Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Tesla Edison

#25426 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

DEMONIKA wrote: 02/08/2020 01:33
TESLA_EDISON wrote: 02/08/2020 01:24
DEMONIKA wrote: 02/08/2020 01:13

1 već su zakonom propisane
2 smiješno, komisija za nadgledanje sprovođenja zakona, zbilja?
3 ahaha ne mogu ni svoje testirati kako treba, a ti bi džaba za one što ulaze
4 nemam pojma ko je niti mi se gugla

kojeg parlamenta, nije ovo Austrija
1. Nisu, zato kazne padaju na Sudu. Ide se preko Zakona o javnom redu i miru al on ne definiše u potpunosti ovu oblast.

2. Postoji takva komisija za skoro svaki Zakon kako ne bi postao mrtvo slovo na papiru.

3. To da smo normalna država.

4. Znaju ga neki ovdje. Satirično sam napisao. Smiješan lik, najblaže rečeno :D. Više na google i fb.
ti bogami o utopiji :mrgreen:
kazne padaju nema im se osnova, jer nigdje nije dokazano da maske rade rade, to što rade, zato ih se samo preporuča
ja bih rađe komisiju koja će ove lopove osuditi, narediti im da vrate novac i da se isti uloži u zdravstvo
nismo i nećemo nikada biti, dok je tiranije, koju možeš i ovdje osjetiti, a vodi se pod slobodu govora
selam Ameru lol still no clue ko je

haj uživaj Tesla, i nedaj se, nisu svi koji bacaju pametne riječi pametni :wink:
Pametna je Mogy a i ti si. Vidi se to.

Kad bi ste se upoznale, postale bi najbolje prijateljice. Uvjeren sam u to ;)

Laku noć i uživaj :)
BadBoy

#25427 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Sad vas ovdje moram dopuniti jer je ovo moja oblast.

Nije sud "obarao" kazne za maske zato što one tobože me djeluju jer sud nije instanca nadležna da to utvrđuje.

Na sudu je "palo" par prekršajnih naloga zato što su naši policajci opravdali sve viceve o njima. Naime, oni su ljudima uručivali prekršajne naloge za ometanje javnog reda i mira što nema veze sa mozgom, umjesto da su pisali za neki od prekršaja propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ko je požurio da plati u roku od 8 dana (da bi platio pola) - halali Huso materi.

Ko je tražio sudsko odlučivanje - izvukao se jer je sud pravilno utvrdio da ne postoje elementi prekršaja - ometanje javnog reda i mira. Ne može ne nošenje maske predstavljati remećenje javnog reda i mira.

To je naša policija.
DEMONIKA

#25428 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by DEMONIKA »

TESLA_EDISON wrote: 02/08/2020 01:45
DEMONIKA wrote: 02/08/2020 01:33
TESLA_EDISON wrote: 02/08/2020 01:24

1. Nisu, zato kazne padaju na Sudu. Ide se preko Zakona o javnom redu i miru al on ne definiše u potpunosti ovu oblast.

2. Postoji takva komisija za skoro svaki Zakon kako ne bi postao mrtvo slovo na papiru.

3. To da smo normalna država.

4. Znaju ga neki ovdje. Satirično sam napisao. Smiješan lik, najblaže rečeno :D. Više na google i fb.
ti bogami o utopiji :mrgreen:
kazne padaju nema im se osnova, jer nigdje nije dokazano da maske rade rade, to što rade, zato ih se samo preporuča
ja bih rađe komisiju koja će ove lopove osuditi, narediti im da vrate novac i da se isti uloži u zdravstvo
nismo i nećemo nikada biti, dok je tiranije, koju možeš i ovdje osjetiti, a vodi se pod slobodu govora
selam Ameru lol still no clue ko je

haj uživaj Tesla, i nedaj se, nisu svi koji bacaju pametne riječi pametni :wink:
Pametna je Mogy a i ti si. Vidi se to.

Kad bi ste se upoznale, postale bi najbolje prijateljice. Uvjeren sam u to ;)

Laku noć i uživaj :)
ja nisam pametna, hvala na pokušaju :mrgreen:
načitano, pametno i inteligentno, trebaš naučiti kako prepoznati :mrgreen:

ne limvo isključivost niti ad hominem, niti palamuđenje,
spuštanje na nečiji nivo da mu odgovorim ne čini me sugovornikom, nego očajnikom, koji spušten na taj nivo u pokušaju da objasni nešto, dobije šamar, i neka mi
odoh na BC, uživaj u ispiranju mozga i mantrama :wink:
zemomak

#25429 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

Mogy87 wrote: 02/08/2020 00:11
zemomak wrote: 02/08/2020 00:01
Mogy87 wrote: 01/08/2020 21:10

Taj sarlatan i pseudonaucnik je sve samo ne "vodecu svetski virolog". Covjek tvrdi da HIV virus ne postoji. U naucnim krugovima je poznat po tome da je tvrdio da virus morbila ne postoji i ponudio sto hiljada eura ako neko dokaze suprotno. Naravno da je dr. David Bardens to ucinio veoma jednostavno. Posto se tvoj "junak" pokusao izvuci iz opklade, sud je nalozio da mora platiti, nakon tuzbe.
Ne bacaj bombe, vrhovni sud njemačke je presudio u korist Lanke, ovaj potonji nije ništa dokazo, lažov par ekselans htio se dokopat 100.000 na lak način, na kraju dobio po ušima... :D
Nije tacno. Sud je rekao da je dr. Burdens dokazao da morbili postoje, ali da samo Lanka moze postaviti uvjete opklade. Samo zato sto uvjeti koje je Lanka sam postavio prema njegovoj interpretaciji nisu ispunjeni.
Zaista postoje osobe koje vjeruju ljekaru koji tvrdi da morbile i HIV ne postoje?
Sud to nije rekao, doveli su druge stručnjake da prouče materijale koje je ovaj Bardens dostavio (6 nekih publikacija o morbilama) i zaključili su da iako materijali govore o morbilama kao činjenici, niko nikad nekim eksperimentom nije dokazao postojanje samog virusa morbila u tim materijalima! Tako da virus ne postoji, a bolest postoji!
Billy The Pljuc

#25430 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Billy The Pljuc »

Plašim se da je vrijeme za ibrećenje odavno prošlo i da smo konstatovali još na početku pandemije da smo generalno najebali s obzirom ko nam sve vodi računa o zdravlju i životu uopšteno.

O virusu se haman pa gotovo nema više ništa novoga napisati, vjerovali mi ili ne, isti postoji i umire se u zavisnosti od organizma i reakcije istog na zarazu onog dijela populacije koji ima tu nesreću da zakači virus.

Iluzorno je i bilo očekivati da prođemo kroz ovu pošast neokrznuti i većina nas će se složiti da život ne smije stati, htjeli ili ne, moramo naučiti da živimo s ovim.

Što se nekompetentnih klošara tiče a koji nam kroje sudbinu, njih je panika već uhvatila pa nas reakcije konkretno kuje iz pakla ne trebaju čuditi, ista se vjerovatno plaši da će je neko nekada prozvati na odgovornost. Sistem za koji je uglavnom ona zaslužna niti je niti će funkcionisati a realno isti počinje doživljavati opterećenje. Naravno prva reakcija jeste - ključaj sve jer niti ona a ni oni koji sjede u institucijama i kojekakvim kriznim štabovima nisu realno kompetentni da se nose sa krizom. Kad je trebalo krasti pare kroz nabavke svi oni su samo o tome razmišljali, daj da se zajmi a za ostalo biti će šta nam bog dadne pa smo evo u situaciji 5-6 mjeseci poslije haman "nespremni".

All in all, prepušteni smo uglavnom sami sebi, kako stvari stoje ili smo ili ćemo se susresti sa virusom u nekoj vremenskoj distanci jer je to haman pa neizbježno. Ono slučajeva zaraženih koje lično poznajem meni barem govori da je to samo pitanje vremena, sve i jedno je preživjelo a da nije bolnice ni vidjelo.
emmir1

#25431 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

piupiu wrote: 02/08/2020 01:21 Hm :roll:

Kada je ovo?
geralt

#25432 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Mjera koja bi kod nas imala poprilicno smisla za stavljanje klastera po firmama pod kontrolu je da se rad od kuce stimulise tako sto ce firmama do isteka epidemije ukinuti obavezu placanja doprinosa za radnike koji rade na taj nacin.

Takodjer mislim da bi GRAS trebao prestati da vozi dok se situacija u Sarajevu ne smiri. Organizovace se nekako ljudi, svako ima kolegu ili jarana koji vozi u istom pravcu, nismo LA. A imam osjecaj da je svaki autobus ili tramvaj postao mini-klaster.

I naravno, da policija malo zareda po ugostiteljskim objektima da prati pridrzavanje postojecih mjera. Sto neko rece, mogli su ganjati izletnike s djecom u aprilu po Velikom polje i Nisicima, a sad ih nigdje.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#25433 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

BadBoy wrote: 02/08/2020 01:47 Sad vas ovdje moram dopuniti jer je ovo moja oblast.

Nije sud "obarao" kazne za maske zato što one tobože me djeluju jer sud nije instanca nadležna da to utvrđuje.

Na sudu je "palo" par prekršajnih naloga zato što su naši policajci opravdali sve viceve o njima. Naime, oni su ljudima uručivali prekršajne naloge za ometanje javnog reda i mira što nema veze sa mozgom, umjesto da su pisali za neki od prekršaja propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ko je požurio da plati u roku od 8 dana (da bi platio pola) - halali Huso materi.

Ko je tražio sudsko odlučivanje - izvukao se jer je sud pravilno utvrdio da ne postoje elementi prekršaja - ometanje javnog reda i mira. Ne može ne nošenje maske predstavljati remećenje javnog reda i mira.

To je naša policija.
Red je da svi nose maske, jel'te. 8)

Ko ne nosi remeti taj red.

Policija je u pravu sto ih prijavljuje za remecenje (javnog) reda, jel'te. :P :D
Sociolog

#25434 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Preminuo je opet mladi covjek 38-9 godina,izaci ce tek sutra ili prekosutra u medijima, jezivo :( :roll: :(
zubi

#25435 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

zemomak wrote: 02/08/2020 02:07 Sud to nije rekao, doveli su druge stručnjake da prouče materijale koje je ovaj Bardens dostavio (6 nekih publikacija o morbilama) i zaključili su da iako materijali govore o morbilama kao činjenici, niko nikad nekim eksperimentom nije dokazao postojanje samog virusa morbila u tim materijalima! Tako da virus ne postoji, a bolest postoji!
:lol:
zubi

#25436 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

BadBoy wrote: 02/08/2020 01:47 Sad vas ovdje moram dopuniti jer je ovo moja oblast.

To je naša policija.
Da.

Bilo je par slucajeva o kojim se pisalo jer je policija pogresno pisala prekrsajne naloge i odmah je zakljucak, nista se ne sekirajte, ne mogu nas kazniti, kazne padaju na sudu...

:-)
Tesla Edison

#25437 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

geralt wrote: 02/08/2020 08:38 Mjera koja bi kod nas imala poprilicno smisla za stavljanje klastera po firmama pod kontrolu je da se rad od kuce stimulise tako sto ce firmama do isteka epidemije ukinuti obavezu placanja doprinosa za radnike koji rade na taj nacin.

Takodjer mislim da bi GRAS trebao prestati da vozi dok se situacija u Sarajevu ne smiri. Organizovace se nekako ljudi, svako ima kolegu ili jarana koji vozi u istom pravcu, nismo LA. A imam osjecaj da je svaki autobus ili tramvaj postao mini-klaster.

I naravno, da policija malo zareda po ugostiteljskim objektima da prati pridrzavanje postojecih mjera. Sto neko rece, mogli su ganjati izletnike s djecom u aprilu po Velikom polje i Nisicima, a sad ih nigdje.
Pa to što si napisao je lockdown samo bez policijskog.

Kakav rad od kuće, to je samo pokušaj da se napravi privid funkcionisanja društva.

Samo treba kažnjavati ko ne nosi masku u zatvorenom, ko ne poštuje distancu i to je to. Ništa drugo.
Ci-Nick

#25438 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Jučer uletim u tržni centar u Zenici da na brzinu kupim nešto,.. 70% ljudi nosi masku, od toga 20% nepravilno.
Čini mi se da neće biti poštivanja mjera dok ljudi koji nose maske ne uzmu pravo da se štite od ovih bez maske.
Čujem uvečer centar grada pun ko šibica, nargila barovi krcati,.. niko ništa ne poduzima.
emmir1

#25439 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Mislim da hitno treba donijeti zabranu rada ugostiteljstva nakon 20 sati
BlackRiver

#25440 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BlackRiver »

Bec...Prater...Socijalna distanca: 20cm. Zovi bagere da kupe

Image
zubi

#25441 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

BlackRiver wrote: 02/08/2020 09:52 Bec...Prater...Socijalna distanca: 20cm. Zovi bagere da kupe
Debilan komentar...
BlackRiver

#25442 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BlackRiver »

zubi wrote: 02/08/2020 09:53
BlackRiver wrote: 02/08/2020 09:52 Bec...Prater...Socijalna distanca: 20cm. Zovi bagere da kupe
Debilan komentar...
Pa kad smo vec usli u fazon prizivanja panike i apokalipse
Officer Crabtree

#25443 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Officer Crabtree »

jel' ima neka slika iz tržnog centra iz Beča ili javnog prevoza?
zubi

#25444 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

BlackRiver wrote: 02/08/2020 09:54
zubi wrote: 02/08/2020 09:53
Debilan komentar...
Pa kad smo vec usli u fazon prizivanja panike i apokalipse
Ako nakon 5 mjeseci jos furas taj fazon sa bagerima i ne mozes bolje, tuga....
BlackRiver

#25445 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BlackRiver »

Officer Crabtree wrote: 02/08/2020 09:55 jel' ima neka slika iz tržnog centra iz Beča ili javnog prevoza?
Nisam bas imao priliku slikati po javnom prevozu :) Ali rekao bih da 90% ljudi nosi maske. Trzni centri po slobodnoj procjeni postotak je nesto manji.
laik1981

#25446 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Officer Crabtree wrote: 02/08/2020 09:55 jel' ima neka slika iz tržnog centra iz Beča ili javnog prevoza?
A jel ima neka slika iz trznog centra ili javnog prevoza iz Sarajeva?
Officer Crabtree

#25447 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

to je osnova valjda..

neki dan policija kod nas u gradu došla da obiđe porodicu u kojoj su svi pozitivni, nikog kod kuće...

e ne znam ima li toga u Beču, možda ima, al uzmi ove naše pa kad još odu u zatvoreno...
Officer Crabtree

#25448 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

laik1981 wrote: 02/08/2020 09:59
A jel ima neka slika iz trznog centra ili javnog prevoza iz Sarajeva?
pa nisam ja iz Sarajeva, poslati cu ti sutra iz našeg grada, pa da vidiš
BadBoy

#25449 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

TESLA_EDISON wrote: 02/08/2020 09:33
geralt wrote: 02/08/2020 08:38 Mjera koja bi kod nas imala poprilicno smisla za stavljanje klastera po firmama pod kontrolu je da se rad od kuce stimulise tako sto ce firmama do isteka epidemije ukinuti obavezu placanja doprinosa za radnike koji rade na taj nacin.

Pa to što si napisao je lockdown samo bez policijskog.

Kakav rad od kuće, to je samo pokušaj da se napravi privid funkcionisanja društva.

Samo treba kažnjavati ko ne nosi masku u zatvorenom, ko ne poštuje distancu i to je to. Ništa drugo.
Pa svugdje u svijetu se rad od kuće maksimalno potencira. Google, Apple, Facebook itd svi do 2021 od kuće. Moj drug što radi u Njemačkoj isto tako tako već pet mjeseci radi od kuće i radit će do 2021. To mi je ok mjera, nije lockdown.
Locked