Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nivelacija wrote: ↑04/08/2020 21:47
41 kvadrat lamela 85 000 u roku 24 sata prodan.
Da ih ima jos 10 za dan bi se prodali.
koji sprat?
43.
Kakve budale u ovo vrijeme raspolazu sa novcem, nista me ne cudi.
A ovi sto su kontra Celika, ni to me ne cudi, jer evo zivot da se nikad sa loptom ni u putu nisu sreli. Poceli odjednom pametovati da ode bezveze novac, a ljakse raspolaze sa budzetom od 60 miliona svake godine i odjednom problem dati Celiku milion.
Izgleda da ljakse zeli da se vise gledaju njegova izlaganja u vijecu nego tamo neki fudbal. Ko to gleda fudbal u ovakvom nakaradnom svijetu....
Last edited by channel10 on 04/08/2020 23:12, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809 wrote: ↑04/08/2020 23:11
Ali ovo je sad novi nivo. Sad se zloupotrebe ezdea rezima navode kao krunski dokaz da su klub i grad jedno.
Uvijek bili.
Bio je to otvoren, pošten klub, jednostavan u svojim željama, trpeljiv u porazima, uvijek blizak sa svojim navijačima koji su vjerovali da mu samo mrvica fali, malo sudijskog razumijevanja i sportske sreće pa da postane najveći fudbalski klub na svijetu. Navijači su vjerovali da je već tako, čekao se samo odgovarajući raspored zvijezda pa da svi na svijetu povjeruju u to.
Na žalost, umjesto toga, došli su ljudi koji klub nikada nisu poštovali, ljigavi lokal patrioti, ratni profiteri, ambiciozni amateri i bjelosvjetski prevaranti. Čelik je ponovo srozan u blato.
U dlaku isto desilo se i njegovom gradu. Kao i uvijek, dijele istu sudbinu, kao što su rasli zajedno, samo zajedno se mogu oporaviti. Vratiti samopoštovanje. Makar krenuli ispočetka, iz Blatuše.
u kakvom su stanju ostali timski sportovi u zenici(kosarka, odbojka, rukomet)?
kako je moguce da jedna mladost iz kaknja bez ikakve pomoci iz budzeta iz trece lige udje u premier ligu i eto jos uvijek se drze, nemaju dugovanja ni nista kako ja znam, a celik uz tolika ulaganja opet ima milionske dugove i jedva se provlacio da ostane u premier ligi godinama
uostalom kakanj je imao par godina i najbolji kosarkaski klub uz igokeu, a tradicionalno su i u odbojci uz jedinstvo uvijek najbolji u drzavi
Casual's wrote: ↑04/08/2020 22:59
Naravno, jer balet nije bio dio rasta grada, a sada simbol grada.
Kako kome.
Druže Čelik je u svojoj historiji odigrao preko 1500 utakmica, nek je pola od toga igrao u Zenici i nek je prosjek 1000 gledalaca po utakmici(a prosjek je veći u najmanju ruku duplo) to je cifra od 750 000 duša.
Saberi sve ostale sportske kolektive u Zenici, sa članovima posjetima itd ako skupis peti dio ovog pričati ćemo.
A da ne spominjem dalje sta je djece šutalo loptu na sljaci i mastalo da zaigra na BP.
ZyzzSar wrote: ↑04/08/2020 23:33
u kakvom su stanju ostali timski sportovi u zenici(kosarka, odbojka, rukomet)?
kako je moguce da jedna mladost iz kaknja bez ikakve pomoci iz budzeta iz trece lige udje u premier ligu i eto jos uvijek se drze, nemaju dugovanja ni nista kako ja znam, a celik uz tolika ulaganja opet ima milionske dugove i jedva se provlacio da ostane u premier ligi godinama
uostalom kakanj je imao par godina i najbolji kosarkaski klub uz igokeu, a tradicionalno su i u odbojci uz jedinstvo uvijek najbolji u drzavi
I Zenica je 2015 godine imala u svim sportovima premijerligase. Od nogometa do rukometa i kosarke itd.
Kakanj na 3x manji budzet izdvaja vise sredstava za sport od Zenice.
Danas u 2020 godini Zenica nema premijerligasa ni u jednom sportu.
Dodatak napisao si Čelik i pored tolikih ulaganja nema rezultate. Čelik je u zadnje 4 godine dobio od grada onoliko koliko Borac, Sloboda dobiju za 6 mjeseci.
Danas grad uzima 250 000 godisnje u budzet od poslovnih prostora ispod stadiona kojeg su napravili Zeničani radi Čelika.
_BataZiv_0809 wrote: ↑04/08/2020 23:49
Hehe dobra matematika. Znaci svaku utakmicu razlicitih 1000 ljudi gledalo.
Pa napisao sam, sve sportske možete i ne sportske kolektive saberite članove od kad postoje, sva okupljanja koja su održana pa makar neko i u prolazu bio računajte ga, možete i rekvizite računati(osim pčela) i nećete skupiti petinu od onog što je Čelik u svojoj historiji okupio na jednom mjestu.
Ista je matematika i na jednoj i na drugoj strani, za tvoju informaciju
Freamon Lester wrote: ↑05/08/2020 00:15
Ok. 15000x5KM prosjecna karta x 10 itakmica = 750 000 KM
Nek dodju oni koje vole fudbal i Celik i ne treba Celiku nista od grada.
Hajmo onda sve skinuti sa budzeta. Zasto davati novaca na kulturu, sport i druge manifestacije? Zasto odrzavati Samr festove i novogodišnje zabave iz budzeta grada? Platimo kartu i nek se odrzava iz tih prihoda.
Mozda bi tad uradio nekakav konkretan projekt u gradu.