Svuda je to tako. Eno u Americi Trump ih ubijedio da mocnici piju krv zlostavljane djece kao eliksir mladosti. Masoni i deep state.dječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2020 14:23 Na vijesti o smrti ovog direktora Tefala, lete komentari "prepadaju nas, ljudi umiru svaki dan i bez korone" obavezno sa milion gramatickih gresaka.
Nenormalan narod.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Mogy87
#25201 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Evelinda
#25202 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na KCUS zaraženo 46 doktora
Kako je to moguće pored tolikih mjera predostrožnosti
Kako je to moguće pored tolikih mjera predostrožnosti
-
adelka89
#25203 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pitanje za stoku sitnog zuba koja nema pravo prisustva na Dzenazi ukoliko netko o njihove porodice preseli zbog korone, odkud da za Salku ima dzenaza? U haremu se dzamije se okupilo oko 200 ljudi prije nekih dva sata vremena a koliko će još pristići tek ćemo da vidimo??
- DEMONIKA
#25204 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
našla, na nekom faktor.ba
U posljednjim testiranjima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo na prisustvo koronavirusa registrovan je 61 novi slučaj zaraženosti u Sarajevu. Po tri pozitivna uzorka su iz Cazina i Sanskog Mosta, dva iz Zenice i po jedan iz Velike Kladuše, Žepča, Vareša, Breze i Ključa.
Istovremeno, dijete od 14 godina primljeno je na Podhrastove. Osim što je pozitivno na koronu, ima i hroničnu bolest. Očekuje se da u izolatorij stigne i žena u 35. sedmici trudnoće.
- Pozitivan nam je još jedan tehničar, sutra testiramo 3 doktora i jos 2 tehničara iz kontakata. Ukupno imamo 46 pozitivnih uposlenika KCUS-a - kazala je za Faktor prof.dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.
Podsjetimo, u posljednja 24 sata četvoro pacijenata preminulo je od koronavirusa u Kantonu Sarajevo.
Izvor: Faktor
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
Zijo77
#25206 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jako si me uvrijedila, ali ja nisam cinkaroš kao neki. Možda sam pokvaren, ali prije bih rekao ciničan zbog ovih što su opsjednuti koronom. Inače, znam dva primjera za ono što tvrdim. Odnosi se na medije, a neki polemičari ovdje podržavaju takav odnos medija spram korone. TV1 zaustavlja dvije žene na ulici. Jedna kaže da se boji i da je opasno, a druga kaže da se ne boji jer 99% ljudi ima blage ili nikakve simptome. Uveče, na TV1, pušta se izjava prve žene, a druge nema iako su je najljubaznije zamolili za izjavu. Znam još jedan primjer sa drugom TV.
Moj stav je: opustite se i pokušajte živjeti normalno. U protivnom, možete malo skrenuti sa pameti.
- piupiu
#25207 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Izdali su bili epidemiolozi protokol za liječenje na početku, koji je bio isti kao i svuda, manje-više. Mada... koliko sam vidjela u zadnja dva mjeseca, nisam sigurna da uopšte liječe buraniju. Sjedi kući i pij čaj.
- DEMONIKA
#25208 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
editovala sam post, našla sam, na faktor.ba, hvalakonektovan wrote: ↑01/08/2020 14:35Ja sam pricitso neku izjavu seke od prekjucer, gdje je spomenula tu cifru, sli ne samo doktori, vec i sestre tehnicari....
-
splinter
#25209 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima dosta gore zaraženog osoblja. Nisu svi zaraženi doktori i sestre.konektovan wrote: ↑01/08/2020 14:35Ja sam pricitso neku izjavu seke od prekjucer, gdje je spomenula tu cifru, sli ne samo doktori, vec i sestre tehnicari....
-
neki
- Ironmen
#25211 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/engl ... /200801005NEPOŠTIVANJE MJERA
|
Engleske plaže prepune kupača uprkos pravilima o fizičkom distanciranju
Toliko kritizirani Neum i Panonska jezera u Tuzli ispadose gospoda za engleze...
- skafiskafsnjak
- DEMONIKA
#25213 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://faktor.ba/vijest/kcus-jos-61-za ... ina-/92530
- Pozitivan nam je još jedan tehničar, sutra testiramo 3 doktora i jos 2 tehničara iz kontakata. Ukupno imamo 46 pozitivnih uposlenika KCUS-a - kazala je za Faktor prof.dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.
- zubi
#25214 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cini mi se nisu cak toliko problem ni plaze, to je ipak na otvorenom, koliko nocni zivot, zbog zatvorenog prostora i guzve...Ironmen wrote: ↑01/08/2020 14:41https://www.klix.ba/vijesti/svijet/engl ... /200801005NEPOŠTIVANJE MJERA
|
Engleske plaže prepune kupača uprkos pravilima o fizičkom distanciranju
Toliko kritizirani Neum i Panonska jezera u Tuzli ispadose gospoda za engleze...
- zubi
#25215 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro, izvinjavam se... bijes me je obuzeo, otud takva reakcija.Zijo77 wrote: ↑01/08/2020 14:35 Jako si me uvrijedila, ali ja nisam cinkaroš kao neki. Možda sam pokvaren, ali prije bih rekao ciničan zbog ovih što su opsjednuti koronom. Inače, znam dva primjera za ono što tvrdim. Odnosi se na medije, a neki polemičari ovdje podržavaju takav odnos medija spram korone. TV1 zaustavlja dvije žene na ulici. Jedna kaže da se boji i da je opasno, a druga kaže da se ne boji jer 99% ljudi ima blage ili nikakve simptome. Uveče, na TV1, pušta se izjava prve žene, a druge nema iako su je najljubaznije zamolili za izjavu. Znam još jedan primjer sa drugom TV.
Moj stav je: opustite se i pokušajte živjeti normalno. U protivnom, možete malo skrenuti sa pameti.
Necu vise komentarisati, sve je receno.
- Ironmen
#25216 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Velika zaraza na KCUS zato sto su se masovnije testirali doktori i medicnski radnici nego obicna raja, eto zasto je toliko veliki broj, govorio sam vam neki dan da je pozitivno 50% pacijenata koji cekaju neki vid operacija na UKC Tz jer se moraju testirati prije bilo kakve operacije..ako si pozitivan bjez kuci 14 dana pa ti jave za novi termin..DEMONIKA wrote: ↑01/08/2020 14:44 https://faktor.ba/vijest/kcus-jos-61-za ... ina-/92530
Sto nam govori da je veliki broj stanovnistva trenutno zarazen ali zbog mizernog testiranja brojevi jesu takvi kakvi jesu 200-400 po danu na 1700-1800 testova danas manje zarazenih jer je testiranje svedeno ispod 1000, sto zbog vikenda sto zbog praznika..
Last edited by Ironmen on 01/08/2020 14:49, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#25217 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nikada necu razumjeti argumente tipa "vidi kako Englezi" ili "vidi kod Hame kako je", ono ako Hamo sjedi sa gostima rostilja piju orgijaju, sto ne bi i ja.
- piupiu
#25218 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Misliš? Ja mislim da je to globalno isti problem - izloženi su većem 'viral loadu', svuda je osoblje bolnica na ozbiljnom udaru.
-
Milenkov buraz
#25219 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tamo u martu sam reako ovim što su tada govorili da je sve zavjera medija, Bill-a i Soroša da ta njihova reakcija je identična onoj u rata kada ljudi nisu mogli prihvatiti šok da smo pod opsadom, granatiranjem i da je smrt tu blizu. I tada su ljudi govorili da neće JNA na Sarajevo, da je 6. Flota uplovila u Jadran i da je pitanje vremena kada će američki padobranci iskočiti i doćio da nas oslobode, da je Saša Karadžić prešao u TO BiH i slične gluposti. Tada sa 17. godina znao sam da je sve to ubleha. Jednostavno usljed šoka ljudi ne mogu da prihvate stvarnost pa vjeruju da je sve masonska namještaljka, da mediji lažu, da virus ne postoji i slično. Ljudi čuvajte se, nosite jebene maske jer očito sa maskama i imamo neku šansu. Ne hodajte okolo kao navijeni ako nije zaista neophodno.dječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2020 14:23 Na vijesti o smrti ovog direktora Tefala, lete komentari "prepadaju nas, ljudi umiru svaki dan i bez korone" obavezno sa milion gramatickih gresaka.
Nenormalan narod.
- Ironmen
#25220 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
POGORŠANA SITUACIJA
U Drvaru se od ponedjeljka vraćaju restriktivne mjere, opcija je i policijski sat
A sta ce postici sa smanjenjem radnog vremena samo vecu guzvu u tom radnom vremenu jer ce pohrliti svi na vrijeme u trgovine, nema logike al ajde..Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. augusta, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog štaba.
Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet ima težu kliničku sliku i smješteni su u kovid bolnicu u Mostaru.
- dječak sa šibicama
#25221 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Postalo je zamorno o tome govoriti, 5 mjeseci ovo traje amnogi nista nisu naucili.
Niti ih ko tjera u karantin niti im se ista brani, sve ti je na raspolaganju svaka sloboda, samo se od tebe trazi da budes malo malo obziran.
Jok, nece meni niko narediti, ne smije meni niko zabraniti, idu i dva puta na more eto da on nesto da ono nesto nekome dokaze da se inati.
To je onaj nas bolesni mentalitet dva ovna na brvnu, kad ono nesto silu pokazuje. A nema ga pas za sta ujesti.
Niti ih ko tjera u karantin niti im se ista brani, sve ti je na raspolaganju svaka sloboda, samo se od tebe trazi da budes malo malo obziran.
Jok, nece meni niko narediti, ne smije meni niko zabraniti, idu i dva puta na more eto da on nesto da ono nesto nekome dokaze da se inati.
To je onaj nas bolesni mentalitet dva ovna na brvnu, kad ono nesto silu pokazuje. A nema ga pas za sta ujesti.
-
Milenkov buraz
#25222 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa nije baš. U martu i aprilu smo imali te restriktivne mjere pa je bilo par zaraženoh dnevno. Mrtvih jedno do dvoje...max 4 na cijelu BiH. Kada se sve vratilo u normalu imaš preko 10 dnevno mrtvih i preko 200-300 zaraženih. Šta nam to govori?Ironmen wrote: ↑01/08/2020 14:50POGORŠANA SITUACIJA
U Drvaru se od ponedjeljka vraćaju restriktivne mjere, opcija je i policijski satA sta ce postici sa smanjenjem radnog vremena samo vecu guzvu u tom radnom vremenu jer ce pohrliti svi na vrijeme u trgovine, nema logike al ajde..Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. augusta, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog štaba.
Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet ima težu kliničku sliku i smješteni su u kovid bolnicu u Mostaru.
- skafiskafsnjak
#25223 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I povrh svega, korona ne postoji, to je lazdječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2020 14:53 Postalo je zamorno o tome govoriti, 5 mjeseci ovo traje amnogi nista nisu naucili.
- Ironmen
#25224 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To nam govori da je u martu i aprilu u Lombardiji i ostalim dijelovima sjeverne Italije bio totalni lockdown da je bilo 3500+ mrtvih dnevno i 10 000 zarazenih sada kada su mjere popustili imaju 300 zarazenih i 10 mrtvih. Šta nam to govori?Milenkov buraz wrote: ↑01/08/2020 14:53Pa nije baš. U martu i aprilu smo imali te restriktivne mjere pa je bilo par zaraženoh dnevno. Mrtvih jedno do dvoje...max 4 na cijelu BiH. Kada se sve vratilo u normalu imaš preko 10 dnevno mrtvih i preko 200-300 zaraženih. Šta nam to govori?Ironmen wrote: ↑01/08/2020 14:50POGORŠANA SITUACIJA
U Drvaru se od ponedjeljka vraćaju restriktivne mjere, opcija je i policijski satA sta ce postici sa smanjenjem radnog vremena samo vecu guzvu u tom radnom vremenu jer ce pohrliti svi na vrijeme u trgovine, nema logike al ajde..Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. augusta, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog štaba.
- Casual's
#25225 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa nose maske i distanciraju se