Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kikibombona

#44101 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

kakavdanakneiskustvu wrote: 03/08/2020 12:49jedan od minusa kasumovića je valjda što ne krije da pije alkohol,jeben,ogroman minus mu je to ,neoprostiv
Ako se aludira na kvalitet alkohola, onda ok. Ni ja ne volim svasta piti.

Brlja sikter. :D
clio_dci120

#44102 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Jedino nas moze spasiti najmladji, ali i najuspjesniji ministar. Inace, nema nam spasa. :run:
Kikibombona

#44103 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

clio_dci120 wrote: 03/08/2020 15:22 Stomatolog se vise i ne javlja iz Svice. :D
I on, veliki optimista kada je u pitanju SDA, polozio oruzje i napustio brod koji tone. :D

Dok svi skontamo o kakvom se tumoru radi nece nam biti pomoci.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#44104 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Freamon Lester wrote: 03/08/2020 14:44
Jimmy McNulty wrote: 03/08/2020 14:23 Tema je kancerogenija nego Čeličana i filter koji je trebao proradit još u oktobru 2019., a koji gle čuda, ne radi.
Rasprava nas dva sa SDA fanaticima i omiljenim stomatologom od prije par godina izgleda kao vrhunska intelektualna debata u odnosu na ovaj odron.
Noć kad je Fudo dobio izbore stavljam u top 3 noći svog života. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#44105 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jest bilo jako :D

Genjac ili Dzaferovic, koji vec kurac od tih vjecnih fikusa, oko 20:00 samodopadno najavise da je Naidin pobijedio, mi se ovdje sjebali....

Istom @Not My Idea napisa kao smjenjuju se cas vodi Fudo cas Naidin..nisam povjerovao, ali sam se nadao..i onda faca Genjca/Dzaferovica blijedog ko krec oko 22:00 me uvjeri da se nesto desava...ostalo je historija :bih: :bih: :bih: Bakir u porazu iznese tezu o najvaznijoj opcini i to bi to
Nivelacija

#44106 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Jimmy McNulty wrote: 03/08/2020 15:55
Freamon Lester wrote: 03/08/2020 14:44
Jimmy McNulty wrote: 03/08/2020 14:23 Tema je kancerogenija nego Čeličana i filter koji je trebao proradit još u oktobru 2019., a koji gle čuda, ne radi.
Rasprava nas dva sa SDA fanaticima i omiljenim stomatologom od prije par godina izgleda kao vrhunska intelektualna debata u odnosu na ovaj odron.
Noć kad je Fudo dobio izbore stavljam u top 3 noći svog života. :mrgreen:
Mnogi su se radovali, svi osim SDA..pa tako i ja.
Ali trebalo je nesto vise meni od 12 mjeseci da skontam da je to jedan od najtežih datuma u zenickoj historiji gdje ce 4 godine proci u svadji, primitivizmu, nepismenosti, krkanijadama dok ce obicni gradjani ispastati.
Tebi je trebalo malo vise, tj da se desi ovo sa Čelikom pa ga prekrizis ali uglavnom dzaba smo se radovali.

Zato od sada nema radovanja ni da Kaknjo pobijedi :mrgreen:
Casual's

#44107 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ove godine slavim njegov poraz, makar ga Jasar otres'o.

Jesmo se ponadali, fazon voli Čelik, proslava šampanjac, kulturica, kad na kraju završi sa smajom na brlji. :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#44108 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Usro je ovo oko Čelika ja mu ne mogu oprostit, ali i dalje sam za njega ako je birat između SDA ili njegove malenkosti.
avenija

#44109 Re: Zeničani

Post by avenija »

Ja se radovao sto ce kladionice izmjestiti i sto im je takse uveo kontam fakat se frajer bori protiv zla kada ono oni vise ni ono minimalno ne placaju sto su placali do 2016 godine stotinjak hiljada godisnje sve zajedno kladionice i jos mi dvije nikose ispod zgrade pored zabrane :lol: Kakav je to jeben tal sa kladionicama napravio nije ni cudo odakle pare za janje i brlju svaki dan. :mrgreen:
Rothmans

#44110 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Daft Haruki wrote: 03/08/2020 13:54
Eto xruze jesmo. Balije smo,narkomani i hajd zdravo. Pa neshvatas da vrjedas mene prvog. Idi druze gledaj Borac kad Ratka na majicu stave. I ercegovce sa u sta ja ustase svi ili sarajlije nase cistunce... Al jbd Celik treba ugasit a ostali neka uspiju.
Zapravo druze ima pozoriste. Lagano kartu. Jbg ono moze na budet a i zasluzuju. I lagano na pauzi kakve trebe pa opleti o marvi balinluku Zenickoj. Ziv bio
Nije isto kad te dusman vrijedja . Cuj zenicani psuju markale , hahahah, da povratis od sramote. Mislim , tu huligansku kulturu treba zatrt , a celik je u zadnje vrijeme samo na to i podsjecao imavsi samo taj jug kolko tolko popunjen. Jos kad se uzme u obzir kakva je finansijska rupa bez dna onda je racunica jasna. Nema tu mjesta za osjecaje. Bez uvrede
belfy

#44111 Re: Zeničani

Post by belfy »

Kikibombona wrote: 03/08/2020 00:23
belfy wrote: 03/08/2020 00:04ti po obicaju "poznajes veliki broj", pa onda pricas svasta, a u osnovi ne znas nista... osim papagajskog ponavlja istih stvari u nedogled...
Meni stvarno nije jasno kakav ti problem imas. Svaki put nastupas licno, agresivno. Neka gorcina i tegoba izbija iz tebe. Bas si negativan tip.

Mogu li te ikako zamoliti da mi se ne obracas. Svaki put kada vidim da si me citirao zavrne me nesto u stomaku, obuzme neka negativna energija. Kao da si energetski vampir jbt. :roll:
mnogo toga tebi nije jasno i to nije problem. problem je sto mislis da jeste, a onda kada ti se ukaze tacno gdje grijesis ti okrenes jos jedan krug...

i, naravno da me mozes zamoliti...
Casual's

#44112 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Rothmans wrote: 03/08/2020 17:53
Nije isto kad te dusman vrijedja . Cuj zenicani psuju markale , hahahah, da povratis od sramote. Mislim , tu huligansku kulturu treba zatrt , a celik je u zadnje vrijeme samo na to i podsjecao imavsi samo taj jug kolko tolko popunjen. Jos kad se uzme u obzir kakva je finansijska rupa bez dna onda je racunica jasna. Nema tu mjesta za osjecaje. Bez uvrede
Ti bas imas trume od juga. :izet:
Rothmans

#44113 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Casual's wrote: 03/08/2020 20:10
Rothmans wrote: 03/08/2020 17:53
Ti bas imas trume od juga. :izet:
Ma ne volim galamu i klosarluk. To je sve
belfy

#44114 Re: Zeničani

Post by belfy »

jesi ti onaj sto je basket na Mokusnicama zvao klosarkom?
Horcrux

#44115 Re: Zeničani

Post by Horcrux »

belfy wrote: 03/08/2020 21:02 jesi ti onaj sto je basket na Mokusnicama zvao klosarkom?
:lol:
Rothmans

#44116 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

belfy wrote: 03/08/2020 21:02 jesi ti onaj sto je basket na Mokusnicama zvao klosarkom?
Jok, basket je cool. Podsjeca na grad .
Freamon Lester

#44117 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jimmy McNulty wrote: 03/08/2020 17:13 Usro je ovo oko Čelika ja mu ne mogu oprostit, ali i dalje sam za njega ako je birat između SDA ili njegove malenkosti.
Zar si vise ocekivao od SDA cinovnika? Kreativnost, radisnost? On je samo nastavio gdje je prethodnik stao. Klasicno mi protiv vas. Pod mi njemu su njegovi ahbabi i internesno bliski ljudi. Pod vas njemu se podrazumjevaju svi koji odudaraju od bjesumucne pljacke.

Sve su upropastili i od Zenice realno napravili vjerovatno najmnogoljudniju kasabu na Balkanu. Nesto kao industrijski Novi Pazar. Selendra sa tragovima urbanog, a ovo industrijski je samo u tragovima.

A ko je kriv? Ja bi inace rekao glasaci. Ali realno i ptice na grani znaju da izbore kradu vec 2 decenije. Sa vlasti su sisli samo kad dodju do zida i kad vise nema kuda da se ide.

Period Huseina Smajlovica ce svako sa 2 zrna mozga opisati kao renesansu mita, korupcije, klijentelizma i stranackog zaposljavanja. 0 stranih investicija, beskonacni niz kruznih tokova kojim smo se zaduzili do Balcaka i dvoranom koju lokalni SDA nosilac liste trebao napraviti u zamjenu za zemljiste, na kraju grad platio dvoranu na njegovoj zemlji koju njemu dao. :-)

Da se ne lazemo bilo je tu i pozitivnih pomaka. Ali cinjenicno samo zbog toga sto je PDV uveden kao nacin prikupljanja poreza pa se zbog raspodjele pare slile direktno u kasu grada.

I nije H. Smajlovic babaroga. On je cak sta vise pozitivna licnost unutar SDA.Ostali su smece u kojem nema mjesta za intelektualce i vrhunske ljude(Zato se omiljeni stomatolog nabio nogom u Svicarsku i ma koliko covjek isao na zivce jer je njihov ipak je skolovan i kulturan sa kojim si se mogao RASPRAVLJATI i razmjeniti misljenje, argumente, nadmudrivati). Prosjecno sposoban sluzbenik koji uz neke relativno skromne manire dopao narodu koji je do tad navikao na politicare iz SDA tipa Kasumovica koji su bahati. Tu je H.Smajlovic profitirao najvise.

I kad je konacno SDA sjahala, uzjahao nas primitivac koji je jahao na SDA valu 2 decenije. Razlika? Ako nista sistem koji je SDA gradila pati i trpi. Sva ona silna seljadija koja se nije na budzet i JP uvalila jer su rohani sletili sa vlasti. Sto naravno nije sprijecilo F.Kasumovica da svoju seljadiju dovede. I tu je sav spor. Familije se posvadjale.

A Celik? Celik je slika i prilika grada. Bog te pito koliko kruznih tokova, bolnickih kreveta i sl. je ukradeno kroz taj klub. Dvije decenije, svake godine milionski iznosi. I sta mi treba biti zao. Jer je ventil za frustraciju sirokih narodnih masa ispao u 5. ligu? Taman posla. Zakucali se tamo narednih 50 godina samo zbog novca koji su ukrali od napacenog grada. 25 miliona su najmanje dobili od grada od 1995 do danas. A duzni jos vise od 10. Za te pare se mogla ona jebena bolnica napravit za koji ce SDA zaduzit pola kantona da bi kredit digla.

Sta jos da ne halalim SDA? Destrukciju visokog obrazovanja(iako na nivou kantona jasno je da je zenicka SDA krcmila tim institucijama sa kadrom tipa federOcija (Bogtejebo lik elementarno nepismen i doktor nauka. PRAVNIH NAUKA gdje je jezik alat i oruzije), javnih institucija, zdravstenih institucija, unistavanje sporta, nezaposlenost.... Mogao bi danima.

A doveli su me u zadnjih godinu dana do momenta kad je nesto destruktivno ja se radujem i kazem kako ste si glasali tako ste i zasluzili. Nek gori i neka sve ide u picku maternu. Svaki marku koji im Kasumovic iz ruku izbije halal mu bilo. Makar sve na rakiju potrosio. Isto je djubre kao i oni ali ako nista federOcija i slicne seljacine ne mogu se okoristiti.

I jos da ne zaboravim skoro 12 godina trovanja od indijskih djubaradi za platu 2000 ljudi po 800. Ni dan danas ne znamo koliko ljudi od raka umre i od kakvih vrsta ali znamo da kucna lozista truju vise od zeljezare. Takva istrazivanja nije bilo mrsko platiti. Pisam vam se na nauku i na ulazna vrata od univerziteta. :izet:

Ima li izlaza iz ovog stanja? Apsolutno ne. Ako je neko u stanju da ukrade i otme nesto neka to i napravi dok je vrijeme. Moral i etika su tu jos prije 25 godina rekli laku noc, a postenje jos onda kad je Babo u zatvor isao. Tako da ako ko moze da ukrade Bujrum, a ostali smrtnici nek se doje glupostima.

I neko napisa da je ova tema otisla u kurac. Pa vidi se po botovima. Seljadija se bori oko vlasti. Na seljackim univerzitetima skolovani i na seljackim manirima odgojeni. I onda od njih neko nesto da ocekuje? Neki prosperitet? Investicije?

Laku noc Zenico. Sunce ti je zaslo davno....

Edit: I jos da dodam na ovaj traktat.

Nemojte zaboraviti, kada poredite kako je bilo nekada, da vam omladina rodjena po zavrestku rata ima 24 godine. Da su ljudi koji su rodjeni u prvom mandatu Huse Smajlovica sad srednjoskolci. Djeca koja su 95. godine rodjena imali su za cast da im gradnonacelnik na sjednicu Vijeca obuce vunene carape. Tako da porediti to sa nedavno spomenutim Omerom Filipovicem ili nekim drugim politicarima za onog vakta nema nikakvog smisla.

Objasnjavate formiranim ljudima sta je to Zenica nekad bila i koju je silu u onoj drzavi predstavljala ljudima koji su rodjeni nakon Dejtona. Ova nocna mora koju mi zivimo njima je realnost. Niti znaju za bolje niti su vidjeli bolje. Uzaludno je objasnjavati period prije 1990-te.

Stvar da bude gora, ovi rodjeni nakon 1995 su sad u naponu snage i trebali bi nas kao povesti naprijed u bolju buducnost...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#44118 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Najbolji post na temi otkad je foruma. :thumbup:
dert

#44119 Re: Zeničani

Post by dert »

Freamon Lester wrote: 04/08/2020 00:47
Jimmy McNulty wrote: 03/08/2020 17:13 Usro je ovo oko Čelika ja mu ne mogu oprostit, ali i dalje sam za njega ako je birat između SDA ili njegove malenkosti.
Zar si vise ocekivao od SDA cinovnika? Kreativnost, radisnost? On je samo nastavio gdje je prethodnik stao. Klasicno mi protiv vas. Pod mi njemu su njegovi ahbabi i internesno bliski ljudi. Pod vas njemu se podrazumjevaju svi koji odudaraju od bjesumucne pljacke.

Sve su upropastili i od Zenice realno napravili vjerovatno najmnogoljudniju kasabu na Balkanu. Nesto kao industrijski Novi Pazar. Selendra sa tragovima urbanog, a ovo industrijski je samo u tragovima.

A ko je kriv? Ja bi inace rekao glasaci. Ali realno i ptice na grani znaju da izbore kradu vec 2 decenije. Sa vlasti su sisli samo kad dodju do zida i kad vise nema kuda da se ide.
Period Huseina Smajlovica ce svako sa 2 zrna mozga opisati kao renesansu mita, korupcije, klijentelizma i stranackog zaposljavanja. 0 stranih investicija, beskonacni niz kruznih tokova kojim smo se zaduzili do Balcaka i dvoranom koju lokalni SDA nosilac liste trebao napraviti u zamjenu za zemljiste, na kraju grad platio dvoranu na njegovoj zemlji koju njemu dao. :-)

Da se ne lazemo bilo je tu i pozitivnih pomaka. Ali cinjenicno samo zbog toga sto je PDV uveden kao nacin prikupljanja poreza pa se zbog raspodjele pare slile direktno u kasu grada.

I nije H. Smajlovic babaroga. On je cak sta vise pozitivna licnost unutar SDA.Ostali su smece u kojem nema mjesta za intelektualce i vrhunske ljude(Zato se omiljeni stomatolog nabio nogom u Svicarsku i ma koliko covjek isao na zivce jer je njihov ipak je skolovan i kulturan sa kojim si se mogao RASPRAVLJATI i razmjeniti misljenje, argumente, nadmudrivati). Prosjecno sposoban sluzbenik koji uz neke relativno skromne manire dopao narodu koji je do tad navikao na politicare iz SDA tipa Kasumovica koji su bahati. Tu je H.Smajlovic profitirao najvise.

I kad je konacno SDA sjahala, uzjahao nas primitivac koji je jahao na SDA valu 2 decenije. Razlika? Ako nista sistem koji je SDA gradila pati i trpi. Sva ona silna seljadija koja se nije na budzet i JP uvalila jer su rohani sletili sa vlasti. Sto naravno nije sprijecilo F.Kasumovica da svoju seljadiju dovede. I tu je sav spor. Familije se posvadjale.

A Celik? Celik je slika i prilika grada. Bog te pito koliko kruznih tokova, bolnickih kreveta i sl. je ukradeno kroz taj klub. Dvije decenije, svake godine milionski iznosi. I sta mi treba biti zao. Jer je ventil za frustraciju sirokih narodnih masa ispao u 5. ligu? Taman posla. Zakucali se tamo narednih 50 godina samo zbog novca koji su ukrali od napacenog grada. 25 miliona su najmanje dobili od grada od 1995 do danas. A duzni jos vise od 10. Za te pare se mogla ona jebena bolnica napravit za koji ce SDA zaduzit pola kantona da bi kredit digla.

Sta jos da ne halalim SDA? Destrukciju visokog obrazovanja(iako na nivou kantona jasno je da je zenicka SDA krcmila tim institucijama sa kadrom tipa federOcija (Bogtejebo lik elementarno nepismen i doktor nauka. PRAVNIH NAUKA gdje je jezik alat i oruzije), javnih institucija, zdravstenih institucija, unistavanje sporta, nezaposlenost.... Mogao bi danima.

A doveli su me u zadnjih godinu dana do momenta kad je nesto destruktivno ja se radujem i kazem kako ste si glasali tako ste i zasluzili. Nek gori i neka sve ide u picku maternu. Svaki marku koji im Kasumovic iz ruku izbije halal mu bilo. Makar sve na rakiju potrosio. Isto je djubre kao i oni ali ako nista federOcija i slicne seljacine ne mogu se okoristiti.

I jos da ne zaboravim skoro 12 godina trovanja od indijskih djubaradi za platu 2000 ljudi po 800. Ni dan danas ne znamo koliko ljudi od raka umre i od kakvih vrsta ali znamo da kucna lozista truju vise od zeljezare. Takva istrazivanja nije bilo mrsko platiti. Pisam vam se na nauku i na ulazna vrata od univerziteta. :izet:

Ima li izlaza iz ovog stanja? Apsolutno ne. Ako je neko u stanju da ukrade i otme nesto neka to i napravi dok je vrijeme. Moral i etika su tu jos prije 25 godina rekli laku noc, a postenje jos onda kad je Babo u zatvor isao. Tako da ako ko moze da ukrade Bujrum, a ostali smrtnici nek se doje glupostima.

I neko napisa da je ova tema otisla u kurac. Pa vidi se po botovima. Seljadija se bori oko vlasti. Na seljackim univerzitetima skolovani i na seljackim manirima odgojeni. I onda od njih neko nesto da ocekuje? Neki prosperitet? Investicije?

Nemojte zaboraviti, kada poredite kako je bilo nekada, da vam omladina rodjena po zavrestku rata ima 24 godine. Da su ljudi koji su rodjeni u prvom mandatu Huse Smajlovica sad srednjoskolci. Djeca koja su 95. godine rodjena imali su za cast da im gradnonacelnik na sjednicu Vijeca obuce vunene carape. Tako da porediti to sa nedavno spomenutim Omerom Filipovicem ili nekim drugim politicarima za onog vakta nema nikakvog smisla.

Objasnjavate formiranim ljudima sta je to Zenica nekad bila i koju je silu u onoj drzavi predstavljala ljudima koji su rodjeni nakon Dejtona. Ova nocna mora koju mi zivimo njima je realnost. Niti znaju za bolje niti su vidjeli bolje. Uzaludno je objasnjavati period prije 1990-te.

Stvar da bude gora, ovi rodjeni nakon 1995 su sad u naponu snage i trebali bi nas kao povesti naprijed u bolju buducnost...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sanjarko

#44120 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Dobro receno.
sale07

#44121 Re: Zeničani

Post by sale07 »

Freamon Lester wrote: 04/08/2020 00:47

Druže da te pitam, evo ovu našu državu zadnjih 20-30 godina pljačkaju kradu vode lopovi kriminalci i sl, Jel to znači da tu istu državu treba zatrati, ugasiti i uništiti do temelja
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#44122 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Nek neko još citira ban mu je :lol: ,imate @ ...tipkajte @ pa nick :D
kakavdanakneiskustvu

#44123 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

:lol:
clio_dci120

#44124 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Bobi wrote: 04/08/2020 14:04 Nek neko još citira ban mu je :lol: ,imate @ ...tipkajte @ pa nick :D
@

Postao zajeban ko R.I. :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#44125 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Treba znati biti kokuz i zajeban a ne kao Ramo...misliš da bi ga neko šlivio da nema para :D ?
Post Reply