Naš problem je što živimo u prošlom vremenu umjesto u sadašnjosti. Koga je briga kako je gdje bilo prije 500 godina? Ja živim sada. A sadašnjost su šporeti u rijekama.TESLA_EDISON wrote: ↑30/07/2020 20:10Napredniji i to svjetlosni godinu. Kada smo mi imali vodu u svakoj avliji i kaldrmu, evropljani su sa svinjama spavali. Kad smo mi imali tramvaj, oni su još konjsku zapregu vukli. Kulturno i civilizacijski smo ispred njih.BadBoy wrote: ↑30/07/2020 18:36Nije kompleks niže vrijednosti nego realno gledanje na stanje BH društva.laik1981 wrote: ↑30/07/2020 17:47
Kompleks nize vrijednosti i nista drugo.. Izrugivanje i pljuvanje po svom. Sve tudje sladje. Mi razuzdana stoka, a bolje prosli od 90% evrope. Neki kazu da nas je sreca pogledalaBas smo mi na ovom podnjeblju miljenici srece. I jos tu dodas spin prebacivanjem odgovornosti sa odgovornih institucija na narod. Kada se nesto odvije kako treba onda smo imali srece, a kada krene losije onda je narod kriv i niko drugi..
Ili ti tvrdiš da smo mi kulturološki, civilizacijski, društveno, ekonomski, politički, ekološki na nivou društva iz Zapadne Evrope?
Ovo što je sad evropa nije ništa drugo nego fasada. Još kad dodamo nas kompleks, postadoše oni civilizovaniji
Ovo kad govorim, govorim sa kulturološkog i civilizacijski aspekta. I u pameti smo ispred njih. Ko je glavno inžinjer u CERN-u? Da ne spominjem da su naši stručnjaci najcjenjeniji kadar u svim zapadnim institutima.
Da ne govorim o tome kako post zalazi u rasizam i predrasude.
Nisu nikakvi kompleksi krivi što su nam divlje deponije na svakom koraku i što su nam ulice i gradovi prljavi.