SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#39401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
policajac koji tuče klošara više nego što treba da ga savlada svjesno krši zakon. većina ljudi će se složiti da je to nekad potrebno i opravdano, kao i sa mnogim drugim zakonima i propisima. ponekad, uslovno, složiću se i ja. ali kad svjesno kršiš zakon, moraš još višestruko više paziti da ne napraviš štetu.
kad je mrtva glava, mora se provjeriti šta jeste bilo, a ne nagađati šta je moglo biti. ako je stvarno pao i poginuo bježeći, ni meni ga nije nešto aman zaman žao. ali je ako su ga tukli i pretjerali...onda jarane, saslušaj i ti muziku, što bi rekli amerikanci. smrtna kazna je ukinuta, a i da nije ne bi je izricala policija.
kad je mrtva glava, mora se provjeriti šta jeste bilo, a ne nagađati šta je moglo biti. ako je stvarno pao i poginuo bježeći, ni meni ga nije nešto aman zaman žao. ali je ako su ga tukli i pretjerali...onda jarane, saslušaj i ti muziku, što bi rekli amerikanci. smrtna kazna je ukinuta, a i da nije ne bi je izricala policija.
-
90minut
#39402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sace s onim tastatura ustima opet reci, al' " Thomase " šta ti dođe Adnan.
Nema tu pomoci to je takvo i nema promjene.
Nema tu pomoci to je takvo i nema promjene.
- zateznistub
#39403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@90minut
Evo mog drugog posta, i sta je tu promjena mišljenja?zateznistub wrote: ↑31/07/2020 16:48
Poznajem oca od ovog povrijeđenog policajca a znam i malog. Povrijeđen je prilikom hvatanja...
- O'zone
- Globalni moderator
#39404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Idemo sa teorijama zavjere?
Evo nova.
Našao se on sa ovim jaranima, bio neki kuršlus, izmarisali ga, ispalili čak metak-dva pored glave što su čak i ljudi koji tu žive čuli i zvali policiju na osnovu toga.
Patrola stigla sva trojica se dali u bijeg. Jednog policajac stigao ovaj ga napao njega policajac natamburao ovaj Adnan bježao da se spasi od ovih i u strahu, već isprebijan nije ni razmišljao preskočio ogradu i pao sa visine nezgodno i preminuo.
Može i tako Jel da? Nije prvi put da nekoga prijatelji i poznanici natamburaju posebno u tim krugovima
Evo nova.
Našao se on sa ovim jaranima, bio neki kuršlus, izmarisali ga, ispalili čak metak-dva pored glave što su čak i ljudi koji tu žive čuli i zvali policiju na osnovu toga.
Patrola stigla sva trojica se dali u bijeg. Jednog policajac stigao ovaj ga napao njega policajac natamburao ovaj Adnan bježao da se spasi od ovih i u strahu, već isprebijan nije ni razmišljao preskočio ogradu i pao sa visine nezgodno i preminuo.
Može i tako Jel da? Nije prvi put da nekoga prijatelji i poznanici natamburaju posebno u tim krugovima
-
90minut
#39405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne može jer ne objašnjava da je fizički pregažen dakle vrati se ponovo na pocetak.
Nema poente u pisanju zato sam i zelio par postova da prekinem jer nema slike.
Nema poente u pisanju zato sam i zelio par postova da prekinem jer nema slike.
- drndalo
#39406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa prekini vise, spasi nas baljezganja u krug...
Niko od nas ne zna sta se desilo, ima ko se time bavi. Neka rade nesto.
Niko od nas ne zna sta se desilo, ima ko se time bavi. Neka rade nesto.
-
zdruzdjo
#39407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dedo rahmetli klao kurbane. Bio mesar. Sebi i dajdzama a i komsiluku. Ko je god htio u mahali dolazio je. Znam da nije nikom naplacivao. Bar ne koliko sam ja vidio. on bi to sve natenane isjekao kako ide I treba. znao je I koliki komadi idu jer je mesar bio od svoje 18-te godine.sime_cipol wrote: ↑31/07/2020 19:29 Kurban se klao u basci uvijek. Neko od muskih je bio zadužen za kopanje rupe. Sve sto je za rupu u nju se bacalo. Kurban se gulio, koza nosila kod Bakija.
Ovo sto se sada radi nije se nikada radilo u Sarajevu.
Trbuh se prao na cesmi u 1000 voda jer je moja mama i rahmetli nana volile tripice pa su to one pripremale. Mama i dan danas pravi ali se izadje iz kuce jer to smrdi ko tvor dok se kuha. Crijeva se nosila u neku mesaru za pravljenje kobasica. dedo je to nesto cistio I podvezivao. Pluca i jetra se ostavljala za nekakvo jelo. Ja ga nisam jeo ali se kunu da je ukusno. pindjivisi se odmah bacali na rostilj jer je to poguzluk koji ne voli svako.
Ono ostalo organa se nosilo u neku rupu. Koza se gulila i starija unucad su nosila u ktk visoko otkupnu stanicu kod bakija i te pare od otkupa se rastaljivale medju starijim unucadima. Mladja unucad su nosala kurbane po mahali. glavuse su isle onome ko to voli. uglavnom bacanje je bilo minimalno jer je dedo znao sta ide za sta a sta se baci kao neupotrebljivo.
danas kad vidim koliko se baci za kurban bajram i to u smece bas, stomak mi se okrene naopako.
- zateznistub
#39408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bi ti sad ove sekunde ban dao, samo da mogu...zdruzdjo wrote: ↑01/08/2020 17:17Dedo rahmetli klao kurbane. Bio mesar. Sebi i dajdzama a i komsiluku. Ko je god htio u mahali dolazio je. Znam da nije nikom naplacivao. Bar ne koliko sam ja vidio. on bi to sve natenane isjekao kako ide I treba. znao je I koliki komadi idu jer je mesar bio od svoje 18-te godine.sime_cipol wrote: ↑31/07/2020 19:29 Kurban se klao u basci uvijek. Neko od muskih je bio zadužen za kopanje rupe. Sve sto je za rupu u nju se bacalo. Kurban se gulio, koza nosila kod Bakija.
Trbuh se prao na cesmi u 1000 voda jer je moja mama i rahmetli nana volile tripice pa su to one pripremale. Mama i dan danas pravi ali se izadje iz kuce jer to smrdi ko tvor dok se kuha. Crijeva se nosila u neku mesaru za pravljenje kobasica. dedo je to nesto cistio I podvezivao. Pluca i jetra se ostavljala za nekakvo jelo. Ja ga nisam jeo ali se kunu da je ukusno. pindjivisi se odmah bacali na rostilj jer je to poguzluk koji ne voli svako.
Ono ostalo organa se nosilo u neku rupu. Koza se gulila i starija unucad su nosila u ktk visoko otkupnu stanicu kod bakija i te pare od otkupa se rastaljivale medju starijim unucadima. Mladja unucad su nosala kurbane po mahali. glavuse su isle onome ko to voli. uglavnom bacanje je bilo minimalno jer je dedo znao sta ide za sta a sta se baci kao neupotrebljivo.
danas kad vidim koliko se baci za kurban bajram i to u smece bas, stomak mi se okrene naopako.
Hoću tripice, škembe čorbu...
- muha_sa
#39409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zateznistub wrote: ↑01/08/2020 17:27Ja bi ti sad ove sekunde ban dao, samo da mogu...zdruzdjo wrote: ↑01/08/2020 17:17Dedo rahmetli klao kurbane. Bio mesar. Sebi i dajdzama a i komsiluku. Ko je god htio u mahali dolazio je. Znam da nije nikom naplacivao. Bar ne koliko sam ja vidio. on bi to sve natenane isjekao kako ide I treba. znao je I koliki komadi idu jer je mesar bio od svoje 18-te godine.sime_cipol wrote: ↑31/07/2020 19:29 Kurban se klao u basci uvijek. Neko od muskih je bio zadužen za kopanje rupe. Sve sto je za rupu u nju se bacalo. Kurban se gulio, koza nosila kod Bakija.
Hoću tripice, škembe čorbu...![]()
+1
- zateznistub
#39410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bubreg dajem...
-
zdruzdjo
#39411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zateznistub wrote: ↑01/08/2020 17:27
Ja bi ti sad ove sekunde ban dao, samo da mogu...
Ne znam zasto ali ....
Samo da napomenem, slab sam na tripice skroz. znao sam ih sebi praviti na moru na plus 30. Ibrete se ljudi kad vide da to kusam.
- zateznistub
#39412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad jedoh nekakvih paprika i ove piletine i onda pročitaj tvoj post... Eto zašto...zdruzdjo wrote: ↑01/08/2020 17:36zateznistub wrote: ↑01/08/2020 17:27
Ja bi ti sad ove sekunde ban dao, samo da mogu...
Ne znam zasto ali ....
Samo da napomenem, slab sam na tripice skroz. znao sam ih sebi praviti na moru na plus 30. Ibrete se ljudi kad vide da to kusam.
A ovi moji i žena i djeca hoće im ružno kad pomenem tripice.
Bogu hvala pa ima mošcanica I ona kod grasa... Bog mu dao lijepo zdravlje
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#39413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nama su dolazili Hadzibajrici da kolju kurbane, pošto smo sa Vratnika, klali ljudi svima pa i nama i bukvalno se isto radilo. Tripice, skembe corba, bubreg, jetra. Minimalan otpad u rupu.zdruzdjo wrote: ↑01/08/2020 17:17Dedo rahmetli klao kurbane. Bio mesar. Sebi i dajdzama a i komsiluku. Ko je god htio u mahali dolazio je. Znam da nije nikom naplacivao. Bar ne koliko sam ja vidio. on bi to sve natenane isjekao kako ide I treba. znao je I koliki komadi idu jer je mesar bio od svoje 18-te godine.sime_cipol wrote: ↑31/07/2020 19:29 Kurban se klao u basci uvijek. Neko od muskih je bio zadužen za kopanje rupe. Sve sto je za rupu u nju se bacalo. Kurban se gulio, koza nosila kod Bakija.
Last edited by sime_cipol on 01/08/2020 17:43, edited 1 time in total.
- zateznistub
#39414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O'zone de regulisao ovo.
Ovo je stvarno previše... Sad i ovaj cipol...
Ovo je stvarno previše... Sad i ovaj cipol...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#39415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel ovo??zdruzdjo wrote: ↑01/08/2020 16:12 danas na potezu kula-kotorac malo prije one pecenjare Stankovic. tacnije nekakvo stovariste gradj materijala je tu.
Opasan udes. Crveni citroen c1 sletio u jarak I onda opalio u betonski podzid koji ide preko jarka. policija blokirala sve. guzva opasna bila. sve nekim zaobilaznim putevima se islo.
U autu dar-mar. Ako neko nije poginuo, onda je sigurno morao imati teske tjelesne povrede.
ne vidim nista po portalima. Bilo mi bas ofirno I neugodno da slikam.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200801071
-
zdruzdjo
#39416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma jokbitanga_sa_otesa wrote: ↑01/08/2020 17:49 jel ovo??
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200801071
Ovdje bas

-
zdruzdjo
#39417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zateznistub wrote: ↑01/08/2020 17:40
Sad jedoh nekakvih paprika i ove piletine i onda pročitaj tvoj post... Eto zašto...
Istjeraj to iz kuce. Sve.
- zateznistub
#39418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hahaha, moderna obitelj šta'š...zdruzdjo wrote: ↑01/08/2020 17:55zateznistub wrote: ↑01/08/2020 17:40
Sad jedoh nekakvih paprika i ove piletine i onda pročitaj tvoj post... Eto zašto...
Istjeraj to iz kuce. Sve.
Istjeram ja sebe u moscanicu
- bitanga_sa_otesa
- JThomas
#39420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
samo neka je pečenjara prošla bez posljedica.
- insaneinthebrain
#39421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kazu iz prve ruke, pozlilo covjeku u autu i umro za volanom. a pokupio nekog čiču pored puta. čiča preziviozdruzdjo wrote: ↑01/08/2020 16:12 danas na potezu kula-kotorac malo prije one pecenjare Stankovic. tacnije nekakvo stovariste gradj materijala je tu.
Opasan udes. Crveni citroen c1 sletio u jarak I onda opalio u betonski podzid koji ide preko jarka. policija blokirala sve. guzva opasna bila. sve nekim zaobilaznim putevima se islo.
U autu dar-mar. Ako neko nije poginuo, onda je sigurno morao imati teske tjelesne povrede.
ne vidim nista po portalima. Bilo mi bas ofirno I neugodno da slikam.
- bitanga_sa_otesa
#39422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
isto sam cuo prije 10 minuta
-
L u c i f e r
#39423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ono kad dodjes na crnu hroniku davdis kakog ima belOja...
...a otvore ti apetit s tripicama, dzigericama i glavusama.
...a otvore ti apetit s tripicama, dzigericama i glavusama.
- dragma
- Vozim: Pješe
-
toska
#39425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sve drugo je mlaćenje prazne slame i moralisanje bez stvarne vrijednosti u raspravi.
misliš ovisnik ? radi se o bolesti, teško bolesnoj osobi.