Takve stvari se ne spominju na tv kalendaru,isto tako hinje zaboravljaju da su slali gardijske brigade u Bosnu i Hercegovinu kao ispomoć teroristima iz hb dok im je u tom trenutku bilo okupirano trećina Hrvatske od strane terorista iz sao krajineBHCluster wrote: ↑04/08/2020 15:23 Kad ce Zoki odlikovati jedinice 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine sto su oslobadjale po Hrvatskoj tj. za oslobodjenje Korenice (501. slavna brdska brigada), Plitvice (502. viteška brdska brigada), Rakovicu (502. viteška brdska brigada), Slunj (502. viteška brdska brigada), Zirovac (505. viteška brdska brigada). Sta ne uklapa se u narativ. Jadno.
Desavanja u Hrvatskoj
-
cimara
#19276 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
Emiremir33
#19277 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Imas dole zajednicu Srpskih opština (bivsa Sao Istocna Slavonija,Baranja,Srem)Napadaju vam ljude po Vukovaru(malo vise od navijackih incidenata)tetejac wrote: ↑04/08/2020 14:18Oslobodili zemlju, ušli u BiH, na svim pravcima pomeli četnike, oslobodili vam državu (kakvu takvu), spasili Bihać i završili rat i ti se sad našao glumit i prozivat za zločine?! Eno ti zločina na teni o Dudakoviću, a oprosti ono su montirani klipovi jelde? A Knin je prekomjereno granatiran i sravnjen sa zemljom jelde? Bravo pametni.Milenkov buraz wrote: ↑03/08/2020 18:51Zločine? Kakve zločine, nije bilo zločina. To je odgovor koji možeš dobiti od kolega
- Lincoln-Burrows
#19278 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja ne kažem da je to rješenje već stvarnost, Hrvatska ima presjednika koji odlikuje određene jedinice za zasluge u
domovinskom ratu, ima podršku javnosti, stranaka, ima izborni legitimitet da sve to napravi.
BiH ništa od toga nema jer da ima odgovorio bi mi na pitanje,
znači ako nema nije nitko drugi kriv.
Zato je ono "sve pet" jer kad bi branili odlazak na mjesta stradanja u BiH jer se onima drugima
to ne sviđa nebi niko odao počast stradalima a svi stradali zaslužuju počast, ako od nikog onda od najmilijih.
-
Hafis
#19279 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako je u Hrvatskoj ovakav trend pada incidence Covida i postojeća niska stopa prevalencije, valjda je vrijeme - obzirom na neposrednu blizinu i povezanost prostora, da i nama svane, tj. da se i u nas pokažu prve naznake smirivanja epidemije.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15011912
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15011912
COVID U HRVATSKOJ
Broj zaraženih nastavlja padati: Imamo 24 nova slučaja, jedna osoba preminula
U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 647
Nacionalni stožer objavio je najnovije podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.
U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647.
Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru sedam pacijenata.
Jedna osoba je preminula.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5318 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4517 se oporavilo.
U samoizolaciji je trenutno 2490 osoba.
Do danas je ukupno testirano 123.199 osoba, od toga 1133 u posljednja 24 sata.
-
Emiremir33
#19280 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A Slavonija dole je najvece žarište Covida?Hafis wrote: ↑04/08/2020 16:23 Ako je u Hrvatskoj ovakav trend pada incidence Covida i postojeća niska stopa prevalencije, valjda je vrijeme - obzirom na neposrednu blizinu i povezanost prostora, da i nama svane, tj. da se i u nas pokažu prve naznake smirivanja epidemije.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15011912COVID U HRVATSKOJ
U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 647
U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647.
Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru sedam pacijenata.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5318 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4517 se oporavilo.
-
tetejac
#19281 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jeste bemaš problem sagledati širu sliku a samo pilaš o zločinima i glumiš pametnjakovića. Jeste, vezali ste četnije za Bihać da olakšate Hrvatskoj i Hrvatima. Bravo pametni, tu priču pričaj. Pričaj nam kako smo šurovali sa četnicima u Bihaću, kako smo Babu pomagali, kako ste vezali xy broj četnika i kako ste oslobodili pola Hrvatske. Što ne kažeš kako smo naoružavali peti korpus? Kako smo vas obučavali? Koliko smo sati leta utrošili za peti korpus i Bihać? Što ne kažeš šta je Dudaković rekao Tigrovima na Korani? Što ne kažeš tiMilenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 15:10Vidi jednu stvar, ja nemam problem sagledati širu sliku i pošto si vjerovatno zelen ili samo novi kolač ovjdje evo da se ponovim. Oluja je nesumnjivo doprinjela oslobađanju dijelova BiH i to nijedan Bošnjak neće zanijekati ali isto tako znamo šta de dešavalo prije, znamo da se pomagao Abdić od te iste HV koja je kasnije razbila četnike i u dijelovima BiH. Dakle HV i Hrvatska vlast tada prije Oluje su djelovali opurtunistički, pomagali su gdje su morali ili gdje je traženo od Amerike ili gdje je njima bilo u interesu a kada nije nisu ili su svojim djelovanjem bili pa u najboljem slučaju pasivni. Treba isto tako reći i pogledati koliko je ono vojske tih četnika vezao za sebe Bihać i koliko dugo i šta bi bilo da nije?tetejac wrote: ↑04/08/2020 14:18Oslobodili zemlju, ušli u BiH, na svim pravcima pomeli četnike, oslobodili vam državu (kakvu takvu), spasili Bihać i završili rat i ti se sad našao glumit i prozivat za zločine?! Eno ti zločina na teni o Dudakoviću, a oprosti ono su montirani klipovi jelde? A Knin je prekomjereno granatiran i sravnjen sa zemljom jelde? Bravo pametni.Milenkov buraz wrote: ↑03/08/2020 18:51
Zločine? Kakve zločine, nije bilo zločina. To je odgovor koji možeš dobiti od kolega
A pravdati ovo pričom o Dudakoviću je izlišno jer Vi koji se kitite europskim vrijednostima trebate nama Bošnjacima zatucanim pokazati u praksi te napredne europske vrijednosti tradiciju pa se odreći zločina bez obzira što mi tupavi Turci eto ne vidimo šumu od drveta i da nam je guzice spasila ta ista HV. Da možda Vi pređete sa riječi na djela možda bi nam otvorili oči i vlastitim primejrom stvarnih vrijednosti u koje se tako kunete pa da konačno i mi Bošnjaci progledamo i ugledamo se na vas Hrvate iz BiH...ali jok.![]()
pametnjakoviću šta bi bilo da se niste onako branili? Morali ste jer bi vas četnici ko mačiće pobili. I nemoj meni te priče pričat i glumit, jer ja kad sam vam slao oružje i pomagao i slao pripadnike HV-a vašem petom korpusu, ‘ko zna gdje si ti bio. Tako da smanjiš doživljaj o novim i starim kolačima. I očigledno da imaš neki problem kada prešutiš svu onu pomoć koju je Hrvatska slala Bihaću i Armiji BiH a protivaš zbog navodnih zločina i saradnje sa četnicima i Abdićem. Imaš ti problem buraz, samo na tvoju priču mogu padat’ ljudi koji ne znaju.
-
Hafis
#19282 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Imamo li epidemiološke podatke za Slavoniju ili onako, od oka se gađamo?Emiremir33 wrote: ↑04/08/2020 16:27A Slavonija dole je najvece žarište Covida?Hafis wrote: ↑04/08/2020 16:23 Ako je u Hrvatskoj ovakav trend pada incidence Covida i postojeća niska stopa prevalencije, valjda je vrijeme - obzirom na neposrednu blizinu i povezanost prostora, da i nama svane, tj. da se i u nas pokažu prve naznake smirivanja epidemije.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15011912COVID U HRVATSKOJ
- Sanjarko
#19283 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bosnjaci, Bosanci prekucali u zataskavanju i Alien-e, Iluminate, CIA-e itd.Novak20 wrote: ↑03/08/2020 23:57Govori mi da je jedna strana perfektno organizirana u zataškavanju zločina tako da nema straha od Suda i suđenja. Prijavi se lik kada je sve dogovoreno, ode par puta na sud i narednih 10 godina pa do smrti šalje opravdanje od doktora koje takav Sud uvažava. A na ruku ide i suđenje po dva zakonska osnova. Jedan zakon za jednu, drugi za drugu "stranu".
-
Milenkov buraz
#19284 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa šta bi bilo da se nismo onako branili? Pa pobili bi nas kao u Srebrenici i svuda tamo gdje se nismo branili ili nismo imali čim, šta ima tu čudno? To je barem danas 2020. jasno kao dan. I upravo si lijepo to rekao da se nismo sami branili u Bihaću HV nas sigurno ne bi odbranila. Kao što reče Hamdija Abdić Tigar koji je neposredni učesnik tih događanja, A.BiH je oslobodila dijelove Hrvatske uz granicu, navodno 20km u dubinu, te zajedno sa HV uz Koranu nastavila dalje. Dakle eto ni dotični ne spori da je zajedno sa HV oslobađao ali eto i on se čudi zašto njega i te postrojbe A.RBiH koje su oslobodile dijelove Hrvatske ne odlikuje Milanović? Odgovor znamo i baš se vidi iz tvoje reakcije da sam te dobro bocnuo tamo gdje najviše boli a to su te deklarativne vrijednosti u koje se kunete. Eto opet ti ponavljam, naučite nas Vi uljudbeni tim evropskim vrijednostima jer mi smo zatucani Bošnjaci, stoka, pa stoga i ne čudi što "veličamo" vlastite zločince ali se ibretimo vama promicatljima tih kršćanskih i evropskih vrijednosti da vam se omakla takva bošnjačka politikapa veličate i odlkujete zločince kao i vaši saveznici Srbi, da ne kažem četnici.tetejac wrote: ↑04/08/2020 16:30Jeste bemaš problem sagledati širu sliku a samo pilaš o zločinima i glumiš pametnjakovića. Jeste, vezali ste četnije za Bihać da olakšate Hrvatskoj i Hrvatima. Bravo pametni, tu priču pričaj. Pričaj nam kako smo šurovali sa četnicima u Bihaću, kako smo Babu pomagali, kako ste vezali xy broj četnika i kako ste oslobodili pola Hrvatske. Što ne kažeš kako smo naoružavali peti korpus? Kako smo vas obučavali? Koliko smo sati leta utrošili za peti korpus i Bihać? Što ne kažeš šta je Dudaković rekao Tigrovima na Korani? Što ne kažeš tiMilenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 15:10Vidi jednu stvar, ja nemam problem sagledati širu sliku i pošto si vjerovatno zelen ili samo novi kolač ovjdje evo da se ponovim. Oluja je nesumnjivo doprinjela oslobađanju dijelova BiH i to nijedan Bošnjak neće zanijekati ali isto tako znamo šta de dešavalo prije, znamo da se pomagao Abdić od te iste HV koja je kasnije razbila četnike i u dijelovima BiH. Dakle HV i Hrvatska vlast tada prije Oluje su djelovali opurtunistički, pomagali su gdje su morali ili gdje je traženo od Amerike ili gdje je njima bilo u interesu a kada nije nisu ili su svojim djelovanjem bili pa u najboljem slučaju pasivni. Treba isto tako reći i pogledati koliko je ono vojske tih četnika vezao za sebe Bihać i koliko dugo i šta bi bilo da nije?tetejac wrote: ↑04/08/2020 14:18
Oslobodili zemlju, ušli u BiH, na svim pravcima pomeli četnike, oslobodili vam državu (kakvu takvu), spasili Bihać i završili rat i ti se sad našao glumit i prozivat za zločine?! Eno ti zločina na teni o Dudakoviću, a oprosti ono su montirani klipovi jelde? A Knin je prekomjereno granatiran i sravnjen sa zemljom jelde? Bravo pametni.
A pravdati ovo pričom o Dudakoviću je izlišno jer Vi koji se kitite europskim vrijednostima trebate nama Bošnjacima zatucanim pokazati u praksi te napredne europske vrijednosti tradiciju pa se odreći zločina bez obzira što mi tupavi Turci eto ne vidimo šumu od drveta i da nam je guzice spasila ta ista HV. Da možda Vi pređete sa riječi na djela možda bi nam otvorili oči i vlastitim primejrom stvarnih vrijednosti u koje se tako kunete pa da konačno i mi Bošnjaci progledamo i ugledamo se na vas Hrvate iz BiH...ali jok.![]()
pametnjakoviću šta bi bilo da se niste onako branili? Morali ste jer bi vas četnici ko mačiće pobili. I nemoj meni te priče pričat i glumit, jer ja kad sam vam slao oružje i pomagao i slao pripadnike HV-a vašem petom korpusu, ‘ko zna gdje si ti bio. Tako da smanjiš doživljaj o novim i starim kolačima. I očigledno da imaš neki problem kada prešutiš svu onu pomoć koju je Hrvatska slala Bihaću i Armiji BiH a protivaš zbog navodnih zločina i saradnje sa četnicima i Abdićem. Imaš ti problem buraz, samo na tvoju priču mogu padat’ ljudi koji ne znaju.
"Uvečer 4. augusta, oko jedan sat iza ponoći, ja sam s brigadom bio 12 kilometara u teritoriji Hrvatske. Nanijeli smo gubitke četnicima. Već 5. augusta smo bili na Plitvicama, u Ličkom Petrovom Selu, u Rakovici, Korenici, te krenuli prema Slunju i Karlovcu. Zaustavili smo se potom i čekali Hrvatsku vojsku oko 24 sata, uključujući i Tuđmanovog sina (Miroslav Tuđman,op.a.) koji je bio šef bezbjednosti", navodi sagovornik portala Radiosarajevo.ba.
- Matzan
#19285 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad i pred kojim sudom je Cikotić osuđen za RZ?Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:44
I za mene su svi koji su osuđeni ratni zločinci, samo ne razumijem onda kako jedno može a drugo ne.
Nikada ne bih pravdao jedan čin drugim recimo Delić, Cikotić, Praljak ali to se radi sa svih strana jer nema
zajedničkog viđenja prošlosti.
Navedi koji to vojnik (ratnik) ima podršku svih u BiH i da mu se da takvo jedno odlikovanje od strane BiH prdsjednika(štva)?
- BHCluster
#19286 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad je to tako zasto predsjednica Kolinda nije odlikovala te jedinice za "zasluge"? Zasto se Hr i BiH branile od veliko srBske agresije i to je bila stvarnost? Sto se tice Bosne i Hercegovine odgovorili su oni kojima je stalo radi ovog ili onog razloga, a u Hrvatskoj je reagovala i vodstvo bosnjačke nacionalne manjine koje je pisalo Milanoviću, da li je to imalo efekta?Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 16:08Ja ne kažem da je to rješenje već stvarnost, Hrvatska ima presjednika koji odlikuje određene jedinice za zasluge u
domovinskom ratu, ima podršku javnosti, stranaka, ima izborni legitimitet da sve to napravi.
BiH ništa od toga nema jer da ima odgovorio bi mi na pitanje,
znači ako nema nije nitko drugi kriv.
Zato je ono "sve pet" jer kad bi branili odlazak na mjesta stradanja u BiH jer se onima drugima
to ne sviđa nebi niko odao počast stradalima a svi stradali zaslužuju počast, ako od nikog onda od najmilijih.
- Lincoln-Burrows
#19287 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nemoj me tjerat da uspoređujem Cikotića i Jelića jer sam upravo to napisao da neMatzan wrote: ↑04/08/2020 17:17Kad i pred kojim sudom je Cikotić osuđen za RZ?Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:44
I za mene su svi koji su osuđeni ratni zločinci, samo ne razumijem onda kako jedno može a drugo ne.
Nikada ne bih pravdao jedan čin drugim recimo Delić, Cikotić, Praljak ali to se radi sa svih strana jer nema
Navedi koji to vojnik (ratnik) ima podršku svih u BiH i da mu se da takvo jedno odlikovanje od strane BiH prdsjednika(štva)?
želim pravdati jednoga sa drugim. Uostalom taj moj upis i nema veze s tvojim pitanjem.
- Lincoln-Burrows
#19288 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne bih znao zašto nisu odlikovani, ne bih točno znao ni kolika im je uloga u obranu Hrvatske bila niti koliko dugo.BHCluster wrote: ↑04/08/2020 17:18
Kad je to tako zasto predsjednica Kolinda nije odlikovala te jedinice za "zasluge"? Zasto se Hr i BiH branile od veliko srBske agresije i to je bila stvarnost? Sto se tice Bosne i Hercegovine odgovorili su oni kojima je stalo radi ovog ili onog razloga, a u Hrvatskoj je reagovala i vodstvo bosnjačke nacionalne manjine koje je pisalo Milanoviću, da li je to imalo efekta?
-
tetejac
#19289 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dobro evo hvala vam. Hvala vam što ste vezali tolike četničke snage i olakšali nama. Hvala isto tom tigru i Armiji BiH što je ušao i oslobađao Hrvatsku. Baš se tigar zaletio 1995, kaf smo mi krenuli ali nema veze. Dugo smo ga čekali. Nigdje nisam rekao da ste stoka, i ne imputiraj mi. I nisi ti mene ništa bocnuo nego ti ja ovdje mogu izlistat imenom i prezimenom ljude koje sam osobno obučavao, naoružavao i slao u Bihać. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pilote koji su prevozili sanitet i oružje za peti korpus. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pripadnike HV-a koje smo ‘posudili’ petom korpusu. Mogu ti izlistati koliko, kada, gdje, kome, od koga... Samo tebe to ne zanima jelde? Ti s tim nemaš problem. Lako se po internetu pravit’ pametan i glumit pametnjakovića.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 17:06Pa šta bi bilo da se nismo onako branili? Pa pobili bi nas kao u Srebrenici i svuda tamo gdje se nismo branili ili nismo imali čim, šta ima tu čudno? To je barem danas 2020. jasno kao dan. I upravo si lijepo to rekao da se nismo sami branili u Bihaću HV nas sigurno ne bi odbranila. Kao što reče Hamdija Abdić Tigar koji je neposredni učesnik tih događanja, A.BiH je oslobodila dijelove Hrvatske uz granicu, navodno 20km u dubinu, te zajedno sa HV uz Koranu nastavila dalje. Dakle eto ni dotični ne spori da je zajedno sa HV oslobađao ali eto i on se čudi zašto njega i te postrojbe A.RBiH koje su oslobodile dijelove Hrvatske ne odlikuje Milanović? Odgovor znamo i baš se vidi iz tvoje reakcije da sam te dobro bocnuo tamo gdje najviše boli a to su te deklarativne vrijednosti u koje se kunete. Eto opet ti ponavljam, naučite nas Vi uljudbeni tim evropskim vrijednostima jer mi smo zatucani Bošnjaci, stoka, pa stoga i ne čudi što "veličamo" vlastite zločince ali se ibretimo vama promicatljima tih kršćanskih i evropskih vrijednosti da vam se omakla takva bošnjačka politikapa veličate i odlkujete zločince kao i vaši saveznici Srbi, da ne kažem četnici.tetejac wrote: ↑04/08/2020 16:30Jeste bemaš problem sagledati širu sliku a samo pilaš o zločinima i glumiš pametnjakovića. Jeste, vezali ste četnije za Bihać da olakšate Hrvatskoj i Hrvatima. Bravo pametni, tu priču pričaj. Pričaj nam kako smo šurovali sa četnicima u Bihaću, kako smo Babu pomagali, kako ste vezali xy broj četnika i kako ste oslobodili pola Hrvatske. Što ne kažeš kako smo naoružavali peti korpus? Kako smo vas obučavali? Koliko smo sati leta utrošili za peti korpus i Bihać? Što ne kažeš šta je Dudaković rekao Tigrovima na Korani? Što ne kažeš tiMilenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 15:10
Vidi jednu stvar, ja nemam problem sagledati širu sliku i pošto si vjerovatno zelen ili samo novi kolač ovjdje evo da se ponovim. Oluja je nesumnjivo doprinjela oslobađanju dijelova BiH i to nijedan Bošnjak neće zanijekati ali isto tako znamo šta de dešavalo prije, znamo da se pomagao Abdić od te iste HV koja je kasnije razbila četnike i u dijelovima BiH. Dakle HV i Hrvatska vlast tada prije Oluje su djelovali opurtunistički, pomagali su gdje su morali ili gdje je traženo od Amerike ili gdje je njima bilo u interesu a kada nije nisu ili su svojim djelovanjem bili pa u najboljem slučaju pasivni. Treba isto tako reći i pogledati koliko je ono vojske tih četnika vezao za sebe Bihać i koliko dugo i šta bi bilo da nije?
"Uvečer 4. augusta, oko jedan sat iza ponoći, ja sam s brigadom bio 12 kilometara u teritoriji Hrvatske. Nanijeli smo gubitke četnicima. Već 5. augusta smo bili na Plitvicama, u Ličkom Petrovom Selu, u Rakovici, Korenici, te krenuli prema Slunju i Karlovcu. Zaustavili smo se potom i čekali Hrvatsku vojsku oko 24 sata, uključujući i Tuđmanovog sina (Miroslav Tuđman,op.a.) koji je bio šef bezbjednosti", navodi sagovornik portala Radiosarajevo.ba.
- BHCluster
#19290 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bravo.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 17:27Ne bih znao zašto nisu odlikovani, ne bih točno znao ni kolika im je uloga u obranu Hrvatske bila niti koliko dugo.BHCluster wrote: ↑04/08/2020 17:18
Kad je to tako zasto predsjednica Kolinda nije odlikovala te jedinice za "zasluge"? Zasto se Hr i BiH branile od veliko srBske agresije i to je bila stvarnost? Sto se tice Bosne i Hercegovine odgovorili su oni kojima je stalo radi ovog ili onog razloga, a u Hrvatskoj je reagovala i vodstvo bosnjačke nacionalne manjine koje je pisalo Milanoviću, da li je to imalo efekta?
- Matzan
#19291 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne uspoređujem ja nikoga.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 17:23Nemoj me tjerat da uspoređujem Cikotića i Jelića jer sam upravo to napisao da neMatzan wrote: ↑04/08/2020 17:17Kad i pred kojim sudom je Cikotić osuđen za RZ?Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:44
želim pravdati jednoga sa drugim. Uostalom taj moj upis i nema veze s tvojim pitanjem.
Samo treba razvrstati:
Delić i Praljak - osuđeni za RZ,
Jelić - postoji optužnica, u bjekstvu,
Cikotić - koliko znam, ništa konkretno.
- BHCluster
#19292 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To sto si napisao imlo bi smisla da se nije desila >>Operacija Tigar-sloboda 94<<...tetejac wrote: ↑04/08/2020 17:32Dobro evo hvala vam. Hvala vam što ste vezali tolike četničke snage i olakšali nama. Hvala isto tom tigru i Armiji BiH što je ušao i oslobađao Hrvatsku. Baš se tigar zaletio 1995, kaf smo mi krenuli ali nema veze. Dugo smo ga čekali. Nigdje nisam rekao da ste stoka, i ne imputiraj mi. I nisi ti mene ništa bocnuo nego ti ja ovdje mogu izlistat imenom i prezimenom ljude koje sam osobno obučavao, naoružavao i slao u Bihać. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pilote koji su prevozili sanitet i oružje za peti korpus. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pripadnike HV-a koje smo ‘posudili’ petom korpusu. Mogu ti izlistati koliko, kada, gdje, kome, od koga... Samo tebe to ne zanima jelde? Ti s tim nemaš problem. Lako se po internetu pravit’ pametan i glumit pametnjakovića.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 17:06Pa šta bi bilo da se nismo onako branili? Pa pobili bi nas kao u Srebrenici i svuda tamo gdje se nismo branili ili nismo imali čim, šta ima tu čudno? To je barem danas 2020. jasno kao dan. I upravo si lijepo to rekao da se nismo sami branili u Bihaću HV nas sigurno ne bi odbranila. Kao što reče Hamdija Abdić Tigar koji je neposredni učesnik tih događanja, A.BiH je oslobodila dijelove Hrvatske uz granicu, navodno 20km u dubinu, te zajedno sa HV uz Koranu nastavila dalje. Dakle eto ni dotični ne spori da je zajedno sa HV oslobađao ali eto i on se čudi zašto njega i te postrojbe A.RBiH koje su oslobodile dijelove Hrvatske ne odlikuje Milanović? Odgovor znamo i baš se vidi iz tvoje reakcije da sam te dobro bocnuo tamo gdje najviše boli a to su te deklarativne vrijednosti u koje se kunete. Eto opet ti ponavljam, naučite nas Vi uljudbeni tim evropskim vrijednostima jer mi smo zatucani Bošnjaci, stoka, pa stoga i ne čudi što "veličamo" vlastite zločince ali se ibretimo vama promicatljima tih kršćanskih i evropskih vrijednosti da vam se omakla takva bošnjačka politikapa veličate i odlkujete zločince kao i vaši saveznici Srbi, da ne kažem četnici.tetejac wrote: ↑04/08/2020 16:30
Jeste bemaš problem sagledati širu sliku a samo pilaš o zločinima i glumiš pametnjakovića. Jeste, vezali ste četnije za Bihać da olakšate Hrvatskoj i Hrvatima. Bravo pametni, tu priču pričaj. Pričaj nam kako smo šurovali sa četnicima u Bihaću, kako smo Babu pomagali, kako ste vezali xy broj četnika i kako ste oslobodili pola Hrvatske. Što ne kažeš kako smo naoružavali peti korpus? Kako smo vas obučavali? Koliko smo sati leta utrošili za peti korpus i Bihać? Što ne kažeš šta je Dudaković rekao Tigrovima na Korani? Što ne kažeš ti
-
Milenkov buraz
#19293 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Evo hvala i tebi za svu tvoju osobnu pomoć i pomoć HV-a, samo se tom tvojom analogijom razmišljanja ibretim šta se čekali 4 godine da oslobodite Bihać.tetejac wrote: ↑04/08/2020 17:32Dobro evo hvala vam. Hvala vam što ste vezali tolike četničke snage i olakšali nama. Hvala isto tom tigru i Armiji BiH što je ušao i oslobađao Hrvatsku. Baš se tigar zaletio 1995, kaf smo mi krenuli ali nema veze. Dugo smo ga čekali. Nigdje nisam rekao da ste stoka, i ne imputiraj mi. I nisi ti mene ništa bocnuo nego ti ja ovdje mogu izlistat imenom i prezimenom ljude koje sam osobno obučavao, naoružavao i slao u Bihać. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pilote koji su prevozili sanitet i oružje za peti korpus. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pripadnike HV-a koje smo ‘posudili’ petom korpusu. Mogu ti izlistati koliko, kada, gdje, kome, od koga... Samo tebe to ne zanima jelde? Ti s tim nemaš problem. Lako se po internetu pravit’ pametan i glumit pametnjakovića.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 17:06Pa šta bi bilo da se nismo onako branili? Pa pobili bi nas kao u Srebrenici i svuda tamo gdje se nismo branili ili nismo imali čim, šta ima tu čudno? To je barem danas 2020. jasno kao dan. I upravo si lijepo to rekao da se nismo sami branili u Bihaću HV nas sigurno ne bi odbranila. Kao što reče Hamdija Abdić Tigar koji je neposredni učesnik tih događanja, A.BiH je oslobodila dijelove Hrvatske uz granicu, navodno 20km u dubinu, te zajedno sa HV uz Koranu nastavila dalje. Dakle eto ni dotični ne spori da je zajedno sa HV oslobađao ali eto i on se čudi zašto njega i te postrojbe A.RBiH koje su oslobodile dijelove Hrvatske ne odlikuje Milanović? Odgovor znamo i baš se vidi iz tvoje reakcije da sam te dobro bocnuo tamo gdje najviše boli a to su te deklarativne vrijednosti u koje se kunete. Eto opet ti ponavljam, naučite nas Vi uljudbeni tim evropskim vrijednostima jer mi smo zatucani Bošnjaci, stoka, pa stoga i ne čudi što "veličamo" vlastite zločince ali se ibretimo vama promicatljima tih kršćanskih i evropskih vrijednosti da vam se omakla takva bošnjačka politikapa veličate i odlkujete zločince kao i vaši saveznici Srbi, da ne kažem četnici.tetejac wrote: ↑04/08/2020 16:30
Jeste bemaš problem sagledati širu sliku a samo pilaš o zločinima i glumiš pametnjakovića. Jeste, vezali ste četnije za Bihać da olakšate Hrvatskoj i Hrvatima. Bravo pametni, tu priču pričaj. Pričaj nam kako smo šurovali sa četnicima u Bihaću, kako smo Babu pomagali, kako ste vezali xy broj četnika i kako ste oslobodili pola Hrvatske. Što ne kažeš kako smo naoružavali peti korpus? Kako smo vas obučavali? Koliko smo sati leta utrošili za peti korpus i Bihać? Što ne kažeš šta je Dudaković rekao Tigrovima na Korani? Što ne kažeš ti
P.S Evo malo sam pregledavao komentare Hrvata iz Hrvatske i zaista iznenađuje da Hrvati vide šta se dešava i to me zaista raduje. Jedan od komentara sa FB na temu odlikovanja...
Ovakvim pristupom legitimira likove poput Dodika i Vucica kad pricaju o "nekim ubistvima" ili "strasnom zlocinu" a ne genocidu u Srebrenici, i slicno. Idiot. Kakva bruka, kakav idiotizam. Sram neka ga bude.
Last edited by Milenkov buraz on 04/08/2020 17:53, edited 1 time in total.
-
tetejac
#19294 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ibretiš se? Pa šta je, kasno smo došli jel? Trebali smo deblokirati 1992 ovako sno zakasnili jel’? Jesi ti svjestan da nismo krenuli 1995 da bi Bihać pao? I ti se sad nešto ibretiš kao? Hajde ok. Ti moraš da skontaš da je HVO legalna komponenta oružanih snaga BiH. HVO je legalna vojska u BiH stari. Ti što imaš problem s tim šta da se radi. Do tebe je.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 17:43Evo hvala i tebi za svu tvoju osobnu pomoć i pomoć HV-a, samo se tom tvojom analogijom razmišljanja ibretim šta se čekali 4 godine da oslobodite Bihać.tetejac wrote: ↑04/08/2020 17:32Dobro evo hvala vam. Hvala vam što ste vezali tolike četničke snage i olakšali nama. Hvala isto tom tigru i Armiji BiH što je ušao i oslobađao Hrvatsku. Baš se tigar zaletio 1995, kaf smo mi krenuli ali nema veze. Dugo smo ga čekali. Nigdje nisam rekao da ste stoka, i ne imputiraj mi. I nisi ti mene ništa bocnuo nego ti ja ovdje mogu izlistat imenom i prezimenom ljude koje sam osobno obučavao, naoružavao i slao u Bihać. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pilote koji su prevozili sanitet i oružje za peti korpus. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pripadnike HV-a koje smo ‘posudili’ petom korpusu. Mogu ti izlistati koliko, kada, gdje, kome, od koga... Samo tebe to ne zanima jelde? Ti s tim nemaš problem. Lako se po internetu pravit’ pametan i glumit pametnjakovića.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 17:06
Pa šta bi bilo da se nismo onako branili? Pa pobili bi nas kao u Srebrenici i svuda tamo gdje se nismo branili ili nismo imali čim, šta ima tu čudno? To je barem danas 2020. jasno kao dan. I upravo si lijepo to rekao da se nismo sami branili u Bihaću HV nas sigurno ne bi odbranila. Kao što reče Hamdija Abdić Tigar koji je neposredni učesnik tih događanja, A.BiH je oslobodila dijelove Hrvatske uz granicu, navodno 20km u dubinu, te zajedno sa HV uz Koranu nastavila dalje. Dakle eto ni dotični ne spori da je zajedno sa HV oslobađao ali eto i on se čudi zašto njega i te postrojbe A.RBiH koje su oslobodile dijelove Hrvatske ne odlikuje Milanović? Odgovor znamo i baš se vidi iz tvoje reakcije da sam te dobro bocnuo tamo gdje najviše boli a to su te deklarativne vrijednosti u koje se kunete. Eto opet ti ponavljam, naučite nas Vi uljudbeni tim evropskim vrijednostima jer mi smo zatucani Bošnjaci, stoka, pa stoga i ne čudi što "veličamo" vlastite zločince ali se ibretimo vama promicatljima tih kršćanskih i evropskih vrijednosti da vam se omakla takva bošnjačka politikapa veličate i odlkujete zločince kao i vaši saveznici Srbi, da ne kažem četnici.
No dobro... Vidiš ja nemam problem sa Hrvatskom, Hrvatima i još manje sa HV-om. X puta sam rekao da HV nije napravio Oluju i sve operacije koje su joj prethodle danas bi u Kninu imali Dodika2 koji bi im svako malo kao ovaj Dodik prijetio raspadom Hrvatske. Izvni što imam problem sa HVO-om i južnim Srbima koji bi htjeli tu zločinačku bandu HVO uz pomoć Milanovića napraviti uznike. Ima Milanović legitimno pravo to uraditi ali da ima imalo mozga i da ne ide na ruku velikosrpskoj ideologiji znao bi dotični na loptu stati. Isto mislim i za naše bošnjačke političare da trebaju znati kada spustiti loptu. Od Čovića i te bratije i oanko ništa dobro i ne očekujemo. Dobra stvar sve ove ujdurme da znamo 100% na čemu smo.
-
Milenkov buraz
#19295 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ibretim se isto kao i ti kada komentiraš da se "tigar zaletio 1995...dugo ste ga čekali" Ono meni je to pravo smiješno pa eto razmišljam tvojom analogijom ako ste mislili pomagati Bihaću pa šta ste čekali do 1995.tetejac wrote: ↑04/08/2020 17:52Ibretiš se? Pa šta je, kasno smo došli jel? Trebali smo deblokirati 1992 ovako sno zakasnili jel’? Jesi ti svjestan da nismo krenuli 1995 da bi Bihać pao? I ti se sad nešto ibretiš kao? Hajde ok. Ti moraš da skontaš da je HVO legalna komponenta oružanih snaga BiH. HVO je legalna vojska u BiH stari. Ti što imaš problem s tim šta da se radi. Do tebe je.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 17:43Evo hvala i tebi za svu tvoju osobnu pomoć i pomoć HV-a, samo se tom tvojom analogijom razmišljanja ibretim šta se čekali 4 godine da oslobodite Bihać.tetejac wrote: ↑04/08/2020 17:32
Dobro evo hvala vam. Hvala vam što ste vezali tolike četničke snage i olakšali nama. Hvala isto tom tigru i Armiji BiH što je ušao i oslobađao Hrvatsku. Baš se tigar zaletio 1995, kaf smo mi krenuli ali nema veze. Dugo smo ga čekali. Nigdje nisam rekao da ste stoka, i ne imputiraj mi. I nisi ti mene ništa bocnuo nego ti ja ovdje mogu izlistat imenom i prezimenom ljude koje sam osobno obučavao, naoružavao i slao u Bihać. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pilote koji su prevozili sanitet i oružje za peti korpus. Mogu ti imenom i prezimenom navesti pripadnike HV-a koje smo ‘posudili’ petom korpusu. Mogu ti izlistati koliko, kada, gdje, kome, od koga... Samo tebe to ne zanima jelde? Ti s tim nemaš problem. Lako se po internetu pravit’ pametan i glumit pametnjakovića.No dobro... Vidiš ja nemam problem sa Hrvatskom, Hrvatima i još manje sa HV-om. X puta sam rekao da HV nije napravio Oluju i sve operacije koje su joj prethodle danas bi u Kninu imali Dodika2 koji bi im svako malo kao ovaj Dodik prijetio raspadom Hrvatske. Izvni što imam problem sa HVO-om i južnim Srbima koji bi htjeli tu zločinačku bandu HVO uz pomoć Milanovića napraviti uznike. Ima Milanović legitimno pravo to uraditi ali da ima imalo mozga i da ne ide na ruku velikosrpskoj ideologiji znao bi dotični na loptu stati. Isto mislim i za naše bošnjačke političare da trebaju znati kada spustiti loptu. Od Čovića i te bratije i oanko ništa dobro i ne očekujemo. Dobra stvar sve ove ujdurme da znamo 100% na čemu smo.
- SaraFina
#19296 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Milanče nas trolla. Jedino mjesto gdje ti hrvatski presjednici/a mogu državnike izigravati je BiH.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:18Problem i je u tome što imaju nekakva "vaša i naša" pravila, zbog toga neka radi kako ko hoće i sve pet.
Lik je pogubljeni retard otkako se ustoličio. Ne zna gdje udara. Te napušta obljetnice, te šalje delegacije po Sutjesci i sad ovo kao vrh kretenizma
Milanović o odlikovanju Jelića: Meni nije problem što Bakir Izetbegović ide na grob Rasimu Deliću, koji je osuđen za ratni zločin
Koje poređenje.
-
Milenkov buraz
#19297 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vjerovano mu je problem što Bakir svoj ocu prouči FatihuSaraFina wrote: ↑04/08/2020 18:23Milanče nas trolla. Jedino mjesto gdje ti hrvatski presjednici/a mogu državnike izigravati je BiH.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:18Problem i je u tome što imaju nekakva "vaša i naša" pravila, zbog toga neka radi kako ko hoće i sve pet.
Lik je pogubljeni retard otkako se ustoličio. Ne zna gdje udara. Te napušta obljetnice, te šalje delegacije po Sutjesci i sad ovo kao vrh kretenizma
Milanović o odlikovanju Jelića: Meni nije problem što Bakir Izetbegović ide na grob Rasimu Deliću, koji je osuđen za ratni zločin
Koje poređenje.
- SaraFina
#19298 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa Bakir ne obnaša dužnost koju obnaša on. Niti presjednik BiH postoji, na način na koji se definira ustavom HR. Pravi se glup. Retard znamo već da jeste.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 18:26Vjerovano mu je problem što Bakir svoj ocu prouči FatihuSaraFina wrote: ↑04/08/2020 18:23Milanče nas trolla. Jedino mjesto gdje ti hrvatski presjednici/a mogu državnike izigravati je BiH.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:18
Problem i je u tome što imaju nekakva "vaša i naša" pravila, zbog toga neka radi kako ko hoće i sve pet.
Koje poređenje.
Hebo ga Bakir. Bakir ne predstavlja mene. I još koliko građana BiH bosanske/bošnjačke nacionalnosti.
On ovo radi u ime HR drzave i svih hr gradjana.
- Lincoln-Burrows
#19299 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa te funkcije predsjednika su upravo za trolanje, on je upravo onakav kakav je bio i premijer,
ne znam koju mu baš izrazitu pogrešku pripisuješ a da je s njom Hrvatskoj nanio štetu.
Rasim Delić je mrtav čovjek a o mrtvima s poštovanjem i ono što je najbitnije nije odlikovan Jelić
nego jedinice HVO-a.
-
tetejac
#19300 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nismo čekali do 1995. Bihaću smo pomagali svo vrijeme rata od 1992 do 1995. Ti kao odrastao čovjek koji si zapeo za ovu temu bi to trebao znati. Nemoj da se ponavljam. Imaš moje postove gdje u detalje govorim o pomoći petom korpusu od 1992 pa na dalje. Tvoj je problem što to nećeš da vidiš. Znači nemaš se šta ibretit. Ne, ne. Olujom se prvenstveno oslobodila Hrvatska, to je bio cilj. Cilj je isto bio da se deblokira Bihać i okonča rat u BiH. Ako si već odrastao čovjek to bi trebao znati. Nemoj da ti ja govorim. I glupo ti je prozivati Hrvate što nisu prije došli jer prije nisu mogli.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 18:02Pa ibretim se isto kao i ti kada komentiraš da se "tigar zaletio 1995...dugo ste ga čekali" Ono meni je to pravo smiješno pa eto razmišljam tvojom analogijom ako ste mislili pomagati Bihaću pa šta ste čekali do 1995.tetejac wrote: ↑04/08/2020 17:52Ibretiš se? Pa šta je, kasno smo došli jel? Trebali smo deblokirati 1992 ovako sno zakasnili jel’? Jesi ti svjestan da nismo krenuli 1995 da bi Bihać pao? I ti se sad nešto ibretiš kao? Hajde ok. Ti moraš da skontaš da je HVO legalna komponenta oružanih snaga BiH. HVO je legalna vojska u BiH stari. Ti što imaš problem s tim šta da se radi. Do tebe je.Milenkov buraz wrote: ↑04/08/2020 17:43
Evo hvala i tebi za svu tvoju osobnu pomoć i pomoć HV-a, samo se tom tvojom analogijom razmišljanja ibretim šta se čekali 4 godine da oslobodite Bihać.No dobro... Vidiš ja nemam problem sa Hrvatskom, Hrvatima i još manje sa HV-om. X puta sam rekao da HV nije napravio Oluju i sve operacije koje su joj prethodle danas bi u Kninu imali Dodika2 koji bi im svako malo kao ovaj Dodik prijetio raspadom Hrvatske. Izvni što imam problem sa HVO-om i južnim Srbima koji bi htjeli tu zločinačku bandu HVO uz pomoć Milanovića napraviti uznike. Ima Milanović legitimno pravo to uraditi ali da ima imalo mozga i da ne ide na ruku velikosrpskoj ideologiji znao bi dotični na loptu stati. Isto mislim i za naše bošnjačke političare da trebaju znati kada spustiti loptu. Od Čovića i te bratije i oanko ništa dobro i ne očekujemo. Dobra stvar sve ove ujdurme da znamo 100% na čemu smo.
Hajde da se ne lažemo, nema potrebe za tim ja sam odrastao čovjek, imali ste oportunistički pristup prema BiH. Prema Bihaću ste probili obruč jer nije pao u ruke Abdića i četnika...a nije pa jer smo se kako si sam ranije konstatovao onako borili. Oluju ste pravili zbog Hrvatske i sebe i ja to ne prigovaram vama niti smo očekivali da oslobađate Bihać, ali brate pusti se šuplje...po tebi ispade da je čitava Oluja napravljena da pomognete Bihaću a znamo da nije. Zato još jednom hvala na pomoći. Što se tiče legalnosti HVO samo da pitam jedno. Da bi nešto bilo legalno mora biti obostrano ili...? Jer vidim masovno se pozivate ovdje na splitski sporazum koji je potpisao Alija Izebegović i Tuđman pa se pitam kako to da tom istom HVOu A. Izetbegović nije bio legalan ni legitiman a vlast u Sarajevu legalna pa su sve njene odluke proglasili nevažečim po uzoru na bratiju sa Pala? Kako to da je odjednom Alijin potpis toliko hvaljen u tim kamenjarskim krugovima, od kuda tolika naknadno probuđena svijest?
![]()
Nećemo se složiti da smo imali oportunistički pristup prema BiH. Nisam takvog mišljenja. E sad jeste li očekivali da oslobađano Bihać ili ne, vidi se iz one Dudakovićeve izjave na Korani. Šta legalno, obostrano? HVO je legalna vojska u BiH. Priznata od vlade u Sarajevu 1992. HVO je branio BiH i kasnije 1995 je oslobađao. Kasnije su ušli u legalne oružane snage BiH. Šta tebi ovdje nije jasno?