Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Sociolog

#25151 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Jutro, snimili Gazi Husrebegovu dzamiju,Carevy kako se postuje distanca...

Vidio sam jucer ujutro u dzamiji Istikal na Otoci, cim se zavrsilo,odmah grljenje,ljubljenje,mislim da ce nas "padinski " dijelovi grada itekako kostati, slabo se kontrolise
Nadzorna_ploca

#25152 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Nasi naumili da se svi zaraze ove godine, postujem svacije odluke.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#25153 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Umjesto onih respiratora, mogli su kupiti PCR uredjaje i sve ono sto tteba, osposobiti lsboratorije da rade kako treba u svakom kantonu, da se ne prave repovi u testiranju, ali....
skafiskafsnjak

#25154 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

ćiribiribela wrote: 01/08/2020 01:07 Samo treba shvatiti gdje zivite i razmisliti sta ce se desiti zdravstvenom sistemu ako se desi nesto slicno sto se desilo u italiji. Ako vas toga nije strah, onda nemojte nositi maske i pricajte i dalje kako je bezopasno i ne postoji.

Sigurna sam da vecina vas ne zna kakva je situacija van sarajeva (sto se tice zdravstva). Ja sam iz usk, iz grada koji je imao na raspolaganju dva saniteta, gdje se sve malo ozbiljnije prevozi u Bihac, u Bihac koji je po zadnjim info imao 4 intenzivna mjesta (ne znam kakvo je stanje sada). Znaci citav kanton se oslanja na tu jednu bolnicu, koja nema ni osoblja ni opreme. Zamislite sta ce se tu desiti ako krene kao sa italijom.
Pa vecina ne priznaje koronu.....ko da je entitet jbt :D
A zamislite , ljeto je... A zahuktava se. Nakon tog perioda dolazi period koji je najpogodniji za te viruse...jos kad se pomjesa sa ostalim (infkuenza ovo ono).

Svaka cast na komentaru :thumbup:
malocvijece

#25155 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malocvijece »

konektovan wrote: 01/08/2020 10:02 Umjesto onih respiratora, mogli su kupiti PCR uredjaje i sve ono sto tteba, osposobiti lsboratorije da rade kako treba u svakom kantonu, da se ne prave repovi u testiranju, ali....
Mogli bi onda i smanjiti cijenu PCR testiranja na lični zahtjev. Mnogo više ljudi bi se testiralo (iz raznih razloga) da je testiranje recimo 100KM.
Neka ih pola asimptomatskih odluči ostati kod kuće nakon što dobije pozitivan nalaz, to je veliki pomak.
biglebovski

#25156 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

konektovan wrote: 01/08/2020 10:02 Umjesto onih respiratora, mogli su kupiti PCR uredjaje i sve ono sto tteba, osposobiti lsboratorije da rade kako treba u svakom kantonu, da se ne prave repovi u testiranju, ali....
Ne, ne, narod je kriv. Nisu krivi jedan federalni i deset kantonalnih ministara zdravstva što i nakon pet mjeseci u Sa imamo 80 kreveta za kovid pacijente. Narod je kriv što malte ne treba štela za testiranje ljudima sa simptomima. Najkrivlji su vlasnici dudlaona, i Bajram, hahahahaa... Ko da je testiranje ne znam ti šta i ko da košta milijarde maraka... Predlažem stoga, večeras u 20:00h, svi na balkone i prozore da uputimo jedan snažni aplauz podrške za ministre jedanaest ministarstava zdravstva i njihove hrabre uposlenike, sa sve agencijama za javno zdravstvo...

"Godišnji je ritual da stotine hiljada ljudi tokom ljeta ode izvan Njemačke da posjeti svoju rodbinu i prijatelje", piše Welt, konstatujući da se, prema podacima RKI, najviše zaraženih vraća u Njemačku iz zemalja Balkana i Turske.

Shodno tome, Nijemci koji se vraćaju s godišnjeg odmora u inozemstvu mogu se od subote besplatno testirati na koronavirus pri povratku u zemlju.

Kako je obrazložio njemački ministar zdravstva Jens Spahn, testirati se mogu svi koji se vraćaju u zemlju, bez obzira imaju li simptome, i to unutar 72 sata od povratka.

Testirati se mogu na mjestima određenim za testiranje na aerodromima, kod lokalnih zdravstvenih vlasti ili u liječničkim ordinacijama.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-nj ... /200801006
Last edited by biglebovski on 01/08/2020 11:41, edited 1 time in total.
nosara

#25157 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

biglebovski wrote: 01/08/2020 11:39
Ne, ne, narod je kriv. Nisu krivi jedan fedralni i deset kantonalnih ministara zdravstva što i nakon pet mjeseci u Sa imamo 80 kreveta za kovid pacijente. Narod je kriv što malte ne treba štela za testiranje ljudima sa simptomima. Najkrivlji su vlasnici dudlaona, i Bajram, hahahahaa... Ko da je testiranje ne znam ti šta i ko da košta milijarde maraka... Predlažem stoga, večeras u 20:00h, svi na balkone i prozore da uputimo jedan snažni aplauz podrške za ministre jedanaest ministarstava zdravstva i njihove hrabre uposlenike, sa sve agencijama za javno zdravstvo...

"Godišnji je ritual da stotine hiljada ljudi tokom ljeta ode izvan Njemačke da posjeti svoju rodbinu i prijatelje", piše Welt, konstatujući da se, prema podacima RKI, najviše zaraženih vraća u Njemačku iz zemalja Balkana i Turske.

Shodno tome, Nijemci koji se vraćaju s godišnjeg odmora u inozemstvu mogu se od subote besplatno testirati na koronavirus pri povratku u zemlju.

Kako je obrazložio njemački ministar zdravstva Jens Spahn, testirati se mogu svi koji se vraćaju u zemlju, bez obzira imaju li simptome, i to unutar 72 sata od povratka.

Testirati se mogu na mjestima određenim za testiranje na aerodromima, kod lokalnih zdravstvenih vlasti ili u liječničkim ordinacijama.

To je drzava za covjeka, ova dusegupka je rupa za stoku.
Sociolog

#25158 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Umrlo onaj manager Tefala, Almer mlad covjek ispod 45 godina
biglebovski

#25159 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

nosara wrote: 01/08/2020 11:41 To je drzava za covjeka, ova dusegupka je rupa za stoku.
Glavni argument, nemamo mi para, siromašna država. A imamo para za 11 ministarstava i ministara i pomoćnika ministara i savjetnika i sekretarica i stručnih saradnika i mlađih stručnih saradnika i vozača i službenih auta i regresa i toplih obroka i redovnih plata i usavršavanja i nagrada i rentanja prostora za ministarstva i šta sve ne...
AmirBaa

#25160 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

biglebovski wrote: 01/08/2020 11:39
Ne, ne, narod je kriv. Nisu krivi jedan federalni i deset kantonalnih ministara zdravstva što i nakon pet mjeseci u Sa imamo 80 kreveta za kovid pacijente. Narod je kriv što malte ne treba štela za testiranje ljudima sa simptomima. Najkrivlji su vlasnici dudlaona, i Bajram, hahahahaa... Ko da je testiranje ne znam ti šta i ko da košta milijarde maraka... Predlažem stoga, večeras u 20:00h, svi na balkone i prozore da uputimo jedan snažni aplauz podrške za ministre jedanaest ministarstava zdravstva i njihove hrabre uposlenike, sa sve agencijama za javno zdravstvo...

:thumbup:

Ovdje su neki jedca cekali Bajram pa da drame , cudo nisu rekli da su ove brojke od jucer vec rezultat Bajrama :thumbup:
Ironmen

#25161 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Dajte ljudi uozbiljite se niste djeca, nema potrebe da se vrijedjate barem na ovoj temi, daj da diskutujemo i granicama normale...

Evo 12:20 je za sada samo RS i KS su dali informacije, cini mi se bi danas mogli imati dosta veci broj oporavljenih, napokon...

Prvenstveno iz toga sto ce od danas u RS nakon 14 dana svi pozitivni koji nisu imali dalje nikakve simptome biti upisivani u oporavljene sve po preporukama WHO, sada je za diskutovati koliko je to sigurno a koliko nije i koliko moze biti problem za daljnje sirenje zaraze..

Mene nervira u svemu ovome najvise sto se niko ne oglasava od nadleznih a u martu i aprilu nisu silazili sa TV ekrana.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#25162 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Ironmen wrote: 01/08/2020 12:22 Dajte ljudi uozbiljite se niste djeca, nema potrebe da se vrijedjate barem na ovoj temi, daj da diskutujemo i granicama normale...

Evo 12:20 je za sada samo RS i KS su dali informacije, cini mi se bi danas mogli imati dosta veci broj oporavljenih, napokon...

Prvenstveno iz toga sto ce od danas u RS nakon 14 dana svi pozitivni koji nisu imali dalje nikakve simptome biti upisivani u oporavljene sve po preporukama WHO, sada je za diskutovati koliko je to sigurno a koliko nije i koliko moze biti problem za daljnje sirenje zaraze..

Mene nervira u svemu ovome najvise sto se niko ne oglasava od nadleznih a u martu i aprilu nisu silazili sa TV ekrana.
231 ukupno
Ironmen

#25163 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

konektovan wrote: 01/08/2020 12:26
Ironmen wrote: 01/08/2020 12:22 Dajte ljudi uozbiljite se niste djeca, nema potrebe da se vrijedjate barem na ovoj temi, daj da diskutujemo i granicama normale...

231 ukupno
231 KS I RS bez ostalih kantona danas sigurno opet oko 350-400 mada sigurno i toliko oporavljenih trebalo bi da bude..
Ironmen

#25164 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Moja greska 231 cijela BiH al dosta manje testova danas FBiH 450 testiranja RS 580...

Mozda neka nova taktika na uzor kao komsije hrvati...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#25165 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

A jeste i dosadni :mrgreen: , kvarite temu maximalno, ide brisanje postova jedno 20 komada unazad pa se vi ljutite do sutra.
GAU8

#25166 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Nismo mi krivi što se Tesla danas probudio u antifa fazonu pa u svemu vidi ksenofobiju
duh_sa_sjekirom

#25167 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by duh_sa_sjekirom »

Šeher Saraj'vo +101
Banja Luka +3

Kome ba da se mi prilagođavamo ba
:D
Tesla Edison

#25168 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ironmen wrote: 01/08/2020 12:35 Moja greska 231 cijela BiH al dosta manje testova danas FBiH 450 testiranja RS 580...

U odnosu na ostale dane, djelomično smirijuća brojka posebno ako se uzme u obzir da su u Sa rezultati akumuliraju od zadnja 3 dana. Nadam se da će i u narednim danima brojka opadati. Vjerujem da smo dostigli zaravnjenje krivulje.
spinel_

#25169 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Vise aktivnih slucajeva u SA nego u cijeloj Kini izvoznici virusa 8-)
zubi

#25170 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 01/08/2020 12:53
Ironmen wrote: 01/08/2020 12:35 Moja greska 231 cijela BiH al dosta manje testova danas FBiH 450 testiranja RS 580...

U odnosu na ostale dane, djelomično smirijuća brojka posebno ako se uzme u obzir da su u Sa rezultati akumuliraju od zadnja 3 dana. Nadam se da će i u narednim danima brojka opadati. Vjerujem da smo dostigli zaravnjenje krivulje.
Kasike tako kazu?
Tesla Edison

#25171 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 01/08/2020 12:56
TESLA_EDISON wrote: 01/08/2020 12:53

Kasike tako kazu?
Pa iskreno, i kašike su mjerodavnije od ovih podataka koji se objavljuju na ovakav način, al eto. Nek je manja brojka u odnosu na jučer pa kako god.

Psihološki je drugačije ako ništa.
Labirint

#25172 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Labirint »

spinel_ wrote: 01/08/2020 12:55 Vise aktivnih slucajeva u SA nego u cijeloj Kini izvoznici virusa 8-)
Sta dočekamo.. 'ta ce Kina :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25173 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

jasta radi, juce bajram bio dezure bile nije se testiralo sad je vikend, iduce hefte idemo po novi recorde... :bih:
Maharadza

#25174 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maharadza »

spinel_ wrote: 01/08/2020 12:55 Vise aktivnih slucajeva u SA nego u cijeloj Kini izvoznici virusa 8-)
A šišmišojedi inače poznati po iskrenosti, poštenju i preciznim podacima bez obzira o čemu je riječ... :lol:
piupiu

#25175 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

Sociolog wrote: 01/08/2020 11:42 Umrlo onaj manager Tefala, Almer mlad covjek ispod 45 godina
Evo sad čitam. Grozno je ovo što ću napisati sad, ali možda se ljudi počnu malo češkati po glavi kad se po zadnjim stranicama Oslobodjenja počne pojavljivati više ljudi koje poznaju (ja se češkam čitav juli i slabo mi je). A ovo s respiratorima je stvarno tragično, mislim da nisam upratila da je iti jedna osoba do sada u BiH preživjela respirator.

https://klix.ba/od-koronavirusa-na-po ... imbegovic/
Locked