Ako Čović moRe bit akademik i primit' počasni doktorat sveučilišta u Zg ne vidim što im Dodik ne bi mogao barem seminar odraditiMilenkov buraz wrote: ↑02/08/2020 15:32On bi trebao tamo biti kao počasni gost, trebao bi zapravo održati predavanje na temu "političkog refleksa" i vekovnog ugnjetavanja Hrvata od strane Sarajeva. Mislim da bio to bio minimum koji bi mu morali dozvoliti jer on je najveći od najvećih Hrbina.animals wrote: ↑02/08/2020 15:28Trebalo bi Dodika tamo odlikovati..Milenkov buraz wrote: ↑02/08/2020 15:21 Hoće li neko iz RS-a biti na tom događaju dok budu odlikovali kao što je Čović bio dok su odlikovali generalal Lisicu. Bio bi red.![]()
Desavanja u Hrvatskoj
-
costacurta
#19126 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
zilog
#19127 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- MorningStar
#19128 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- horkesh
- JohnnyS
#19130 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Znaš li koliko ljudi umre svake godine u Bosni i Hercegovini, samo od zagađenja zraka preko 3 000, dakle skoro deset dnevno. Situacija nije bezazlena, ali nije brate ni pomor
-
Milenkov buraz
#19131 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To ti samo govori da bi maske samo zbog zagađenja trebali nositi veći dio godine a gdje je sada ovo? Dobra vijest iz Kanade, Australije i USA iz njihovih instituta za praćenje sezonske Gripe je da su zabilježili pad iste od 70% upravo zbog maski koje su se primarno nosile zbog COVID-19.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19132 Re: Desavanja u Hrvatskoj
OPOZICIONA POLITIČARKA
Katarina Peović: Zoran Milanović odlikuje optuženog za ratne zločine u BiH, toliko o pomirenju
Odluku hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da odlikuje pripadnike Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) i Ministarstva unutrašnjih poslova paradržavne tvorevine Herceg-Bosne kritikovali su pojedini političari i u ovoj susjednoj zemlji.
Među njima je i saborska zastupnica opozicione zeleno-lijeve koalicije "Možemo" i kandidatkinja Radničke fronte na posljednjim predsjedničkim izborima Katarina Peović. Na Milanovićevu kontroverznu odluku osvrnula se na Twitteru.
"U Kninu će 4. augusta odličje u ime svoje jedinice primiti Zlatan Mijo Jelić, penzionisani general HVO-a koji je u Bosni i Hercegovini optužen za ratne zločine - progone, zatočenja i ubistva Bošnjaka na području Mostara 1993. godine. Toliko o gestama pomirbe u Kninu", poručila je Peović koja je prije nekoliko dana imenovana i za članicu saboroskog Odbora za ratne veterane.
sHa vam je ljudi, pa koda ste s marsa pali, zna se da je balkan tamni vilajet i pun krezubica s gusterskim mozgom... hamali europskih vrijednosti... baustelci... HaJa
-
Hafis
#19133 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hu is fak'n Katarina Peović, pa nju ni u njenom soliteru svi ne znaju.
Ništa ja ovo ne pikam sve dok Klix ne prenese taze izjavu Jadranke Kosor, ili barem Mesića.
Ništa ja ovo ne pikam sve dok Klix ne prenese taze izjavu Jadranke Kosor, ili barem Mesića.
- BHCluster
- problemnatravunu
#19135 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.radnickafronta.hr/biografija
Ne znam šta treba Hrvatskoj, a posebno Milanoviću da odlikuje, u najmanju ruku, kontroverzne ličnosti, kao što je ovaj Mijo?
I on počeo izgleda provoditi te neke nebulozne odluke , počinje sve više ličiti na KGK, a ja se sve nadam da će ovo ispeglati i neće krenuti putem bez mozga kao prije pomenuta!
Last edited by problemnatravunu on 02/08/2020 19:37, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#19136 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ta katarina peović koju ne znaju ni u njenom soloteru je dobila dovoljno glasova da uđe u hrvatski sabor
- oaza85
#19137 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakve veze ima sto ovaj odlikuje ratne zlocince, Bosnjacima je ipak najveci prioritet kako otici na more, napuniti dzepove samoproglasenim europejcima, predzidju krscansva takorekuc, i po mogucnosti fasovati kakav virus.
Koga bagra zlikovacaka i stovaoci uzp-a iznenadjuju, taj je dobro izgorio po glavi.
Koga bagra zlikovacaka i stovaoci uzp-a iznenadjuju, taj je dobro izgorio po glavi.
- karanana
#19138 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa zato i jeste vako svima.....hu d fak iz zena sa 2-3 fakulteta, 2-3 knjige? bitno je da znamo miroslava skoru, da s njegovim pjesmama razbijamo case i da glasujemo za njega i slicne u puku poznate pajdase.
a sto se milanovica i ove nove "afere" tice, boli me grabar kitarovic. pa ako je zlatan mijo jelic mogao 20 godina biti predsjednik najjaceg nogometnog kluba i kosarkaskog kluba u zemlji i da se tada nista nije uradilo, koji kitarevic se sada dize prasina oko ovog?!
pa ja ne znam sta koga ovo iznenadjuje. pa imali smo tadica, imali smo josipovica. prije toga kosorka je bila premijerka, mesic predsjednik....kakve veze je to sve imalo i sa cim? politike i ciljevi komsija i susjeda su generacijske i ostaju na dnevnom planu nebitno da li je na celu drzave tadic, djindjic, seselj, milosevic, tudjman, mesic, kosor, skoro, milanovic, kitu grabarevic......
a sto se milanovica i ove nove "afere" tice, boli me grabar kitarovic. pa ako je zlatan mijo jelic mogao 20 godina biti predsjednik najjaceg nogometnog kluba i kosarkaskog kluba u zemlji i da se tada nista nije uradilo, koji kitarevic se sada dize prasina oko ovog?!
pa ja ne znam sta koga ovo iznenadjuje. pa imali smo tadica, imali smo josipovica. prije toga kosorka je bila premijerka, mesic predsjednik....kakve veze je to sve imalo i sa cim? politike i ciljevi komsija i susjeda su generacijske i ostaju na dnevnom planu nebitno da li je na celu drzave tadic, djindjic, seselj, milosevic, tudjman, mesic, kosor, skoro, milanovic, kitu grabarevic......
Last edited by karanana on 02/08/2020 19:50, edited 1 time in total.
-
Hafis
#19139 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bit će odlikovane postrojbe, a ne pojedinci. Zlatan Jelić je bio zapovjednik jedne od njih.problemnatravunu wrote: ↑02/08/2020 19:35https://www.radnickafronta.hr/biografija
Ne znam šta treba Hrvatskoj, a posebno Milanoviću da odlikuje, u najmanju ruku, kontroverzne ličnosti, kao što je ovaj Mijo?
I on počeo izgleda provoditi te neke nebulozne odluke , počinje sve više ličiti na KGK, a ja se sve nadam da će ovo ispeglati i neće krenuti putem bez mozga kao prije pomenuta!
Da ponovimo:
Milanović na godišnjicu vojno-redarstvene operacije Oluje neće odlikovati zapovjednike kao pojedince, nego postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO), a u ime postrojbi odličja će primiti njihovi zapovjednici.
Bilo bi logično da je u Sarajevu povik na navedene postrojbe HVO-a, a ne na njene zapovjednike.
Bošnjački političari svakih mjesec-dva dana traže razlog za zaoštravanje sa susjedima...malo s jednim, malo s drugim.
Najjadnija je bila ona izmišljena ''afera'' s Matom Đakovićem, hrvatskim konzlom i vrbovanjem vehabija.
- karanana
#19140 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a druga po jadnoci je ona o 10 tisuca pomahnitalih dzihadista koji cekaju da krenu u sirenje kalifata a prva na tom putu je hrvatska.
-
Hafis
-
Novak20
#19142 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bilo bi dobro da ima netko prenijeti Katarini ovo kako se u BiH dijeli pravo i pravda za zasluge u ratu i poslije rata.
Optuženi za ratni zločin se za.ebava po Sarajevu.
Ališpago ponovo nije pristupio zbog zdravstvenog stanja
https://detektor.ba/2019/09/04/alispago ... og-stanja/Ališpagi se, kao bivšem komandantu Specijalnog odreda za posebne namjene “Zulfikar” Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), sudi da je propustio da preduzme mjere na kažnjavanju potčinjenih pripadnika zbog ubistava 18 civila i četiri pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) počinjenih u napadu na Trusinu 16. aprila 1993. godine.
Ovaj oslobođen nakon par mjeseci ležanja i imenovan za direktora ispred SDP.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nac/352031
Četiri puta pomilovan ubojica fratara od strane vrha BiH, Izetbegovića i Ganića.Isti lični podaci navedeni su i u presudi Okružnog vojnog suda u Sarajevu datiranoj 3. augusta 1993. godine kojom je “optuženi Enver Zornić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i dva mjeseca” zbog toga što je, sa svojim pomagačima, “počinio krivično djelo ubistvo iz člana 36 stav 2 tačka 6 Krivičnog zakona Republike BiH”.
http://www.fojnica-samostan.com/novo/in ... logodavaca
https://www.dnevnik.ba/dogadaji/alija-i ... ih-fratara
Priznao ubojstvo staraca povratnika, oslobođen-
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/u ... 0406/print
Gdje su tu Leutar, povratnici u Travnik i drugi neriješeni predmeti ???? Vikić na optuženičkoj klupi, a Herenda se smije u Nizozemskoj.....Županijski sud u Zenici oslobodio je Arnesa Delića iz Vareša optužbe da je u travnju 2014. godine ubio i opljačkao starce Nikolu Crepulju i Maricu Kristić iako je on taj zločin priznao neposredno nakon uhićenja a na tu su sudsku odluku oštro reagirali iz franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci uz ocjenu kako je ovime načinjena teška nepravda.
Pomirba je ok ali tebi Katarina i takvim zeleno-crvenim želim da progledte kako ona ide u BiH praksi prije no otvorite twitter nalog.
- BHCluster
- BHCluster
- BHCluster
- BHCluster
-
Novak20
#19147 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Što kaže Predsjednik Hrvatske ?
Fućka mi se za reakcije iz BiH
- horkesh
#19148 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Wow, vrlo prijateljski, saveznički i tako dalje. Rame uz rame Miletu i Vučiću, how progressive. Odlikujem osumnjičenog za ratne zločine jer mi se može i jer su te individue, u konačnici, te zločine vršili u službi više politike i nacionalnih interesa - ta nećemo valjda misliti da su zločini bili individualni? Haj'mo mi svi, kao nacija, na sebe preuzeti plašt UZP-a.
Kao i uvijek, Hrvatska na BiH našla da šilji k*rac jer im se može, a bh. Hrvati na ovakve izjave gledaju kao na veličanstvene pobjede jer i nemaju nikakve druge želje niti prohtjeva osim da komšiji crkne krava.
Mati mila, gdje ja živim.
- BHCluster
#19149 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sad ce izbori pa bum vidjeli kome se fucka.horkesh wrote: ↑03/08/2020 00:13Wow, vrlo prijateljski, saveznički i tako dalje. Rame uz rame Miletu i Vučiću, how progressive. Odlikujem osumnjičenog za ratne zločine jer mi se može i jer su te individue, u konačnici, te zločine vršili u službi više politike i nacionalnih interesa - ta nećemo valjda misliti da su zločini bili individualni? Haj'mo mi svi, kao nacija, na sebe preuzeti plašt UZP-a.
Kao i uvijek, Hrvatska na BiH našla da šilji k*rac jer im se može, a bh. Hrvati na ovakve izjave gledaju kao na veličanstvene pobjede jer i nemaju nikakve druge želje niti prohtjeva osim da komšiji crkne krava.
Mati mila, gdje ja živim.
- duh_sa_sjekirom
#19150 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ode i Zoki u ADZ
Valja ispraviti onu blamažu kada je napustio skup zbog natpisa ZDS na majici nekog jade, pa mu ovo šiljenje kuvca na BiH tj. bošnjačkim žrtvama dođe k'o kec na desetku
U vrijednosnom sistemu "nositelja europakih vrijednosti" (
) život jednog Bošnjaka svakako vrijedi kao i život jednog psa lutalice tako da i Zoki želi da bude u trendu i živo mu se fućka za žive štitove, kao predsjednik države čiji neki državljani na svojim junačkim plećima nose europske vrijednosti. Jer u tom sistemu je npr. konc logor Heliodrom prirodno stanište muslimana a živi štit kao dio narodne tradicije
Ili kako vele ovi iz septičke jame zvane tzv. HNS - ovo je državnički potez Milanovića
Valja ispraviti onu blamažu kada je napustio skup zbog natpisa ZDS na majici nekog jade, pa mu ovo šiljenje kuvca na BiH tj. bošnjačkim žrtvama dođe k'o kec na desetku
U vrijednosnom sistemu "nositelja europakih vrijednosti" (
Ili kako vele ovi iz septičke jame zvane tzv. HNS - ovo je državnički potez Milanovića