Mogy87 wrote: ↑01/08/2020 23:57
Nece biti mjera.
Zazivala je ona ostrije mjere preko medija i ranije. Ovo je samo jos jedan nacin da “naruzi” narod i podcrta da je odgovornost na njemu.
A od mjera tog tipa nema nista.
Mogy tebe smatram ozbiljnom ovdje i nadasve pametnom osobom. Ovo iskreno govorim.
E kao takva osoba, haj mi objasni kako ova izjava može "naružiti" narod? Ovo je proizvelo upravo suprotan efekat. Pročitaj komentare, ljudi još više ne vjeruju u ovo sve. Ni ja sam nisam vjerovao u početku, mislio sam da je sve ovo laž. Zašto? Zato što sam slušao izjave dotične u martu, prijetnje Solaka, derneke šefova klinika dok ja nisam smio nos pomoliti zbog policijskog. Prkosno sam hodao bez maske, htio sam i da selfije pravim i šaljem Solaku i Seki iz prkosa i inata. Sreća čitao sam puno o ovome i znam da virus postoji, da maske štite i da je distanca ok. Već 2 mjeseca ni na džumu ne idem a bajram sam klanjao 50 metara od džamije.
Šta je sa ostalim narodom? Nemaju svi vremena ni strpljenja da čitaju i "zajebavaju" se sa ovim. Ove i ovakve izjave bude u narodu inat i prkos koji je 10 puta veći nego kod mene u početku. Neće ljudi htjeti nositi maske taman da im svi u kući umru od korone. Puno sam u komunikaciji sa ljudima i znam kako razmišljaju. Nije ovo dobro, ništa se ne radi kako treba, sve je naopako postavljeno od samog početka. Bolje da se nije javljala i da je šutila. Neke stvari je najbolje presutjeti. Ovim je sad probudila bijes i prkos u narodu i napravila još gore sranje.
Što nije rekla da je u Sarajevu dnevno 30-tak novih slučajeva i da nas brojke ne bune jer su prikazane zbog "repova" u testiranjima i usput pohvalila ljude na poštovanju mjera budući da se pokazalo da djeluju. To bi itekako imalo pozitivnog efekta. Međutim, sve je pogrešno uradila i sad je to veliki problem.