Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maharadza wrote: ↑05/08/2020 18:38
I taj x570 je po meni manje future proof od B550 samo zato što ima onaj ventilator mali za chipset, mislim radit će sigurno par godina ali ako misliš ploču koristiti baš na duže staze tj. 3 i više god. mislim ipak da je bolje uzeti kakvu kvalitetniju B550 ploču gdje nemaš to malo govno koje se može pokvariti ili postati još jedan izvor buke iz kućišta.
Ok, neka preporuka?
Ja vjerujem MSI-u jer imaju odlične ploče za Intel. Kakvi su s AMD-om? Valja li B550-A PRO?
Ili da ganjam nešto drugo?
Narucio sam jbg . 73$, jer ima i free shipping ako ti se ne zuri. Meni se definitivno ne zuri jer mi je to prva komponenta . Moram jos sad unositi ona neka sranja na pesotu .
Ako ti ne bude problem, kada preuzmeš ram javi kako je prošlo, jer i ja razmišljam da naručim preko njih, evo npr. Phanteks Eclipse P600S tg je trenutno oko 139 USD, što je bgm dobar deal: https://www.newegg.com/white-phanteks-e ... klink=true
Averus wrote: ↑06/08/2020 00:00
Crveni sam uzeo, jer vidim da su ploče većinom crne, a AMD je crven, tako da... Nek se uklopi
A bila je valjda i ponuda 3200 cl16 32gb za nekih $110
Ja ipak išao na ovu 3600 cl16 varijantu jer kažu da je sweet-spot za r53600 zbog FCLK
e haj javi kako prođe sve s pesotom, ja sam isto napravio profil i mislio sam neke stvari naručivati...nego koliko te onda sve sad izašlo? jel poštartina 7.5$ u ovom slučaju?
Crveni sam uzeo, jer vidim da su ploče većinom crne, a AMD je crven, tako da... Nek se uklopi
Ja ipak išao na ovu 3600 cl16 varijantu jer kažu da je sweet-spot za r53600 zbog FCLK
e haj javi kako prođe sve s pesotom, ja sam isto napravio profil i mislio sam neke stvari naručivati...nego koliko te onda sve sad izašlo? jel poštartina 7.5$ u ovom slučaju?
Druze, ja narucivao,sve regulara.
Po Tracking numberu ti rade postarinu, ako narucis sa jedne stranice par stvari a oni ti posalju u jednom paketu sa 1 trackingom,onda ti to vazu kao jedan paket i npr, 2x memoriju da narucis, = ispod pola kile = 7.5$.
Ako ti posalju zasebno, sa dva tracking-a,2x 7.5 platis...
Druze, ja narucivao,sve regulara.
Po Tracking numberu ti rade postarinu, ako narucis sa jedne stranice par stvari a oni ti posalju u jednom paketu sa 1 trackingom,onda ti to vazu kao jedan paket i npr, 2x memoriju da narucis, = ispod pola kile = 7.5$.
Ako ti posalju zasebno, sa dva tracking-a,2x 7.5 platis...
i tako
ali kako mogu biti siguran da će sve naručene stvari stići u isto vrijeme kod njih u skladište? jer oni kako sam skontao šalju prvim narednim letom paket...možda jedino ako sve te svari stignu prije tog prvog leta za BiH? To je inače super, jer poštarina i preko kile nije skupa i isplati se..
da pitam dok mi je na um palo...vezano za m.2 slotove na ploči, sjećam se kroz maglu dok sam svoj posljednji komp slagao da je u manualu ploče pisalo nešto kao da drugi m2 slot dijeli bandwidth s SATA portom tj da kad je jedan m2 slot popunjen onda je kao SATA port onemogućen?
aditon wrote: ↑06/08/2020 09:50
ali kako mogu biti siguran da će sve naručene stvari stići u isto vrijeme kod njih u skladište? jer oni kako sam skontao šalju prvim narednim letom paket...možda jedino ako sve te svari stignu prije tog prvog leta za BiH? To je inače super, jer poštarina i preko kile nije skupa i isplati se..
Ne mozes znati.
Ja sam znao naruciti nesto,i da mi dodje u BIH u dvije odvojene posiljke.
Nacuo sam da je nova tura oko 20.08.
dakle naruciti sada sve sto treba i da vam dodje do 25-26.08 u ruke
Oni salju generalno kad se odredjena kilaza nakupi cca 40-50kg
Ako ti ne bude problem, kada preuzmeš ram javi kako je prošlo, jer i ja razmišljam da naručim preko njih, evo npr. Phanteks Eclipse P600S tg je trenutno oko 139 USD, što je bgm dobar deal: https://www.newegg.com/white-phanteks-e ... klink=true
aditon wrote: ↑06/08/2020 09:56
da pitam dok mi je na um palo...vezano za m.2 slotove na ploči, sjećam se kroz maglu dok sam svoj posljednji komp slagao da je u manualu ploče pisalo nešto kao da drugi m2 slot dijeli bandwidth s SATA portom tj da kad je jedan m2 slot popunjen onda je kao SATA port onemogućen?
Pogledaj u manual. Obično onemoguće sata port 5. i 6.
Opet imaš četiri, što je više nego dovoljno većini.
Nema punu podrsku za PCIe 4.0 kao x570 Tomahawk ako ti je to bitno.Prvi slot je PCIe 4.0 x16 dok je drugi PCIe 3.0 x4 kao i utori za M.2 .. gornji je PCIe 4.0 x4,a donji PCIe 3.0 x4
aditon wrote: ↑06/08/2020 09:56
Pogledaj u manual. Obično onemoguće sata port 5. i 6.
Opet imaš četiri, što je više nego dovoljno većini.
već sam ja to čitao, zato i kažem kroz maglu mi je jer je već preko 2 godina od toga prošlo..pogledat ću opet manual, nema druge..inače, sigurno mi neće trebati svi SATA portovi..u iskušenju sam da uzmem još jedan m.2 jer ima dosta povoljnih opcija na amazonu i newegg-u
spree wrote: ↑06/08/2020 12:11
Vala nije neka razlika u cijeni. Po meni bolje ici na x570.
Well yes, but actually no zbog ventilatorčića. Samo mi može dodatno probleme i buku praviti na duže staze
Pa u idle I ne radi, tj moze se isključiti. A kad ga opteretis sumnjam da ces ga cuti od ostalih. Ima neka malo skuplja verzija bez venta . U svakom slučaju nastavi ti s linkovima. RAM valjda dodje, pa mozda da jos nesto iskoristim sto naletis .