Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
high_volume

#24801 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Ironmen wrote: 30/07/2020 13:29 1788 testirana u BiH 305 pozitivnih, to je to po danu sto se tice nas to su nasi max kapaciteti....
Logovan wrote: 30/07/2020 13:30 305...
Haman pa redovno preko 300.
Bitan je procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih. Danas ih je 17%
Tesla Edison

#24802 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

AmirBaa wrote: 28/07/2020 14:40 https://avaz.ba/vijesti/bih/584480/huki ... -i-spaniji

"- Nažalost ostvarila se pridviđanja koja su govorila o pandemiji virusa. Koronavirus vrlo brzo je stekao sposobnost da se prenosi s čovjeka na čovjeka i danas znamo jako malo o njemu. Nemamo efikasnu vakcinu ni lijek. Prepušteni smo metodama praćenja i prevencije. Uočili smo da je virus vrlo varijabilan, a izolovano više od 60.000 mutacija. U BiH je zabilježeno više od 51.000 slučajeva oboljenja, a život je izgubilo 115 ljudi – obajsnila je Hukić."

?

I onda slag na tortu: " Naša situacija se pogoršava, BiH ide iznad pesimističkog scenarija koji je viđen u Italiji i Španiji"
Što se tiče ove izjave, Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 18/07) kaže slijedeće:

Član 13.

Ko izmišlja ili širi lažne vijesti ili tvrdnje kojima se remeti javni red i mir i spokojstvo građana kaznit će se novčanom kaznom od 300 do 600 KM ili kaznom zatvora do 30 dana.

Dakle, dotična je javno slagala slijedeće:

1. 51 000 oboljelih;
2. 60 000 mutacija;
3. Znamo jako malo o virusu;,
4. Član Evropske akademije nauka;

Na osnovu čega je dotična došla do brojke od 51 000 oboljelih? Jesu li rađena serološka testiranja a da javnost to ne zna?
Na osnovu čega je dotična došla do brojke od 60 000 mutacija? Na osnovu kojeg istraživanja ili studije?

Zbog čega su ove pojave sasvim noramlne danas i zašto zbog ovog teroriziranja ljudi i širenja panike niko ne odgovara?

Članovi EA nauka:

Prof. dr Cacciola Biagio, (Italija)
Silla Campanini, slikar i vajar (Italija)
Anžela Dimčeva, književnik, (Bugarska)
Sergej Glovjuk, književnik (Rusija)
Mr Dušan Ljeskovac, vajar, (Kanada),
Prof.dr Mladen Bodiroža, (BIH, R Srpska)
Prof dr Katerina Koumlidou, (Grčka)
Prof. dr Ibrahim Jusufranić, (BiH)
Prof. dr Antun Sertić, (Hrvatska)
Petar Milatović, pisac, (Austrija), d.čl.
Ayten Mutlu, književnica (Turska)
Nedžad Salković, est. umetnik, (BiH)
Prof. dr Branko Vučković /Crna Gora/ – Odeljenje nauka
Prof.dr Vesna Vučković / Crna Gora/ – Odeljenje nauka
dr Aleksandar Cvetinovski /Makedonija/ – Odeljenje inovacija
Prof. dr Claude Dalle / Francuska/ – Odeljenje nauka
prof.dr Fernando Maldonado Lopes, Portugal
prof.dr Muhammad Abdul Aziz Al Baker, Katar
prof. dr Costantino Balestra, Italia
Slobodan Iljić , BIH, d.čl.
prof.dr Dževad Termiz , BIH
prof.dr Vladimir Stepanovič Kondratenko, Rusija
prof.dr Džemal Najetovic, BIH, Odeljenje nauka
prof.dr Branimir Mikić
Ironmen

#24803 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

doktor78 wrote: 30/07/2020 13:50
Ironmen wrote: 30/07/2020 13:33

Ma relano po brzini sirenje i trenutnom stanju realno imamo 10-20 puta vise zarazenih po danu to je neki moj logicki zakljucak, imamo sigurno 95% asimptomskih slucajeva koji sire veoma brzo zarazu. Mozda je to i dobro vrijeme ce pokazati... Nista necemo znati bez detaljnihih analiza i veci broj nasumicnih testova na antitijela..
Za kakve sam sve slučajeve čuo proteklih dana: poznanici bili na svadbi u junu, sad priznaju da par dana nisu imali osjet okusa i mirisa. Naravno, čitavo to vrijeme su normalno radili i kretali se.
Drugoj poznanici brat i snaha dolazili i z Njemačke, po povratku se testirali- pozitivni. Da li se ona negdje javila da se testira? Jok.
Treći poznanik isto tako danima bio bez okusa i mirisa. Da li je prijavljivao? Ne, jer ima kafić i ostade bez zarade.
Sve u svemu, ovo je još i dobro kakvi smo.
Upravo to sad zamisli nas mentalitet i na 1000 takvih slucajeva, sto na kraju mozda i bude dobro opet kazem vrijeme ce pokazati mozda cemo lakse docekati jesen i spoj obicne gripe i korone, nisam neki strucnjak ali sam 100% siguran da danas imamo ne 30 zarazenih nego 3000.
Zijo77

#24804 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zijo77 »

dječak sa šibicama wrote: 30/07/2020 13:42 Vjerovatno se i spajaju stolovi, kad se malo cugne, pa se zagrle pa pjevaju. I izljube.
Ne znam u kome svijetu ti živiš i kada si posljednji put bio u nekoj kafani? To tebi neko pričao?
laik1981

#24805 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

high_volume wrote: 30/07/2020 13:59
Ironmen wrote: 30/07/2020 13:29 1788 testirana u BiH 305 pozitivnih, to je to po danu sto se tice nas to su nasi max kapaciteti....
Bitan je procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih. Danas ih je 17%
Zasto je bitan taj procenat ako testiraju samo one sa simptomima? Taj procenat bi bio bitan da rade neko sire nasumicno testiranje. I od tih sto su bili negativni prilikom ovih testiranja pola je pozitivno ili ce biti za dan dva. Mi trenutno testiranjima uticemo nekih 10% na ukupnu situaciju. Ne testira se dovoljno, kriteriji za testiranje su losi, nema retestiranja prilikom pustanja iz izolacije.
tomhagen

#24806 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tomhagen »

hebo mater, svi se pozivaju na neka prava, te ja imam pravo na ovo, te ja imam pravo na ono, nece meni niko narediti da nosim masku, ja imam pravo da je ne nosim, nece meni niko reci da se ne rukujem i ne grlim, da ako imam temperaturu ostanem kuci, ja imam pravo da hodam, kme, kme, ja imam pravo da mi medicinari/krizni stab/bilo ko kao malom nevaspitanom deristu polako i na fin način moljaka da stavim maskicu, a ne da mi kaze idiote nosi masku, drzi distancu i peri ruke.

Hocu li ikad u ovoj zemlji cuti da neko kaze "ja imam obavezu"?!

Jer svako "ja imam pravo" povlači i svoje "ja imam obavezu".

Jer "ja imam pravo na medicinski tretman", ali imam i "obavezu da plaćam zdrastveno" kako bi i ti imao pravo na isto.

Ja imam pravo da se krecem i radim, ali imam i obavezu da nosim masku u zatvorenom i drzim distancu od tebe, da ako sam slucajno pokupio taj virus i tebe ne zarazim.

A jebiga, ovdje je vazda bilo lakse metar u guzicu, nego cenat u glavu.
L u c i f e r

#24807 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

Nista dok se stoka ne prihvati motike il knjige umjesto dimnih kurcina i klipace
high_volume

#24808 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

TESLA_EDISON wrote: 30/07/2020 14:01
AmirBaa wrote: 28/07/2020 14:40 https://avaz.ba/vijesti/bih/584480/huki ... -i-spaniji

"- Nažalost ostvarila se pridviđanja koja su govorila o pandemiji virusa. Koronavirus vrlo brzo je stekao sposobnost da se prenosi s čovjeka na čovjeka i danas znamo jako malo o njemu. Nemamo efikasnu vakcinu ni lijek. Prepušteni smo metodama praćenja i prevencije. Uočili smo da je virus vrlo varijabilan, a izolovano više od 60.000 mutacija. U BiH je zabilježeno više od 51.000 slučajeva oboljenja, a život je izgubilo 115 ljudi – obajsnila je Hukić."

?

I onda slag na tortu: " Naša situacija se pogoršava, BiH ide iznad pesimističkog scenarija koji je viđen u Italiji i Španiji"
Što se tiče ove izjave, Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 18/07) kaže slijedeće:

Član 13.

Ko izmišlja ili širi lažne vijesti ili tvrdnje kojima se remeti javni red i mir i spokojstvo građana kaznit će se novčanom kaznom od 300 do 600 KM ili kaznom zatvora do 30 dana.

1. 51 000 oboljelih;
2. 60 000 mutacija;

Na osnovu čega je dotična došla do brojke od 51 000 oboljelih? Jesu li rađena serološka testiranja a da javnost to ne zna?
Na osnovu čega je dotična došla do brojke od 60 000 mutacija? Na osnovu kojeg istraživanja ili studije?

Zbog čega su ove pojave sasvim noramlne danas i zašto zbog ovog teroriziranja ljudi i širenja panike niko ne odgovara?

Članovi EA nauka:

prof.dr Branimir Mikić

Akademik, prof. dr. Mirsada Hukić, rođena u Tuzli, specijalista mikrobiologije i član Evropske akademije nauka.

1974 diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Specijalizirala je medicinsku mikrobiologiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1981. godine. 1984. magistrirala medicinske nauke na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, te na istom fakultetu 1992. stekla titulu doktor medicinskih nauka.

U svom bogatom radnom iskustvu prešla je put od ljekara opće prakse '70-tih, preko šefa Odsjeka za parazitologiju i crijevne infekcije Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, načelnice Zavoda za mikrobiologiju '90-tih u Tuzli, te 2003. šefa Instituta za mikrobiologiju, imunologiju i parazitologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Od 2003. godine redovni je član Evropske akademije nauka (EAS), oblast biomedicina, te od 2012. dopisni član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Posvetila je godine stručnom usavršavanju iz oblasti imunologije, bakteriologije, virusologije, u Švedskoj, Norveškoj, Švicarskoj, Srbiji i Hrvatskoj.

Članica je brojnih naučnih i stručnih organizacija i udruženja u zemlji i svijetu, izdvojit ćemo: predstavnica BiH unutar Svjetske zdravstvene mreže.

Profesorica Hukić dobitnica je najvećeg naučnog priznanja u Bosni i Hercegovini, Državne nagrade za nauku za uspjehe u oblasti nauke na međunarodnom planu koje je dodijelilo Ministarstvo civilnih poslova BiH po prvi put.

Objavila je preko 300 naučnih i stručnih radova, povezala mikrobiologe Bosne i Hercegovine i svijeta i dala ogroman doprinos izučavanju hantavirusa.

Pokaži nam sad ti svoj C/V
Tesla Edison

#24809 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

high_volume wrote: 30/07/2020 14:15
TESLA_EDISON wrote: 30/07/2020 14:01

?

Član 13.

1. 51 000 oboljelih;
2. 60 000 mutacija;

Članovi EA nauka:

prof.dr Branimir Mikić

Akademik, prof. dr. Mirsada Hukić, rođena u Tuzli, specijalista mikrobiologije i član Evropske akademije nauka.

1974 diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Specijalizirala je medicinsku mikrobiologiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1981. godine. 1984. magistrirala medicinske nauke na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, te na istom fakultetu 1992. stekla titulu doktor medicinskih nauka.

U svom bogatom radnom iskustvu prešla je put od ljekara opće prakse '70-tih, preko šefa Odsjeka za parazitologiju i crijevne infekcije Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, načelnice Zavoda za mikrobiologiju '90-tih u Tuzli, te 2003. šefa Instituta za mikrobiologiju, imunologiju i parazitologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Od 2003. godine redovni je član Evropske akademije nauka (EAS), oblast biomedicina, te od 2012. dopisni član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Posvetila je godine stručnom usavršavanju iz oblasti imunologije, bakteriologije, virusologije, u Švedskoj, Norveškoj, Švicarskoj, Srbiji i Hrvatskoj.

Članica je brojnih naučnih i stručnih organizacija i udruženja u zemlji i svijetu, izdvojit ćemo: predstavnica BiH unutar Svjetske zdravstvene mreže.

Profesorica Hukić dobitnica je najvećeg naučnog priznanja u Bosni i Hercegovini, Državne nagrade za nauku za uspjehe u oblasti nauke na međunarodnom planu koje je dodijelilo Ministarstvo civilnih poslova BiH po prvi put.

Objavila je preko 300 naučnih i stručnih radova, povezala mikrobiologe Bosne i Hercegovine i svijeta i dala ogroman doprinos izučavanju hantavirusa.

Pokaži nam sad ti svoj C/V
A koji si mi ti da ti pokazujem CV?

Niti si ti javna ličnost a niti sam ja. Ona je javna ličnost i mora odgovarati za svoje bljuvotine. Tim gore što se javno predstavlja kao struka. Dakle stučno lice a laže i širi dezinformacije, sije strah i paniku te izaziva opštu opasnost.

Zašto nema njenog imena na stranici EA nauka?
Odakle joj ove brojke?
Zašto DOTIČNA širi strah i paniku?

Mogu i ja napisati da sam izvršni direktor Microsofta.
AmirBaa

#24810 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Zijo77 wrote: 30/07/2020 14:07
dječak sa šibicama wrote: 30/07/2020 13:42 Vjerovatno se i spajaju stolovi, kad se malo cugne, pa se zagrle pa pjevaju. I izljube.
Ne znam u kome svijetu ti živiš i kada si posljednji put bio u nekoj kafani? To tebi neko pričao?
Ejš, ovaj ti ne izlazi ni u setnju od marta :D
high_volume

#24811 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Kad je "dotična" diplomirala i specijalizirala medicinu, ti nisi bio ni rođen... I još si toliko drzak da postavljaš pitanje o njenim komentarima i tražiš dokaze njenih izjava o epidemiološkom stanju... :-) :(
Tesla Edison

#24812 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

high_volume wrote: 30/07/2020 14:23 Kad je "dotična" diplomirala i specijalizirala medicinu, ti nisi bio ni rođen... I još si toliko drzak da postavljaš pitanje o njenim komentarima i tražiš dokaze njenih izjava o epidemiološkom stanju... :-) :(
Komunizam je davno prošao tako da je davna prošlost jednoumlje i zabrana kritičkog osvrta na javno iznesene stavove i mišljenja.

Ja opet postavljam pitanja:

1. Odakle joj brojke o zaraženim?
2. Odakle joj brojke o mutacijama? Na osnovu koje studije?

Za svaku javnu tvrdnju, pogotovo ako je izrekne osoba poput nje, mora obrazložiti na osnovu čega to tvrdi. Na osnovu kojeg istraživanja i studija? Sve mimo toga je fake news i dezinformacija.
laik1981

#24813 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

high_volume wrote: 30/07/2020 14:23 Kad je "dotična" diplomirala i specijalizirala medicinu, ti nisi bio ni rođen... I još si toliko drzak da postavljaš pitanje o njenim komentarima i tražiš dokaze njenih izjava o epidemiološkom stanju... :-) :(
Ako cemo mak na konac mnogi koji su i uspjesniji i dokazaniji u struci od "doticne" su ismijavani i proglasavani sarlatanima jer su rekli svoje misljenje.

Ima i Nestorovic CV pa lupa gluposti..
dječak sa šibicama

#24814 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Ona zena zarazena u Neumu je radnica u hotelu, a ovi iz Neuma su u nastojanju da smire turiste, izjavili kako je ona sa sela.

Pa jeste, sa sela dodje i radi u hotelu punom turista.

Isto ko HR, jos ce cijeli avgust negirati posljedice nazor turizma. Ali valjda tako treba.
mO k3

#24815 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

dječak sa šibicama wrote: 30/07/2020 14:33 Ona zena zarazena u Neumu je radnica u hotelu, a ovi iz Neuma su u nastojanju da smire turiste, izjavili kako je ona sa sela.

Pa jeste, sa sela dodje i radi u hotelu punom turista.

Isto ko HR, jos ce cijeli avgust negirati posljedice nazor turizma. Ali valjda tako treba.
o tome sam pricao prije dva sedmice u hrvatskoj na moru sute sto se tice korone
Tesla Edison

#24816 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 30/07/2020 14:30
Ako cemo mak na konac mnogi koji su i uspjesniji i dokazaniji u struci od "doticne" su ismijavani i proglasavani sarlatanima jer su rekli svoje misljenje.

Bravo :thumbup: (moram i ovako)

Veliki je problem upravo to što stručne osobe iznose ovakve tvrdnje. Ona uporno tvrdi da nam prijeti italijanski i španski scenario. Uporno javno istupa i uporno sije strah. To što je stručna je opasnost više. Da je neka budala niko je ne bih uzimao za ozbiljno ali ona može mnogo štete da nanese svojim izjavama i tvrdnjama. Već je i nanijela. Ljudi je bendaju koronu ni 2%.
dječak sa šibicama

#24817 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

donekle i razumijem turisticke radnike, oni su donji ako nema nikakve sezone.

Ali ne kontam ljude, zar ce propasti svijet ako jedno ljeto ne odes na more. Ima i planina i jezero, nije da nema. Svi se nabili u onaj Neum, ko mravinjak.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#24818 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

dzipalo wrote: 30/07/2020 11:30 Kad 3 puta prijavis i niko prstom ne mrdne, ima li smisla po tvom misljenju idalje prijavljivati?
Naravno da ima. Prijavljujes pozivom policji:

"Dobar dan, dzipalo je, da li mogu znati s kim razgovaram?"

Ako ne zeli da kaze, pitas da li se snima poziv i prijavis ono sto je predmet zalbe. Ako ne djeluju, prijavis jos jednom za razumno vrijeme u zavisnosti od vrste prijave. Ako ne djeluju ni tada, prijavis unutrasnjoj kontroli.

No, toga nece biti. Znas zasto? Zato sto "dzipalo" (ne ti), nece prijaviti, nece se zamarati, nece navoditi svoje ime, jer pobogu, mogu njega naci, zezati, malteretirati.
Tesla Edison

#24819 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

dječak sa šibicama wrote: 30/07/2020 14:36 donekle i razumijem turisticke radnike, oni su donji ako nema nikakve sezone.

Ali ne kontam ljude, zar ce propasti svijet ako jedno ljeto ne odes na more. Ima i planina i jezero, nije da nema. Svi se nabili u onaj Neum, ko mravinjak.
Haj to sve, ali ja ne kontam četveročlane porodice koje plate po 215KM PCR test za svakog člana porodice da bi otišli u hebenu Makarsku. To nikako ne mogu shvatiti, ne ulazi u glavu nikako.
laik1981

#24820 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

TESLA_EDISON wrote: 30/07/2020 14:36
laik1981 wrote: 30/07/2020 14:30

Bravo :thumbup: (moram i ovako)

Veliki je problem upravo to što stručne osobe iznose ovakve tvrdnje. Ona uporno tvrdi da nam prijeti italijanski i španski scenario. Uporno javno istupa i uporno sije strah. To što je stručna je opasnost više. Da je neka budala niko je ne bih uzimao za ozbiljno ali ona može mnogo štete da nanese svojim izjavama i tvrdnjama. Već je i nanijela. Ljudi je bendaju koronu ni 2%.
Ona ili lupa po necijem nalogu, bas kao i Nestorovic ili uziva da bude u centru paznje javnosti.
dječak sa šibicama

#24821 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Ocito imaju viska para pa mogu platiti.
Tesla Edison

#24822 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

dječak sa šibicama wrote: 30/07/2020 14:48 Ocito imaju viska para pa mogu platiti.
I bijes.

Toliko da su bogati, otišli bi ko ljudi na Havaje. Više je bijes i ovisnost o hrvatskom moru. Misle valjda da je u hrvatskoj more slanije, šta li?
laik1981

#24823 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

TESLA_EDISON wrote: 30/07/2020 14:52
dječak sa šibicama wrote: 30/07/2020 14:48 Ocito imaju viska para pa mogu platiti.
I bijes.

Toliko da su bogati, otišli bi ko ljudi na Havaje. Više je bijes i ovisnost o hrvatskom moru. Misle valjda da je u hrvatskoj more slanije, šta li?
Ne znam jel slanije ali je bolje od svih ostalih primorski ljetovalista koje sam posjetio. Meni je prirodna hladovina od presudnog znacaja :D Same plaze su im najbolje u evropi. O ostalom, kao npr. o gostoljubivosti i usluzi, se moze diskutovati.
Medobrundo25

#24824 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

laik1981 wrote: 30/07/2020 14:59
I bijes.

Ne znam jel slanije ali je bolje od svih ostalih primorski ljetovalista koje sam posjetio. Meni je prirodna hladovina od presudnog znacaja :D Same plaze su im najbolje u evropi. O ostalom, kao npr. o gostoljubivosti i usluzi, se moze diskutovati.
Najbolje plaze u Europi? :run: nisi ti dalje od Makarske ni maknuo. :thumbup:
laik1981

#24825 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Medobrundo25 wrote: 30/07/2020 15:06
laik1981 wrote: 30/07/2020 14:59

I bijes.

Najbolje plaze u Europi? :run: nisi ti dalje od Makarske ni maknuo. :thumbup:
:thumbup:
Locked