Heller wrote: ↑04/08/2020 22:14
muhafuca wrote: ↑04/08/2020 21:23
biglebovski wrote: ↑04/08/2020 20:41
I to je jedna od ubleha, da kao ne možeš dobiti na sudu, da je to ekstra skupo, da i kad dobiješ ne dobiješ ništa. Imaju protokoli i zakoni i procedure za sve, samo se konstantno fura prića da se ne može ništa. A nije istina. Drago mi je pročitati da neko zakonski ostvaruje prava.
mozes dobiti ali nema dosta ljudi uslove da ceka 4 godine i da se zajebava svaka dva tri mjeseca po sudu
i konta hoce li privatnikov advokat naci neku malu zackoljicu na koju se moze izvuci ili nece.
a ako je nadje negdje - onda moras i svoje troskove a i njegove platiti pa si u jos vecem belaju
Ako si upravu upravu si. Mada ja sam dosta ostvario jer su u isto vrijeme kada sam ih ja pritegnuo izgubili dvije tužbe .
ma znam drug
al evo konkretan slucaj i ja znam
drug mi se ganjao po sudu i nakon tri godine dobio 5 hiljada km ostete za ozljedu na radu
u medjuvremenu ovaj je promjenio racun firme i onda je islo ganjanje za naplatu i slicne gluposti.
ne znam jel ikad naplatio jer je u medjuvremenu otisao u njemacku - trbuhom za kruhom
al sumnjam. (mada ponavljam - ne znam)
drugi slucaj znam gdje je djevojka tuzila gazdu i izgubila nakon 2 godine procesa na neku sitnu glupost
i morala je platiti troskove al nesto ne strasno jer je isla preko nekog centra za pravnu pomoc
pa su oni tu nesto bar oko toga pomogli.
a da ti ne pricam da je jedva nasla drugi posao jer ne trci nijedan gazda zaposliti radnika
koji je u trenutnom sudskom procesu protiv bivseg gazde.