SDA-All about
- JThomas
#49851 Re: SDA-All about
ovo nije ni darivanje ni sadaka nego vraćanje malog, mikro dijela nakradenog. sve su to u krajnjoj liniji pare svih nas, pa tako i ovih što su poletjeli da im bake da. sve te sehare pune i oni kad kupe bilo šta.
- MorningStar
#49852 Re: SDA-All about
Ko u dobra stara vremena aga banova vojvoda i tako... jediu za stolom pa sto padne sa stola ili bace za raju ide - velikodusni ne oglodju puno batak prije nego bace - ovaj izgleda ga je dobro oglodao i olizao
-
last mohicans
#49853 Re: SDA-All about
Da sam ja kojim slučajem bio na mjestu ovih momaka i djece, lagano bi rekao, hvala ne treba. Zućo, zućavi da ponizava nekoga sa cenerom. Neka ostavi sultaniji, ona na jednu torbu da desetine njegovih bajramluka. Da je htio biti dzek kao Mile sto nije potegao petobu ili stotku. Dodik po sto eura zna dijeliti. Jeste populistički, ali makar znas da si konkretno dobio. Fuj!!piupiu wrote: ↑03/08/2020 14:23Bravo! Igrokaz i sprdačina!high_volume wrote: ↑31/07/2020 15:36 Darivanje novca za Bajram, kako ja znam, nikad nije bilo javno, okruženo kamerama i praćeno medijskim hvalospjevima. Bilo je unutar porodice, i ponekad na ulici, ali nikad ovako populistički i ponižavajuće za ljude.
Već nekoliko Bajrama novinari KLIX-a prate Bakira Izetbegovića i pišu o njegovom "tradicionalnom" Bajramluku - darivanju novca vjernicima, ispred Begove džamije. Nije ovo darivanje, ovo je sadaka, ovi je poniženje upućeno od jednog tranzicijskog tajkuna kome je babo i politika SDA omogućila enormno bogaćenje i feudalni odnos spram ostalog stanovništva.
Ovo je sramota i za Islam i za sve muslimane u Sarajevu. Ali, ovo je SDA![]()
![]()
-
last mohicans
#49854 Re: SDA-All about
A kad je riječ o ovoj debeljguzi. Neku večer izvela porodicu na sunnyland do kasnih sati. Na kraju sijela, potpisuje da pravda račun kao reprezentaciju, od nasih usta. Nema to stida ni osjecaja. Ona konta to zaradi tri puta da se moze vodati na račun drzave, kao sto je sina zaposlila u amabasadu pa ga predstavila kao vrsnog i nadasve vrijednog kandidata, da cijeli svijet za njim vapi, pa nam ga ona poturila da ga ko, ne daj Boze, ne ukrade. To nam je naša borba dala, Alija joj vjerovao, sto ne bi i Bakir.Artest wrote: ↑31/07/2020 19:31Pa koja je svrha placenog reklamiranja ako se neces reklamirati?Styling wrote: ↑30/07/2020 18:02A ovo je vijest za javnost.....zbog cega?Novak20 wrote: ↑30/07/2020 11:50 Dvadeset i pet godina nakon rata, bez oglasa i konkursa nude se mjesta u diplomaciji ljudima pred mirovinu. Nema veze kakve su struke, govore li jezike, bitno je da se sviđaju Biseri radi reklame u novinama.![]()
https://avaz.ba/vijesti/bih/584916/ponu ... ostanu-bih
Neki dan su cetri udarne vijesti pratile SDA kanon. Knjigoljubac Asim; Diplomatkinja Bisa; Zabrinuta Seka; Bakir koji dijeli sadaku poharanom narodu...Sve je to uredno placeno.
- Billy The Pljuc
#49855 Re: SDA-All about
Dobar si ako si svjedočio istom a da nisi reagovao, ja ne bih mogao iskreno s obzirom na animozitet koji imam prema njima.last mohicans wrote: ↑03/08/2020 23:53 A kad je riječ o ovoj debeljguzi. Neku večer izvela porodicu na sunnyland do kasnih sati. Na kraju sijela, potpisuje da pravda račun kao reprezentaciju, od nasih usta. Nema to stida ni osjecaja. Ona konta to zaradi tri puta da se moze vodati na račun drzave, kao sto je sina zaposlila u amabasadu pa ga predstavila kao vrsnog i nadasve vrijednog kandidata, da cijeli svijet za njim vapi, pa nam ga ona poturila da ga ko, ne daj Boze, ne ukrade. To nam je naša borba dala, Alija joj vjerovao, sto ne bi i Bakir.
To je stoci sasvim normalno ponašanje no ono što mene najviše razočarava jeste izostanak naše reakcije generalno, mi smo se sveli na nijeme posmatrače svakog vida bahaćenja od strane "odabranih".
Nemoj me pogrešno razumjeti, ne prebacujem ja tebi ništa, 99% nas ne bi ništa uradilo da prisustvuje bilo kojem sličnom činu iz mnogo razloga.
- escobar__
#49857 Re: SDA-All about
Tačno jbt, toliko prezirem ta govna zelena da bih vjerovatno skončao s prijavom u ruci.Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 07:46Dobar si ako si svjedočio istom a da nisi reagovao, ja ne bih mogao iskreno s obzirom na animozitet koji imam prema njima.last mohicans wrote: ↑03/08/2020 23:53 A kad je riječ o ovoj debeljguzi. Neku večer izvela porodicu na sunnyland do kasnih sati. Na kraju sijela, potpisuje da pravda račun kao reprezentaciju, od nasih usta. Nema to stida ni osjecaja. Ona konta to zaradi tri puta da se moze vodati na račun drzave, kao sto je sina zaposlila u amabasadu pa ga predstavila kao vrsnog i nadasve vrijednog kandidata, da cijeli svijet za njim vapi, pa nam ga ona poturila da ga ko, ne daj Boze, ne ukrade. To nam je naša borba dala, Alija joj vjerovao, sto ne bi i Bakir.
To je stoci sasvim normalno ponašanje no ono što mene najviše razočarava jeste izostanak naše reakcije generalno, mi smo se sveli na nijeme posmatrače svakog vida bahaćenja od strane "odabranih".
Nemoj me pogrešno razumjeti, ne prebacujem ja tebi ništa, 99% nas ne bi ništa uradilo da prisustvuje bilo kojem sličnom činu iz mnogo razloga.
Mater im ogavnu u usta jebem.
- Billy The Pljuc
#49858 Re: SDA-All about
Meni je iskreno postalo svejedno, ubio nikoga ne bih al' mogu pljuckati kako mi i nick govori, sloboda govora pa nek me privode i slažu prijave. Vidio si žuto govno ni na bajram namaz ne ide bez pratnje, NoFalić isto kao i svaki od iole bolje pozicioniranih, ni na kafu ne smiju otići a da nemaju "zaštitu".escobar__ wrote: ↑04/08/2020 09:11Tačno jbt, toliko prezirem ta govna zelena da bih vjerovatno skončao s prijavom u ruci.Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 07:46Dobar si ako si svjedočio istom a da nisi reagovao, ja ne bih mogao iskreno s obzirom na animozitet koji imam prema njima.last mohicans wrote: ↑03/08/2020 23:53 A kad je riječ o ovoj debeljguzi. Neku večer izvela porodicu na sunnyland do kasnih sati. Na kraju sijela, potpisuje da pravda račun kao reprezentaciju, od nasih usta. Nema to stida ni osjecaja. Ona konta to zaradi tri puta da se moze vodati na račun drzave, kao sto je sina zaposlila u amabasadu pa ga predstavila kao vrsnog i nadasve vrijednog kandidata, da cijeli svijet za njim vapi, pa nam ga ona poturila da ga ko, ne daj Boze, ne ukrade. To nam je naša borba dala, Alija joj vjerovao, sto ne bi i Bakir.
Mater im ogavnu u usta jebem.
Zadnji put prisustvovah pauzi za kafu u BBI ima godina, izvukla se "gospoda" malo iz teškog i zahtjevnog radnog okruženja, nema veze što nije bilo vrijeme za pauzu. Mi kako uđosmo (bilo nas - međeda komaTa 3) pozdravismo se sa njihovom pratnjom klimoglavom pošto se uglavnom svi znamo i ja nisam mogao da ne prokomentarišem u stilu - Radi li iko išta u ovoj državi? Moj drug je još gori bio, veli mrtav hladan - Hajmo negdje drugo, "čuje" se nešto ovdje.
Mislim generalno boli njih chuna za nas i lajanje jer to stida i obraza nema.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#49859 Re: SDA-All about
moze li nam neko ovo prevesti? ne kontamDer Chef der größten bosniakischen Partei SDA, Bakir Izetbegović, ist zurzeit auf einem viertägigen Urlaub in Wien. So privat hält er die Reise allerdings nicht. Denn Izetbegović kam nicht nur mit vier Dienstwagen, sieben Sicherheitbeamten und drei Begleitern angreist – die österreichischen Behörden wurden auch gebeten, von den Sicherheitskontrollen abzusehen.
-
last mohicans
#49860 Re: SDA-All about
Ma bio sam s djecom, vjeruj da sam rondao na glas. Bila je 2-3 metra od mene, naravno, sa obezbjeđenjem koji su sjedili tu u blizini.Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 07:46Dobar si ako si svjedočio istom a da nisi reagovao, ja ne bih mogao iskreno s obzirom na animozitet koji imam prema njima.last mohicans wrote: ↑03/08/2020 23:53 A kad je riječ o ovoj debeljguzi. Neku večer izvela porodicu na sunnyland do kasnih sati. Na kraju sijela, potpisuje da pravda račun kao reprezentaciju, od nasih usta. Nema to stida ni osjecaja. Ona konta to zaradi tri puta da se moze vodati na račun drzave, kao sto je sina zaposlila u amabasadu pa ga predstavila kao vrsnog i nadasve vrijednog kandidata, da cijeli svijet za njim vapi, pa nam ga ona poturila da ga ko, ne daj Boze, ne ukrade. To nam je naša borba dala, Alija joj vjerovao, sto ne bi i Bakir.
-
Novak20
#49861 Re: SDA-All about
Stara vijest iz 2016. Vjerojatno išao da malo zaviri u bankovne račune.izvrsni direktor wrote: ↑04/08/2020 10:17moze li nam neko ovo prevesti? ne kontamDer Chef der größten bosniakischen Partei SDA, Bakir Izetbegović, ist zurzeit auf einem viertägigen Urlaub in Wien. So privat hält er die Reise allerdings nicht. Denn Izetbegović kam nicht nur mit vier Dienstwagen, sieben Sicherheitbeamten und drei Begleitern angreist – die österreichischen Behörden wurden auch gebeten, von den Sicherheitskontrollen abzusehen.
Austrijski Der Standard navodi da je član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović u četverodnevnoj posjeti Beču.
Der Standard piše da nije jasno nalazi li se Izetbegović u privatnoj ili službenoj posjeti.
"Izetbegović je došao sa četiri službena automobila, kao i sedam članova osiguranja, dok mu društvo prave i tri osobe koje nisu identifikovane. Također, austrijske vlasti su zamoljene da goste ne podvrgavaju uobičajenim sigurnosnim kontrolama", piše Der Standard.
Der Standard navodi da Izetbegovićevo osiguranje boravi u luksuznom hotelu te da nije jasno plaća li Izetbegović odmor vlastitim sredstvima ili iz budžeta.
- drug_profi
#49862 Re: SDA-All about
Google translate je sve bolji....izvrsni direktor wrote: ↑04/08/2020 10:17moze li nam neko ovo prevesti? ne kontamDer Chef der größten bosniakischen Partei SDA, Bakir Izetbegović, ist zurzeit auf einem viertägigen Urlaub in Wien. So privat hält er die Reise allerdings nicht. Denn Izetbegović kam nicht nur mit vier Dienstwagen, sieben Sicherheitbeamten und drei Begleitern angreist – die österreichischen Behörden wurden auch gebeten, von den Sicherheitskontrollen abzusehen.
Šef najveće bosanske stranke SDA, Bakir Izetbegović, trenutno se nalazi na četverodnevnom odmoru u Beču. No, putovanje ne drži privatnim. Budući da Izetbegović nije stigao samo s četiri službena automobila, sedam službenika osiguranja i tri pomoćnika - od austrijskih vlasti se tražilo i da se suzdrže od sigurnosnih provjera
- Billy The Pljuc
#49863 Re: SDA-All about
Ma vjerujem druže da je tako bilo, i ja bih na tvom mjestu sa djecom rondao i izašao vjerovatno.last mohicans wrote: ↑04/08/2020 11:29Ma bio sam s djecom, vjeruj da sam rondao na glas. Bila je 2-3 metra od mene, naravno, sa obezbjeđenjem koji su sjedili tu u blizini.Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 07:46Dobar si ako si svjedočio istom a da nisi reagovao, ja ne bih mogao iskreno s obzirom na animozitet koji imam prema njima.last mohicans wrote: ↑03/08/2020 23:53 A kad je riječ o ovoj debeljguzi. Neku večer izvela porodicu na sunnyland do kasnih sati. Na kraju sijela, potpisuje da pravda račun kao reprezentaciju, od nasih usta. Nema to stida ni osjecaja. Ona konta to zaradi tri puta da se moze vodati na račun drzave, kao sto je sina zaposlila u amabasadu pa ga predstavila kao vrsnog i nadasve vrijednog kandidata, da cijeli svijet za njim vapi, pa nam ga ona poturila da ga ko, ne daj Boze, ne ukrade. To nam je naša borba dala, Alija joj vjerovao, sto ne bi i Bakir.
- RunnerX
#49864 Re: SDA-All about
U SDA svako svakoga drži za jaja, nema tu više hijerarhije i lanca odlučivanja. Stvorili su takav sistem da ako jedan padne, za sobom povlači još nekoliko njih.
Trenutno su u neuporedivo goroj situaciji nego 2010. kada ih je SDP potukao, jer ovo što sad imaju je neodrživo i ne postoji niko ko će im pružiti slamku spasa. Jedan loš rezultat na izborima je potreban da ih skroz ogoli. Uticaj na Tužilaštvo je poprilično oslabio i na državnom i federalnom nivou, gdje u potpunosti zavise od Dodika i Čovića. S tim da su napravili skoro sve ustupke i da im je ostalo vrlo malo toga čime mogu trgovati.
Katastrofa je na svakom nivou kad se zagrebe malo ispod površine i nadam se da je sve bliži trenutak kada će to eksplodirati. To će biti dobro za sve, ponajviše za SDA, jer je vraćanje na fabričke postavke neizbježno. Ovim tempom će se to desiti 2022. godine, ako opozicija bude imala bar malo mozga.
Trenutno su u neuporedivo goroj situaciji nego 2010. kada ih je SDP potukao, jer ovo što sad imaju je neodrživo i ne postoji niko ko će im pružiti slamku spasa. Jedan loš rezultat na izborima je potreban da ih skroz ogoli. Uticaj na Tužilaštvo je poprilično oslabio i na državnom i federalnom nivou, gdje u potpunosti zavise od Dodika i Čovića. S tim da su napravili skoro sve ustupke i da im je ostalo vrlo malo toga čime mogu trgovati.
Katastrofa je na svakom nivou kad se zagrebe malo ispod površine i nadam se da je sve bliži trenutak kada će to eksplodirati. To će biti dobro za sve, ponajviše za SDA, jer je vraćanje na fabričke postavke neizbježno. Ovim tempom će se to desiti 2022. godine, ako opozicija bude imala bar malo mozga.
- tandmand
#49865 Re: SDA-All about
I Ganića, i GanićaZoran Milanović: Ne sjećam se da je Alija Izetbegović imao problema kada ga je odlikovao Tuđman
- bunk
#49866 Re: SDA-All about
big shit politika...nista novoga nis posebnoga..
- Billy The Pljuc
#49867 Re: SDA-All about
"Nakon što je konačno u kakvom-takvom obliku usvojen budžet BiH, zapečaćeno je i održavanje lokalnih izbora.
Prema odluci CIK-a, oni će se održati 15. novembra, dok će se izbori u Mostaru, nakon 12 godina, održati 20. decembra.
Tim povodom, na društvenim mrežama zanimljiv post objavila je analitičarka Ivana Marić.
U javnosti se stvorio dojam da velika većina građana podržava nacionalne stranke: SDA, HDZ i SNSD. Znate li koliko glasova su oni dobili na općim izborima 2018?
SNSD 260.930, SDA 252.058, a HDZ 145.487. To je ukupno 658.475. To je samo 36% od ukupnog broja onih koji su glasali (1.812.575).
To je samo 20% od ukupnog broj birača (3.355.429).
To je samo 19% od ukupnog broja stanovnika BiH (3.531.159).
To je trećina od broja onih koji nisu izašli na izbore (1.542.854).
Dakle, 20% birača je zapečatilo sudbinu BiH na 4 godine i izabralo stranke koje nas drže kao taoce svog kriminala i vode nas jedino u sukobe.
Koliko dugo će ovih 80% dozvoljavati da im sudbinu kroji uvijek istih 20% birača?
Pravo pitanje."
Prema odluci CIK-a, oni će se održati 15. novembra, dok će se izbori u Mostaru, nakon 12 godina, održati 20. decembra.
Tim povodom, na društvenim mrežama zanimljiv post objavila je analitičarka Ivana Marić.
U javnosti se stvorio dojam da velika većina građana podržava nacionalne stranke: SDA, HDZ i SNSD. Znate li koliko glasova su oni dobili na općim izborima 2018?
SNSD 260.930, SDA 252.058, a HDZ 145.487. To je ukupno 658.475. To je samo 36% od ukupnog broja onih koji su glasali (1.812.575).
Dakle, 20% birača je zapečatilo sudbinu BiH na 4 godine i izabralo stranke koje nas drže kao taoce svog kriminala i vode nas jedino u sukobe.
Koliko dugo će ovih 80% dozvoljavati da im sudbinu kroji uvijek istih 20% birača?
Pravo pitanje."
-
Patton44
#49868 Re: SDA-All about
Billy The Pljuc wrote: ↑04/08/2020 17:21 "Nakon što je konačno u kakvom-takvom obliku usvojen budžet BiH, zapečaćeno je i održavanje lokalnih izbora.
Pravo pitanje."
- Billy The Pljuc
#49869 Re: SDA-All about
Kakav je ovo vizionar i čovjek od djela:
"Fadil Novalić o borbi sa koronavirusom i epidemiološkoj situaciji u BiH: Sutra zovem Krizni štab da donesemo nove mjere."
"Federacija u posljednjih mjesec dana bilježi zaista crne brojke. Sve je više zaraženih koronavirusom, sve je više smrtnih ishoda, među njima sve više mladih. Plaši li vas ovakvo stanje?
- Već sutra zovem Krizni štab da prepakujemo mjere, ne da zatvorimo ljude, nego da im pojasnimo mjere koje su na snazi. Moramo definirati kubikažu, prostor, što znači da moramo pooštriti i definisati te mjere. S jedne strane ponovo moramo vratiti kampanju i reći građanima das je u pitanju opasna bolest. Rečeno je da će virus oslabiti, a on je ojačao. Ne možemo dati baš restriktivne mjere, ali možemo pooštriti pravila, zapravo inspekcije da još više rade svoj posao."
"Znamo da respiratori koje je nabavio Krizni štab Federacije kao ni donirana oprema još nisu u upotrebi, čeka se državni nivo, zdravstvene ustanove upozoravaju da nemaju materijalne kapacitete odgovoriti zahtjevima. Može li u tom smislu entitetska vlada uraditi išta osim apelovati da se proces raspodjele završi?
- Svih 18.000 zdravstvenih radnika poslali su mi pismo da damo opremu. Da bi se to pustilo u bolnice moramo naći instituciju koja će izvršiti provjeru, pa tek onda to pustiti u upotrebu. Vjerovatno je slučaj „Respiratori“ zaplašio aktere, pa se svi plaše ući u tu priču. Bar smo mogli donirane respiratore podijeliti. Već u trećoj sedmici augusta ću tražiti da se to podijeli."
Ima još litanija al' mi se ne da lijepiti, fala SDA.
"Fadil Novalić o borbi sa koronavirusom i epidemiološkoj situaciji u BiH: Sutra zovem Krizni štab da donesemo nove mjere."
"Federacija u posljednjih mjesec dana bilježi zaista crne brojke. Sve je više zaraženih koronavirusom, sve je više smrtnih ishoda, među njima sve više mladih. Plaši li vas ovakvo stanje?
- Već sutra zovem Krizni štab da prepakujemo mjere, ne da zatvorimo ljude, nego da im pojasnimo mjere koje su na snazi. Moramo definirati kubikažu, prostor, što znači da moramo pooštriti i definisati te mjere. S jedne strane ponovo moramo vratiti kampanju i reći građanima das je u pitanju opasna bolest. Rečeno je da će virus oslabiti, a on je ojačao. Ne možemo dati baš restriktivne mjere, ali možemo pooštriti pravila, zapravo inspekcije da još više rade svoj posao."
"Znamo da respiratori koje je nabavio Krizni štab Federacije kao ni donirana oprema još nisu u upotrebi, čeka se državni nivo, zdravstvene ustanove upozoravaju da nemaju materijalne kapacitete odgovoriti zahtjevima. Može li u tom smislu entitetska vlada uraditi išta osim apelovati da se proces raspodjele završi?
- Svih 18.000 zdravstvenih radnika poslali su mi pismo da damo opremu. Da bi se to pustilo u bolnice moramo naći instituciju koja će izvršiti provjeru, pa tek onda to pustiti u upotrebu. Vjerovatno je slučaj „Respiratori“ zaplašio aktere, pa se svi plaše ući u tu priču. Bar smo mogli donirane respiratore podijeliti. Već u trećoj sedmici augusta ću tražiti da se to podijeli."
Ima još litanija al' mi se ne da lijepiti, fala SDA.
- Billy The Pljuc
#49870 Re: SDA-All about
Malo Šefikova raja:
"Migrantska kriza već duže „trese“ Bosnu i Hercegovinu. Naročito je na udaru Unsko-sanski kanton, posebno Velika Kladuša.
Nisu rijetki izvještaji o napadima ilegalnih migranta na lokalno stanovništvo, zbog čega se mnogi Kladušaci ne usuđuju šetati svojim gradom.
Scenu u kojoj su migranti ponovo „okupirali“ prilaze Velikoj Kladuši snimio je iz svog automobila jedan od mještana te snimak objavio na Facebooku. Sudeći po brojnosti migranata, rješenje ove krize još je daleko... "
"Migrantska kriza već duže „trese“ Bosnu i Hercegovinu. Naročito je na udaru Unsko-sanski kanton, posebno Velika Kladuša.
Nisu rijetki izvještaji o napadima ilegalnih migranta na lokalno stanovništvo, zbog čega se mnogi Kladušaci ne usuđuju šetati svojim gradom.
Scenu u kojoj su migranti ponovo „okupirali“ prilaze Velikoj Kladuši snimio je iz svog automobila jedan od mještana te snimak objavio na Facebooku. Sudeći po brojnosti migranata, rješenje ove krize još je daleko... "
- Billy The Pljuc
#49871 Re: SDA-All about
Malo Bakirovih podguznih muha:
"Međutim, mi u Demokratskoj fronti smatramo da rukovodstva SDP-a i NS-a nisu toliko naivna pa da toga nisu svjesna.
U mjeri u kojoj su toga svjesni, utoliko su više obuzeti brojevima, i mišlju da se politika, pa i ljevica vode tuđim vrijednostima. Zaboravljaju na činjenicu da, kada se u teoriji prihvate tuđe vrijednosti, u praksi to nužno postaju i tuđi brojevi (glasovi).
Ne SDP-ovi, ne NS-ovi nego Konakovićevi brojevi. Umjesto toga što se nalaze u strahu i panično poručuju da se za njih mora glasati, a ni za koga se ne mora glasati, neka povedu računa o politici ideja i politici brojeva."
"Međutim, mi u Demokratskoj fronti smatramo da rukovodstva SDP-a i NS-a nisu toliko naivna pa da toga nisu svjesna.
U mjeri u kojoj su toga svjesni, utoliko su više obuzeti brojevima, i mišlju da se politika, pa i ljevica vode tuđim vrijednostima. Zaboravljaju na činjenicu da, kada se u teoriji prihvate tuđe vrijednosti, u praksi to nužno postaju i tuđi brojevi (glasovi).
Ne SDP-ovi, ne NS-ovi nego Konakovićevi brojevi. Umjesto toga što se nalaze u strahu i panično poručuju da se za njih mora glasati, a ni za koga se ne mora glasati, neka povedu računa o politici ideja i politici brojeva."
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Banksy
#49873 Re: SDA-All about
Mahalski, brutalno, ali faktografski, uglavnom tačno._BataZiv_0809 wrote: ↑05/08/2020 09:32 Kad se provincijska bijeda dokopa para
https://www.klix.ba/vijesti/bih/djemila ... /200804132
https://cross-atlantic.com/2019/04/27/b ... ko-guzova/
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#49874 Re: SDA-All about
Brutalno, na momente vulgarno i mizongicno, ali sa ovakvim seljackim alapačama tako i treba.Banksy wrote: ↑05/08/2020 10:47Mahalski, brutalno, ali faktografski, uglavnom tačno._BataZiv_0809 wrote: ↑05/08/2020 09:32 Kad se provincijska bijeda dokopa para
https://www.klix.ba/vijesti/bih/djemila ... /200804132
https://cross-atlantic.com/2019/04/27/b ... ko-guzova/
- JThomas
#49875 Re: SDA-All about
guz je uvijek bio moćno oružje, a i u najprogresivnijim i najpoduzetnijim društvima najčešći izvor velikih para je nasljedstvo...