Šta gledao....glumio!Romeo 80 wrote: ↑31/07/2020 21:57Jesi li gledao film Beogradski fantom? Ako nisi, pogledajhigh_volume wrote: ↑31/07/2020 12:33Ne znam kakvom umu može pasti na pamet bježati autom od policije. Nikad niko nije uspio pojeći, kako je mislio da bi on bio prvi90minut wrote: ↑31/07/2020 12:26 Neiskusan neko poput njega nema šanse da ne slomi nogu pri doskoku, samo što je dobro istamburan prije nego je bacen u polusvjesnom stanju tacnije ako je ovaj slomio ruku ne bi me cudilo da je bio nokautiran i bacen reda radi.
Kamera tu nema tako da sve ok legalno ubistvo.![]()
![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
high_volume
#39351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#39352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Posao sa policijom se lagano završava, ako imaš IQ veci od broja cipela.
Stani! Stanes.
Daj dokumenta! Das dokumenta.
Na postavljeno pitanje, odgovaras kratkim, tacnim, preciznim odgovorima.
Dovidjenja! Dovidjenja.
Kakvo bjezanje? Qrcenje?
Stani! Stanes.
Daj dokumenta! Das dokumenta.
Na postavljeno pitanje, odgovaras kratkim, tacnim, preciznim odgovorima.
Dovidjenja! Dovidjenja.
Kakvo bjezanje? Qrcenje?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#39353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li iko šta ono bi u Visokom? Znam nije Sarajevo ali je CH.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
- Optimus09
#39355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam samo jednom imao belaja s policijom,bio s autom na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.Nakon par minuta pretresa,samo sto nismo otisli kafu popit 
Mada nije prijatno kad nekoliko patrola dodje i 10 policajaca.
Mada nije prijatno kad nekoliko patrola dodje i 10 policajaca.
- drndalo
#39356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znamo li jel ubistvo ili samo seremo jos uvijek? Na zalost, mater i brat ovog uzornog djecaka nisu objektivni i ne mogu znati sta je bilo, nego samo po Ahvazu pokusavati oprati obraz zlatnom djecaku.Optimus09 wrote: ↑31/07/2020 21:46Da,ali ovdje se podrzava ubistvo.zateznistub wrote: ↑31/07/2020 21:43Probaj zamisliti koju i koliku traumu prežive one jade koje dirince za 500-600 maraka kad dođe debil I prijeti jkj zbog pisanih 500 maraka. Takve bi poseno kažnjavao...
Da je osoba silovatelj,pedofil ili ubica pisao bih drugacije.
Policija mozda i jeste uradila nesto kako ne treba, ali mi to ne znamo, a ima ko treba to da pretrese...
Da su kod nas policajci jako zasticeni od raznih pistupaka, puno vise “zlatnih djecaka” bi puno manje sranja po BiH pravilo... A svjedoci smo da lakse oni dobiju suspenziju ili otkaz nego sto neko ostane bez glave od njihovih poteza....
- JThomas
#39357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u prosjeku, u nas krivi hodaju, a ne stradavaju nevini, to svi znamo. ali mrtva glava se mora ispitati detaljno, objektivno i hladne glave.
- basicm
#39358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bih bio zadovoljan ovim prosjekom, jedan mjesecno u vjecna lovista, bez mnogo detaljisanja o sabranim djelima, samo neka je iz ove akademske zajednice.
-
ja71
#39359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Valjda postane jasno kad nas (odnosno vas) počnu tušiti ko onog Floyda u Americi
- drndalo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
sandzokan
#39362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neki forumaši bi da od policije naprave "crne trojke" ili neke slične odrede. 
-
Blackjack21
#39363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U mojih 10 godina aktivne vožnje zaustavljalo me je dosta različitih patrola (saobraćajci, specijalci, marice, FUP). Vozim normalno auto (nije tjunirano, nije spušteno do asfalta, nemam zatamnjena stakla, auspuh nije probušen itd.) i normalno izgledam, barem ja tako mislim. Imam jednu parking kaznu za 10 godina vožnje. Ono što želim da kažem jeste da je svaki, ali bukvalno svaki razgovor s policijom izgledao ovako:
P: Dobro veče, rutinska kontrola, vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila molit ću.
- Samo momenat, izvolite.
P: Da li ste konzumirali alkohol?
- Nisam, ne pijem.
P: Izvolite dokumente, sretno.
- Hvala, prijatno.
Eventualno još neko pitanje, ali to je suština. Dakle, nema ni izvođenja iz auta ni pretresa iz tog razloga što te policajac procijeni već dok otvoriš prozor i daš dokumente tako da ova klošarska priča o prosipanju sile nad nedužnim narodom i kako bi sutra mogao nastradati neko od normalnih građana ne pije vode.
Apsolutno je nebitno šta ja mislim o konkretno ovom slučaju od sinoć, moje mišljenje je da nama nedostaje policije na ulici i rutinskih kontrola, zašto ne bi svaku noć bila po jedna patrola u svakom naselju u Sarajevu? Zašto policiju viđam samo petkom i subotom navečer? Mislim da imaju dovoljno i kapaciteta i ljudstva da budu brojniji na ulicama, bilo bi mnogo manje kriminala na ulicama grada, a normalan narod svakako ne bi bio pogođen tim kontrolama, jer otprilike svakom regularnom građaninu otprilike teče razgovor s policijom ovako kako sam i opisao.
Previše se nakotilo klošara, primitivaca i prostaka koji kontaju da im policija ništa ne može, pa kad zbog svog jezika i bahatog ponašanja budu kažnjeni na ovaj ili onaj način, e onda slušamo priče kako policija trenira strogoću na nedužnom narodu.
P: Dobro veče, rutinska kontrola, vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila molit ću.
- Nisam, ne pijem.
- Hvala, prijatno.
Eventualno još neko pitanje, ali to je suština. Dakle, nema ni izvođenja iz auta ni pretresa iz tog razloga što te policajac procijeni već dok otvoriš prozor i daš dokumente tako da ova klošarska priča o prosipanju sile nad nedužnim narodom i kako bi sutra mogao nastradati neko od normalnih građana ne pije vode.
Apsolutno je nebitno šta ja mislim o konkretno ovom slučaju od sinoć, moje mišljenje je da nama nedostaje policije na ulici i rutinskih kontrola, zašto ne bi svaku noć bila po jedna patrola u svakom naselju u Sarajevu? Zašto policiju viđam samo petkom i subotom navečer? Mislim da imaju dovoljno i kapaciteta i ljudstva da budu brojniji na ulicama, bilo bi mnogo manje kriminala na ulicama grada, a normalan narod svakako ne bi bio pogođen tim kontrolama, jer otprilike svakom regularnom građaninu otprilike teče razgovor s policijom ovako kako sam i opisao.
Previše se nakotilo klošara, primitivaca i prostaka koji kontaju da im policija ništa ne može, pa kad zbog svog jezika i bahatog ponašanja budu kažnjeni na ovaj ili onaj način, e onda slušamo priče kako policija trenira strogoću na nedužnom narodu.
- Rothmans
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#39365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
izdvojio bih samo ovaj dio,to je poenta svega.Blackjack21 wrote: ↑01/08/2020 00:08
uglavnom su to ''pravnici'' tipa: ta ce oni mene zaustavljat ,ko su oni i slicno ,pocnu srat i trazit belaja i kad fasuju onda ide kmecanje...
-
Blackjack21
#39366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da dodam samo da uglavnom od "znaš ti ko sam ja" likova potekne ovakva priča.bitanga_sa_otesa wrote: ↑01/08/2020 00:12izdvojio bih samo ovaj dio,to je poenta svega.Blackjack21 wrote: ↑01/08/2020 00:08
uglavnom su to ''pravnici'' tipa: ta ce oni mene zaustavljat ,ko su oni i slicno ,pocnu srat i trazit belaja i kad fasuju onda ide kmecanje...
- basicm
#39367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad su kod nas policajci nekog pogresnog prebili ili nesto jace maltretirali?
Ovo ovdje vise lici na pobjedu u debati nego realnost, ni sami ne vjeruju sta pisu.
Ovo ovdje vise lici na pobjedu u debati nego realnost, ni sami ne vjeruju sta pisu.
- drug_profi
#39368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mog mladjeg rodjaka koji voli ove biljne cigare i tintu pod kožom jednom zaustavili na tuđem mopedu bez kacige, neregistrovan.
On vala ako ćemo pošteno izgleda ko istetovirani drogalj. Ali osim te travke đahkad ništa drugo ne konzumira.
Radi vrijedno dva posla, zanatski unutrašnji građevinski radovi i kad nema tog posla konobariše kod drugog rođaka u birtiji.
E sad bi po nekom stereotipu njega trebali olešit, jelte...
Dečko uredno odgovarao na pitanja, provjerili ga u bazi, napisali mu najmanju kaznu koju su mogli i rekli da se ne zajebaje više.
On vala ako ćemo pošteno izgleda ko istetovirani drogalj. Ali osim te travke đahkad ništa drugo ne konzumira.
Radi vrijedno dva posla, zanatski unutrašnji građevinski radovi i kad nema tog posla konobariše kod drugog rođaka u birtiji.
E sad bi po nekom stereotipu njega trebali olešit, jelte...
Dečko uredno odgovarao na pitanja, provjerili ga u bazi, napisali mu najmanju kaznu koju su mogli i rekli da se ne zajebaje više.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#39369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali fakat, nisu mi nikad tražili za 7 godina koliko vozim ni opremu da im pokažem 
-
Shiba
#39370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam na cesti jedno pet-šest godina, nikad nikakvih problema. Tačno je uvijek šablonska konverzacija kako je gore opisao poštovani kolega. Po meni bi isto trebalo da skaču bez pitanja jer mi mati rođena kaže, "Sine moj, ja se od takvih sklanjam u autobusu."Jimmy McNulty wrote: ↑01/08/2020 00:49 Ali fakat, nisu mi nikad tražili za 7 godina koliko vozim ni opremu da im pokažem![]()
- BHF_Manijak
#39371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Razumijem majku iz slucaja, njoj je dijete stradalo i taman da je najgori olos na svijetu, ona nece vidjeti problem u tome. Malo je objektivnih roditelja.
Njoj je naravno sad problem sto joj je policija olesila dijete, a nije problem sto je "fino odgojeno" dijete bjezalo ikako od murije...
Neki smatraju prekomjernu silu problemom, ja opet smatram da je nasa policija i preblaga i s qrcevim ovlastima. Moze im se kofrciti svaki olos.
Eh sta najvise zamjerim policiji jeste pickasto ponasanje i selektivno sprovodjenje pravde. U drugacije me tito ne moze uvjerit. Tu opet do izrazaja dolazi nas supakluk bosanski. Kome smiju sprovode silu, a babine sinove s bijesnim autima uredno zaobilaze. Ako ih i zaustave zbog prekomjerne brzine, to obicno na kraju bude "rutinska kontrola" i "znas ti ciji sam ja".
Eh to im nikad halalit necu, jer su pizde.
Njoj je naravno sad problem sto joj je policija olesila dijete, a nije problem sto je "fino odgojeno" dijete bjezalo ikako od murije...
Neki smatraju prekomjernu silu problemom, ja opet smatram da je nasa policija i preblaga i s qrcevim ovlastima. Moze im se kofrciti svaki olos.
Eh sta najvise zamjerim policiji jeste pickasto ponasanje i selektivno sprovodjenje pravde. U drugacije me tito ne moze uvjerit. Tu opet do izrazaja dolazi nas supakluk bosanski. Kome smiju sprovode silu, a babine sinove s bijesnim autima uredno zaobilaze. Ako ih i zaustave zbog prekomjerne brzine, to obicno na kraju bude "rutinska kontrola" i "znas ti ciji sam ja".
Eh to im nikad halalit necu, jer su pizde.
-
noviclan
#39372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Klosarima i mogu zavrtati ruke, sto ne cesaljaju mangupe sa x5 i ostalim bijesnim vozilima kad im spuste tamna stakla bez suvisnih pitanja samo dovidjenja, a i ako nekih blue boy zeli da cacka i da se dokaze ukor ili promjena referataBlackjack21 wrote: ↑01/08/2020 00:08 U mojih 10 godina aktivne vožnje zaustavljalo me je dosta različitih patrola (saobraćajci, specijalci, marice, FUP). Vozim normalno auto (nije tjunirano, nije spušteno do asfalta, nemam zatamnjena stakla, auspuh nije probušen itd.) i normalno izgledam, barem ja tako mislim. Imam jednu parking kaznu za 10 godina vožnje. Ono što želim da kažem jeste da je svaki, ali bukvalno svaki razgovor s policijom izgledao ovako:
- Nisam, ne pijem.
- Hvala, prijatno.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#39373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato jer nema podršku. Ja, ti i ostali smo dozvolili da na vlasti budu podobni pa ni častan čovjek ne može raditi
Sta, da zaustavi, napise kaznu i da je mora sam platiti, jer je dobio takvo naređenje šefa?
Sta, da zaustavi, napise kaznu i da je mora sam platiti, jer je dobio takvo naređenje šefa?
-
high_volume
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#39375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hoćeš li da kažeš da je tako nesto nemoguće u ovoj državi?