EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post Reply
The 51st State

#201 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 09:07
The 51st State wrote: 02/08/2020 09:01
MorningStar wrote: 02/08/2020 08:42
Kinezi inace su hodali goli, nisu ih englezi nalupali zbog zabrane prodaje opijima,arapi nisu duvali hasis a danas se tuku cim stignu,evropa svega i svacega,inkee i azteci hodali goli ko od majke rodjeni (ne bas ako uzmes i citas) egipcani , sumerci, babilonci , grci , rimljani....

Nastavljamo off o religiji ...
Nije off, zasto bi bilo neprihvatljivo pobrojano kao izraz slobodme volje pojedinca i njegovih ljudskih prava.
Pa zasto to ovi sto sam nabrojani nisu radili a nisu bili pripadnici abrahamskih religija ? Jbm misa pa grci politeisti udarili temelje filozofije prava itd.
Ne zanosi nego odgovori na jasno postaljeno pitanje. Sta je prepreka legalizaciji, incesta, bestijalije, pedofilijie, trgovine drogom, kanibalizma, nudizma, kao izraza slobodne volje pojedinca i njegovih ljudskih prava.
MorningStar

#202 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 09:10
The 51st State wrote: 02/08/2020 09:01

Nije off, zasto bi bilo neprihvatljivo pobrojano kao izraz slobodme volje pojedinca i njegovih ljudskih prava.
Pa zasto to ovi sto sam nabrojani nisu radili a nisu bili pripadnici abrahamskih religija ? Jbm misa pa grci politeisti udarili temelje filozofije prava itd.
Ne zanosi nego odgovori na jasno postaljeno pitanje. Sta je prepreka legalizaciji, incesta, bestijalije, pedofilijie, trgovine drogom, kanibalizma, nudizma, kao izraza slobodne volje pojedinca i njegovih ljudskih prava.
Empatija,stepen ljudskog intelektualnog napredka u socijalnim poljima interakcije i funkcionisanja u grupi. Vec ti je teza o monoteizmu ili abrhamskim religijama kao izvoru danasnjeg morala i uredjenja bucnula u vodu u predhodnim postovima - jer ono prije tih religija politeisti se samo ubijali,hodali goli,incest ovo ono (recimo ono sto nazivamo incestom je dobrim dijelom dozvoljeno u islamskih religiji (moze se bliska rodbina zeniti/udavati)
The 51st State

#203 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 09:13
Empatija,stepen ljudskog intelektualnog napredka u socijalnim poljima interakcije i funkcionisanja u grupi. Vec ti je teza o monoteizmu ili abrhamskim religijama kao izvoru danasnjeg morala i uredjenja bucnula u vodu u predhodnim postovima - jer ono prije tih religija politeisti se samo ubijali,hodali goli,incest ovo ono (recimo ono sto nazivamo incestom je dobrim dijelom dozvoljeno u islamskih religiji (moze se bliska rodbina zeniti/udavati)
Nisi odgvorio na pitanje. Sta koga briga sta radis uz konsenzualnost svih zainteresovanih strana, sta je tu pogresno, Empatija je samo subjektivni konstrukt po vecini zagovaraca ljudskih prava, a da ne govorimo o licemjernosti pozivanja na empatiju u danasnjem svjijetu.
Dakle, tvoja i bilo cija empatija je nebitna kada su u pitanju licna prava pojedinca.
Probaj sa necim drugim.
Zasto empatija prema lgbt, a ne pedofilima, incestasima, nudistima, drogasima, kanibalima....
MorningStar

#204 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 09:24

Nisi odgvorio ma pitanje. Sta koga briga sta radis uz konsenzualnost svih zainteresovanih strana, sta je tu pogresno, Empatija je samo subjektivni konstrukt po vecini zagovaraca ljudskih prava, a da ne govorimo o licemjernosti pozivanja na empatiju u danasnjem svjijetu.
Dakle, tvoja i bilo cija empatija je nebitna kada su u pitanju licna prava pojedinca.
Probaj sa necim drugim.
Koje je pitanje na koje nisam odgovorio ? Prava pojedinca ako gledamo dekleraciju ljudskih prava su napisali francuzi pa se danas vodimo tome. Pojedinci cine zajednicu koja pak kroji zakone jel ? Kako empatija subjektivni konstrukt kad je to primalni instinkt covjeka - naravno ne apsolutno ista mjerila kor svih.
The 51st State

#205 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 09:29
Nisi odgvorio ma pitanje. Sta koga briga sta radis uz konsenzualnost svih zainteresovanih strana, sta je tu pogresno, Empatija je samo subjektivni konstrukt po vecini zagovaraca ljudskih prava, a da ne govorimo o licemjernosti pozivanja na empatiju u danasnjem svjijetu.
Probaj sa necim drugim.
Koje je pitanje na koje nisam odgovorio ? Prava pojedinca ako gledamo dekleraciju ljudskih prava su napisali francuzi pa se danas vodimo tome. Pojedinci cine zajednicu koja pak kroji zakone jel ? Kako empatija subjektivni konstrukt kad je to primalni instinkt covjeka - naravno ne apsolutno ista mjerila kor svih.
samo setas okolo.

Sta je problem sa incest vezom izmedju dva punoljetma clana porodice, nikoga ne ugrozavaju
Sta je problem sa kanibalom da pojede u restoranu jelo od kadavericnog donora, nikog ne ugrzava.
Sta je problem sa nudistom da hoda po ulici,nikoga ne tjera i ne ugrozava.
Sta je problem sa pedofillom ako roditelji i minor potpisu saglasnost za vezu.
Sta je problem da se narkoman udara heroinom kada nikog ne ugrozava.
MorningStar

#206 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 09:34

Probaj sa necim drugim.
samo setas okolo.

sta je problem sa incest vezom izmedju dva punoljetma clana porodice, nikoga ne ugrozavaju
Sta je problem sa kanibalom da pojede u restoranu jelo od kadavericnog donora, nikog ne ugrzava.
Ne znam stvarno kako mogu biti konkretniji - al ajd dobro setkam okolo..

To vec imas kod arapa a i po vjeri dozvoljeno, a pretezno sprjecava naucno misljenje na osnovu koga je i zakon zabranio takve veze.Uostalom ako imas brata ili sestru - ono sto u 99,99 % isti nemaju seksualnu privlacnost ? Magija ili znanje krda ?

Te kadavericne donere mislim stvarno :lol: sprijecava tora biblija i kuran eto to cu ti pridati :lol:

Zato sto stvara nelagodu drugim ljudima tj. uznemirava ih - pravo dok ne ugrozavas prava drugih tj naprimjer covjeka sa porodicom ( mada nekima to ne smeta - tj nitko se ne osjeca neugodno ili da mu je ugrozeno pravo na “rahatluk” pa imamo nudisticke plaze)

Kako maloljetnik moze potpisati - kada ne moze da donosi odluke , a roditelj nije vlasnik kante nego skrbnik djeteta sve sa obavezama u tretmanu i zasititi istog.

Ni ja ne vidim problem tu - dok god ne ugrozava nikoga neka se dere i to mu dodati jos - posebno ako ne slusa savjet zajednice da unistava sam sebe.
The 51st State

#207 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 09:42
The 51st State wrote: 02/08/2020 09:34
samo setas okolo.

sta je problem sa incest vezom izmedju dva punoljetma clana porodice, nikoga ne ugrozavaju
Ne znam stvarno kako mogu biti konkretniji - al ajd dobro setkam okolo..

To vec imas kod arapa a i po vjeri dozvoljeno, a pretezno sprjecava naucno misljenje na osnovu koga je i zakon zabranio takve veze.Uostalom ako imas brata ili sestru - ono sto u 99,99 % isti nemaju seksualnu privlacnost ? Magija ili znanje krda ?

Nemas izmedju najblizih srodnika, otac, cerka, mati, sin

Te kadavericne donere mislim stvarno :lol: sprijecava tora biblija i kuran eto to cu ti pridati :lol:

Zato sto stvara nelagodu drugim ljudima tj. uznemirava ih - pravo dok ne ugrozavas prava drugih tj naprimjer covjeka sa porodicom ( mada nekima to ne smeta - tj nitko se ne osjeca neugodno ili da mu je ugrozeno pravo na “rahatluk” pa imamo nudisticke plaze)

Stvaraju i pederi nelogodu drugim ljudima pa se tolerisu.

Kako maloljetnik moze potpisati - kada ne moze da donosi odluke , a roditelj nije vlasnik kante nego skrbnik djeteta sve sa obavezama u tretmanu i zasititi istog.

Moze pristati uz svoju volji ipristanak roditelja, otkud pravo drustvu da zna sta je bolje za djete od njego ih roditelja.

Ni ja ne vidim problem tu - dok god ne ugrozava nikoga neka se dere i to mu dodati jos - posebno ako ne slusa savjet zajednice da unistava sam sebe.

Dakle nekonzistentno, sve se moze razvuci po potrebi
Unutar kvota odgovor.
MorningStar

#208 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

Dok god to ispoljavaju a da ne cine nelagodu drugim - kao recimo nudisti - zasto bi smetali ??

Ps: nije uctivo ubacivati svoj “odgovor” u quote sagovornika ;-)
Last edited by MorningStar on 02/08/2020 09:59, edited 1 time in total.
madner

#209 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by madner »

dumpa wrote: 02/08/2020 04:26
madner wrote: 01/08/2020 19:13 Klub ima uslove, imali smo 101 sansu da ih ispunimo. Ovako prosao voz, klub sada mjenja plocu.

No shvatas svoju glupost, navodis primjere koji su izvan EU.
Ne možemo ih nikad ispuniti kad su nam instalirali faktore koji to blokiraju. Gledaju ih i šute. Nemoj mi naive, nismo djeca. :lol:
Samo djeca i debili nisu odgovorni za svoje postupke.
The 51st State

#210 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 09:50 Dok god to ispoljavaju a da ne cine nelagodu drugim - kao recimo nudisti - zasto bi smetali ??
Zasto gol covjek prouzrukuje nelagodu,to je sasvim prirodno stanje. Cherry picking zagovaraca individualnih ljudskih prava je smijesan i mnogo licemjerniji od zasttinika tradicionalnih drustava.
MorningStar

#211 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 09:56
MorningStar wrote: 02/08/2020 09:50 Dok god to ispoljavaju a da ne cine nelagodu drugim - kao recimo nudisti - zasto bi smetali ??
Zasto gol covjek prouzrukuje nelagodu,to je sasvim prirodmo stanje. Cherry picking zagovaraca individualnih ljudskih prava je smijesan.
Znaci udjes u krevet sa mladom nista bez pidjame :lol:

Procitaj malo napisano iznad i mozda razumijes...kome smeta nudista na nudistickoj plazi ?
The 51st State

#212 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 09:58
Zasto gol covjek prouzrukuje nelagodu,to je sasvim prirodmo stanje. Cherry picking zagovaraca individualnih ljudskih prava je smijesan.

Procitaj malo napisano iznad i mozda razumijes...kome smeta nudista na nudistickoj plazi ?
Zasto bi ti smetao i na ulici? Zasto smijstate nudiste medju svoja cetiri zida nikog ne ugrozavaju.

Dakle, ovo sto morala imamo je iz religijskih dogmi kao izvorista kako za vjerujuce tako i za nevjerujuce.
MorningStar

#213 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 10:00

Zasto bi ti smetao i na ulici? Zasto smijstate nudiste medju svoja cetiri zida nikog ne ugrozavaju.
To vazi za sve da je seksualnost privatna i o tome sam vec pisao i slazem se da ne trebaju nikakve parade ja sam ovo i ja se krkam sa onom.
The 51st State

#214 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 10:01

To vazi za sve da je seksualnost privatna i o tome sam vec pisao i slazem se da ne trebaju nikakve parade ja sam ovo i ja se krkam sa onom.
nudista kad hoda gol ne hoda da nekog zguzi ili da je se zguzi,nego zato sto se osjeca komforno i ugodno, zasto bi ih sputavo u tome.
MorningStar

#215 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 10:03

nudista kad hoda gol ne hoda da nekog zguzi ili da je se zguzi,nego zato sto se osjeca komforno i ugodno, zasto bi ih sputavo u tome.
Izlazis iz okvira smislene rasprave jer ponavljas ista pitanja na koje sam dao svoje misljenje iznad pa za neka i ponavljao sada si poceo dogmatski da ponavljas a podaleko si se odmakao od svog izvornog pitanja odakle “moral” je dosao.

I da moji stavovi sto se tice lgbt skoro u potpunosti se poklapaju sa religijskim opredjeljenjem - svoj posao drzi za sebe tvoja stvar i na mjestima- sa ljudima koji zele i osjecaju neke “ujedinjavajuce” faktore oko toga - bujrum.
The 51st State

#216 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 10:06
Izlazis iz okvira smislene rasprave jer ponavljas ista pitanja na koje sam dao svoje misljenje iznad pa za neka i ponavljao sada si poceo dogmatski da ponavljas a podaleko si se odmakao od svog izvornog pitanja odakle “moral” je dosao.

I da moji stavovi sto se tice lgbt skoro u potpunosti se poklapaju sa religijskim opredjeljenjem - svoj posao drzi za sebe tvoja stvar i na mjestima- sa ljudima koji zele i osjecaju neke “ujedinjavajuce” faktore oko toga - bujrum.
ne izkazi iz okvira samo zato stoi nemas smislen odgovor :wink: moral je dosao iz religijskih postulata, to vazi i za vjerujuce i nevjerujuce onoliko koliko su pod uticajem istih.
MorningStar

#217 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 10:10

ne izkazi iz okvira samo zato stoi nemas smislen odgovor :wink: moral ke dosao iz religijskih postulata, to vazi i za vjerujuce i nevjerujuce.
Ok ako tako kazes ( djaba ja gore sve napisa :lol: )
The 51st State

#218 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 10:12
The 51st State wrote: 02/08/2020 10:10

ne izkazi iz okvira samo zato stoi nemas smislen odgovor :wink: moral ke dosao iz religijskih postulata, to vazi i za vjerujuce i nevjerujuce.
Ok ako tako kazes ( djaba ja gore sve napisa :lol: )
Ma malo prosirio pricu, ono sto se slazemo nema potrebe da ponavljam i aklamujem.
Bloo
Globalna šefica

#219 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Bloo »

sadie_forever wrote: 02/08/2020 03:32
high_volume wrote: 02/08/2020 03:27
sadie_forever wrote: 02/08/2020 03:14 Ne znam sta da kazem vjerujem da ima svasta.Ali sto sam neki dan vidjela po gradu,hoda jedna muskobanjasta zena,za koju iz daleka mislis muskarac..i prilazi joj jedna zenstvena i onda se one poljube,,,vidi se par su,kasnije cujem ova zenstvena na tel prica nas jezik..bosanka :D

rekoh Boze sacuvaj i sakloni,kako izgleda neprirodno..ok i nekako razumijem kad se 2 zenske privlace gdje obe izgledaju kao zene,zna se onda-vole zensko..ali sta glume ove u zensko-muskim kopijama veze? ako volis muskarca onda budi s njim sto ce ti zena koja izgleda kao muskarac :D :D

Kako reaguješ kad vidiš ženu ljubičaste kose. Nije joj prirodna boja... Ili kad vidiš pirsing na ljudskom licu, u nosu, na trepavicama... bilo šta što "nije prirodno". Hoćeš li zabraniti ljudima da boje kosu, ili da rade druge "neprirodne " radnje... Je li analni sex prirodan? Poznajem bračne parove koji se zadovoljavaju na takav način, a vjernici su, neki muslimani, neki katolici. Trebamo li im zabraniti? Ili ih demonizirati, akko se čini prema LGBT zajednicama
Pa upravo ti rekoh razumijem ove koje izgledaju kao zene a zaljube se u druge zene..zapravo na poslu sam imala takve 2 zene,obe su izgledale zenstveno i normalno kao ja ili bilo koja zena...i bile su cak u braku.Nisam nikada osudjivala.Zapravo su i one govorile kako im smetaju te muskobanjaste,i da takve ne vole niti ih takve privlace one su zene i vole lijepe zene onako kako ih je Bog stvorio :D
Jadne ružne žene, božje abominacije...
Kikibombona

#220 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote: 02/08/2020 02:27Sve ovo gore navedeno je tipičan primjer LGBT ideologije koja je od pokreta za ljudska prava mutirala u elitistički pokret sa ciljem mijenjanja javnog mišljenja i tekovina civilizacije, bez apsolutno ikakvog prava na dijalog, komunikaciju i proces u kojem bi se sve to desilo. LGBT ideologija je predstavljena po sistemu uzmi ili ostavi i budi spaljen na ideološkoj vatri poput dehumanizitranog monstruma.
Jel ja jedini tu vidim paradoks i obrnutu psihologiju? Jel se čitava LGBT ideologija kofol možda bori protiv anateme, odbacivanja, dehumanizacije, spaljivanja vještica, utjerivanja u suru... istim identičnim metodama protiv kojih se bore?

Totalna ofanziva i nešto što bih nazvao antikrstaškim ratom se predstavlja kao borba za jednakost. Nema jednakosti, ako nekome želiš uništiti njegov sistem vjerovanja. Nema jednakosti, ako ti od mene očekuješ da promijenim moje moralne postulate, da bih se prilagodio tebi. Jer o tome se radi. 99% proponenata LGBT ideologije, zapravo provodi jednu vrstu prozelitizma. Misionari u korist novog sistema vrijednosti koji treba da zamijeni stari. Nije pitanje prhvatanja, nego mijenjanja kompletne paradigme društva, zbog prava određene skupine.

Da su samo prava u pitanju, ne bi bilo ni 10% današnjeg problema. Nevjerovatno, ali ni sa jednim proponentom LGBT uopće nisam ni došao do faze u kojoj objašnjavam, zašto, pored svog mog razumjevanja, nisam u stanju da kažem da je gay OK. Nema šanse, već sam bio u vagonu za ideološki odstrel kao fašista. Nema dijaloga sa ovakvima na tu temu.

Da ne širim priču na to da ne pristajem na pobjedu seksualnosti nad duhovnošću i insistiranju na neravnopravnosti identiteta. Da je demonstracija seksualne orijentacije prihvatljiva, dok je duhovni identitet odjednom tabu tema. Da ne pristajem na takvo prosto (u najprostijem značenju :izet: ) društvo....

Ljudi, ja ne mogu da kažem da je gay OK, jer mi moja vjera ne dozvoljava. Jel možemo prihvatiti da nije normalno da neko očekuje da se odreknem svog ljudskog prava, da bi se neko osjećao bolje?
Citirao sam dio komentara koji je u cjelosti prepun logickih akrobacija, agresivnih stavova i sumanutih zaključaka.

Sa vama, vjernicima, zaista nema kompromisa. Nikad nije ni bilo. Nikad nista niste dali dobrovoljno. Za svako pravo se morala krv proliti.

Niko od tebe ne trazi da kazes da je gay ok. Ni meni nije ok. I meni se gadi sama pomisao na homoseksualni odnos, narocito sa muskom kombinacijom. Jednako tako gade mi se religije koje su agresivne i nametljive. Meni peder nikad nista nije pokusao nametnuti a vjernik bgm jeste.

Iako generalno nisam sklon pederima i vjernicima, branim njihovo pravo na slobodu. Nema nista vaznije od slobode i dostojanstva. Mozes vjerovati da je Bog majmun, karat se u guzicu, raditi sve sto zelis, sve dok ne ugrozavas mene i druge ljude.

LGBT parada je isto kao ezan i crkveno zvono, kao Ajvatovica ili Medjugorje. Kao sto vi necete u cetiri zida nece ni pederi. Oni ne traze ni mrvicu vise prava od vas. Zele da vam budu jednaki. I bice.

Ovo nije nikakav rat seksualnost vs duhovnost. Boze oslobodi. A ako objavite rat, gubite sigurno. Ja danas mogu piti alkohol javno, mogu se javno ljubiti sa curom, mogu trcati u parku bez majice, mogu slusari muziku kakvu hocu, mogu psovati boga, mogu sve sto pozelim. I niko mi nista ne moze. A nekad bi za mnogo toga glava letili. Ljudi su dali zivote da bi danas bili slobodni. Sada ste se nameracili na malu i slabu grupicu pedera, to vam je posljednja barikada. Sramota. Aj probajte zabraniti alkohol, udarite na jace, pa da vidimo kako cete proci. :D

Bosna i Hercegovina se na srecu nista ne pita. Kurton drzava sa cobanskim i nepismenim stanovništvom. Mi smo Evropa i ovdje ce biti onako kako odluce Amerika, Njemacka, Francuska i VB. Uzalud sto je vecina konzervativna. A svakako nece biti jos dugo. BiH nije Afrika niti Azija mada i oni napreduju. Postavljao sam na drugoj temi, sve vise mladih Arapa odbacuje vjeru.
kluz franjo

#221 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

Ne znam kako je u drugim zemljama (npr. Poljska) ali ovo je iz Ustava BiH:
Sva lica na teritoriji Bosne i Hercegovine uživaju ljudska prava i slobode iz stava 2. ovog člana, što uključuje:
a) Pravo na život.
b) Pravo lica da ne bude podvrgnuto mučenju niti nečovječnom ili ponižavajućem tretmanu ili kazni.
c) Pravo lica da ne bude držano u ropstvu ili potčinjenosti, ili na prisilnom ili obaveznom radu.
d) Pravo na ličnu slobodu i sigurnost.
e) Pravo na pravično saslušanje u građanskim i krivičnim stvarima i druga prava u vezi sa krivičnim postupkom.
f) Pravo na privatni i porodični život, dom i prepisku.
g) Slobodu misli, savjesti i vjere.
h) Slobodu izražavanja.
i) Slobodu mirnog okupljanja i slobodu udruživanja s drugima.
j) Pravo na brak i zasnivanje porodice.
k) Pravo na imovinu.
l) Pravo na obrazovanje.
m) Pravo na slobodu kretanja i prebivališta.
4. Nediskriminacija
Uživanje prava i sloboda, predviđenih u ovom članu ili u međunarodnim sporazumima navedenim u Aneksu I ovog Ustava, osigurano je svim licima u Bosni i Hercegovini bez diskriminacije po bilo kojem osnovu kao što je pol, rasa, boja, jezik, vjera, političko i drugo mišljenje, nacionalno ili socijalno porijeklo, povezanost sa nacionalnom manjinom, imovina, rođenje ili drugi status.
Ja mogu imati ili nemati stav o stepenu ugroženosti svih ili pojedinih ustavom zagarantovanih prava neke - bilo koje društvene skupine.
To je potpuno nebitno.
Ustav garantuje svima pravo mirnog okupljanja i slobodu izražavanja u skladu sa relevantnim zakonskim odredbama.
A ako se nekoj skupini ne sviđaju ove ustavne odredbe i garantovane slobode, ne može niko zabraniti toj skupini da se mirno okupi i to slobodno izrazi u okvirima predviđenim relevantnim zakonskim odredbama.
MorningStar

#222 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

kluz franjo wrote: 02/08/2020 12:10 Ne znam kako je u drugim zemljama (npr. Poljska) ali ovo je iz Ustava BiH:
Sva lica na teritoriji Bosne i Hercegovine uživaju ljudska prava i slobode iz stava 2. ovog člana, što uključuje:
a) Pravo na život.
b) Pravo lica da ne bude podvrgnuto mučenju niti nečovječnom ili ponižavajućem tretmanu ili kazni.
c) Pravo lica da ne bude držano u ropstvu ili potčinjenosti, ili na prisilnom ili obaveznom radu.
d) Pravo na ličnu slobodu i sigurnost.
e) Pravo na pravično saslušanje u građanskim i krivičnim stvarima i druga prava u vezi sa krivičnim postupkom.
f) Pravo na privatni i porodični život, dom i prepisku.
g) Slobodu misli, savjesti i vjere.
h) Slobodu izražavanja.
i) Slobodu mirnog okupljanja i slobodu udruživanja s drugima.
j) Pravo na brak i zasnivanje porodice.
k) Pravo na imovinu.
l) Pravo na obrazovanje.
m) Pravo na slobodu kretanja i prebivališta.
4. Nediskriminacija
Uživanje prava i sloboda, predviđenih u ovom članu ili u međunarodnim sporazumima navedenim u Aneksu I ovog Ustava, osigurano je svim licima u Bosni i Hercegovini bez diskriminacije po bilo kojem osnovu kao što je pol, rasa, boja, jezik, vjera, političko i drugo mišljenje, nacionalno ili socijalno porijeklo, povezanost sa nacionalnom manjinom, imovina, rođenje ili drugi status.
Ja mogu imati ili nemati stav o stepenu ugroženosti svih ili pojedinih ustavom zagarantovanih prava neke - bilo koje društvene skupine.
To je potpuno nebitno.
Ustav garantuje svima pravo mirnog okupljanja i slobodu izražavanja u skladu sa relevantnim zakonskim odredbama.
A ako se nekoj skupini ne sviđaju ove ustavne odredbe i garantovane slobode, ne može niko zabraniti toj skupini da se mirno okupi i to slobodno izrazi u okvirima predviđenim relevantnim zakonskim odredbama.
Po tome moze sve ukljucujuci i cetnici u visegradu zbog politickog opredjeljenja, pedofili koji nisu pocinili krivicna djela iz tog aspekta mogu okupiti traziti da se spusti dob pristanka na seksualni odnos,migranti onda nitko ne smije ga zaustaviti jer boze moj sloboda kretanja i sve drugo.

Ta prava su zagarantovana dok nisu u koliziji sa drugim pravima i zakonima ili recimo nudisti da traze da se moze nag kretati gradom,kako zatvoreniku ograniciti kretanje its itd itd.
Medjutim pored svih problema,ugrozenosti,diskriminacije jedino lgbt lobi ima moc kako finansijsku tako kroz i lobiranja da gura drzave da se povinuju zahtjevima pa iako se vecina stanovnistva protivi nekim stvarima (poput prava na usvajanje djece ili bocanja u oci ja sam ovo ja sam ono)
dumpa

#223 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by dumpa »

Kikibombona wrote: 02/08/2020 11:12 Bosna i Hercegovina se na srecu nista ne pita.
Sili velikih na uštrb malih se mogu radovati samo duboko frustrirani vlastitim neuspjesima. :D
Kikibombona wrote: 02/08/2020 11:12Kurton drzava sa cobanskim i nepismenim stanovništvom.
Prelijepa država sa unesrećenim stanovništvom. Oni koji je mrze ne mogu nikako da sakriju vlastito nezadovoljstvo. :lol:
Kikibombona wrote: 02/08/2020 11:12Mi smo Evropa i ovdje ce biti onako kako odluce Amerika, Njemacka, Francuska i VB.
To se ne može iznositi kao tvrdnja, može samo kao mišljenje. :-)
Kikibombona wrote: 02/08/2020 11:12sve vise mladih Arapa odbacuje vjeru.
Ah taj teški ateistički život, samo da ti je umaštati da će svijet od ponedjeljka biti nevjernički. :lol:

Čekaj da sumiramo ovaj tvoj post, dakle mrziš:
- male zemlje (ljubitelj nadmoći velikih - pogubno za diverzitet ljudskog roda - dakle ne podnosiš različitosti);
- BiH i njen narod (možda kao rezultat nezadovoljstva završetkom rata, koji je trebao da ukine ovu ljepoticu sa svjetskih mapa, ali prc!);
- vjernike (ovo je nekako teški oblik primitivizma i atak na drugačije mišljenje, nesposobnost shvatanja da su ljudi stvoreni da budu različiti).

S tobom ne možemo nikako u Evropu, kontradiktorno je tvom zagovaranju da se resetujemo kao ljudska bića i postanemo robovi tih hohštaplera. A vidiš ja volim svaku našu specifičnost i zabole me što bi neki da budemo nešto što nismo. Hvala bogu što nismo svi isti. :)
kluz franjo

#224 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kluz franjo »

MorningStar wrote: 02/08/2020 12:18
kluz franjo wrote: 02/08/2020 12:10 Ne znam kako je u drugim zemljama (npr. Poljska) ali ovo je iz Ustava BiH:
...
To je potpuno nebitno.
Po tome moze sve ukljucujuci i cetnici u visegradu zbog politickog opredjeljenja, pedofili koji nisu pocinili krivicna djela iz tog aspekta mogu okupiti traziti da se spusti dob pristanka na seksualni odnos,migranti onda nitko ne smije ga zaustaviti jer boze moj sloboda kretanja i sve drugo.

Ta prava su zagarantovana dok nisu u koliziji sa drugim pravima i zakonima ili recimo nudisti da traze da se moze nag kretati gradom,kako zatvoreniku ograniciti kretanje its itd itd.
Medjutim pored svih problema,ugrozenosti,diskriminacije jedino lgbt lobi ima moc kako finansijsku tako kroz i lobiranja da gura drzave da se povinuju zahtjevima pa iako se vecina stanovnistva protivi nekim stvarima (poput prava na usvajanje djece ili bocanja u oci ja sam ovo ja sam ono)
Da, tačno.
I kao što smo i ti i ja konstatovali...
Ta prava su zagarantovana dok nisu u koliziji sa drugim pravima i zakonima...
Helem, čak i ta "većina stanovništva" ima pravo na mirno okupljanje i slobodno izražavanje želje da se ustav ili npr. krivični zakon promjeni, pa da se npr. homoseksualnost ("kao u dobra strara vremena") zabrani i kazneno goni i kažnjava.
A zbog činjenice da se u BiH nekažnjeno okupljaju razne militarističke i otvoreno protuustavne formacije poput "ravnogorskih", ili što se ne sprovode zakoni o ulasku u BiH ili o strancima, za to nije kriva eldžibiti populacija.
FantomX

#225 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by FantomX »

EU demo(n)kratija je onoliko dopustena, koliko placas. A lgbtxvrt zajednica ima enormna sredstva i tako sva prava u EU, stvar vise nije ''borba za jednakost'', nego prelazi u nametanje tudjeg misljenja i zivotnog stila, a to se ne kosi sa ''demokratijom''. Iskoristili su tu pohlepu politike i slabost na novac, lagano prelazi u agresivnu politiku. Ne treba zaboraviti da se historija ponavlja, kao zacarani krug :izet:
Post Reply