Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Novak20

#19151 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

horkesh wrote: 03/08/2020 00:13
Novak20 wrote: 02/08/2020 23:05 Što kaže Predsjednik Hrvatske ?
Fućka mi se za reakcije iz BiH
Wow, vrlo prijateljski, saveznički i tako dalje. Rame uz rame Miletu i Vučiću, how progressive. Odlikujem osumnjičenog za ratne zločine jer mi se može i jer su te individue, u konačnici, te zločine vršili u službi više politike i nacionalnih interesa - ta nećemo valjda misliti da su zločini bili individualni? Haj'mo mi svi, kao nacija, na sebe preuzeti plašt UZP-a.

Kao i uvijek, Hrvatska na BiH našla da šilji k*rac jer im se može, a bh. Hrvati na ovakve izjave gledaju kao na veličanstvene pobjede jer i nemaju nikakve druge želje niti prohtjeva osim da komšiji crkne krava.

Mati mila, gdje ja živim.
Malo patetike, malo spina i laži, ništa novo. Milanović odlikuje jedinice HVO koje su učestvovale u Oluji, a ne pojedince. Ne znam što te to pogađa ?

Mene je pozitivno iznenadio potez Milanovića i to je to. Uvidio je čovjek gdje su mu griješili prethodnici u odnosu prema BiH i bh Hrvatima i ispravio grešku. Na radost većine Hrvata i žalost Bošnjaka koji počinju shvatati da narednih deset godina predsjednik RH neće biti lik poput Mesića, Josipovića i Kolinde.

Kakvo crkavanje komšijske krave, kakav plašt nacionalnog UZP, kakvo šiljenje k*rca ? Besmislice i ništa drugo.
Novak20

#19152 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

Akcija i reakcija.

https://direktno.hr/eu-i-svijet/sda-i-d ... ce-202782/
Prisustvo hrvatske vojske u BiH i HVO-a i Armije u RH, omogućio je Splitski sporazum, koji su sredinom travnja potpisali Alija Izetbegović i Franjo Tuđman. Osim što bošnjački političari danas bezočno lažu, oni, zapravo, negiraju nešto što je potpisao i sam Alija. SDA definitivno pomjera granice izdržljivog kad je u pitanju mržnja prema svemu što je hrvatsko.

Iako zvuči kao floskula, to je činjenica. Da, SDA pokazuje da mrzi sve što je hrvatsko. Ova najnovija reakcija je još jedan u nizu dokaza da je to tako.

Zašto SDA danas ''pljuje'' po ostavštini vlastitog osnivača, nije poznato, međutim, golim okom je vidljivo da je u ovom ''problemu'' oko odlikovanja jedini problem činjenica da bh. Hrvati, eto, postoje. I da ih je branio uglavnom HVO. I da su oni uglavnom bili u HVO-u.

Svi dobronamjerni znaju kako je i zašto HVO nastao. Jednostavno, Hrvati u BiH bili su prepušteni sami sebi. Morali su se braniti. Dakle, početni motiv nastanka HVO-a je i više nego jasan. I opravdan. Čak i za SDA koja se, već poslovično, voli praviti blesava. Kao i ranije, kada je Izetbegović rekao: ''Ovo nije naš rat''. Iako je bilo jasno da jest.

Dok sama na visoke funkcije imenuje ljude poput Selme Cikotića, kojega velik broj bugojanskih i Hrvata općenito smatra krivim za ono što se dogodilo Hrvatima tog kraja, SDA istovremeno docira predsjedniku Hrvatske oko toga koga bi on trebao odlikovati na proslavi jedne od najvažnijih obljetnica u modernoj hrvatskoj povijesti.

Motiva da SDA tako nastupi ima više. Prvi i osnovni je unutarnji pritisak i nastavak njegovanja antihrvatskog sentimenta koji je ova stranka imala oduvijek. Drugi je ulizivanje vlastitim biračima i ''nabrijavanje'' ljudi, onih ''običnih'' SDA glasača i pokazivanje kako su čelnici SDA hrabri. Treći je skretanje priče s vlastitog kriminala, korupcije i javašluka u redovima te stranke.

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova i provjereni kadar SDA, neki dan se otvoreno hvalila kako je nudila posao u MVP-u dvojici ''zlatnih ljiljana''. Ponudila im je, kako svjedoči, da biraju veleposlanstvo u kojem žele raditi. Požrtvovani kakvi jesu, oni su joj, svjedoči Turković, kazali kako to ne treba i da će oni ostati tu gdje jesu - već zaposleni u Ministarstvu vanjskih poslova.

Nitko nije problematizirao takvo trgovanje javnim poslovima kao da su joj ćaćevina, nitko se nije zapitao treba li, možda, provesti neku internu reviziju da se vidi tko sve radi u tom ministarstvu, nitko se nije zapitao kako Turković može, doslovno, trgovati takvim poslovima.

Ništa se od toga nije dogodilo. Ali je problem što će Milanović odlikovati postrojbe HVO-a. Koji je, među ostalim, oslobodio i mnoga mjesta u kojima su i tada i danas Bošnjaci bili značajna većina. Iako najzagriženiji obožavatelji Armije BiH tvrde da su oni oslobodili, primjerice, Jajce, istina je nešto drukčija.

Isto je i s bihaćkom regijom. Nju su oslobodile hrvatske snage predvođene HV-om i HVO-om. I u SDA to znaju, ali je važniji ovaj već spomenuti antihrvatski sentiment i narativ i doslovna mržnja premu svemu što ima hrvatski predznak.

Istovremeno, korupcija pliva u cijeloj SDA, na ministarska mjesta dolaze ljudi koji su vjerojatni zločinci, tijela Hrvata još uvijek nisu pronađena, a SDA i SDP napadaju odavanje priznanja vojsci koja je spašavala i njih same.

Tako državotvorno, snažno i demokratski, baš esdeaovski. Svaka čast. Srećom, povijest se ne bavi spinovima nego činjenicama, a u SDA znaju da bi bez tog istog HVO-a i hrvatskih snaga u ratu nastradali još više i još teže.

Povijest je učiteljica života, iskreno se nadam da joj ovoga puta neće pasti napamet neki popravni ispit kako bi učenike iz SDA uvjerila što je istina.
Novak20

#19153 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

Evo ga se oglasio Milanović. Ne mogu se složiti jedino sa "političkim optužnicama" 20 godina nakon rata jer su ovdje u BiH svi ostali uskraćeni za pravdu.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... imati.html
NAKON BURNIH REAKCIJA ZBOG DODJELE ODLIKOVANJA OGLASIO SE MILANOVIĆ: „Nisam imao dvojbi oko dodjele odlikovanja; Hrvatski narod u BiH mora imati..."

On u intervjuu podsjeća da se sudjelovanje tih vojnih i policijskih postrojbi u Oluji temelji na Splitskom sporazumu iz 1995. godine, a kojim je dogovoreno zajedničko i koordinirano djelovanje hrvatskih i bosanskohercegovačkih vojnih snaga.

"Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovao sam četiri gardijske brigade HVO-a i Specijalnu policiju. Njihovi pripadnici nedvojbeno imaju zasluge za uspješno provođenje operacije Oluja jer su te brigade bile sastavni dio naše vojske u tom razdoblju, dakle u pripremi i provođenju Oluje, bili su pod zapovjedništvom generala HV-a. Ako su gardijske brigade HV i HVO bile skupa u Domovinskom ratu i podnosile skupa žrtvu onda im i priznanje za to mora biti jednako", kazao je u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

On u intervjuu podsjeća da se sudjelovanje tih vojnih i policijskih postrojbi u Oluji temelji na Splitskom sporazumu iz 1995. godine, a kojim je dogovoreno zajedničko i koordinirano djelovanje hrvatskih i bosanskohercegovačkih vojnih snaga.

-Čuo sam da je i ranije bilo inicijativa da se odlikuje gardijske brigade HVO-a, zašto to nije učinjeno ne znam, ali 25. obljetnica Oluje prilika je da se ispravi propust. Branili su i oslobađali hrvatsku državu i kao predsjednik hrvatske Republike nisam imao dvojbi oko dodjele odlikovanja - poručio je Milanović.

Odgovorio je i na pitanje o svom premijerskom odnosu prema isporuci dokumentacije kojom se pokušalo optužiti neke hrvatske branitelje.

-Kao tada i danas držim kako političke optužnice nisu prihvatljive, a kada dolaze 20 ili 25 godina nakon rata takve optužnice mogu samo destabilizirati pojedine države - ustvrdio je predsjednik RH.

Govoreći o svom odnosu prema hrvatskom pitanju u BiH i mogućnosti da to bude pitanje oko kojeg će predsjednik i Vlada RH imati možda i najviši stepen suglasnosti, Milanović je poručio da će uvijek biti tu da pomogne kad su u pitanju Hrvati u BiH.

-Kao predsjednik države mogu ukazivati na probleme s kojima se hrvatski narod u BiH susreće, sve poštujući neovisnost BiH i njezine institucije, ali i vodeći računa da su Hrvati konstitutivni narod u toj državi - istaknuo je predsjednik RH, dodajući kako Vlada RH tu može učiniti više.

Odgovarajući na pitanje kako od BiH napraviti funkcionalnu državu, a istodobno očuvati konstitutivnost i jednakopravnost hrvatskog s druga dva naroda, Milanović je kazao da njegov rad, govor i stavovi jasno pokazuju da je zagovornik cjelovite BiH, „jer je ona, koliko može biti, jamac stabilnosti". Ona nije, dodaje, savršeno ustrojena, ali to je realnost u kojoj žive tri naroda.

-Država BiH može, u startu, biti funkcionalna samo ako su sva tri naroda u jednakoj poziciji da odlučuju o svojim političkim predstavnicima. Zato sam govorio i o problemu legitimiteta izbora hrvatskog predstavnika u Predsjedništvo BiH, taj problem i dalje stoji i dobronamjerno ga spominjem jer bi bilo normalno, a i ustavno, da Hrvati biraju svoje predstavnike jednako kao što u Hrvatskoj Srbi ili Talijani biraju svoje. Narod koji je jednakopravan, a Hrvati u BiH to jesu, štoviše konstitutivan su narod, mora imati u vlasti predstavnike koje sam izabere, jer će u suprotnom gubiti vjeru u svoju državu, BiH.

"Funkcionalnost BiH mora sama prepoznati i ostvariti kao svoj cilj, zbog ljudi koji u njoj žive, a mi smo tu da pomognemo. Za razliku od većine drugih članica EU, Hrvatska najbolje poznaje situaciju u BiH i moramo joj pomoći da dobije nadu i perspektivu što će biti sutra. U EU, rekao bih, postoji nezainteresiranost za BiH, danas pogotovo kada se Unija nosi s novim i nikad viđenim problemima, pa je na Hrvatskoj da zainteresiramo EU i potaknemo da se BiH što prije otvori europski put", kazao je u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista predsjednik RH Zoran Milanović
Milenkov buraz

#19154 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Fućka mi se za reakcije iz BiH
U najmanju ruku nediplomatski, uličarskim riječnikom ali to zorno ukazuje da se Milanović okrenuo desno i populistički. Još ćemo se mi nagledati ovakvih njegovih izleta u desno.
horkesh

#19155 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by horkesh »

Novak20 wrote: 03/08/2020 10:32

Wow, vrlo prijateljski, saveznički i tako dalje. Rame uz rame Miletu i Vučiću, how progressive. Odlikujem osumnjičenog za ratne zločine jer mi se može i jer su te individue, u konačnici, te zločine vršili u službi više politike i nacionalnih interesa - ta nećemo valjda misliti da su zločini bili individualni? Haj'mo mi svi, kao nacija, na sebe preuzeti plašt UZP-a.

Kao i uvijek, Hrvatska na BiH našla da šilji k*rac jer im se može, a bh. Hrvati na ovakve izjave gledaju kao na veličanstvene pobjede jer i nemaju nikakve druge želje niti prohtjeva osim da komšiji crkne krava.

Malo patetike, malo spina i laži, ništa novo. Milanović odlikuje jedinice HVO koje su učestvovale u Oluji, a ne pojedince. Ne znam što te to pogađa ?

Mene je pozitivno iznenadio potez Milanovića i to je to. Uvidio je čovjek gdje su mu griješili prethodnici u odnosu prema BiH i bh Hrvatima i ispravio grešku. Na radost većine Hrvata i žalost Bošnjaka koji počinju shvatati da narednih deset godina predsjednik RH neće biti lik poput Mesića, Josipovića i Kolinde.

Kakvo crkavanje komšijske krave, kakav plašt nacionalnog UZP, kakvo šiljenje k*rca ? Besmislice i ništa drugo.
Referirao sam se na Milanovićevu izjavu kako mu se "fućka za mišljenje iz BiH". Kao što vidimo, pa i kod tebe, takve državničke izjave vidno uzbude pripadnike naših balkanskih plemena. Konačno, čvrsta ruka da sve skreše u brk :-)

Meni je to odlikovanje sjajna stvar. Kao prvo, svi koji to podržaju više nikad nikome neće moći popovati oko ratnih zločina.

Kao drugo, te jedinice će odlikovanja dobiti za odbranu i oslobađanje Hrvatske. Tako konačno padaju u vodu i sve one naivne tlapnje o tome kako je HVO branio Bosnu i Hercegovinu :thumbup:
Milenkov buraz

#19156 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

horkesh wrote: 03/08/2020 11:31
Novak20 wrote: 03/08/2020 10:32

Referirao sam se na Milanovićevu izjavu kako mu se "fućka za mišljenje iz BiH". Kao što vidimo, pa i kod tebe, takve državničke izjave vidno uzbude pripadnike naših balkanskih plemena. Konačno, čvrsta ruka da sve skreše u brk :-)

Meni je to odlikovanje sjajna stvar. Kao prvo, svi koji to podržaju više nikad nikome neće moći popovati oko ratnih zločina.

Kao drugo, te jedinice će odlikovanja dobiti za odbranu i oslobađanje Hrvatske. Tako konačno padaju u vodu i sve one naivne tlapnje o tome kako je HVO branio Bosnu i Hercegovinu :thumbup:
Zapravo rade medvjeđu uslugu sami sebi. A posebno mi je drago da su priznali da je Alija Izetbegović bi jedini legitiman predsjednik i vrhovni komadant jer se pozivaju na splitski sporazum i neke druge. E kako sada spinom objasniti da taj isti HVO kojeg Milanović odlikuje nije priznavao A. Izetbegovića i Vladu u Sarajevu. A nešto će se već smisliti u putu...nije prvi put.
duh_sa_sjekirom

#19157 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by duh_sa_sjekirom »

Hajde, šta cjepidlačite, pa neka ga primi Jelić :izet:
Jer, odlikuju se jedinice iz reda nositelja europskih vrijednosti koje su činile te zločine iz presude a ne pojedinci
Niko ne pokazuje ni mrvu razumijevanja za junake koji godinama stoje na predziđu kršćanstva i brane Europu od pomahnitalih islamskih fanatika.
Da nije bilo herojske borbe postrojbi AVO-a sada bi u Beču petak bio neradni dan
:D
El_comadante

#19158 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by El_comadante »

kažu neprima Jelić lično nego u ime jedinice koju je predvodio. pa zločine je činila jedinica/postrojba koju je on predvodio nije on lično. a Milanović ode u desničare, gori od KGK.
Milenkov buraz

#19159 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

El_comadante wrote: 03/08/2020 12:45 kažu neprima Jelić lično nego u ime jedinice koju je predvodio. pa zločine je činila jedinica/postrojba koju je on predvodio nije on lično. a Milanović ode u desničare, gori od KGK.
Došli su u situaciju da se peru kao i Srbi. U suštini ovako možeš odlikovati svaku jedinicu i reći eto ne odlikujemo zločinca već jedinicu. Milanović se opredijelio za taj desničarsko-populistički pravac davno kada je izrekao onu da "neće ostavljati Hrvate sa Muslimanima da žive". Kao da slušaš Karadžića i Plavšić u ljeto 1992 na Palama.
Hafis

#19160 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Jebat ga patriJoti, morate se odlučiti: je li Jelić za optužnice, ili je postrojba.
Milenkov buraz

#19161 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: 03/08/2020 12:50 Jebat ga patriJoti, morate se odlučiti: je li Jelić za optužnice, ili je postrojba.
Još kada bi znao da odavno postoji komandna i individualna odgovornost gdje bi ti bio kraj uljudbeni?
Hafis

#19162 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Milenkov buraz wrote: 03/08/2020 12:52
Hafis wrote: 03/08/2020 12:50 Jebat ga patriJoti, morate se odlučiti: je li Jelić za optužnice, ili je postrojba.
Još kada bi znao da odavno postoji komandna i individualna odgovornost gdje bi ti bio kraj uljudbeni?
Pa zašto nitko od komandne odgovornosti iz ABiH ne najeba zbog Grabovice, već samo par onih krezubih narkića?
MorningStar

#19163 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by MorningStar »

Postoji ali samo u slucaju da je netko naredio izvrsenje nekog zlocina i slicno ili nije sprijecio a imao je mogucnost. Inace onda neki random vojnik ubije zarobljenika dovedes generala i osudis. Po tome komplet sva rukovodstva vojna iz svih ratova bi zavrsavala u zatvoru.
Hafis

#19164 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

MorningStar wrote: 03/08/2020 12:55
Postoji ali samo u slucaju da je netko naredio izvrsenje nekog zlocina i slicno ili nije sprijecio a imao je mogucnost. Inace onda neki random vojnik ubije zarobljenika dovedes generala i osudis. Po tome komplet sva rukovodstva vojna iz svih ratova bi zavrsavala u zatvoru.
Polovica vrha ratne SDA je trebalo završiti u zatvoru zbog fenomena Caco...uključujući i Aliju.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#19165 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Eeeee malo ste se zanijeli i jedni i drugi, manite se tih uvreda . Kad dodju moderatori pošutat ce vas sviHu :mrgreen: .
Bobi
Forum administrator

#19166 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Odoste vi s teme...nisu dešavanja u BiH :mrgreen: ,sacu ja malo ovo pobrisat pa se ljutite koliko hocete.
duh_sa_sjekirom

#19167 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by duh_sa_sjekirom »

I čuj ti to, hajdučijsko- razbojnička horda zvana HVO prima neko priznanje.... :lol:
Ode ovaj svijet u 3pm
Al što jes jes, znali su konvoj "obradit" dok si rek'o uzepe
:D
Milenkov buraz

#19168 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Bobi wrote: 03/08/2020 14:22 Odoste vi s teme...nisu dešavanja u BiH :mrgreen: ,sacu ja malo ovo pobrisat pa se ljutite koliko hocete.
Pa i Milanović odlikuje jedinice iz BIH ne iz Hrvatske. :mrgreen:
atmel

#19169 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by atmel »

Vidim da nam moderator briše postove..
Ja kao Bošnjak se stidim Zukinih zločina, stidim se ubistva dvoje staraca u Varešu poslije rata, gdje je zločinac danas na slobodi, koji je oprošten.
Hafise dugo si na forumu...imas li ti sta reći sa svoje strane nego samo srati o krezubim balijama...

mislim, da odgovora necu dobiti..
Milenkov buraz

#19170 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Kada bolje razmisliš ovaj Milanović ide dobro utabanom stazom velikosrpstva, samo kopira. Smijem se kladiti da će idući potez biti neka deklaracija po uzoru na Srbiju o očuvanju "srpstva, sprskog jezika i kulture" RS i Srbije. Tako će Milanović zaigrati na tu kartu po uzoru na njegov uzor, šešeljovog učenika, Vučića, pa će izdati deklaraciju o "očuvanju hrvatskog jezika i kulture i hrvatskog pisma u BiH".
Bobi
Forum administrator

#19171 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Eno, kakve veze taj Zuka ima s ovim...imaš temu valjda o njemu... a jbt :mrgreen:
Milenkov buraz

#19172 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Bobi wrote: 03/08/2020 14:36 Eno, kakve veze taj Zuka ima s ovim...imaš temu valjda o njemu... a jbt :mrgreen:
Pa to je postavio @Novak20 mislim kao argument zašto valjda treba odlikovati tog zločinca iz HVO. :oops:
Bobi
Forum administrator

#19173 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Pa obrisano, sta se sad nadovezuje opet,
Banksy

#19174 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

...
Last edited by Banksy on 03/08/2020 14:51, edited 1 time in total.
Banksy

#19175 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

I kapa do poda Miloševiću i Medvedu. Ovom otac branitelj, ubili mu babu u Oluji, onaj triput ranjen, spaljen dom, ubijen brat u Oluji. Svaka im čast, ogroman korak, malo ih je koji bi to mogli. Zaista veliki, ogroman korak.
Post Reply