Ako ne ja, onda neko drugi.
Jedino što od službenih kanala možemo čuti je da će tog-i-tog dana na poligonu Margetići pucati, i da se građani ne plaše.
E, da. Navedu i vremenski okvir kada će pucati.
A na poligonu testiraju kvalitet paradajza i paprikeHrmpallier wrote: ↑13/07/2020 22:02Ako ne ja, onda neko drugi.
Jedino što od službenih kanala možemo čuti je da će tog-i-tog dana na poligonu Margetići pucati, i da se građani ne plaše.
E, da. Navedu i vremenski okvir kada će pucati.
Paprike, paradajz, kupus, krastafci, ...... tu i tamo na poligonu ispucavaju karbitom. Znaš ono, konzerva s rupom, grimen karbita, sočna pljuvačka i šibica.Guadalajara wrote: ↑13/07/2020 22:12A na poligonu testiraju kvalitet paradajza i paprikeHrmpallier wrote: ↑13/07/2020 22:02Ako ne ja, onda neko drugi.
E, da. Navedu i vremenski okvir kada će pucati.![]()
![]()
jeste...par minobacača vrijednosti 17 milionaHrmpallier wrote: ↑14/07/2020 00:21Paprike, paradajz, kupus, krastafci, ...... tu i tamo na poligonu ispucavaju karbitom. Znaš ono, konzerva s rupom, grimen karbita, sočna pljuvačka i šibica.Guadalajara wrote: ↑13/07/2020 22:12A na poligonu testiraju kvalitet paradajza i paprikeHrmpallier wrote: ↑13/07/2020 22:02
E, da. Navedu i vremenski okvir kada će pucati.![]()
![]()
Nego, šta vele službeni kanali ? Šta vele neslužbeni ? Niko ni mukajeta još od onog ćorka zvanog H - 155.
E, da. Da ne griješim duše. Moguće da su zadnjih godina prodali par minobacača M - 59. Možda.
Dobro je to zapelo tvom ostrom oku:155_mm wrote: ↑14/07/2020 08:58 srbijanski reziser za prpagadne uradke je zreo za peMzije. ovo snimanje kako posjetioci "pametno" masu rukamani i klimaju glavom a oficiri sa "ozbiljnim" facama stoje morno dok radnici u pozadini "slajfaju" , struzu, vare je poprilicno smijesno.
a moguce je da taj propagandni nivo odrzavaju za siroku publiku kojoj je namjenjen.
kusturica bi to bolje uradio. a i o ovako je vec godinama na drzavnom budzetu.

Xe, xe ! Verovatno su našli dobrog kupca za povrće. A ni površina tih lijeha nije mala.Guadalajara wrote: ↑14/07/2020 00:28jeste...par minobacača vrijednosti 17 milionaHrmpallier wrote: ↑14/07/2020 00:21Paprike, paradajz, kupus, krastafci, ...... tu i tamo na poligonu ispucavaju karbitom. Znaš ono, konzerva s rupom, grimen karbita, sočna pljuvačka i šibica.
Nego, šta vele službeni kanali ? Šta vele neslužbeni ? Niko ni mukajeta još od onog ćorka zvanog H - 155.
E, da. Da ne griješim duše. Moguće da su zadnjih godina prodali par minobacača M - 59. Možda.![]()
![]()
Pa čuj, nije to ni mala površina, te lijehe pod krovom. Može to ako se povrće gaji i prodaje kao rano, a ne sezonsko.Guadalajara wrote: ↑14/07/2020 00:28jeste...par minobacača vrijedno sti 17 milionaHrmpallier wrote: ↑14/07/2020 00:21Paprike, paradajz, kupus, krastafci, ...... tu i tamo na poligonu ispucavaju karbitom. Znaš ono, konzerva s rupom, grimen karbita, sočna pljuvačka i šibica.
E, da. Da ne griješim duše. Moguće da su zadnjih godina prodali par minobacača M - 59. Možda.![]()
![]()
steta sto nisu naveli koju to verziju leoparda 2 bi po njima trebali dobiti albanci na kosovu.NEMAČKA NAORUŽAVA PRIŠTINU: Tenkovi “leopard 2”, topovi i raketni ...
odnos EU i amerikanaca prema kini se mjenja i u politickom i u ekonomskom smislu. na to ukazuju potezi u vezi 5G mreze, navodna selidba proizvodnje iz kine npr. apple u indiju glavnom kineskom rivalu u regionu, onda ova "zabrinutost" za sudbinu ujgura u kini. neki cak pominju i genocid nad ujgurima i sl.KINEZI 'OSVAJAJU' OPUSTELA RUSKA PROSTRANSTVA! Na Dalekom istoku Rusije zakupili parcele dvostruko veće od Slovenije i
A koliko ste vi dronova proizveli?Guadalajara wrote: ↑29/07/2020 22:57 Dok se ne kupi autoklav...Od ozbiljne i samostalne proizvodnje dronove nema ništa...Mogu oni to kupiti nije problem, ali je stvar u tome da neko od politicara u Srbiji uzme % od ove kupovine...
Slična situacija kao sa fabrikom u Uzićima....Mašine vrijednosti oko 30 % od ukupne investicije....Zaradiše pare oni što su prodali zemljište i šumu i ona građevinska firma...![]()
Ima vise prototipova na elektrotehnickom, pmfu i masinskom fakultetu u Sarajevu..Mislim da su i neke firme iz Mostara i Tuzle radila prototipove....prasoje wrote: ↑29/07/2020 23:27A koliko ste vi dronova proizveli?Guadalajara wrote: ↑29/07/2020 22:57 Dok se ne kupi autoklav...Od ozbiljne i samostalne proizvodnje dronove nema ništa...Mogu oni to kupiti nije problem, ali je stvar u tome da neko od politicara u Srbiji uzme % od ove kupovine...
Slična situacija kao sa fabrikom u Uzićima....Mašine vrijednosti oko 30 % od ukupne investicije....Zaradiše pare oni što su prodali zemljište i šumu i ona građevinska firma...![]()
![]()
Rugala se sova sjenici...Guadalajara wrote: ↑29/07/2020 23:30Ima vise prototipova na elektrotehnickom, pmfu i masinskom fakultetu u Sarajevu..Mislim da su i neke firme iz Mostara i Tuzle radila prototipove....prasoje wrote: ↑29/07/2020 23:27A koliko ste vi dronova proizveli?Guadalajara wrote: ↑29/07/2020 22:57 Dok se ne kupi autoklav...Od ozbiljne i samostalne proizvodnje dronove nema ništa...Mogu oni to kupiti nije problem, ali je stvar u tome da neko od politicara u Srbiji uzme % od ove kupovine...
![]()
Na našoj temi BH Vojna industrija...to smo na sitne komade rastabirili...
Ja sam se rugao, gdje ?prasoje wrote: ↑29/07/2020 23:38Rugala se sova sjenici...Guadalajara wrote: ↑29/07/2020 23:30Ima vise prototipova na elektrotehnickom, pmfu i masinskom fakultetu u Sarajevu..Mislim da su i neke firme iz Mostara i Tuzle radila prototipove....
Na našoj temi BH Vojna industrija...to smo na sitne komade rastabirili...i omašila temu
Nije poenta kada se postavi vest o novoj nabavci da krene "nema autoklav, nema peći za termičku obradu, Mostar je imao..." i sl. Poenta vesti i diskusije kada se postavi takva vest je obično - šta je novo nabavljeno od tehnike, u kojoj količini, kako će biti korišćeno, koji su budući planovi i sl. Krene pljuvanje po novim letelicama u Srbiji "niš one ne valjaju jer ih eto ne proizvodimo, nego smo kupili" a BiH nijedan vojni dron nema. Razumeš?Guadalajara wrote: ↑29/07/2020 23:46Ja sam se rugao, gdje ?prasoje wrote: ↑29/07/2020 23:38Rugala se sova sjenici...Guadalajara wrote: ↑29/07/2020 23:30
Ima vise prototipova na elektrotehnickom, pmfu i masinskom fakultetu u Sarajevu..Mislim da su i neke firme iz Mostara i Tuzle radila prototipove....
Na našoj temi BH Vojna industrija...to smo na sitne komade rastabirili...i omašila temu
![]()
Barem ja oko ove teme ozbiljno pisem...
Kad sam analizirao proizvodnju bespilotnih letjelica u BiH, ex-Yu....fino je objasnjeno koje su sve tehnologije potrebne i koje tehnologije je Soko iz Mostara imao...Cak su i iz one firme iz Srbije CTT (http://www.ctt.rs/) govorili (ima klip a youtubu) da bez autoklava ne mogu proizvoditi bespilotne letjelice. Ne mogu proizvesti dovoljno jaku konstrukciju letjelice koja bi zadovoljavala vojne/tehnicke karakteristike/standarde...
Neka se raji prodaju muda pod bubrege...![]()
Poenta je u propagandi...Idete po svim ex-xu forumima i sistematski spamate sve teme ovog sadržaja. Dok se na vašim forumima odmah drugi banuju...prasoje wrote: ↑30/07/2020 09:14 Nije poenta kada se postavi vest o novoj nabavci da krene "nema autoklav, nema peći za termičku obradu, Mostar je imao..." i sl. Poenta vesti i diskusije kada se postavi takva vest je obično - šta je novo nabavljeno od tehnike, u kojoj količini, kako će biti korišćeno, koji su budući planovi i sl. Krene pljuvanje po novim letelicama u Srbiji "niš one ne valjaju jer ih eto ne proizvodimo, nego smo kupili" a BiH nijedan vojni dron nema. Razumeš?![]()
Ma, ne da sistematski spamujem i vršim propagandu, ubilo se.Guadalajara wrote: ↑30/07/2020 11:03 Poenta je u propagandi...Idete po svim ex-xu forumima i sistematski spamate sve teme ovog sadržaja. Dok se na vašim forumima odmah drugi banuju...
Što lažeš da BiH nema nijedan dron, eno policije i deminera u OS BiH sa dronovima...![]()
Realno i quadkopter je dron...Sad sto si ti mislio da su dronovi samo oni sa krilima...prasoje wrote: ↑30/07/2020 12:13Ma, ne da sistematski spamujem i vršim propagandu, ubilo se.Guadalajara wrote: ↑30/07/2020 11:03 Poenta je u propagandi...Idete po svim ex-xu forumima i sistematski spamate sve teme ovog sadržaja. Dok se na vašim forumima odmah drugi banuju...
Što lažeš da BiH nema nijedan dron, eno policije i deminera u OS BiH sa dronovima...![]()
U proseku jedanput nedeljno.
A ti si mislio na one male, komercijalne dronove od 2 kile - e moja greška izvinjavam se. Ali za sada neću da se suštam na tvoj nivo sa rečima poput "lažeš".![]()
Ne, ne, ne botovi su ovde u vlasništvu "privatnih firmi" koje unajmljuju civile ali ih subvencioniše država... nešto kao i tzv. "SDA botovi" u komentarima ispod klix.ba vesti.