim ako ne govoris iz svog licnog primjera.
nismo sjajni ali indija jos pure ima da jede
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... per_capita
U poređenju sa nama Indija je karina.
- CikCikCikPogodi
#15418 Re: Migranti u BiH
Vole Indijci i da prevare. A to oko kasti, isto mi lici na kvalifikaciju ko kod nas, rodis ko Srbin ili Hrvat to ti je iznad znanja, iskustva i diplome. Izgleda da je tako i kod njih, ti u visim kastama nemaju nikakvih kvaliteta, ali eto rodili se uhljebljeni za sto generacija.irac300 wrote: ↑07/08/2020 11:37 Na osnovu nekih poznanstava sa Indijcima, nisam razvio neko pozitivno misljenje o njima. Nema to veze sa rasizmom, npr. Afrikanci iz tzv. crne Afrike su mi mnogo bolji ljudi. Ove likove iz Indije sto sam upoznao, svi su prepotentni i tacno osjetis neku aroganciju kada s tobom razgovara. Ova jedna na kursu kada smo pricali o socijalnim razlikama je sa tolikim ponosom govorila kako je ponosna sto je iz neke vise kaste. Kont'o sam da l' da je posaljem u p.m. Jedina normalnija osoba mi je bila jedna zena koja je pripadala Sikhima. I primjetilo se da se bas ne mirise sa ovim drugim hindusima. I jedan Tamil nije bio los. Jbg, milijardu je njih, 18 oficijelnih jezika, ima tu svega.
- irac300
#15419 Re: Migranti u BiH
Mnogo izrazenija je ta podjela kod njih. Mene je bas zanimalo da cujem iz prve ruke o tome, i ono, tacno kontas u sebi lijepa moja Bosna. Uvijek ima gore, koliko god kod nas lose bilo.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/08/2020 11:43Vole Indijci i da prevare. A to oko kasti, isto mi lici na kvalifikaciju ko kod nas, rodis ko Srbin ili Hrvat to ti je iznad znanja, iskustva i diplome. Izgleda da je tako i kod njih, ti u visim kastama nemaju nikakvih kvaliteta, ali eto rodili se uhljebljeni za sto generacija.irac300 wrote: ↑07/08/2020 11:37 Na osnovu nekih poznanstava sa Indijcima, nisam razvio neko pozitivno misljenje o njima. Nema to veze sa rasizmom, npr. Afrikanci iz tzv. crne Afrike su mi mnogo bolji ljudi. Ove likove iz Indije sto sam upoznao, svi su prepotentni i tacno osjetis neku aroganciju kada s tobom razgovara. Ova jedna na kursu kada smo pricali o socijalnim razlikama je sa tolikim ponosom govorila kako je ponosna sto je iz neke vise kaste. Kont'o sam da l' da je posaljem u p.m. Jedina normalnija osoba mi je bila jedna zena koja je pripadala Sikhima. I primjetilo se da se bas ne mirise sa ovim drugim hindusima. I jedan Tamil nije bio los. Jbg, milijardu je njih, 18 oficijelnih jezika, ima tu svega.
- CikCikCikPogodi
#15420 Re: Migranti u BiH
Iste su takve podjele u Pakistanu, samo su kod njih plemena. Oni bogati mogu raditi sta god hoće, piju, partijaju dan i noc jebe ih se za islamske deklaracije i republiku.irac300 wrote: ↑07/08/2020 11:47Mnogo izrazenija je ta podjela kod njih. Mene je bas zanimalo da cujem iz prve ruke o tome, i ono, tacno kontas u sebi lijepa moja Bosna. Uvijek ima gore, koliko god kod nas lose bilo.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/08/2020 11:43Vole Indijci i da prevare. A to oko kasti, isto mi lici na kvalifikaciju ko kod nas, rodis ko Srbin ili Hrvat to ti je iznad znanja, iskustva i diplome. Izgleda da je tako i kod njih, ti u visim kastama nemaju nikakvih kvaliteta, ali eto rodili se uhljebljeni za sto generacija.irac300 wrote: ↑07/08/2020 11:37 Na osnovu nekih poznanstava sa Indijcima, nisam razvio neko pozitivno misljenje o njima. Nema to veze sa rasizmom, npr. Afrikanci iz tzv. crne Afrike su mi mnogo bolji ljudi. Ove likove iz Indije sto sam upoznao, svi su prepotentni i tacno osjetis neku aroganciju kada s tobom razgovara. Ova jedna na kursu kada smo pricali o socijalnim razlikama je sa tolikim ponosom govorila kako je ponosna sto je iz neke vise kaste. Kont'o sam da l' da je posaljem u p.m. Jedina normalnija osoba mi je bila jedna zena koja je pripadala Sikhima. I primjetilo se da se bas ne mirise sa ovim drugim hindusima. I jedan Tamil nije bio los. Jbg, milijardu je njih, 18 oficijelnih jezika, ima tu svega.
Bogati krijumcare alkohol siromašnijim.
-
Naslovnica
#15421 Re: Migranti u BiH
I kod nas je isto.
Imaš ove iz SDA, HDZ, SNSD.
Bogataši, krčme milione, rade šta hoće, za njih ne vrijede ni zakoni ni pravila ni norme.
I onda imaš onog jadu što robija zbog metra drva ili vreće krompira.
Ako si pripadnik prave kaste boli te qratz za sve, a ako nisi onda si donji.
Bogataši, krčme milione, rade šta hoće, za njih ne vrijede ni zakoni ni pravila ni norme.
- CikCikCikPogodi
#15422 Re: Migranti u BiH
Indija je puno vise podjeljena, milion nekakvih sekti. Pa imaju sekte u kojim je normalno da su zene lezbejke zbog nekog vjerovanja.Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 12:00 I kod nas je isto.
- dječak sa šibicama
#15423 Re: Migranti u BiH
Ne mijesam, u Keniji Indijci vedre i oblace. Ali dobro, Kenija je bivsa engleska kolonija pa je to ta poveznica i sa Indijom.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/08/2020 11:21Mijesas Kinu I Indiju u vezi Afrike.dječak sa šibicama wrote: ↑07/08/2020 10:46 Ne kupaju se svi indijci u Varanasiju sa lesevima, njih ima skoro milijardu i imaju svoje kaste, one nize kaste mogu biti sretne ako uhvate pacova za rucak ali one gornje kaste su mocne financijski da mogu kupiti i neke omanje drzave.
Indijci su novi kolonizatori istocne Afrike, u Keniji su danas oni gazde, sahibi, ne bijelci.
I nemoguce je da svi budu siromasni, to je jako bogata zemlja.
Ali da, cijeli taj pojas indokine zemalja prilicno su za nase uvjete nehigijenski, mislim na siromasniji sloj naroda. Banglades, Pakistan, Indija, pa i Arapi i Afrikanci, ovi nasi sto su u titovini radili po arapskim i africkim zemljama... kazu da im je najupecatljiviji dojam onako odokativno, to sto mirno sjedi a muha mu po licu hoda, ni ne tjera je. To mozda i nije stvar (ne)higijene ali za neke nase uvjete dosta su peksinavi. Mi smo sirotinja za Indiju realno, ali kod nas u vecini kuca kad udjes ko da si u apoteku usao. Mada ne znam kakve ovo ima veze sa migrantimaoni i ne mogu biti cisti, ljudi se nemaju gdje ni okupati posteno.
-
Naslovnica
#15424 Re: Migranti u BiH
I kod nas imaš sekti gdje puštaju brade, zavrću nogavice, itd...CikCikCikPogodi wrote: ↑07/08/2020 12:11Indija je puno vise podjeljena, milion nekakvih sekti. Pa imaju sekte u kojim je normalno da su zene lezbejke zbog nekog vjerovanja.Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 12:00 I kod nas je isto.
Ako si pripadnik prave kaste boli te qratz za sve, a ako nisi onda si donji.![]()
-
The 51st State