Ma bilo je i ovih bisera...poznate zastave?zemomak wrote: ↑02/08/2020 13:38na slikama sa protesta ja ne vidjeh nijednog neonacistu, više liče na hipike i lgbt pripadnike...

Moderator: O'zone
Ma bilo je i ovih bisera...poznate zastave?zemomak wrote: ↑02/08/2020 13:38na slikama sa protesta ja ne vidjeh nijednog neonacistu, više liče na hipike i lgbt pripadnike...

Kad vidim ovaj gore video i sjetim se da si ti napisao da ljudi postuju mjere - jasno je onda ko je u krivu.
Ograničiti do 21 da, ostalo ne.Horcrux wrote: ↑02/08/2020 13:50Kad vidim ovaj gore video i sjetim se da si ti napisao da ljudi postuju mjere - jasno je onda ko je u krivu.
Ljudi se ne pridrzavaju mjera. To je fakt. Rjesenje je bolno i potrebne su zrtve, svakog od nas. Ograniciti rad ugostiteljskih objekata, vjerskih objekata, sff otkazati i zabraniti okupljanje veceg broja ljudi. Ili to ili lockdown za sve.
Kad se upecaju na ovaj snimak tacno onda vidis sa kakvim bolesnicima imas posla koji kometarisu ovdje, znaci kako ti kazes ovo je normalno vec 2-3mjeseca ali ono 2005 zadnji put provirilo na balkon i sad se cude cudu
Aha, a Hrvatska sa milion turista nema ludilo?
I to je to sto se mjera tice, ni više ni manje.zomri wrote: ↑02/08/2020 12:26Bloo wrote: ↑02/08/2020 12:10 Mjere koje bi trebalo implementirati su normalne:
- maske u zatvorenom (znaci NEMA uci bez maske ni u granap ko Sahibe na Vratniku)
- razmak u restoranima, kaficima itd.
- maske na otvorenom ako se ne moze drzati distanca
- distanca u zatvorenom (redovi pred salterima)
- cesta dezinfekcija javnog prostora i javnih i privatnik objekata
Da li je ovo nenormalno?![]()
a za ovo boldovano, iskustvo iz granapa od jučer: nosim masku, oni cugeri ispred me gledaju ko da sam s marsa pao. ulazim, kaže mi ona na kasi što radi "uđi slobodno ne treba maska sad"tražim sredstvo za dezinfekciju, kaže "ma joj mi sklonili smetalo nam", reko insistiram. sagE se dole ispod kase traži, evo kaže kad si bojažljiv
žena nekih 55 godina, trebam li reći da ne nosi masku.
![]()
![]()
Za 10 dana su neki umrli (evo, konkretno znamo za dvojicu ljudi koji su bili na respiratorima na Podhrastovima, jer je jedan bio ministar, a drugi direktor), neki se oporavili?avenija wrote: ↑02/08/2020 14:16 Uhvacena jos jedna manipulacija masom i sijanje straha.
Bolničkih kreveta je sve manje-klix danas
Sebija, 22.07. na podharastovima 71 kapacitet se smanjuje, za dva dana ako ovako nastavi preko 100 ce biti nemamo kapacitet.
Sebija 01.08. na podhrastovima 63 pacijenta. Za 10 dana broj slobodnih kreveta se povecao.
Cinjenice. Lazi i obmane.
Kako koji dan, ali manje nego sto se sad testira sigurno.
Pa nije pojedinac u pitanju.
pa ne moze to biti tačno jer prije toga nije bilo toliko kontakata, kao što je nakon toga i sada.
Mozda nije u Sarajevu, ali cim izadjes iz Sarajeva, niti su se poštovale mjere, niti su nošene maske. Kako prije 2-3 mjeseca, tako je i danas.Officer Crabtree wrote: ↑02/08/2020 14:22 pa ne moze to biti tačno jer prije toga nije bilo toliko kontakata, kao što je nakon toga i sada.