Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
emmir1

#24926 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

un1ted wrote: 31/07/2020 10:26
emmir1 wrote: 31/07/2020 08:00 100 ljudi na otvorenom kaže krizni štab

Naredba!

Islamska zajednica kaže boli nas izmedju prepona.

Bajram i hiljade ljudi, grljenje, ljubljene, svaki deseti ima masku.

Za dojam su se pobrinuli da unutar Begove bude kao da se poštuje jer ide na tv.

No pogledajte slike npr iz Zenice

Nema razlike u odnosu na Bajrame u prošlim godinama
Ja volim da serem, ali ti si bas usrao sve. Da si gledao sta kazu imami, ovo ne bi ni u snu napisao!

Ljudi su bukvalno ZABRANILI klanjanje sabaha, organizovali klanjanje ispred dzamija i STOTINU PUTA PONOVILI da se ne rukuje, ljubi, grli, pa cak ako ne mora da se ni ne okuplja. Vrati prilog Federalne tv sinoc, vazio je imam pa pola sata. Nekoliko puta ponovio da se moramo odnositi odgovorno i zaboraviti ranije tradicije.

To sto nema razlike nije do vjere, nije do IZ, nije do imama, to je DO NAS!

Ja zaista ne mogu da vjerujem da je neko pomislio da će biti drukčije.

Zašto rizik?

Jel postoji naredba kriznog štaba...100 ljudi na otvorenom.
Postoji.

Jel Islamska zajednica iznad zakona?

Pobogu ako je pandemija, znači nisu normalne okolnosti.

Djeca idu online u školu.

Šta je problem da smo klanjali kući i gledali hutbu na tv.

Eto mjere nema sabaha u dzamiji.Znamo o virusu da je dovoljno 15 minuta kontakta unutar metar dva razdaljine.

Svi su jutros bili u dzamiji pola sata najmanje, bez distance, bez maski...saf do safa.

Evo jutros 127 novih u Sarajevu.

Doduše u Begovoj su imali redare jer je bilo na tv
He1972

#24927 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

emmir1 wrote: 31/07/2020 10:11
He1972 wrote: 31/07/2020 08:40

Naredba!

malo se bavimo fašizmom, bil ti njih žik, ne onašaju se u skladu sa preporukama, odmah zatvarat.....

jadan si strašljo strašljavi, zatvori se u 4 zida i crkaji lagano od straha i redovno gaće mijenjaj

bio je i prošli bajram i ništa kukavčino jadni

Evo ovako izgleda stav o koroni kod nepismene i neobrazovane populacije.
barem nisam karakterna nula i mrlja od čovjeka :thumbup:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#24928 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

emmir1 wrote: 31/07/2020 10:32 Ja zaista ne mogu da vjerujem da je neko pomislio da će biti drukčije.
Ja sam mislio, jer ja radim drugačije, ali nismo svi isti, niti svi gledamo isto na sve, ne samo na ovu situaciju.
emmir1 wrote: 31/07/2020 10:32 Jel postoji naredba kriznog štaba...100 ljudi na otvorenom.
Postoji.
Ako mi ne poštujemo, neka država djeluje i kazni sve. Oh wait, pa mi smo država i mi smo doveli do toga da nema odgovornosti :-)
emmir1 wrote: 31/07/2020 10:32 Jel Islamska zajednica iznad zakona?

Gdje i ko tvrdi da jeste? Ja ti napisem sta je navođeno, šta su preporučili i šta su molili, ti napises jesu li iznad zakona? Ne kontam.
Svi su jutros bili u dzamiji pola sata najmanje, bez distance, bez maski...saf do safa.
Nemoj pretjerivati :) Evo da je jutros klanjalo 500.000 ljudi, 15 minuta skupa, ja ti odgovorno tvrdim da je u zadnjih mjesec dana u izlascima, kaficima i slicno, gdje se u zatvorenom prostoru derneci proslo duplo vise nego sto je klanjalo danas.
Da pazimo i da smo ozbiljni u svemu vezanom za ovu pandemiju, ne samo klanjanje, redari ne bi bili ni potrebni.

Razumijem sta govoris, ali bespotrebno upires prstom na danasnji dan i namaz. Provjeri veceras kafice, biti ce PREPUNI!

Evo jedna slika kao doprinos, datum je 25 maj, pa sada zamisli kako je ovih dana :)

Image
emmir1

#24929 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

un1ted wrote: 31/07/2020 10:41
emmir1 wrote: 31/07/2020 10:32 Ja zaista ne mogu da vjerujem da je neko pomislio da će biti drukčije.
Ja sam mislio, jer ja radim drugačije, ali nismo svi isti, niti svi gledamo isto na sve, ne samo na ovu situaciju.
emmir1 wrote: 31/07/2020 10:32 Jel postoji naredba kriznog štaba...100 ljudi na otvorenom.
Postoji.
Ako mi ne poštujemo, neka država djeluje i kazni sve. Oh wait, pa mi smo država i mi smo doveli do toga da nema odgovornosti :-)
emmir1 wrote: 31/07/2020 10:32 Jel Islamska zajednica iznad zakona?

Gdje i ko tvrdi da jeste? Ja ti napisem sta je navođeno, šta su preporučili i šta su molili, ti napises jesu li iznad zakona? Ne kontam.
Nemoj pretjerivati :) Evo da je jutros klanjalo 500.000 ljudi, 15 minuta skupa, ja ti odgovorno tvrdim da je u zadnjih mjesec dana u izlascima, kaficima i slicno, gdje se u zatvorenom prostoru derneci proslo duplo vise nego sto je klanjalo danas.
Da pazimo i da smo ozbiljni u svemu vezanom za ovu pandemiju, ne samo klanjanje, redari ne bi bili ni potrebni.

Razumijem sta govoris, ali bespotrebno upires prstom na danasnji dan i namaz. Provjeri veceras kafice, biti ce PREPUNI!

Evo jedna slika kao doprinos, datum je 25 maj, pa sada zamisli kako je ovih dana :)

Image

Ja sam legalista i ne prihvatam da za nekoga važe mjere a nekoga ne.

Evo sada se i drugi mogu povesti za Islamskom zajdnicom pa organizovati okupljana

Na sudu vrlo lako obore presude i pozovu se na IZ.

A da budemo do kraja jasni, klanjam svaki vakat od kako znam za sebe
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#24930 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Ne razumijes ti nista. Sve sam ti napisao, pa čak i dodao fotografiju, a ti ništa da skontaš. Kakva odgovornost, prema kome? Dobio si direktan primjer kafića koju su prepuni, ali ti ne odustajes.

Da si legalista znao bi da je ugostiteljskim objektima bio zabranjen rad 25 maja. Hej maja onoliko ljudi, zamisli koliko je sada u avgustu.
emmir1

#24931 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

un1ted wrote: 31/07/2020 10:48 Ne razumijes ti nista. Sve sam ti napisao, pa čak i dodao fotografiju, a ti ništa da skontaš. Kakva odgovornost, prema kome? Dobio si direktan primjer kafića koju su prepuni, ali ti ne odustajes.

Da si legalista znao bi da je ugostiteljskim objektima bio zabranjen rad 25 maja. Hej maja onoliko ljudi, zamisli koliko je sada u avgustu.

Hahahah

Pa upravo potvrđuješ moju tezu.

Eto mogu kafici može i dzamija.

Može dzamija, pa mogu i kafici i sve drugo.

Ako imamo 5000 zaraženih po kaficima, daj onda još 5000 iz dzamija.

Valjda je to isto
GAU8

#24932 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

emmir1 wrote: 31/07/2020 10:53
un1ted wrote: 31/07/2020 10:48 Ne razumijes ti nista. Sve sam ti napisao, pa čak i dodao fotografiju, a ti ništa da skontaš. Kakva odgovornost, prema kome? Dobio si direktan primjer kafića koju su prepuni, ali ti ne odustajes.

Hahahah

Pa upravo potvrđuješ moju tezu.

Eto mogu kafici može i dzamija.

Može dzamija, pa mogu i kafici i sve drugo.

Ako imamo 5000 zaraženih po kaficima, daj onda još 5000 iz dzamija.

Valjda je to isto
Hotjeli smo šveCki model. Ne vidim u čemu je sada problem.
GAU8

#24934 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 31/07/2020 11:22 to što mi nismo šveđani
Neko reče da smo mi čak civilizacija višLJa od njihove. Stoga opet ne vidim u čemu je problem :)
kakavdanakneiskustvu

#24935 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

GAU8 wrote: 31/07/2020 11:23
kakavdanakneiskustvu wrote: 31/07/2020 11:22 to što mi nismo šveđani
Neko reče da smo mi čak civilizacija višLJa od njihove. Stoga opet ne vidim u čemu je problem :)
jesmo,jesmo,kako nismo,kazu neki i da je ova planeta ravna ploča svasta ljudi govore
L u c i f e r

#24937 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

Ko se ne iscmace danas u guzvi nije nikakav mumin

Sretan hizaslav

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ruzan-p ... /200731032
:thumbup:
GAU8

#24938 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

L u c i f e r wrote: 31/07/2020 11:35 Ko se ne iscmace danas u guzvi nije nikakav mumin

Sretan hizaslav

Ovo je fake krv. Podmeću nam. @TESLA_EDISON je pokazao da smo mi najciviliziraniji u Evropi.
red evil

#24939 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

un1ted wrote: 31/07/2020 10:26

Naredba!

Ja volim da serem, ali ti si bas usrao sve. Da si gledao sta kazu imami, ovo ne bi ni u snu napisao!

Ljudi su bukvalno ZABRANILI klanjanje sabaha, organizovali klanjanje ispred dzamija i STOTINU PUTA PONOVILI da se ne rukuje, ljubi, grli, pa cak ako ne mora da se ni ne okuplja. Vrati prilog Federalne tv sinoc, vazio je imam pa pola sata. Nekoliko puta ponovio da se moramo odnositi odgovorno i zaboraviti ranije tradicije.

To sto nema razlike nije do vjere, nije do IZ, nije do imama, to je DO NAS!
Upravo to, IZ ili imam ne može nikog istjerati iz džamije. Onaj ko ne radi sa narodom nema pojma kako je teško objasniti našem narodu da ima neko pravilo i da se mora poštovati. Govorio zidu ili toj osobi isto dođe, ne čuje ništa. A i zašto nam treba preporuka, kazna pa valjda smo dovoljno pametni da sami odlučimo šta treba a šta ne. Mi samo čekamo da neko drugi nešto uradi, nemoj da ja nešto radim, nek država kažnjava, nek silom spriječava veća okupljanja,... treba i to ali za manji broj ljudi koji neće ili ne mogu da shvate i poštuju ono što treba a mi većinski se moramo ponašati kao pametne, civilizovane osobe. Zar treba nekome kazna, preporuka, sila da ga se spriječi da skoči sa 30. sprata zgrade? Ako 90% naroda ne može skontati da će ga to ubiti, imamo ogroman problem.
zateznistub

#24940 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zateznistub »

L u c i f e r wrote: 31/07/2020 11:35 Ko se ne iscmace danas u guzvi nije nikakav mumin

Sretan hizaslav

I mi bi kao u Evropu. Nato... Nešto
zubi

#24941 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

red evil wrote: 31/07/2020 11:43 Upravo to, IZ ili imam ne može nikog istjerati iz džamije. Onaj ko ne radi sa narodom nema pojma kako je teško objasniti našem narodu da ima neko pravilo i da se mora poštovati. Govorio zidu ili toj osobi isto dođe, ne čuje ništa. A i zašto nam treba preporuka, kazna pa valjda smo dovoljno pametni da sami odlučimo šta treba a šta ne. Mi samo čekamo da neko drugi nešto uradi, nemoj da ja nešto radim, nek država kažnjava, nek silom spriječava veća okupljanja,... treba i to ali za manji broj ljudi koji neće ili ne mogu da shvate i poštuju ono što treba a mi većinski se moramo ponašati kao pametne, civilizovane osobe. Zar treba nekome kazna, preporuka, sila da ga se spriječi da skoči sa 30. sprata zgrade? Ako 90% naroda ne može skontati da će ga to ubiti, imamo ogroman problem.
E zato treba kazna... i ne, nismo dovoljno pametni...
Son1

#24942 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Son1 »

Bajram - Povecanje broja zarazenih - SFF - Povecanje broja zarazenih - Lockdown

:bih:
oldtajmer

#24943 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

posto kod nas imamo samo brojke i slova, evo jedan zanimljiv video iz komsiluka
vjerujem da je i kod nas slicno

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24944 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

STANJE U GLAVNOM GRADU
|
Čak 117 novozaraženih u Kantonu Sarajevo, četiri osobe preminule
idemooooo... lider regiJona... :bih:
red evil

#24945 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

zubi wrote: 31/07/2020 11:47
red evil wrote: 31/07/2020 11:43 Upravo to, IZ ili imam ne može nikog istjerati iz džamije. Onaj ko ne radi sa narodom nema pojma kako je teško objasniti našem narodu da ima neko pravilo i da se mora poštovati. Govorio zidu ili toj osobi isto dođe, ne čuje ništa. A i zašto nam treba preporuka, kazna pa valjda smo dovoljno pametni da sami odlučimo šta treba a šta ne. Mi samo čekamo da neko drugi nešto uradi, nemoj da ja nešto radim, nek država kažnjava, nek silom spriječava veća okupljanja,... treba i to ali za manji broj ljudi koji neće ili ne mogu da shvate i poštuju ono što treba a mi većinski se moramo ponašati kao pametne, civilizovane osobe. Zar treba nekome kazna, preporuka, sila da ga se spriječi da skoči sa 30. sprata zgrade? Ako 90% naroda ne može skontati da će ga to ubiti, imamo ogroman problem.
Znam da nismo, sistemski stvaramo neobrazovane ljude koji nakon svega nipodaštavaju stručne ljude koji govore u svojoj sferi onoga što rade. Bojim se da takvima ni kazne ne pomažu. Konkretno vezano za Bajram, IZ je učinila sve što je mogla i ne može imam da istjeruje ljude, da zabrani grljenje i ljubljenje, rukovanje, opominjalo se više puta. A i struka govori mjesecima i upozorava i opet mali broj ljudi poštuje.
un1ted

#24946 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Son1 wrote: 31/07/2020 11:51 Bajram - Povecanje broja zarazenih - SFF - Povecanje broja zarazenih - Lockdown

Zaboravite lockdown, drzava ne moze placati zabranu!
zubi

#24947 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Son1 wrote: 31/07/2020 11:51 Bajram - Povecanje broja zarazenih - SFF - Povecanje broja zarazenih - Lockdown

Nece biti lockdowna ni u kojoj varijanti....
zubi

#24948 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

red evil wrote: 31/07/2020 12:00
Znam da nismo, sistemski stvaramo neobrazovane ljude koji nakon svega nipodaštavaju stručne ljude koji govore u svojoj sferi onoga što rade. Bojim se da takvima ni kazne ne pomažu. Konkretno vezano za Bajram, IZ je učinila sve što je mogla i ne može imam da istjeruje ljude, da zabrani grljenje i ljubljenje, rukovanje, opominjalo se više puta. A i struka govori mjesecima i upozorava i opet mali broj ljudi poštuje.
Pomaze, pomaze, kazne uvijek pomazu... sa magarcima samo batinom, nema tu lijepe rijeci...
Ironmen

#24949 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Za 10-20 dana ovim tempom bicemo blizu katastrofe i onda ce nasi na velika brata da prose od svijeta humanitarnu pomoc, zivi bili pa vidili..
Tesla Edison

#24950 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 31/07/2020 12:13
red evil wrote: 31/07/2020 12:00

Pomaze, pomaze, kazne uvijek pomazu... sa magarcima samo batinom, nema tu lijepe rijeci...
Udaranje po džepu uvijek pomaže. Koliko god ko bio tvrdoglav.

Kod mene bivši komšija svaki dan parkirao u zabranu i svaki dan dobijao zakačene kazne. Uzme kaznu, opsuje i baci. Tako svaki dan dok nije došla registracija na red.

I šta mislite jel poslije parkirao na istom mjestu?
Locked