Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#44176 Re: Zeničani
Ne možeš ti nikako govoriti protiv Čelika, a smatrati se Zeničaninom. Neko je spominjao to, ko je Zeničanin, pa ja bi u to uvrstio i ljubav prema Čeliku. Čelik je klub kojeg je napravila radnička klasa 1945. godine, radnički klub, za radnički grad, simbol grada, simbol metalurgije i simbol onoga što je Zenicu od kasabe napravilo gradom. Sada, kada se ruši Čelik, i grad postaje kasaba, slučajnost? Ne vjerujem.
Već se dugo vremena poredi sa udruženjem pčelara, i tome će se stati u kraj kroz par dana. Jednostavno, u grad se "sljaglo" svakakvog hamelja, pa im sada i smeta jedino što je ostalo od Zenice, svima smeta Čelik, smeta poziciji, smeta opoziciji, smeta balijama, smeta četnicima, smeta pederima, smeta narkomanima, smeta zelenim, smeta crnim, smeta samo jer je simbol grada, jer je jedino u gradu iza čega neko i nešto stoji, jedino što ovu kasabu još uvijek čini gradom. Spominju se neki novci, a niko se ne pita gdje je 150 mil. otišlo u proteklih 4 godine. Eto, da nije bilo Turčina koje je Fuad Kasumović doveo, klub bi sada bio dužan 3. mil (ne 5, ne 12, ne 15.).
SDA je uništila Čelik lošim poslovanjem (a vjerovatno i sa namjerom), Fuad Kasumović je to dovršio. Zbog čega, jer im smeta kao i gore nabrojanim. Zbog čega im smeta, zbog čega je u proteklih 1 god. stadion 3x "obijen" (a ključeve ima - gradska uprava) ?
Šta god pisao oko Čelika, spominjao kao udruženje pčelara, jedna stvar, klub je proglašen interesom grada dok je Huso bio gradonačelnik, to će i ostati. Vratit će se šina, vratit će se FK.
Već se dugo vremena poredi sa udruženjem pčelara, i tome će se stati u kraj kroz par dana. Jednostavno, u grad se "sljaglo" svakakvog hamelja, pa im sada i smeta jedino što je ostalo od Zenice, svima smeta Čelik, smeta poziciji, smeta opoziciji, smeta balijama, smeta četnicima, smeta pederima, smeta narkomanima, smeta zelenim, smeta crnim, smeta samo jer je simbol grada, jer je jedino u gradu iza čega neko i nešto stoji, jedino što ovu kasabu još uvijek čini gradom. Spominju se neki novci, a niko se ne pita gdje je 150 mil. otišlo u proteklih 4 godine. Eto, da nije bilo Turčina koje je Fuad Kasumović doveo, klub bi sada bio dužan 3. mil (ne 5, ne 12, ne 15.).
SDA je uništila Čelik lošim poslovanjem (a vjerovatno i sa namjerom), Fuad Kasumović je to dovršio. Zbog čega, jer im smeta kao i gore nabrojanim. Zbog čega im smeta, zbog čega je u proteklih 1 god. stadion 3x "obijen" (a ključeve ima - gradska uprava) ?
Šta god pisao oko Čelika, spominjao kao udruženje pčelara, jedna stvar, klub je proglašen interesom grada dok je Huso bio gradonačelnik, to će i ostati. Vratit će se šina, vratit će se FK.
- Freamon Lester
#44177 Re: Zeničani
@Ja_Ja
Teoretisanje? Grad davao novac, grad je odgovoran jer je dug nastao... Tu zamjenu teza mozes prosipati samo u parku dok pive prije utakmice pijete. Ako mislite da ste upravu bujrum grad tuziti.
I to sto vi pricate da skupite 5 studenata prava sa prve godine usrali bi vam se od smjeha.
Fuad Kasumovic preuzeo odgovornost za klub jer neda pare? Pa onda floskule... Ti elementarna znanja o materiji nemas. Prevodis sta si cuo dok je neko pametniji pricao.
Vakufska varalica moze odgovarat samo POLITICKI. Ne moze grad odgovarati za nesto sto niti je osnovao niti ima upravljacka prava. Stid me da ti dalje objasnjavam jednostavno ti je poznavanje materije jako skromno.
Drugo to insinuiranje da neko prosipa teze face profila vakufske varalice. To mozes isto u parku komentarisat.
Kao sto sam vec napisao. Jebe mi se za vakufsku varalicu i njegove trabante. Meni bitnije ako moze da te pare ostanu u gradu nego da ih Perco, Hamko, Mujezonovic, a sad i "Patrota" dijeli.
@Daft Haruki
Kakve milione i milijarde ti spominjes i onda u kontekst miliona i milijardi dovodis u vezu covjeka koji kospice prodaje? Sto se mene tice nek si uzme dnevnicu iz grada ako je do toga doslo.
Od tih transfera su hajrovali samo Perco, Hamko i Mujezinovic.
Milioni, milijarde... Koji si ti razred?
Btw. Borac, mladic, dres... Ima Sarajevo zna sa parama...(troll alert)
Teoretisanje? Grad davao novac, grad je odgovoran jer je dug nastao... Tu zamjenu teza mozes prosipati samo u parku dok pive prije utakmice pijete. Ako mislite da ste upravu bujrum grad tuziti.
I to sto vi pricate da skupite 5 studenata prava sa prve godine usrali bi vam se od smjeha.
Fuad Kasumovic preuzeo odgovornost za klub jer neda pare? Pa onda floskule... Ti elementarna znanja o materiji nemas. Prevodis sta si cuo dok je neko pametniji pricao.
Vakufska varalica moze odgovarat samo POLITICKI. Ne moze grad odgovarati za nesto sto niti je osnovao niti ima upravljacka prava. Stid me da ti dalje objasnjavam jednostavno ti je poznavanje materije jako skromno.
Drugo to insinuiranje da neko prosipa teze face profila vakufske varalice. To mozes isto u parku komentarisat.
Kao sto sam vec napisao. Jebe mi se za vakufsku varalicu i njegove trabante. Meni bitnije ako moze da te pare ostanu u gradu nego da ih Perco, Hamko, Mujezonovic, a sad i "Patrota" dijeli.
@Daft Haruki
Kakve milione i milijarde ti spominjes i onda u kontekst miliona i milijardi dovodis u vezu covjeka koji kospice prodaje? Sto se mene tice nek si uzme dnevnicu iz grada ako je do toga doslo.
Od tih transfera su hajrovali samo Perco, Hamko i Mujezinovic.
Milioni, milijarde... Koji si ti razred?
Btw. Borac, mladic, dres... Ima Sarajevo zna sa parama...(troll alert)
-
Nivelacija
#44178 Re: Zeničani
Ma i ti si poceo gluposti valjati..
- Freamon Lester
#44179 Re: Zeničani
Navedi sta?
- ZyzzSar
#44180 Re: Zeničani
to je totalni kiks, ulagati pare(iz budzeta) u propali klub, nista dobro to nece donijeti, samo otvara prilike za raznorazne malverzacije
ja ne znam uopste zasto se kod nas fudbalski klubovi uopste guraju, nema od njih hljeba, to samo kod nas ima
bolje te pare preusmjeriti u razvoj sporta generalno, mladje generacije, potencijalne buduce olimpijce i slicno
ja ne znam uopste zasto se kod nas fudbalski klubovi uopste guraju, nema od njih hljeba, to samo kod nas ima
bolje te pare preusmjeriti u razvoj sporta generalno, mladje generacije, potencijalne buduce olimpijce i slicno
- Casual's
#44181 Re: Zeničani
E nek si uletio da nam kažeš, aj, razguli sad. Dovoljno što se glođemo između sebe.ZyzzSar wrote: ↑04/08/2020 22:02 to je totalni kiks, ulagati pare(iz budzeta) u propali klub, nista dobro to nece donijeti, samo otvara prilike za raznorazne malverzacije
-
Daft Haruki
#44182 Re: Zeničani
Druze ne mogu se izraziti dovoljno na forumu.
Cetvrti osnovne zavrsio ...al u IGK
Kakve milijarde... Fudbal generalno okrece enormne svote novca u svijetu. Zato sam te zamoli da razmislis.
Evo upravo sada gradi se u Qatru sedam stadiona za svjetsko 2020 . Procjeni sam koja je lova u pitanju.
Kakve milijarde... Fudbal generalno okrece enormne svote novca u svijetu. Zato sam te zamoli da razmislis.
Evo upravo sada gradi se u Qatru sedam stadiona za svjetsko 2020 . Procjeni sam koja je lova u pitanju.
-
Nivelacija
#44183 Re: Zeničani
Ma pjenis tu radi 200-300 k KM koliko traze po prvi put u historiji izabran UO kako dolikuje udruzenju bez politike a ne pitas se gdje je nasih 200 miliona zadnje 4 godine?
Eto bas ce ti samo to smeta a daj da vidim gdje se bunis za ostalih 198 800 000 KM. Daj nemoj da se pravimo grbavi.
Eno varalica ti jucer podijeli iz budzetske rezerve desetine hiljada KM onim svojim pajdasima iz udruzenja raznih..tipa Bagee oni dzipovi sto se voze do pijanke sutis..vamo nesto najvece u Zenici palis se kao kutnjak..
Eto bas ce ti samo to smeta a daj da vidim gdje se bunis za ostalih 198 800 000 KM. Daj nemoj da se pravimo grbavi.
Eno varalica ti jucer podijeli iz budzetske rezerve desetine hiljada KM onim svojim pajdasima iz udruzenja raznih..tipa Bagee oni dzipovi sto se voze do pijanke sutis..vamo nesto najvece u Zenici palis se kao kutnjak..
- Ja_Ja
#44184 Re: Zeničani
I to je dijelio samo onim od kojih ima podrsku. Al' ebi ga to je "po zakonu" i nema nikavih problema oko toga. Kupi one jadnike iz manjina za saku maraka.
- Freamon Lester
#44185 Re: Zeničani
Ko se buni za 200k? Ja se bunim za 10 i kusur miliona. Tih 200k imaju od prostora i problem rjesen.Nivelacija wrote: ↑04/08/2020 22:06 Ma pjenis tu radi 200-300 k KM koliko traze po prvi put u historiji izabran UO kako dolikuje udruzenju bez politike a ne pitas se gdje je nasih 200 miliona zadnje 4 godine?
Gdje je 200 miliona? Pa vrlo vjerovatno isparili kao i sve prethodne. Nije Fudo iz Laburisticke stranke direkt iz Londona sletio. I nemoj meni njegov kriminal uvaljivat.
- Freamon Lester
#44186 Re: Zeničani
Vjeruj da sam jedan svojim rukama gradio...Daft Haruki wrote: ↑04/08/2020 22:05 Druze ne mogu se izraziti dovoljno na forumu.
- muhafuca
#44187 Re: Zeničani
jebote tito svaki drugi post ovdje "zadnje 4 godine"Nivelacija wrote: ↑04/08/2020 22:06 Ma pjenis tu radi 200-300 k KM koliko traze po prvi put u historiji izabran UO kako dolikuje udruzenju bez politike a ne pitas se gdje je nasih 200 miliona zadnje 4 godine?
kao da je Celik fenomenalno poslovao zadnjih 20 ili 30 godina i onda su zadnje cetiri godine problematicne.
I onda se pitate "zasto" kad vas neko prozove SDA botovima
i prozove da politizirate ovu pricu oko Celika
i pitate se zasto slabo ko pusi ovu vasu pricu.
- Ja_Ja
#44188 Re: Zeničani
Ja u klin ti u plocu. Klasicno Salivenovski. Ova raja sto cita ove stvari na forumu se nacitala sasvim dovoljno u zadnjih par mjeseci. Tako da vi koji izronite odjednom par mjeseci pred izbore i krenete guslati, ne mozete nikom nista novo reci. Ne znam koliko plitak mozes biti da sa ovim glupostima ala "studenti prava" mislis pridobiti simpatije. Kao ono ti neki intelektualac, pravna velesila koja zna da i ukoliko bi neko tuzio grad da nebi dobio slucaj, a mi satro neobrazovana rulja koja to ne zna, pa joj tipovi kao ti ko fol otvaraju oci i daju lekcije po forumima sta moze a sta ne moze da se desi. Beri ba pamet sinko. Po glupostima koje pises da se jedino primjetiti da sam ja duze na forumu nego ti van puberteta.Freamon Lester wrote: ↑04/08/2020 21:49 @Ja_Ja
I ovaj zadnji pasus ti je glavni. Sve i jedan imate istu spiku. Da su vas bar naucili kad vas salju da razmisljate malo i svojim mozgom, mozda bi bili i uvijerljiviji. Uvijek vam se u zadnjim recenicama (ovo je besplatan tip za "gaslighting" sekciju tvoje stranke
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#44189 Re: Zeničani
Koga ne zanima fudbal ispade nije Zenicanin 
- Casual's
#44190 Re: Zeničani
Čuj ovog gore, kao da nekog zaboli kurac jer ga prozivate SDA botom, vi, koji se odjednom svi u isto vrijeme pojavite na forumu.
Naravno da je priča oko Čelika politizovana, zbog toga jer se na sjednicama GV isti poredi sa udruženjem pčelara (pa i onda po forumu od vas par), Bilino Polje poredi sa Covidom, politizovana od strane gradonačelnika grada Zenice.
Naravno da je priča oko Čelika politizovana, zbog toga jer se na sjednicama GV isti poredi sa udruženjem pčelara (pa i onda po forumu od vas par), Bilino Polje poredi sa Covidom, politizovana od strane gradonačelnika grada Zenice.
- Casual's
#44191 Re: Zeničani
Pa ni mene ne zanima balet pa se ne žalim kad dobiju zgradu, novac iz budžeta i svašta nešto.
-
kakavdanakneiskustvu
#44192 Re: Zeničani
koji sprat?Nivelacija wrote: ↑04/08/2020 21:47 41 kvadrat lamela 85 000 u roku 24 sata prodan.
Da ih ima jos 10 za dan bi se prodali.
- muhafuca
#44193 Re: Zeničani
zaboravio si dodati "zadnje 4 godine"Casual's wrote: ↑04/08/2020 22:33 Čuj ovog gore, kao da nekog zaboli kurac jer ga prozivate SDA botom, vi, koji se odjednom svi u isto vrijeme pojavite na forumu.
moze neko pomisliti da je "gradonačelnika" u mnozini
pa ti nece priznati post kad budes naplacivao.
moras preciznije formulisati to - da nema zabune.
-
skoronikako
#44194 Re: Zeničani
Lahko je na forumu biti pametan i drugima govoriti kako su im postovi puni nebuloza, a drzava nam se raspada. Sindrom: Klasicni bacac suplje.
@Muhafuca bleeee ovco bleeee. Najgore je sto ovakvi nemaju stida iako su obraz prodali.
@Muhafuca bleeee ovco bleeee. Najgore je sto ovakvi nemaju stida iako su obraz prodali.
- Casual's
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#44197 Re: Zeničani
- Casual's
#44198 Re: Zeničani
Naravno, jer balet nije bio dio rasta grada, a sada simbol grada._BataZiv_0809 wrote: ↑04/08/2020 22:57 Da ali niko tvoju ljubav prema baletu ne poistovjecuje sa ljubavlju prema Zenici.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Freamon Lester
#44200 Re: Zeničani
Ali ako volis vise balet od nogometa nisi dere vec Salivenov trol.._BataZiv_0809 wrote: ↑04/08/2020 22:57
Da ali niko tvoju ljubav prema baletu ne poistovjecuje sa ljubavlju prema Zenici.
Steta sto se niko nije upalio na opasku da ima FK Sarajevo...