Sebija All about
- JThomas
- ultima_palabra
#9177 Re: Sebija All about
Sad se vidi da je odlazak 170 doktora bio pravi potez, ljudi nemaju gore sta raditi
-
Tempo
- ZeModerator
#9178 Re: Sebija All about
slijedi faza poricanja, tj laziranih podataka o novozarazenim.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9179 Re: Sebija All about
pogledajte obavezno, poslije nekoliko minuta o koroni ide o generalici i kosevu... strasno
- Billy The Pljuc
#9180 Re: Sebija All about
"Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je istakla da je u Sarajevu 167 novozaraženih pacijenata, u Travniku 16, u Goraždu osam, u Bugojnu četiri, Kiseljaku pet, Kreševo četiri, u Donjem Vakufu dva i u Vitezu četiri.
Pacijent rođen 1983. godine preminuo je - dodala je generalna direktorica KCUS-a."
Ovoj kuji haman ko na respiratoru završi tu mu je i kraj.
Iskreno saučešće porodici preminulog i žao mi je što moram isto pisati na ovoj temi sa kontekstom u kojem već spominjem dotičnu hanumu.
Pacijent rođen 1983. godine preminuo je - dodala je generalna direktorica KCUS-a."
Iskreno saučešće porodici preminulog i žao mi je što moram isto pisati na ovoj temi sa kontekstom u kojem već spominjem dotičnu hanumu.
- Roccohljup
#9181 Re: Sebija All about
Nema sultanija samo prijeti novim mjerama i za sve građani krivi....a ni slova da zucne sto će SFF "podjeliti" stolice u 5 sekcija

-
cimara
#9182 Re: Sebija All about
Sultaniju treba pitati kako to da medju migrantima nema zaraženih,a kreću se čoporativno dok trag smrdi za njimaRoccohljup wrote: ↑04/08/2020 11:41 Nema sultanija samo prijeti novim mjerama i za sve građani krivi....a ni slova da zucne sto će SFF "podjeliti" stolice u 5 sekcija![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9183 Re: Sebija All about
Ne radi alat umjesto majstora.Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 10:09 "Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je istakla da je u Sarajevu 167 novozaraženih pacijenata, u Travniku 16, u Goraždu osam, u Bugojnu četiri, Kiseljaku pet, Kreševo četiri, u Donjem Vakufu dva i u Vitezu četiri.
Da su nam gore najsavremeniji uredjaji, šta će nam kad nema nikoga ko zna kada i koju puljku treba pritisnuti da bi se pacijent oporavio.
- Billy The Pljuc
#9184 Re: Sebija All about
Ima i ta mjesta, gore mi je što ako nisi dio halke da bolnici ne možeš ni prismrditi dok uglavnom ne bude kasno, znači kritičan da kritičniji ne možeš biti. Kako to fercera kad je halkar u pitanju vidjeli smo na slučaju NoFalić, malo mu se temperatura podigla i daj ti njega ovamo pa ćemo ga istretirati terapijom i nek nam je na oku, većina sitne buranije te terapije ne može ni kupiti čak i da ima para.Chmoljo wrote: ↑04/08/2020 11:55Ne radi alat umjesto majstora.Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 10:09 "Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je istakla da je u Sarajevu 167 novozaraženih pacijenata, u Travniku 16, u Goraždu osam, u Bugojnu četiri, Kiseljaku pet, Kreševo četiri, u Donjem Vakufu dva i u Vitezu četiri.
Da su nam gore najsavremeniji uredjaji, šta će nam kad nema nikoga ko zna kada i koju puljku treba pritisnuti da bi se pacijent oporavio.
- pici
#9185 Re: Sebija All about
Kanton Sarajevo ima više zaraženih nego cijela Slovenija, a situacija se ne smiruje

- Hajlac
#9186 Re: Sebija All about
Izolatorij Opće bolnice u Sarajevu još nije spreman, šta se desilo s onim na Građevinskom fakultetu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izolato ... /200806029Ljekar Dragan Stevanović se osvrnuo na tvrdnju direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović da bi se izolatorij Opće bolnice trebao otvoriti već danas jer su kapaciteti izolatorija na Podhrastovima, kako je kazala, skoro popunjeni. Podsjetio je da je u KS već postojao još jedan izolatorij koji je rasformiran.
"Bio je izolatorij na Građevinskom fakultetu pa su ga ukinuli. Drugo, na KCUS-u postoji Klinika za infektivne bolesti koja bi u principu trebala raditi sav taj posao kako u svim drugim kliničkim centrima rade. Ali samo Sebija Izetbegović izmišlja toplu vodu. Ali, treba napraviti i taj izolatorij u Općoj bolnici da bi građani imali gdje doći, jer očito da su ovi sebe gore (op. a. KCUS) kapacitirali za od 80 do stotinu kreveta. Dalje od toga ni makac", naglasio je za Klix.ba.
Ukazao je na to da moraju postojati kadrovi, a to su, kako je istakao, klinike za infektologiju.
"Svi ostali pomažu. Gore (op. a. KCUS) ih je više od 3.000, a u Općoj bolnici blizu 700 - koliko znam. Ta halabuka je šuplja priča", dodao je.
Ponovio je da se mora pripremiti izolatorij i u Općoj bolnici ocijenivši da on osim epidemija može poslužiti i za druge namjene.
Onda se ponovo osvrnuo na izolatorij na Građevinskom fakultetu za koji je komandantica Civilne zaštite u KS Nihada Glamoč za Klix.ba ranije potvrdila da je rasformiran po ukidanju stanja prirodne i druge nesreće.
"Izolatorij na Građevinskom fakultetu se može brzo pripremiti. Prostor su adaptirali prije nekoliko mjeseci", podsjetio je Stevanović.
Poručio je da kapaciteti izolatorija za KS zavise od, kako je naveo, doktrine.
"Ja sam mislio da ćemo mi sve oboljele od koronavirusa držati u izolatoriju kao lakše bolesnike. Da ćemo ih monitorirati i procjenjivati. Time bismo postigli dvije stvari. Jedna je da ne hodaju po gradu, odnosno da ne krše samoizolaciju. Drugo, bili bi na oku medicinskih profesionalaca da se bolest ne bi komplikovala. Očito je da je doktrina drugačija - da se primaju samo srednje teški i teški bolesnici. Tako da mislim da bi stotinu dodatnih kreveta bilo dovoljno", ocijenio je.
Kako je rekao, činjenica da KS nema ministra zdravstva samo djelimično usporava sve ono što se poduzima u suzbijanju pandemije.
"Ali mislim da je ministrica zdravstva u KS posljednjih pet godina Sebija Izetbegović. Ona vedri i oblači, a svi ministri klepaju ušima. Tako da koga god izaberu bit će opet po istom principu, najvjerovatnije. Mislim da nema dovoljno jake ličnosti koja bi se svemu tome suprotstavila. Nema ni podršku u Vladi KS. Bitno je da postoji ministar zdravstva koji bi trebao biti komandant svih ovih dešavanja i koji bi trebalo da snosi političku i stručnu odgovornost za odluke. Ovako kada nemate ministra, odnosno imate ministra u sjeni, onda on ne snosi nikakvu odgovornost, pa onda niko ne odgovara za stanje u KS", zaključio je Dragan Stevanović u izjavi za Klix.ba.
- pici
- Roccohljup
#9188 Re: Sebija All about
Hail to Sultanija!!!!!!

-
Capljina74
#9189 Re: Sebija All about
Je li ovo Seka od Montenegro?
- Styling
#9190 Re: Sebija All about
I to pod rotacijama dosao na Podhrastove sa pratnjom. Na svojim nogama utrcao u bolnicu. A obican narod gore bude primljen samo kad se pocne boriti za goli zivot. Fuj, stoko!Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 12:37Ima i ta mjesta, gore mi je što ako nisi dio halke da bolnici ne možeš ni prismrditi dok uglavnom ne bude kasno, znači kritičan da kritičniji ne možeš biti. Kako to fercera kad je halkar u pitanju vidjeli smo na slučaju NoFalić, malo mu se temperatura podigla i daj ti njega ovamo pa ćemo ga istretirati terapijom i nek nam je na oku, većina sitne buranije te terapije ne može ni kupiti čak i da ima para.Chmoljo wrote: ↑04/08/2020 11:55Ne radi alat umjesto majstora.Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 10:09 "Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je istakla da je u Sarajevu 167 novozaraženih pacijenata, u Travniku 16, u Goraždu osam, u Bugojnu četiri, Kiseljaku pet, Kreševo četiri, u Donjem Vakufu dva i u Vitezu četiri.
- Styling
- Billy The Pljuc
#9193 Re: Sebija All about
I najupečatljivija stvar u svemu je da po izvještajima najveće od svih hanuma "gospodin" ni jednog momenta nije bio u kritičnom stanju.Styling wrote: ↑07/08/2020 06:54I to pod rotacijama dosao na Podhrastove sa pratnjom. Na svojim nogama utrcao u bolnicu. A obican narod gore bude primljen samo kad se pocne boriti za goli zivot. Fuj, stoko!Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 12:37
Ima i ta mjesta, gore mi je što ako nisi dio halke da bolnici ne možeš ni prismrditi dok uglavnom ne bude kasno, znači kritičan da kritičniji ne možeš biti. Kako to fercera kad je halkar u pitanju vidjeli smo na slučaju NoFalić, malo mu se temperatura podigla i daj ti njega ovamo pa ćemo ga istretirati terapijom i nek nam je na oku, većina sitne buranije te terapije ne može ni kupiti čak i da ima para.
-
sandzokan
#9194 Re: Sebija All about
Seka je, kao što većina zna, strogo zabranila pušenje na UKC. Ljudi ne mogu ni vani, ispred klinika, zapaliti tako da su primorani tražiti razne "kote " gdje bi mogli povući dva-tri dima.
Prije nekoliko dana baš sa jedne od tih "kota" su pale dvije sestre i dobrano se ugruhale. Riječ je u centralnom bloku.
Prije nekoliko dana baš sa jedne od tih "kota" su pale dvije sestre i dobrano se ugruhale. Riječ je u centralnom bloku.
-
last mohicans
- Logovan
- Logovan
#9198 Re: Sebija All about
Put pacijenta....

-
Novak20
-
stranacc
#9200 Re: Sebija All about
Zar nije cika Ipe rijesio sve probleme...
Kako je bio krenuo ja misljak Jesus himself...
Kurko sad se samo,palamudi..jos u fahrinu ekipuushao i igra devetku...
Koji ste vi levati
Kako je bio krenuo ja misljak Jesus himself...
Kurko sad se samo,palamudi..jos u fahrinu ekipuushao i igra devetku...
Koji ste vi levati