Usvajanje recimo je problematicno, brak po meni nije (izbor odraslih osoba) ali dijete nema izbor. A prirodnim putem je nemoguce da ima dvoje mama ili dvojicu tata. A dijete nitko ne pita niti isto moze da razluci.ime_kojeg_nema wrote: ↑01/08/2020 13:23
Trazi se zakonska podloga za jednakopravnost i transformacija drustvene svjesti u smislu prihvatanja tih osoba u drustvu bez predrasuda i maltretiranja. Ovdje gdje ja zivim je to prilicno ostvareno, iako ne sasvim, i uopste nema neke pretjerane medijske kampanje niti agresivnih nastupa. Ljudi normalno zive svoje zivote. Meni je prvi komsija tj.sada komsinicapromijenio spol, radio sam sa gay ljudima koji su usvojili djecu i svi to sve znaju i nikoga n tangira. Ljudi normalno zive svoje zivote i normalni su ljudi.. Iskreno prije bi njima, makar ovima koje poznajem, ostavio svoju djecu na cuvanje nego nekim "tradicionalnim" parovima koje poznajem.
EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
- MorningStar
#76 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
- MorningStar
#77 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Kazem ja heroin, dali im nakon raspada istocnog bloka u vidu kredita pomoci kasike... sada se ovisi o toj kasici inace klap - a ako ne slusas nemaaa.madner wrote: ↑01/08/2020 13:22 Poenta je da kada udjes u EU gubis suverenitet. Kazes odsada se najvise pika Brisel, a mi pratimo i ako Brisel nista ne kaze imamo svoja pravila.
Poljaci bi da ostanu suvereni, a da koriste pluseve. To ne ide. Zato je UK uradila ispravnu odluku, hoce ljudi da im London opet bude glavni grad. I to je ok. Ali sjediti na dvije stolice, to je istocna evropa.
-
high_volume
#78 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Kakve ti gluposti pišeš po ovom forumu,čudo jednomadner wrote: ↑01/08/2020 13:22 Poenta je da kada udjes u EU gubis suverenitet. Kazes odsada se najvise pika Brisel, a mi pratimo i ako Brisel nista ne kaze imamo svoja pravila.
Poljaci bi da ostanu suvereni, a da koriste pluseve. To ne ide. Zato je UK uradila ispravnu odluku, hoce ljudi da im London opet bude glavni grad. I to je ok. Ali sjediti na dvije stolice, to je istocna evropa.
Jeste, Njemačka, Holandija, Francuska... nemaju suverenitet
- MorningStar
#79 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Ima li Hrvatska,Grcka,Slovenija,Ceska,Slovacka,Ruminija,Bugarska itd ? Da se provede referendum mozda o jednopolnim brakovima ili usvajanju djece od strane lgbt parova itd. Recept je jednostavan zna se ko kolo vodi.Madjarska,Poljska i Ceska trenutno pruzaju otpor.high_volume wrote: ↑01/08/2020 13:33Kakve ti gluposti pišeš po ovom forumu,čudo jednomadner wrote: ↑01/08/2020 13:22 Poenta je da kada udjes u EU gubis suverenitet. Kazes odsada se najvise pika Brisel, a mi pratimo i ako Brisel nista ne kaze imamo svoja pravila.
Poljaci bi da ostanu suvereni, a da koriste pluseve. To ne ide. Zato je UK uradila ispravnu odluku, hoce ljudi da im London opet bude glavni grad. I to je ok. Ali sjediti na dvije stolice, to je istocna evropa.![]()
Jeste, Njemačka, Holandija, Francuska... nemaju suverenitet![]()
![]()
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#80 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Nisam znao da je paradiranje pedera odraz civiliziranosti.Kikibombona wrote: ↑01/08/2020 09:56Kosmicka pravda je kada bosanski brdjanin, primitivac i gorstak, ode hamaliti za gazdu pedera u Njemačkoj, Holandiji, Svedskoj itd., jer od plate kod SDA seljackog tajkuna ne moze zivjeti kao normalan covjek.
...
Mi zelimo u Evropu ali nismo dovoljno civilizirani. Parada u Sarajevu je dobar korak. Pomalo napredujemo.
Ja budula vjerovao da je to zastita ljudskih prava svakog pojedinica ustavom i zakonima.
- Bloo
- Globalna šefica
#81 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Dijete nema izbor u mnogo slucajeva.MorningStar wrote: ↑01/08/2020 13:26Usvajanje recimo je problematicno, brak po meni nije (izbor odraslih osoba) ali dijete nema izbor. A prirodnim putem je nemoguce da ima dvoje mama ili dvojicu tata. A dijete nitko ne pita niti isto moze da razluci.ime_kojeg_nema wrote: ↑01/08/2020 13:23
Trazi se zakonska podloga za jednakopravnost i transformacija drustvene svjesti u smislu prihvatanja tih osoba u drustvu bez predrasuda i maltretiranja. Ovdje gdje ja zivim je to prilicno ostvareno, iako ne sasvim, i uopste nema neke pretjerane medijske kampanje niti agresivnih nastupa. Ljudi normalno zive svoje zivote. Meni je prvi komsija tj.sada komsinicapromijenio spol, radio sam sa gay ljudima koji su usvojili djecu i svi to sve znaju i nikoga n tangira. Ljudi normalno zive svoje zivote i normalni su ljudi.. Iskreno prije bi njima, makar ovima koje poznajem, ostavio svoju djecu na cuvanje nego nekim "tradicionalnim" parovima koje poznajem.
Pocevsi od zaceca...odredivanja religijske pripadnosti...ostavljanja y domovima....losih roditelja narkomana vakih nakuh i posljedicno loseg odgoja...
Odrasli ljudi ostavljaju djecu u domovima. Drzava omogucava svim odraslim osobama tj. parovima da usvoje nakon rigorozne provjere i procedure koja traje i nije lagana.
Single jedinke rijetko mogu usvojiti dijet3...
A lazna.briga kako ce dijete drugi zajrbavati jer ima dvije mame ili dva oca...problem je u tim osobama koje zajebavaju a ne netradicionalnoj porodici...
-
The 51st State
#82 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Bla bla bla
3% populacije 80% std
Djeca iz lgbt brakova imaju 1150% vise sansi da ih se seksualno zlostavlja.
250 % sansi vise da zakace std.
I to sve u 20 tak godina otkako su im dozvolili da usvajaju djecu. Dakle, ima li pravo drustvo da ukine tu negativnu statistiku sa zakonskim ogranicenjima?
3% populacije 80% std
Djeca iz lgbt brakova imaju 1150% vise sansi da ih se seksualno zlostavlja.
250 % sansi vise da zakace std.
I to sve u 20 tak godina otkako su im dozvolili da usvajaju djecu. Dakle, ima li pravo drustvo da ukine tu negativnu statistiku sa zakonskim ogranicenjima?
- MorningStar
#83 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Religijsku pripadnost jednako tome, dijetetu mozes isprat mozak ali tesko to drzi kada isto odraste (mada itekako smatram da indoktrinacija vjere djeci koja niti razumiju sta uce i sta im se predstavlja kao apsolutna istina je pogresno) je po meni pogresno nametati dijetetu, roditeljima koji ostave dijete u domu treba udarati sankcije zakonske, sto se tice losih roditelja itd u vecini razvijenih zemalja postoji mehanizmi zastite djece - tako recimo maltretiranje itd zavrsava zatvorom za roditelja u tezim slucajevima ili laksim ako se ponavljaju a dijete ide u dom. Los odgoj je pogresan - u tome se slazemo ? (e na sve to imas i skolstvo) E sad ako su sve te stvari van kontrole djeteta i lose su - sasvim je ok dodijeliti dijete u zajednicu (brak ili kako ocemo nazvati) koja bioloski ne moze dobiti dijete (ako pricamo o neplodnim parovima tu ti je klizak teren jer je to zvanicno medicinski problem pa nebi da se okliznes i uzmes to kao argument - jer onda idemo u vode "medicinskog problema")Bloo wrote: ↑01/08/2020 13:41Dijete nema izbor u mnogo slucajeva.MorningStar wrote: ↑01/08/2020 13:26Usvajanje recimo je problematicno, brak po meni nije (izbor odraslih osoba) ali dijete nema izbor. A prirodnim putem je nemoguce da ima dvoje mama ili dvojicu tata. A dijete nitko ne pita niti isto moze da razluci.ime_kojeg_nema wrote: ↑01/08/2020 13:23
Pocevsi od zaceca...odredivanja religijske pripadnosti...ostavljanja y domovima....losih roditelja narkomana vakih nakuh i posljedicno loseg odgoja...
Odrasli ljudi ostavljaju djecu u domovima. Drzava omogucava svim odraslim osobama tj. parovima da usvoje nakon rigorozne provjere i procedure koja traje i nije lagana.
Single jedinke rijetko mogu usvojiti dijet3...
A lazna.briga kako ce dijete drugi zajrbavati jer ima dvije mame ili dva oca...problem je u tim osobama koje zajebavaju a ne netradicionalnoj porodici...
Zasto je samcima tesko usvojiti dijete ?
-
The 51st State
#84 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Upadas u zamku izjednacavanja neuporedivog...., tako se pravdaju rusenja tradicionalnih normi na emociju, sto je ironicno...
- Kikibombona
#85 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Odraz civiliziranosti je kada postujes pravo drugog i drugačijeg na okupljanje, umjesto da saljes prijeteće poruke kao sto je slucaj kod nas. Za vrijeme parade u Sarajevu drustvene mreze su vrvile od gnusnih uvreda koje su jasan dokaz teske, preteške zatucanosti.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑01/08/2020 13:41Nisam znao da je paradiranje pedera odraz civiliziranosti.Kikibombona wrote: ↑01/08/2020 09:56Kosmicka pravda je kada bosanski brdjanin, primitivac i gorstak, ode hamaliti za gazdu pedera u Njemačkoj, Holandiji, Svedskoj itd., jer od plate kod SDA seljackog tajkuna ne moze zivjeti kao normalan covjek.
...
Mi zelimo u Evropu ali nismo dovoljno civilizirani. Parada u Sarajevu je dobar korak. Pomalo napredujemo.![]()
Ja budula vjerovao da je to zastita ljudskih prava svakog pojedinica ustavom i zakonima.![]()
- Kikibombona
#86 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Daj bolan, nemoj se praviti naivan kada to nisi. Pederi se kod nas moraju sakrivati kao Jevreji u Berlinu 1941. Ako svoju vezu, narocito muskarci, javno objave, ako zive zajedno, neminovno ce naici na verbalne napade i klevete. Napast ce ih porodica pa svi ostali. A koliko bi nasih poslodavaca zaposlilo LGBT osobu. Pa SDA seljacki tajkun bi prije zaposlio Ratka Mladica nego pedera.MorningStar wrote: ↑01/08/2020 11:47Ja jos cekam medijsku kampanju - uredu je praviti korteo,paliti baklje po stadionima i tako ? Kako porediti sport i desavanja oko istog sa seksualnoscu covjeka - u cemu je to “konzumiranje” sprijeceno ? Ja licno znam lezbejki,biseksualnih pa i kojeg homoseksualca - imaju i klubove gdje je “javna tajna” da se skupljaju i tako je od bog zna kada - jel mislis da prije nisu postojali homoseksualci biseksualci i to ? Da li treba sada paradirati po ulici sa naptisima uredu je biti hetero ili sta vec ? Seksualnost je dio intime covjeka a u danasnjem vremenu je bas tesko naci ono sto trazis.
Ali ne sada u svakom ubogom filmu je obaveza par lgbtiqazbh.... osoba nasilu, te parada ova i ona , te ubi po medijima , te zastupljenost u ovome i onome... pa koga briga sta si tvoja stvar .....
- nosara
#87 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Sva prava, ali cetiri zida. I zali boze djecu koju usvoje dva, brakom sjedinjena, muska pripadnika te grupe gradjana.
Glede ove ucjene eu, podrzavam eu, samo u kost. Hoces da se jebes, a da ti ne udje? E, ne moze.
Glede ove ucjene eu, podrzavam eu, samo u kost. Hoces da se jebes, a da ti ne udje? E, ne moze.
- Kikibombona
- MorningStar
#89 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Ja znam nekoliko i ne kriju se, djevojci mi je prijatelj jedan - mislim nije da se moze sakriti... nekako se primjeti po govoru i toKikibombona wrote: ↑01/08/2020 14:12Daj bolan, nemoj se praviti naivan kada to nisi. Pederi se kod nas moraju sakrivati kao Jevreji u Berlinu 1941. Ako svoju vezu, narocito muskarci, javno objave, ako zive zajedno, neminovno ce naici na verbalne napade i klevete. Napast ce ih porodica pa svi ostali. A koliko bi nasih poslodavaca zaposlilo LGBT osobu. Pa SDA seljacki tajkun bi prije zaposlio Ratka Mladica nego pedera.MorningStar wrote: ↑01/08/2020 11:47Ja jos cekam medijsku kampanju - uredu je praviti korteo,paliti baklje po stadionima i tako ? Kako porediti sport i desavanja oko istog sa seksualnoscu covjeka - u cemu je to “konzumiranje” sprijeceno ? Ja licno znam lezbejki,biseksualnih pa i kojeg homoseksualca - imaju i klubove gdje je “javna tajna” da se skupljaju i tako je od bog zna kada - jel mislis da prije nisu postojali homoseksualci biseksualci i to ? Da li treba sada paradirati po ulici sa naptisima uredu je biti hetero ili sta vec ? Seksualnost je dio intime covjeka a u danasnjem vremenu je bas tesko naci ono sto trazis.
Ali ne sada u svakom ubogom filmu je obaveza par lgbtiqazbh.... osoba nasilu, te parada ova i ona , te ubi po medijima , te zastupljenost u ovome i onome... pa koga briga sta si tvoja stvar .....
- Kikibombona
#90 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
I ja sumnjam na par ljudi ali nikad nisu priznali. I samo sumnja je dovoljna da ih zajednica kleveće. Kada bi priznali, javno objavili, moglo bi biti svasta.MorningStar wrote: ↑01/08/2020 14:17Ja znam nekoliko i ne kriju se, djevojci mi je prijatelj jedan - mislim nije da se moze sakriti... nekako se primjeti po govoru i toSto bi mi smetao, necemo o tim temama i svima ok. Lezbejki i biseksualnih djevojaka znam ihihihi
- MorningStar
#91 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Sto ce priznavati pa nije na sudjenju... valjda ce "priznati" onoj/m sa kojim se skonta jel ?Kikibombona wrote: ↑01/08/2020 14:20I ja sumnjam na par ljudi ali nikad nisu priznali. I samo sumnja je dovoljna da ih zajednica kleveće. Kada bi priznali, javno objavili, moglo bi biti svasta.MorningStar wrote: ↑01/08/2020 14:17Ja znam nekoliko i ne kriju se, djevojci mi je prijatelj jedan - mislim nije da se moze sakriti... nekako se primjeti po govoru i toSto bi mi smetao, necemo o tim temama i svima ok. Lezbejki i biseksualnih djevojaka znam ihihihi
- nosara
#92 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Cuj, podrzava, a sumlja. E jesi namazan.Kikibombona wrote: ↑01/08/2020 14:20I ja sumnjam na par ljudi ali nikad nisu priznali. I samo sumnja je dovoljna da ih zajednica kleveće. Kada bi priznali, javno objavili, moglo bi biti svasta.MorningStar wrote: ↑01/08/2020 14:17Ja znam nekoliko i ne kriju se, djevojci mi je prijatelj jedan - mislim nije da se moze sakriti... nekako se primjeti po govoru i toSto bi mi smetao, necemo o tim temama i svima ok. Lezbejki i biseksualnih djevojaka znam ihihihi
- madner
#93 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Nije ni tebi lako, smijes se a ne citas. Ne, najvece zakondavno tjelo je u Briselu.high_volume wrote: ↑01/08/2020 13:33Kakve ti gluposti pišeš po ovom forumu,čudo jednomadner wrote: ↑01/08/2020 13:22 Poenta je da kada udjes u EU gubis suverenitet. Kazes odsada se najvise pika Brisel, a mi pratimo i ako Brisel nista ne kaze imamo svoja pravila.
Poljaci bi da ostanu suvereni, a da koriste pluseve. To ne ide. Zato je UK uradila ispravnu odluku, hoce ljudi da im London opet bude glavni grad. I to je ok. Ali sjediti na dvije stolice, to je istocna evropa.![]()
Jeste, Njemačka, Holandija, Francuska... nemaju suverenitet![]()
![]()
- drndalo
#94 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Upravo tako, i ja sam se godinama pitao sta LGBTQMFSTN zajednica ima od parada, umjesto da tisu-misu...Kikibombona wrote: ↑01/08/2020 14:07Odraz civiliziranosti je kada postujes pravo drugog i drugačijeg na okupljanje, umjesto da saljes prijeteće poruke kao sto je slucaj kod nas. Za vrijeme parade u Sarajevu drustvene mreze su vrvile od gnusnih uvreda koje su jasan dokaz teske, preteške zatucanosti.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑01/08/2020 13:41Nisam znao da je paradiranje pedera odraz civiliziranosti.Kikibombona wrote: ↑01/08/2020 09:56
Kosmicka pravda je kada bosanski brdjanin, primitivac i gorstak, ode hamaliti za gazdu pedera u Njemačkoj, Holandiji, Svedskoj itd., jer od plate kod SDA seljackog tajkuna ne moze zivjeti kao normalan covjek.
...
Mi zelimo u Evropu ali nismo dovoljno civilizirani. Parada u Sarajevu je dobar korak. Pomalo napredujemo.![]()
Ja budula vjerovao da je to zastita ljudskih prava svakog pojedinica ustavom i zakonima.![]()
I onda sam u razgovorima sa pametnijim od sebe, a koji su sve to vec prosli na zapadu, nadosao... Po naski, radi se o procesu oguglavanja...
I na zapadu su prije 50 god. bila cesta prebijanja istih, jer su “bolesni”... Nakon x godina gay parada, svima to vec dosadi, oguglaju, nije im vise interesantno da ih “tuku”... I oni su svoje postigli, senzibilizaciju drustva kroz oguglavanje...
Sjetimo se koliko je bilo onih koji su ih htjeli marisati prve godine ovdje, u BGD, ZAG, PDG. Sad to vecini vise nije interesantno...
- Kikibombona
#95 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Upravo tako.drndalo wrote: ↑01/08/2020 14:48Upravo tako, i ja sam se godinama pitao sta LGBTQMFSTN zajednica ima od parada, umjesto da tisu-misu...
I onda sam u razgovorima sa pametnijim od sebe, a koji su sve to vec prosli na zapadu, nadosao... Po naski, radi se o procesu oguglavanja...
I na zapadu su prije 50 god. bila cesta prebijanja istih, jer su “bolesni”... Nakon x godina gay parada, svima to vec dosadi, oguglaju, nije im vise interesantno da ih “tuku”... I oni su svoje postigli, senzibilizaciju drustva kroz oguglavanje...
Sjetimo se koliko je bilo onih koji su ih htjeli marisati prve godine ovdje, u BGD, ZAG, PDG. Sad to vecini vise nije interesantno...
Ova parada ce izazvati za 20% blaze reakcije nego prethodna. Nakon pet parada pritisak ce drastično opasti. Ljudi ce prihvatiti da postoje i nece biti agresivni prema njima.
Parada je od velike pomoći za LGBT zajednicu.
Jednako tako, mislim da koristi svima nama jer tupi ostricu vjersko-konzervativnog drustva koje nam ne dozvoljava bilo kakav napredak. Kada konzerve prihvate pedere puno lakše ce prihvatiti ljude sa neobičnim stilom odijevanja, neobičnim muzičkim ukusom, neobičnim nacinom zivota itd.
Od mene imaju veliko hvala. Poturaju svoja ledja da bi svima bilo bolje, ukljucujuci one koji ih sada mrze.
-
high_volume
#96 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Ne shvatam zašto bi "parada" izazvala ičije reakcije.Kikibombona wrote: ↑01/08/2020 15:18
Ova parada ce izazvati za 20% blaze reakcije nego prethodna. Nakon pet parada pritisak ce drastično opasti. Ljudi ce prihvatiti da postoje i nece biti agresivni prema njima.
Jednako tako, mislim da koristi svima nama jer tupi ostricu vjersko-konzervativnog drustva koje nam ne dozvoljava bilo kakav napredak. Kada konzerve prihvate pedere puno lakše ce prihvatiti ljude sa neobičnim stilom odijevanja, neobičnim muzičkim ukusom, neobičnim nacinom zivota itd.
Od mene imaju veliko hvala. Poturaju svoja ledja da bi svima bilo bolje, ukljucujuci one koji ih sada mrze.
Ako LGBT ili bilo koja druga organizacija nema protiv neke druge organizacije koja ne krši zakone i propise, odakle prava nekom drugom, nekoj drugoj organizaciji ljudi, kakvoj god, da ima protiv LGBT organizacije i njenih aktivnosti, sve dok ovi ne krše pravila i propise društva u kojem se nalaze.
- Kikibombona
#97 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Reci to nekom nasem dziberu koji je odrastao u vukojebini sa deset kuca gdje su svi seljani kao jaje jajetu. Cim vidi nesto drugačije od uskog okvira odmah se buni. Jeben mentalni sklop.high_volume wrote: ↑01/08/2020 15:23Ne shvatam zašto bi "parada" izazvala ičije reakcije.
Ako LGBT ili bilo koja druga organizacija nema protiv neke druge organizacije koja ne krši zakone i propise, odakle prava nekom drugom, nekoj drugoj organizaciji ljudi, kakvoj god, da ima protiv LGBT organizacije i njenih aktivnosti, sve dok ovi ne krše pravila i propise društva u kojem se nalaze.
Ima neko mjesto u Americi u kojem je Tramp dobio preko 80% glasova sto je rekord. Pitaju stanovnike, zasto tako masovna podrska Trampu. Kazu, jer se protivi migracijama, jer je protiv muslimana, jer hoce praviti zid na granici sa Meksikom. Kada su ih pitali da li u njihovom gradicu ima Meksikanaca i muslimana, rekli su da nema. E to je to.
-
dječak sa šibicama
#98 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Klasicno nametanje ili pasivna agresija, znaci ako ne pristajes na sve sto LGBT zahtjeva, bices kaznjen.
Prava sloboda izbora, po principu liberalizma
Prava sloboda izbora, po principu liberalizma
-
high_volume
#99 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
Da potpuno pojednostavim: Svi mi imamo prava. Ko ih sprečava, treba da odgovara, shodno djelu.Kikibombona wrote: ↑01/08/2020 15:32Reci to nekom nasem dziberu koji je odrastao u vukojebini sa deset kuca gdje su svi seljani kao jaje jajetu. Cim vidi nesto drugačije od uskog okvira odmah se buni. Jeben mentalni sklop.high_volume wrote: ↑01/08/2020 15:23Ne shvatam zašto bi "parada" izazvala ičije reakcije.
Ima neko mjesto u Americi u kojem je Tramp dobio preko 80% glasova sto je rekord. Pitaju stanovnike, zasto tako masovna podrska Trampu. Kazu, jer se protivi migracijama, jer je protiv muslimana, jer hoce praviti zid na granici sa Meksikom. Kada su ih pitali da li u njihovom gradicu ima Meksikanaca i muslimana, rekli su da nema. E to je to.
Imamo policije i pravosuđe, i neka svako radi svoj posao...
-
dječak sa šibicama
#100 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova
LGBT je odavno postala politicka igrarija, nametanje ideologije iz "nekih krugova".
To odavno nema veze sa nekakvim licnim pravima homoseksualnih osoba, uostalom sve je vise istaknutih homoseksualaca koji ne zele ucestvovati u tim medijskim manipulacijama.
Imaju probleme kod posvajanja djece? probleme ima i obicni heteroseksualni covjek, ako si samac neces dobiti dijete na usvajanje taman posjedovao cetiri kompanije. I nikome nista.
Paradama se ne postize nista, osim medijske pompe i ovakvih "liberalnih" nametanja i ucjena.
Slicnih primjera je bezbroj, primjera besmislenih ideoloskih i medijskih manipulacija u politicke svrhe, najbolji primjer je ova zadnja histerija sa BLM. Zapalili ko zna koliko gradova, srusili i unistili, a zbog jednog ubijenog covjeka. Namece se stigma da je bijeli covjek geneticki rasista i da "crna amerika" ima problem samo sa bijelim policajcem. To sto 95% crnaca u Americi bude ubijeno i likvidirano od crne ruke, sto kroz medjusobne banditske okrsaje sto kao kolateralne zrtve jer oni kad se popucaju ne nisane i resetaju sve okolo a obicno se pucaju u getima gdje meci zavrsavaju po kolonim stanovima... to nista, nije vazna i nije vrijedno protesta... to sto im Planned Parenthood godisnje likvidira oko 100000 crne nerodjene djece sa sve pristankom crnih majki, ni to nista, nijedan protest BLM nije zabiljezen pred nekom od 600 klinickih ustanova gdje se ubijaju crna djeca, nista to, tu black lives nisu matter.
Naravno, zna se cilj, i sta je poenta medijske histerije.
Tako oni to rade.
To odavno nema veze sa nekakvim licnim pravima homoseksualnih osoba, uostalom sve je vise istaknutih homoseksualaca koji ne zele ucestvovati u tim medijskim manipulacijama.
Imaju probleme kod posvajanja djece? probleme ima i obicni heteroseksualni covjek, ako si samac neces dobiti dijete na usvajanje taman posjedovao cetiri kompanije. I nikome nista.
Paradama se ne postize nista, osim medijske pompe i ovakvih "liberalnih" nametanja i ucjena.
Slicnih primjera je bezbroj, primjera besmislenih ideoloskih i medijskih manipulacija u politicke svrhe, najbolji primjer je ova zadnja histerija sa BLM. Zapalili ko zna koliko gradova, srusili i unistili, a zbog jednog ubijenog covjeka. Namece se stigma da je bijeli covjek geneticki rasista i da "crna amerika" ima problem samo sa bijelim policajcem. To sto 95% crnaca u Americi bude ubijeno i likvidirano od crne ruke, sto kroz medjusobne banditske okrsaje sto kao kolateralne zrtve jer oni kad se popucaju ne nisane i resetaju sve okolo a obicno se pucaju u getima gdje meci zavrsavaju po kolonim stanovima... to nista, nije vazna i nije vrijedno protesta... to sto im Planned Parenthood godisnje likvidira oko 100000 crne nerodjene djece sa sve pristankom crnih majki, ni to nista, nijedan protest BLM nije zabiljezen pred nekom od 600 klinickih ustanova gdje se ubijaju crna djeca, nista to, tu black lives nisu matter.
Naravno, zna se cilj, i sta je poenta medijske histerije.
Tako oni to rade.