Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
wasabi
#44051 Re: Zeničani
Vama kojima smetaju navijači na utakmicama držite se pozorišta.
-
belfy
#44052 Re: Zeničani
izgleda da neki moraju poraditi na citanju sa razumjevanjem. Rothmans pomisli da govorim o sebi, clio se primi, a i Tempo proguta... ali sta je tu je...clio_dci120 wrote: ↑02/08/2020 01:30R![]()
![]()
To sam ja davno htio napisati. Mene bi bilo sramota da sam Iz porodice starih zenicana.
-
slavemaster
#44053 Re: Zeničani
hvala druze
fino pises imas dobre argumente u raspravama ali onda se spustis na ove neke nivoe pa ti tempo pajdas. steta. zivio.
-
Ci-Nick
#44054 Re: Zeničani
Ja bi rado češće pisao na ovom PDF-u,.. ali klima je otrovna.slavemaster wrote: ↑02/08/2020 11:44hvala druze
fino pises imas dobre argumente u raspravama ali onda se spustis na ove neke nivoe pa ti tempo pajdas. steta. zivio.
Ovdje je najbitnije "čiji je veći",..
-
clio_dci120
#44055 Re: Zeničani
Mozda mu se Tempo samo sviDZa, sto god to znacilo.slavemaster wrote: ↑02/08/2020 11:44hvala druze
-
clio_dci120
#44056 Re: Zeničani
Sinoc na Ribici bio do pola dvanaest, muzika uzivo. U Ze u 11 svi kljuc u bravu. Pa neka neko kaze da kantoni nisu drzave za sebe.
-
belfy
#44057 Re: Zeničani
ja bih prije rekao da je do nosenja pistolja. od kako ima dozvolu ne propusta da to nagovijesti, pa mu je to mozda malo diglo ego... tako da je generalno malo bahatiji i osorniji i na javljanju na sve i jednoj temi na forumu, pa mu mozda zato Tempovo bahacenje izgleda privlacnije... naravno, moguce da grijesim. mozda postoji neki drugi razlog...clio_dci120 wrote: ↑02/08/2020 13:10Mozda mu se Tempo samo sviDZa, sto god to znacilo.slavemaster wrote: ↑02/08/2020 11:44hvala druze
a sto se tice kantona - ko je ikada rekao da nisu drzave za sebe?
-
clio_dci120
#44058 Re: Zeničani
Ma realno, meni je prvih 20 stranice ove teme bilo bas vauuu. Vratim se cesto citati. I ti si onda pisao zanimljivih postova, kada smo nekada davno prije godinu-dvije pomenuli UMCOR.
Ja tada nisam ni pisao, ali je tema grohnula 2016. godine, kada je ovdje nas stomatolog ubjedjivao forumase i neuko pucanstvo da glasaju za Naidina i SDA, pa potom otisao u Svicu, ako sam dobro shvatio. A definitivno je dozivila odron aktiviranjem smarta i ostalih stranackih botova, a i pojavom ovog kretena Tempa.
Ja tada nisam ni pisao, ali je tema grohnula 2016. godine, kada je ovdje nas stomatolog ubjedjivao forumase i neuko pucanstvo da glasaju za Naidina i SDA, pa potom otisao u Svicu, ako sam dobro shvatio. A definitivno je dozivila odron aktiviranjem smarta i ostalih stranackih botova, a i pojavom ovog kretena Tempa.
- Reventor
#44059 Re: Zeničani
Dođem na ovaj podforum očekujući konstruktivnu komunikaciju Zeničana oko svakodnevnih problema grada i njegovih stanovnika, a vidim stranačka i lična prepucavanja stranicama.
Od ovog podforuma očekujem i da posluži da pomognemo jedni drugima sa savjetima i informacijama o uslugama, servisima i sl koji se nude u gradu (čega i bude, tu i tamo, što mi je drago).
Kao neko ko živi u ovom gradu od rođenja, 40+ godina, poznavajući historiju Zenice, često se upitam koja bi to bila prava definicija Zeničanina. Sad me ova vaša prepucavanja ko je veći zeničanin podsjetilo na to...
Da li u definiciju Zeničanina uvrstiti akt rođenja u Zenici, ako da u kojem periodu, ili dužinu boravka u Ze, da li prebivalište samo u gradskim mjesnim zajednicama,... i mnoge druge parametre sam razmatrao.
I onda sma shvatio, da bi po meni trenutno najbolja definicija bila:
Zeničanin je svaka osoba koja:
- je rođena na području grada Zenice, i/ili
- živi ili je živjela na području grada (bez obzira gdje je rođena) i pored toga:
- će opušak ili papirić baciti u kantu za smeće bez obzira koliko bila udaljena
- će uvijek biti primjereno obučena (ne treba odijela, ali ne i trenerke) i primjereno se ponašati (vodeći računa da ni na koji način ne ometa druge ljude u svom okruženju)
- će se truditi svojim ponašanjem i djelima doprinositi unaprjeđenju grada i dobrobiti svih stanovnika
- itd.
Nadam se da ste shvatili moju poentu, da više ne detaljišem, svelo bi se baš na bonton. Možete dodati i svoj neki parametar.
Od ovog podforuma očekujem i da posluži da pomognemo jedni drugima sa savjetima i informacijama o uslugama, servisima i sl koji se nude u gradu (čega i bude, tu i tamo, što mi je drago).
Kao neko ko živi u ovom gradu od rođenja, 40+ godina, poznavajući historiju Zenice, često se upitam koja bi to bila prava definicija Zeničanina. Sad me ova vaša prepucavanja ko je veći zeničanin podsjetilo na to...
Da li u definiciju Zeničanina uvrstiti akt rođenja u Zenici, ako da u kojem periodu, ili dužinu boravka u Ze, da li prebivalište samo u gradskim mjesnim zajednicama,... i mnoge druge parametre sam razmatrao.
I onda sma shvatio, da bi po meni trenutno najbolja definicija bila:
Zeničanin je svaka osoba koja:
- je rođena na području grada Zenice, i/ili
- živi ili je živjela na području grada (bez obzira gdje je rođena) i pored toga:
- će opušak ili papirić baciti u kantu za smeće bez obzira koliko bila udaljena
- će uvijek biti primjereno obučena (ne treba odijela, ali ne i trenerke) i primjereno se ponašati (vodeći računa da ni na koji način ne ometa druge ljude u svom okruženju)
- će se truditi svojim ponašanjem i djelima doprinositi unaprjeđenju grada i dobrobiti svih stanovnika
- itd.
Nadam se da ste shvatili moju poentu, da više ne detaljišem, svelo bi se baš na bonton. Možete dodati i svoj neki parametar.
- Ja_Ja
#44060 Re: Zeničani
Naprdjujete se glupostima. Tema nam je onakva kakav nam je i grad. Godinama propada, a propada prevashodno zbog nas samih. Kada debilne stvari postanu normslne i kada se uspostavi debilan sistem onda dobijes ovo sto imamo. Spremni smo boga, oca okriviti za sve al sebe nikad.
- N.N.
-
Nivelacija
#44062 Re: Zeničani
Sta ovo slave? To sto ce ostati upisani kao najneuspjesnije vijece i gradonacelnik u historiji?
Ugasena preduzeca, zenicatrans? Zeps? Čelik i svi sportovi u nizim ligama? Bez investitora za 4 godine?
Metar asfalta u gradu? WTF?
Kaze neko SDP alternativa..hahah alternativa zvana janjetina i polovka. A svi uhljebljeni...
Ugasena preduzeca, zenicatrans? Zeps? Čelik i svi sportovi u nizim ligama? Bez investitora za 4 godine?
Metar asfalta u gradu? WTF?
Kaze neko SDP alternativa..hahah alternativa zvana janjetina i polovka. A svi uhljebljeni...
- Casual's
#44063 Re: Zeničani
Vidi brlje kod ovog, sve mu vakufsko po redu
- avenija
#44064 Re: Zeničani
Nekad bilo..tako daleko..20+ kilometara gradskih ulica 15 kruznih..
- kamberovica polje
#44065 Re: Zeničani
Opet plakanje za Husom. Ko da smo imali Tomaša Masaryka prije seoske varalice, a ne još jednu SDA mutikašu i stručnjaka.
-
Daft Haruki
#44068 Re: Zeničani
Clio,sanjarko
Kakve markale...pa j.bte ovo ko 93 na Bilinom koncetracioni logor. Mogli ste i u to povjerovati komotno. Sto ne spominjete kolko je robijasa Zenicana izginulo braneci Sarajevo.
Mi nikad nismo imali medij kao Sarajevo pa niste ni svjesni sta mediji rade vasem mejnstrim umu.
Nije stvar kako se zovu ,sta navijaju na stadionu isl.
Bitno je da ga odrzimo u zivotu jer kakav takav nas je. Da nam djeca imaju gdje trenirati. I pruzit im se prilika. I njima i ostalima da nesto budu u zivotu. Zarade koji dinar.
Kakve markale...pa j.bte ovo ko 93 na Bilinom koncetracioni logor. Mogli ste i u to povjerovati komotno. Sto ne spominjete kolko je robijasa Zenicana izginulo braneci Sarajevo.
Mi nikad nismo imali medij kao Sarajevo pa niste ni svjesni sta mediji rade vasem mejnstrim umu.
Nije stvar kako se zovu ,sta navijaju na stadionu isl.
Bitno je da ga odrzimo u zivotu jer kakav takav nas je. Da nam djeca imaju gdje trenirati. I pruzit im se prilika. I njima i ostalima da nesto budu u zivotu. Zarade koji dinar.
- Kikibombona
#44069 Re: Zeničani
Koliki je to pritisak pa rokaju cijevi?Nivelacija wrote: ↑31/07/2020 20:28 Zalosno je da zbog slabog odrzavanja i neefikasnosti sistema, mjerenja i ocitavanja pritiska, rutinskih kontola ispastaju gradjani.
Ono sto je Huso izgradio nisu sposobni odrzavati, bi oni ali svi uhljebljeni po kancelarijama. JP VIK je zlatna koka zadnjih godina.
100 bara?
Razlog pucanja moze biti jedino los kvalitet cijevi, losa izvedba, pogresni proračuni. To je nakaradno uradjeno.
-
sale07
#44070 Re: Zeničani
Kako se ne sjecas, imaš na youtube potrazi, robijasi Srebrenica.clio_dci120 wrote: ↑02/08/2020 09:19Pa meni jos gore zvuci ono Horde Zla.
Mada Robijasi su mi se pravo zgadili nakon skandiranja Srebrenice ili Markala, ne sjecam se vise o cemu je bila rijec.
Čitav jug skandirao, stvarno sramota.
- Rothmans
- avenija
#44072 Re: Zeničani
Kada ovo pise gamad zenicka onda nije ni cudo sta SU sarajlije pisale u to vrijeme.sale07 wrote: ↑02/08/2020 23:23Kako se ne sjecas, imaš na youtube potrazi, robijasi Srebrenica.clio_dci120 wrote: ↑02/08/2020 09:19Pa meni jos gore zvuci ono Horde Zla.
Mada Robijasi su mi se pravo zgadili nakon skandiranja Srebrenice ili Markala, ne sjecam se vise o cemu je bila rijec.
Čitav jug skandirao, stvarno sramota.
Cijeli stadion 20 000 ljudi je skandiralo Srbija A NE Srebrenica ali tek nakon ovoga. Stid i sram da vas bude svu trojicu.
Vi ste picke cetnicke u pola Zenici digle Sarajlije a vi pljujete reakciju cijelog stadiona. FUJ!
- Kikibombona
#44073 Re: Zeničani
Uvidjam da SDA-ovci cesto spominju rakiju kao nesto negativno, pocevsi od FB profila CarsijaZenica pa nadalje.kamberovica polje wrote: ↑02/08/2020 19:41 Opet plakanje za Husom. Ko da smo imali Tomaša Masaryka prije seoske varalice, a ne još jednu SDA mutikašu i stručnjaka.
Ne razumijem sta je problem sa rakijom?
...
SDA-ovci ne mogu igrati na kartu Celika. Poznajem veliki broj strastvenih Celikovaca, vecina nije zatucana kao sto sugerise Tempo, ali ne znam nikoga da bi glasao za SDA seljacine poput Kaknje. To nije i nikad nece biti opcija.
Za Fudu necu glasati radi NK Celik, to je crvena linija preko koje ne mogu preci. Da mi je brat rodjeni ne bi dobio glas za gasenje NK Celik.
Uprkos svemu, ne treba dovoditi u pitanje cinjenicu da je SDA pogan unistila sve sa cime je dosla u dodir. Unistili su drzavu, grad, klub. Unistili su mentalitet naroda, kriminalizovali drustvo i institucije sistema. Jebali su nas za narednih 100 godina. I onda se nekakv ljigavi gmaz poput Kaknje nudi kao alternativa. Strasno.
- Casual's
#44074 Re: Zeničani
Odavno su to Sarajlije, samo sto su sebi dali zapravo da pisu po ovoj temi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#44075 Re: Zeničani
Samo je jug (i to ne cijeli!) skandirao Srbija i to vrlo kratko.
Bio na toj utakmici i to bas na jugu, face su nam bile ko upitnici kad smo culi da se skandira Srbija
Bio na toj utakmici i to bas na jugu, face su nam bile ko upitnici kad smo culi da se skandira Srbija