A ja spomenuh javnost i kod nas.
Desavanja u Hrvatskoj
-
high_volume
#19251 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
kakavdanakneiskustvu
#19252 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ajd ok
-
high_volume
#19253 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Skoro četvrtina javnosti Hrvatske je "bosanska"kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/08/2020 13:00ajd ok
- animals
#19254 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Preokrenu se onaj smrdljivi Sarapa na Pinku od cudjenja,
kako u Hrvatskoj, jedan Srbin dodje na proslavu Oluje..
pa dovede drugog smrdu Vulina, pa laju skupa i tako redom..
koliko mrznje u dva covjeka i njihovim emisijama..
kako u Hrvatskoj, jedan Srbin dodje na proslavu Oluje..
pa dovede drugog smrdu Vulina, pa laju skupa i tako redom..
koliko mrznje u dva covjeka i njihovim emisijama..
- muha_sa
#19255 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Imaš dobar želudac cim možeš te idiote gledat i slušat
- animals
#19256 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
Novak20
#19257 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prvo sam mislio da je ovo nekakva novinarska patka ali izgleda da nije.
https://avaz.ba/globus/svijet/585856/mi ... tni-zlocin
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirao oštre reakcije na njegovu odluku da odlikuje Zlatana Miju Jelića, optuženog za ratni zločin u Bosni i Hercegovini.
- Ne gledam na to što Bakir Izetbegović odlazi na grob Rasimu Deliću, koji je osuđen za ratni zločin, kao problem. Nije svatko tko je dobio kaznu u Hagu ratni zločinac. Nije isto Delić i Mladić i Karadžić. Ja ne odajem, kao što ste sami rekli, odlikovanje ni jednom pojedincu nego svima njima. Tu ne možete biti picky, ne možemo mi birati. Ne sjećam se da je gospodin Alija Izetbegović imao ikakvih problema kada su te iste postrojbe oslobađale Bihać 1995. ni kada je isti taj Alija od Tuđmana dobivao velered kraljice Jelene. Nisu Karadžić i Mladić isti kao Rasim Delić. Neki ljudi su nažalost zarobljenici očekivanja. Na takav način nećemo graditi dobre odnose sa susjedima - rekao je Milanović novinarima.
Osvrnuo se i na odnose s Bosnom i Hercegovinom.
- Ja rijetko ili nikad ne prozivam ljude u BiH, ali možda da počnemo od toga da se Hrvatima omogući da biraju sami svoje članove Predsjedništva. Bosna je nastala na pravu konstitutivnih naroda, Hrvatima su neka prava naprosto ukradena - kazao je Milanović.
-
tetejac
#19258 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jašta radi.high_volume wrote: ↑03/08/2020 17:56 I da skratim sva dalja prepisivanja: Zlatan Mijo Jelić, u svojstvu optuženika za ratne zločine, ne da ne treba primiti "zasluge", u bilo čije ime, svejedno, ne da se takva osoba ne treba, ne smije, ni pojaviti na jednom takvom skupu među ljudima, kakvo je obilježavanje "Oluje", premda je i "Oluja" vrlo težak predmet za javni moral Hrvatske, nego Zlatan Mijo Jelić sada treba da bude u Remetincu ili gdje već, zatvoren, i da čeka suđenje!
-
tetejac
#19259 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Oslobodili zemlju, ušli u BiH, na svim pravcima pomeli četnike, oslobodili vam državu (kakvu takvu), spasili Bihać i završili rat i ti se sad našao glumit i prozivat za zločine?! Eno ti zločina na teni o Dudakoviću, a oprosti ono su montirani klipovi jelde? A Knin je prekomjereno granatiran i sravnjen sa zemljom jelde? Bravo pametni.Milenkov buraz wrote: ↑03/08/2020 18:51Zločine? Kakve zločine, nije bilo zločina. To je odgovor koji možeš dobiti od kolega
- Lincoln-Burrows
#19260 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zoki nema problem sa odlaskom Bakira na grob Rasimu Deliću, upravo je to rečeno u pravom trenutku,Novak20 wrote: ↑04/08/2020 14:02 Prvo sam mislio da je ovo nekakva novinarska patka ali izgleda da nije.
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirao oštre reakcije na njegovu odluku da odlikuje Zlatana Miju Jelića, optuženog za ratni zločin u Bosni i Hercegovini.
- Ne gledam na to što Bakir Izetbegović odlazi na grob Rasimu Deliću, koji je osuđen za ratni zločin, kao problem. Nije svatko tko je dobio kaznu u Hagu ratni zločinac. Nije isto Delić i Mladić i Karadžić. Ja ne odajem, kao što ste sami rekli, odlikovanje ni jednom pojedincu nego svima njima. Tu ne možete biti picky, ne možemo mi birati. Ne sjećam se da je gospodin Alija Izetbegović imao ikakvih problema kada su te iste postrojbe oslobađale Bihać 1995. ni kada je isti taj Alija od Tuđmana dobivao velered kraljice Jelene. Nisu Karadžić i Mladić isti kao Rasim Delić. Neki ljudi su nažalost zarobljenici očekivanja. Na takav način nećemo graditi dobre odnose sa susjedima - rekao je Milanović novinarima.
- Ja rijetko ili nikad ne prozivam ljude u BiH, ali možda da počnemo od toga da se Hrvatima omogući da biraju sami svoje članove Predsjedništva. Bosna je nastala na pravu konstitutivnih naroda, Hrvatima su neka prava naprosto ukradena - kazao je Milanović.
možda da svi smire strasti ili da se čisto inati. Ne vidim ni ja neki problem jer me nije briga ali nekada
je bolje šutiti ako radiš iste stvari kao onaj drugi. Mislim da se ovdje javljaju isti oni koji su imali i problem s misom.
-
kakavdanakneiskustvu
#19261 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nema bas veze sa desavanjima u hrvatskoj,i izvinjavam se zbog toga,ali da vidimo sta forumsko pucanstvo misli o tome,je li slobodan praljaak osuđeni ratni zločinac?
-
high_volume
#19262 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zoki mora da zna da Bakir predstavlja svoju stranku i sebe osobno, svakim javnim nastupom, pa i prema ratnim zločincima.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 14:28Zoki nema problem sa odlaskom Bakira na grob Rasimu Deliću, upravo je to rečeno u pravom trenutku,Novak20 wrote: ↑04/08/2020 14:02 Prvo sam mislio da je ovo nekakva novinarska patka ali izgleda da nije.
možda da svi smire strasti ili da se čisto inati. Ne vidim ni ja neki problem jer me nije briga ali nekada
je bolje šutiti ako radiš iste stvari kao onaj drugi. Mislim da se ovdje javljaju isti oni koji su imali i problem s misom.
Zoki predstavlja cijelu državu, sve stranke Hrvatske, sebe osobno, i u kontektsu njegove državničke pozicije, i EU.
Recite mu tako, čovjek se pogubio u ekstazi populizma
-
Novak20
#19263 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I Bakir I. je osam godina bio član Predsjedništva BiH. Predstavljao je isto što sada predstavlja Milanović osim ovog EU.high_volume wrote: ↑04/08/2020 14:35
Zoki mora da zna da Bakir predstavlja svoju stranku i sebe osobno, svakim javnim nastupom, pa i prema ratnim zločincima.
Zoki predstavlja cijelu državu, sve stranke Hrvatske, sebe osobno, i u kontektsu njegove državničke pozicije, i EU.
Recite mu tako, čovjek se pogubio u ekstazi populizma![]()
- Lincoln-Burrows
#19264 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Onda bi bio red da se javi netko tko predstavlja čitavu BiH i sve stranke ihigh_volume wrote: ↑04/08/2020 14:35Zoki mora da zna da Bakir predstavlja svoju stranku i sebe osobno, svakim javnim nastupom, pa i prema ratnim zločincima.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 14:28 Zoki nema problem sa odlaskom Bakira na grob Rasimu Deliću, upravo je to rečeno u pravom trenutku,
da ravnopravno progovori nešto protiv Zokija.
Nije se on pogubio nego može i govori što hoće i što od njega traže njegov narod i birači.
-
high_volume
#19265 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije relativizacija način poštivanja susjeda i njihovog pravnog sistema.Novak20 wrote: ↑04/08/2020 14:39I Bakir I. je osam godina bio član Predsjedništva BiH. Predstavljao je isto što sada predstavlja Milanović osim ovog EU.high_volume wrote: ↑04/08/2020 14:35
Zoki mora da zna da Bakir predstavlja svoju stranku i sebe osobno, svakim javnim nastupom, pa i prema ratnim zločincima.
-
high_volume
#19266 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zapravo, jedan veliki problem BiH, koji se sada reflektira i na slučaj Zlatana Mije Jelića, je pravo njenog stanovništva na dvojno državljanstvo
-
Milenkov buraz
#19267 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vidi jednu stvar, ja nemam problem sagledati širu sliku i pošto si vjerovatno zelen ili samo novi kolač ovjdje evo da se ponovim. Oluja je nesumnjivo doprinjela oslobađanju dijelova BiH i to nijedan Bošnjak neće zanijekati ali isto tako znamo šta de dešavalo prije, znamo da se pomagao Abdić od te iste HV koja je kasnije razbila četnike i u dijelovima BiH. Dakle HV i Hrvatska vlast tada prije Oluje su djelovali opurtunistički, pomagali su gdje su morali ili gdje je traženo od Amerike ili gdje je njima bilo u interesu a kada nije nisu ili su svojim djelovanjem bili pa u najboljem slučaju pasivni. Treba isto tako reći i pogledati koliko je ono vojske tih četnika vezao za sebe Bihać i koliko dugo i šta bi bilo da nije?tetejac wrote: ↑04/08/2020 14:18Oslobodili zemlju, ušli u BiH, na svim pravcima pomeli četnike, oslobodili vam državu (kakvu takvu), spasili Bihać i završili rat i ti se sad našao glumit i prozivat za zločine?! Eno ti zločina na teni o Dudakoviću, a oprosti ono su montirani klipovi jelde? A Knin je prekomjereno granatiran i sravnjen sa zemljom jelde? Bravo pametni.Milenkov buraz wrote: ↑03/08/2020 18:51Zločine? Kakve zločine, nije bilo zločina. To je odgovor koji možeš dobiti od kolega
A pravdati ovo pričom o Dudakoviću je izlišno jer Vi koji se kitite europskim vrijednostima trebate nama Bošnjacima zatucanim pokazati u praksi te napredne europske vrijednosti tradiciju pa se odreći zločina bez obzira što mi tupavi Turci eto ne vidimo šumu od drveta i da nam je guzice spasila ta ista HV. Da možda Vi pređete sa riječi na djela možda bi nam otvorili oči i vlastitim primejrom stvarnih vrijednosti u koje se tako kunete pa da konačno i mi Bošnjaci progledamo i ugledamo se na vas Hrvate iz BiH...ali jok.
Last edited by Milenkov buraz on 04/08/2020 15:12, edited 1 time in total.
-
Novak20
#19268 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dvojno državljanstvo nije problem nego balkanski pogledi na (ne)pravdu, pravo i pravnu državu.high_volume wrote: ↑04/08/2020 14:54 Zapravo, jedan veliki problem BiH, koji se sada reflektira i na slučaj Zlatana Mije Jelića, je pravo njenog stanovništva na dvojno državljanstvo
U principu, sve su to pitanja međudržavnih sporazuma i pravnih normi koje netko treba da dogovori i odradi kako civilizirani dio Evrope zapovijeda.
- BHCluster
#19269 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Rasim Delic prema vasim pravilima je uznik, zar ne kao onda ova dvolicnost? Prisjetimo se ong "za dom spremni" koncerta uznicima itd... Licemjerje na kub.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 14:28Zoki nema problem sa odlaskom Bakira na grob Rasimu Deliću, upravo je to rečeno u pravom trenutku,Novak20 wrote: ↑04/08/2020 14:02 Prvo sam mislio da je ovo nekakva novinarska patka ali izgleda da nije.
- Lincoln-Burrows
- BHCluster
#19271 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad ce Zoki odlikovati jedinice 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine sto su oslobadjale po Hrvatskoj tj. za oslobodjenje Korenice (501. slavna brdska brigada), Plitvice (502. viteška brdska brigada), Rakovicu (502. viteška brdska brigada), Slunj (502. viteška brdska brigada), Zirovac (505. viteška brdska brigada). Sta ne uklapa se u narativ. Jadno.
- BHCluster
#19272 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije meni problem, Delic je za mene osudjeni ratni zlocinac.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:18Problem i je u tome što imaju nekakva "vaša i naša" pravila, zbog toga neka radi kako ko hoće i sve pet.
-
Milenkov buraz
#19273 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da, da kolega, i za mene isto ali to od kolega uljudbenih i štovalaca deklarativno evropskih vrijednosti nećeš čuti, evo niti jedan to neće izjaviti za svoje. Eto neka nam pokažu kako to rade oni koji poštuju evropske i kršćanske vrijednosti kako oni vole to reći u svom zanosu mada su to univerzalne ljudske vrijednosti od Aljaske do Australije.BHCluster wrote: ↑04/08/2020 15:25Nije meni problem, Delic je za mene osudjeni ratni zlocinac.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:18Problem i je u tome što imaju nekakva "vaša i naša" pravila, zbog toga neka radi kako ko hoće i sve pet.
- Lincoln-Burrows
#19274 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I za mene su svi koji su osuđeni ratni zločinci, samo ne razumijem onda kako jedno može a drugo ne.BHCluster wrote: ↑04/08/2020 15:25Nije meni problem, Delic je za mene osudjeni ratni zlocinac.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:18Problem i je u tome što imaju nekakva "vaša i naša" pravila, zbog toga neka radi kako ko hoće i sve pet.
Nikada ne bih pravdao jedan čin drugim recimo Delić, Cikotić, Praljak ali to se radi sa svih strana jer nema
zajedničkog viđenja prošlosti.
Navedi koji to vojnik (ratnik) ima podršku svih u BiH i da mu se da takvo jedno odlikovanje od strane BiH prdsjednika(štva)?
- BHCluster
#19275 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I tvoje rješenje je da "neka radi kako ko hoće i sve pet", znaci ne postuj sudove, zasto stati su onda da ne postujemo zakone, ustav itd.. i na kraju nazad u rov?Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:44I za mene su svi koji su osuđeni ratni zločinci, samo ne razumijem onda kako jedno može a drugo ne.BHCluster wrote: ↑04/08/2020 15:25Nije meni problem, Delic je za mene osudjeni ratni zlocinac.Lincoln-Burrows wrote: ↑04/08/2020 15:18
Problem i je u tome što imaju nekakva "vaša i naša" pravila, zbog toga neka radi kako ko hoće i sve pet.
Nikada ne bih pravdao jedan čin drugim recimo Delić, Cikotić, Praljak ali to se radi sa svih strana jer nema
zajedničkog viđenja prošlosti.
Navedi koji to vojnik (ratnik) ima podršku svih u BiH i da mu se da takvo jedno odlikovanje od strane BiH prdsjednika(štva)?