SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

90minut

#39426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

toska wrote: 01/08/2020 22:31
JThomas wrote: 31/07/2020 22:56 ... ali mrtva glava se mora ispitati detaljno, objektivno i hladne glave.
sve drugo je mlaćenje prazne slame i moralisanje bez stvarne vrijednosti u raspravi.
Romeo 80 wrote: 31/07/2020 22:24 Sinoc je umro drogalj raspali (da upotrijebim Vjesalicin vokabular) :D
misliš ovisnik ? radi se o bolesti, teško bolesnoj osobi.
Trazi postove od Vjesalice bice ti jasno sve. :D
toska

#39427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by toska »

90minut wrote: 01/08/2020 22:34
toska wrote: 01/08/2020 22:31
JThomas wrote: 31/07/2020 22:56 ... ali mrtva glava se mora ispitati detaljno, objektivno i hladne glave.
sve drugo je mlaćenje prazne slame i moralisanje bez stvarne vrijednosti u raspravi.
Romeo 80 wrote: 31/07/2020 22:24 Sinoc je umro drogalj raspali (da upotrijebim Vjesalicin vokabular) :D
Trazi postove od Vjesalice bice ti jasno sve. :D
ne spuštam se na taj nivo jer znaš kako se kaže, doveše te na svoj teren i....
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#39428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Romeo 80 »

[/quote]

Tesko bolesna osoba koja je sama izabrala da bude tesko bolesna. Jebe mi se za takve 8-)
i agree

#39429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

narkomanija nije bolest, sto ti bolesnici ne rade nista pozitivno za okolinu,zato sto vole samo sebe i sebi ugađaju,nije to bolest nego egoizam
toska

#39430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by toska »

i agree wrote: 01/08/2020 22:45 narkomanija nije bolest, sto ti bolesnici ne rade nista pozitivno za okolinu,zato sto vole samo sebe i sebi ugađaju,nije to bolest nego egoizam
ako medicina kaže da je bolest i to hronična ja ne bih da se miješam.
90minut

#39431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

toska wrote: 01/08/2020 22:57
i agree wrote: 01/08/2020 22:45 narkomanija nije bolest, sto ti bolesnici ne rade nista pozitivno za okolinu,zato sto vole samo sebe i sebi ugađaju,nije to bolest nego egoizam
Potvrđeno da Adnan pije tablete i to i da ima dijagnozu da li to govoriš*?
i agree

#39432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

ja ne vjerujem toj medicini sto to kaze,nikako se ne slazem sa njihovom konstatacijom da je narkomanija bolest
Ommadawn

#39433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Postoji bolest i “bolest”.
Svi znaju da je droga opasna i da izaziva ovisnost, pa opet ima kretena da to probaju.
I onda kasnije “bolest”. Čuj...
toska

#39434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by toska »

90minut wrote: 01/08/2020 22:58
Potvrđeno da Adnan pije tablete i to i da ima dijagnozu da li to govoriš*?
ni slučajno, sve što znam je sa foruma, a ako je tačno to što pišeš, onda je tačna i moja rečenica o bolesti.

samo su @JThomas i @ja71 ispravno postavili stvari.

S obzirom da se radi o smrtno stradalom sve treba do tančina ispitati.
90minut

#39435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Pitam te o Adnanu jel pricas o njemu da znaš da ima dijagnozu ili onako reda radi govoriš ne o vješalici..

Vješalica je meni smiješna jer su njoj svi narkomani raspadi i to jesi se to nešto krvio s njom pa ti ne odgovara? :lol:

Sto se tice ispravnih stvari prvi sam pisao što su i oni tako da. :D

Nego tebi ne odgovara valjda što ja likujem i drago mi je što je mrtav samo ujedno koliko mi je drago želim i da se sudi policajcu.

Pod uslovom ako je istina da ima masnice po tijelu i faci napravljene od batina prije nego je poletio preko zida.
Last edited by 90minut on 01/08/2020 23:14, edited 1 time in total.
i agree

#39436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

mene ovde buni samo jedna stvar,po pisanju znaci portala komentarisem,ako se desio pucanj pa su zbog njega ti sto tu zive pozvali policiju cemu je on predhodio i ko je pucao na koga dok nije dosla policija...nesto se ocigledno desavalo....
90minut

#39437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

i agree wrote: 01/08/2020 23:13 mene ovde buni samo jedna stvar,po pisanju znaci portala komentarisem,ako se desio pucanj pa su zbog njega ti sto tu zive pozvali policiju cemu je on predhodio i ko je pucao na koga dok nije dosla policija...nesto se ocigledno desavalo....
Dešava se to " svako malo " po mahalama ne treba te cuditi pucaju iz zajebancije u zrak pa dođe policija.
vjeshalica

#39438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

90minut wrote: 01/08/2020 23:12 Pitam te o Adnanu jel pricas o njemu da znaš da ima dijagnozu ili onako reda radi govoriš ne o vješalici..

Vješalica je meni smiješna jer su njoj svi narkomani raspadi i to jesi se to nešto krvio s njom pa ti ne odgovara? :lol:
Koji problem imas boga ti? Ne ucestvujem u diskusiji oko pomenutog dogadjaja a prozivas me ?
Tebi je sve smijesno,podji od sebe prvo...prozivas ljude koji i ne ucestvuju niti bilo sta, a znamo da si glavni advokat narkomacina i kriminalaca-klosarije ovog grada...uvijek si glavni megafon poslije ispovjedaonice u printanom izdanju zvane Avaz
i agree

#39439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

90minut wrote: 01/08/2020 23:15
i agree wrote: 01/08/2020 23:13 mene ovde buni samo jedna stvar,po pisanju znaci portala komentarisem,ako se desio pucanj pa su zbog njega ti sto tu zive pozvali policiju cemu je on predhodio i ko je pucao na koga dok nije dosla policija...nesto se ocigledno desavalo....
Dešava se to " svako malo " po mahalama ne treba te cuditi pucaju iz zajebancije u zrak pa dođe policija.
pa dobro ali kako da znamo da li je ovaj sto je umro dobio batine od policije ili se sa nekim ranije tukao pa doslo do pucnja...
prvo sto sam procitao je da je doslo do pucnjave i da je policija izasla na teren a tek sutra ujutru potjera i jedan ubijen...
90minut

#39440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

vjeshalica wrote: 01/08/2020 23:16
90minut wrote: 01/08/2020 23:12 Pitam te o Adnanu jel pricas o njemu da znaš da ima dijagnozu ili onako reda radi govoriš ne o vješalici..

Koji problem imas boga ti? Ne ucestvujem u diskusiji oko pomenutog dogadjaja a prozivas me ?
Tebi je sve smijesno,podji od sebe prvo...prozivas ljude koji i ne ucestvuju niti bilo sta, a znamo da si glavni advokat narkomacina i kriminalaca-klosarije ovog grada...uvijek si glavni megafon poslije ispovjedaonice u printanom izdanju zvane Avaz
Eto vidiš sad si me recimo nasmijala preslatko da si mi blizu platio bi ti pice i dopustio da mi udaraš šamare toliko si mi zabavna. :D

Do te mjere si došla da ne znaš prepoznati ni kad neko pozitivno prica o tvojoj personi na forumu, i ako klikneš stranicu ranije shvatices da te Romeo spomenuo prvi ne ja. :D
90minut

#39441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

i agree wrote: 01/08/2020 23:17
pa dobro ali kako da znamo da li je ovaj sto je umro dobio batine od policije ili se sa nekim ranije tukao pa doslo do pucnja...
prvo sto sam procitao je da je doslo do pucnjave i da je policija izasla na teren a tek sutra ujutru potjera i jedan ubijen...
Ma treba prvo sacekati brate da se pojave te slike masnica koje su uzrokovane tabanjem istog tek onda možemo o teorijama.

Zato sam i prestao s ovom pricom danas pa bolje da ne dužimo dok se ne pojave vidjecemo koliko su relevantni mama i brat kad slike postave.
Blackjack21

#39442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Blackjack21 »

90minut wrote: 01/08/2020 23:23
i agree wrote: 01/08/2020 23:17

Ma treba prvo sacekati brate da se pojave te slike masnica koje su uzrokovane tabanjem istog tek onda možemo o teorijama.

Zato sam i prestao s ovom pricom danas pa bolje da ne dužimo dok se ne pojave vidjecemo koliko su relevantni mama i brat kad slike postave.
1. Da ima fotografije, odmah bi ih postavio.
2. Sam kažeš da ne znaš šta se dešavalo, a već si sve iskonstruisao.
3. Ja uopšte ne kontam poentu tvojih postova, toliko je sve kontradiktorno da mi izgleda kao da neki robot samo štanca riječi.
90minut

#39443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Jeste ako nemaš proces logicnog razmišljanja.

Ako ti je kontradiktorno to što likujem jer je mrtav s druge strane želim da zakon isto radi za sve onda šta da ti kazem?

Da mozda je kontradiktorno to što sam pisao neke teorije, al' sam odlucio da vjerujem bratu jer je izjavio da ima slike masnica i ne vjerujem da laže jer time jedino šteti sebi nikome drugom.

Da li ti je i ovo kontradiktorno ili ti je kristalno jasno?

Na kraju krajeva i shvatio sam da ne treba pisati više zato sam i prestao s tom pricom dok se slike ne postave, a vrlo je moguce da cuvaju za tužbu.
Jer ako imaš proces logicnog razmišljanja znao bi to.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#39444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

A sta ako su masnice ranije zaradjene???
Logovan

#39445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Ma niko pojma nema. :mrgreen:
90minut

#39446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Pošto vidim da si novi nick koji se javio evo i tebi da odgovorim dok ne vidimo slike koje brat tvrdi da ima bezveze baljezgamo ja se izvinjavam ustvari što sam baljezgao, al' eto volim taj dupli standard koji se treba primjenjivati za sve.

A mogu ti i odgovoriti kako god da okreneš nece se policajcu ništa desiti može reci da su masnice od prije 10 dana i bice sve ok.

Kakav sud takva i policija i stanje u društvu.
drug_profi

#39447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ja bih da murija zaduzi snajpere, da ne mora trcati za ovim sto bjeze.....
Blackjack21

#39448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Blackjack21 »

90minut wrote: 01/08/2020 23:48 Jeste ako nemaš proces logicnog razmišljanja.

Ako ti je kontradiktorno to što likujem jer je mrtav s druge strane želim da zakon isto radi za sve onda šta da ti kazem?

Da mozda je kontradiktorno to što sam pisao neke teorije, al' sam odlucio da vjerujem bratu jer je izjavio da ima slike masnica i ne vjerujem da laže jer time jedino šteti sebi nikome drugom.

Na kraju krajeva i shvatio sam da ne treba pisati više zato sam i prestao s tom pricom dok se slike ne postave, a vrlo je moguce da cuvaju za tužbu.
Ne, nemam proces logičnog razmišljanja o nečemu što nisam vidio svojim očima a nije ni dokazano, dakle mogu samo nagađati šta se dešavalo. Da bih razmišljao logično trebaju mi činjenice kojih trenutno nema, previše je nepoznatih da bih mogao protumačiti šta se desilo.
Evo recimo ti si uzeo za činjenicu fotografije modrica na tijelu, ne kažem da ne postoje, ali ne vjerujem nikome na riječ.
A šta se desilo s momkom ne vjerujem da ćemo ikada saznati, niti je previše zainteresovana javnost, a Boga mi ni tužilaštvo i sud. Porodica će dobivati medijski prostor neko vrijeme i lagano će se i oni utišati kada vide da neće ništa postići.
Već viđeno mnogo puta čak i u slučajevima koji su bili mnogo više propraćeni od javnosti.
90minut

#39449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Blackjack21 wrote: 02/08/2020 02:30
90minut wrote: 01/08/2020 23:48 Jeste ako nemaš proces logicnog razmišljanja.

Ne, nemam proces logičnog razmišljanja o nečemu što nisam vidio svojim očima a nije ni dokazano, dakle mogu samo nagađati šta se dešavalo. Da bih razmišljao logično trebaju mi činjenice kojih trenutno nema, previše je nepoznatih da bih mogao protumačiti šta se desilo.
Evo recimo ti si uzeo za činjenicu fotografije modrica na tijelu, ne kažem da ne postoje, ali ne vjerujem nikome na riječ.
A šta se desilo s momkom ne vjerujem da ćemo ikada saznati, niti je previše zainteresovana javnost, a Boga mi ni tužilaštvo i sud. Porodica će dobivati medijski prostor neko vrijeme i lagano će se i oni utišati kada vide da neće ništa postići.
Već viđeno mnogo puta čak i u slučajevima koji su bili mnogo više propraćeni od javnosti.
Necemo nikada saznati, al' ako se ispostavi da ima modrice koje brat tvrdi da ima i slikao ih je itekako cemo znati sve što trebamo znati.

Pogotovo zbog toga što je policajac dao izvještaj da je sam skocio bez da je spomenuo bilo kakav sukob.

Naravno da nece bilo kakav problem imati i da mozemo samo nagađati, pa ne bi ga imao da mu je pucao u celo ne ovako. :lol:

Jesam uzeo sam kao cinjenicu i raspravljao neko vrijeme na osnovu samo bratovih rijeci zato sam i prestao s dodatnom raspravom i više ne pricamo o tome evo ti si recimo novi koji se nadovezao pa eto molim i tebe da prestanemo jer je stvarno bespotrebna.
Da izvinjavam se eto na mozda i agresivnom pristupu ovo " nemaš proces razmišljanja "..
Tek sam sad shvatio da nisi skontao o cemu sam pisao da nisam kontradiktoran.

Jer po meni kontradiktornost apsolutno nije ako u istoj recenici napišem da mi je drago da je završio ovako, al' s iste strane zelim da vidim pravdu koju znam da necu docekati da istraže zbog cega je izgubio život..
Jer imam životnog iskustva i znam dobro šta drotovi znaju raditi i koliko laznih izvještaja znaju naštancati.

Eto nek' pricaju o corbama i mesu. :D
high_volume

#39450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by high_volume »

90minut wrote: 02/08/2020 02:40
Necemo nikada saznati, al' ako se ispostavi da ima modrice koje brat tvrdi da ima i slikao ih je itekako cemo znati sve što trebamo znati.

Pogotovo zbog toga što je policajac dao izvještaj da je sam skocio bez da je spomenuo bilo kakav sukob.

Naravno da nece bilo kakav problem imati i da mozemo samo nagađati, pa ne bi ga imao da mu je pucao u celo ne ovako. :lol:

Ako su građani pozvali policiju zbog pucanja, ako je sve bilo na tom istom lokalitetu kod Doma, onda su svi bili na prozorima i posmatrali događaj. Vjerovatno je da ima svjedoka, bilo je buke, bilo je glasno... Noć je bila, ljudi su bili budni.

U svakom slučaju, ovaj post treba slijediti:
JThomas wrote: 01/08/2020 16:26 policajac koji tuče klošara više nego što treba da ga savlada svjesno krši zakon. većina ljudi će se složiti da je to nekad potrebno i opravdano, kao i sa mnogim drugim zakonima i propisima. ponekad, uslovno, složiću se i ja. ali kad svjesno kršiš zakon, moraš još višestruko više paziti da ne napraviš štetu.

kad je mrtva glava, mora se provjeriti šta jeste bilo, a ne nagađati šta je moglo biti. ako je stvarno pao i poginuo bježeći, ni meni ga nije nešto aman zaman žao. ali je ako su ga tukli i pretjerali...onda jarane, saslušaj i ti muziku, što bi rekli amerikanci. smrtna kazna je ukinuta, a i da nije ne bi je izricala policija.
Post Reply