Narod i Pravda (Konakovic)
- salik79
#7826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svaka, ali bas svaka (generalno), ti je k'o iz kitaba 
-
carobnjak_N
#7827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Avdić je prodao novine ali njegove kolumne su ostale iste, što znači da nije prodao sebe.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 10:30 Senad Avdić, primjer Tui-ja u Bosanaca, čovjek koji je svoje čedo, projekat koji ga je učinio poznatim, prodao onima protiv kojih je pisao decenijama i izgradio karijeru.
Upravo je Senad Avdić primjer kako intelekt, enciklopedijska količina ekstenzivnog, kako samo novinar može imati, znanja, bez moralne vertikale i vjere u ideale znači bukvalno ništa. Nadam se da sam sebi može i zna objasniti taj roll back u životu i poništavanje svog kompletnog profesionalnog angažmana. Ima li iko ikakve volje i želje da prelista neko od izdanja Slobodne Bosne iz najboljih vremena? Ja iskreno nemam, nakon ovog pišanja po samom sebi, kako to samo alkosi znaju. Nemam, jer ni sam autor više ne vjeruje u to što je pisao. Njegova predaja i prodaja SDA je najbolji dokaz.
Tako, članak u kojem Avdić prilično vješto pravi pitu od govana i povezuje Konakovića, Bugarija i Zukorlića, je zapravo strašna introspektiva, u kojoj Avdić zapravo piše o sebi. Intelektualac koji zna, ima iskustvo, decenijama se bori, ali na kraju piše nadničarske tekstove za svoje katile. Intelektualac koji optužuje društvo za antiintelektualizam, a sam na kraju zaigra za drugi tim i potvrdi da se nije vrijedilo boriti! Ako ima paralele sa Orvelom, onda je to da on na kraju voli Velikog Vođu i piše protiv onih koji su na poziciji gdje se on nekada nalazio. Jad i bijeda jeftinog Tuija.
Ono što je interesantno, je pitanje, kome je članak namjenjen? Iole intelektualnim čitaocima nije, jer ih tjera da ne vjeruju svojim očima. Trebaju da povjeruju da je Konaković SDA at its finest, dok ruši tu istu SDA. Ostalima koji svoje političke stavove grade drugim kanalima i mrsko im je ovojiti dvadesetak minuta da pročitaju članak, takođe nije. Upravo se tu i krije odgovor. Demonstracija sile SDA koja ovim samoponižavajućim člankom pokazuje da joj niko ne može stati na put, da ni Bugari nije svetinja, ako se odmetne te da će se nastaviti sa pokušajima uništavanja Konakovića. Avdić je samo pokazni uzorak kako SDA rješava svoje neprijatelje. Cilj je bio da se kaže, srušili smo Avdića, Bugarija, srušićemo i tebe.
Jer, SDA više nema ideologiju. Imaju samo mafijaške metode kojima se drže na vlasti. Dodao bih primjer Emira Suljagića, koji se takođe na kraju morao predati, jer je SDA sistematski krenula otpuštati sve osobe koje imaju ikakve veze sa njim. Rodbinu, bližu i dalju, prijatelje... Ovako, Suljagić je pacifiziran, direktor i ne laje na SDA. Poruka je da svakoga čeka ista sudbina. Svi ćete biti poniženi poput Avdića, Theona Greyjoya BH novinarstva...
Uglavnom, maknite se, ima nas još sa mudima, da riješimo ovo što smo započeli.
Čovjek je teško bolestan , mora od nečeg živjeti .
Govoriti da su bivši kadrovi Sda neka moralna vertikala je u najmanju ruku smiješno.
NiP je stranka uljeba koji nisu bili zadovoljni svojim statusom u stranci , nisu osjećali da dobijaju dovoljno velik kolač moći i vlasti.
Ideologija koju zastupaju je nekakav novokomponovani konzervativizam , koji želi svoje hodže i džamije, nastavljajući tako
promašenu politiku Sda i identiteta Bošnjaka, vežući ga isključivo za vjeru, i tako od sebe praveći vjersku skupinu.
Kad Dodik podjebava "muslimani" , onda se pjene mi smo Bošnjaci .
Drugovanje sa Zukrolićem je valjda pokušaj da se ispuni neka kvota intelektualne praznine u stranci .
-
A_A_AKCIJA
#7828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šta veliš, mora se živjeti od nečega. Pa hajmo onda, motajmo kablove, svako ima alibi za bilo koje sranje koje napravi.
Manja bi mu šteta i bruka bila da je izvozio oružje, a ovamo dovozio heroin, od ovoga što sada radi...
Za NiP se nema šta govoriti. Pogledaš šta se radi i bude ti jasno. Živimo u 21. vijeku i sve su nam informacije udaljene na par klikova. Izmislili su moralnu vertikalu za sve dosadašnje stranke i političare. Stranka koja je u upravljačke i nadzorne strukture delegirala 43% nestranačkih kadrova je izmislila moral i etiku za ovo podneblje. Ima kolega forumaš koji je pratio implementaciju predizbornih obećanja na temi Vlada KS, pa pogledaj malo kako se to radi. Ta Vlada sa NiPom na čelu je izvan svih okvira ovog vremena u kojem trenutno živimo. I tu nema šuplje, vako nako. Samo činjenice.
I uhljebi, po definiciji, se ne kockaju sa pozicijama na kojima se nalaze. Uhljebi ne napuštaju hladovinu premijerskih i ostalih pozicija moći, da bi se borili za bolje pozicije. Probajte sa nekom drugom definicijom, uhljebi to nisu.
Muamera Zukorlića ću od sada zvati Lazar. Toliko ste puta potrošili taj argument uzalud, ali ga ponovo oživite ko Lazara-Feniksa iz pepela, da stvarno zaslužuje da se taj fenomen adekvatno obilježi pravim imenom...
Manja bi mu šteta i bruka bila da je izvozio oružje, a ovamo dovozio heroin, od ovoga što sada radi...
Za NiP se nema šta govoriti. Pogledaš šta se radi i bude ti jasno. Živimo u 21. vijeku i sve su nam informacije udaljene na par klikova. Izmislili su moralnu vertikalu za sve dosadašnje stranke i političare. Stranka koja je u upravljačke i nadzorne strukture delegirala 43% nestranačkih kadrova je izmislila moral i etiku za ovo podneblje. Ima kolega forumaš koji je pratio implementaciju predizbornih obećanja na temi Vlada KS, pa pogledaj malo kako se to radi. Ta Vlada sa NiPom na čelu je izvan svih okvira ovog vremena u kojem trenutno živimo. I tu nema šuplje, vako nako. Samo činjenice.
I uhljebi, po definiciji, se ne kockaju sa pozicijama na kojima se nalaze. Uhljebi ne napuštaju hladovinu premijerskih i ostalih pozicija moći, da bi se borili za bolje pozicije. Probajte sa nekom drugom definicijom, uhljebi to nisu.
Muamera Zukorlića ću od sada zvati Lazar. Toliko ste puta potrošili taj argument uzalud, ali ga ponovo oživite ko Lazara-Feniksa iz pepela, da stvarno zaslužuje da se taj fenomen adekvatno obilježi pravim imenom...
-
carobnjak_N
#7829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A što ti meni nešto u množini ? Ko to "Vi" ?
To je onaj refleks konzervativaca, ako nisi s nama onda si protiv nas .
Samo velim da u NiP-u ne vidim alternativu Sda politici.
-
A_A_AKCIJA
#7830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svi vi koji od 1+1 imate neki drugi rezultat osim 2.carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 11:56 A što ti meni nešto u množini ? Ko to "Vi" ?
Trenutna politička situacija u BiH je među najjednostavnijim na svijetu. Ko to ne vidi, nema mu pomoći.
I naravno, imaš svako pravo da ne vidiš... Važnije je ostati pri svome, nego napredovati...
-
TheGodfather001
#7831 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koliko sam čuo po kuloarima, Avdić, zbog pogoršanja svog zdravstvenog stanja, uopšte nije sposoban da piše tekstove posljednjih par mjeseci. Ovo što se objavljuje za Muslimovića & Co. je reciklaža nekih materijala od prije 2-3 godine.
- drug_profi
#7832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 11:56 A što ti meni nešto u množini ? Ko to "Vi" ?
Nego u kome je vidis?
- madner
#7833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nezgodno je kada covjek ima puno rodbine na budzetu, automatski nije nezavisan.
Inace ove metode prije se nisu koristile. Valjda su tada bili sigurniji u sebe, ili nisu jos javno dobro toliko svojatali.
Inace ove metode prije se nisu koristile. Valjda su tada bili sigurniji u sebe, ili nisu jos javno dobro toliko svojatali.
-
kiligonzales
#7834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Povezati Konakovica, Bugarija i Zukorlica mogu samo zlonamjernici, isto tako i Kenu Musica.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 10:30 Senad Avdić, primjer Tui-ja u Bosanaca, čovjek koji je svoje čedo, projekat koji ga je učinio poznatim, prodao onima protiv kojih je pisao decenijama i izgradio karijeru.
Upravo je Senad Avdić primjer kako intelekt, enciklopedijska količina ekstenzivnog, kako samo novinar može imati, znanja, bez moralne vertikale i vjere u ideale znači bukvalno ništa. Nadam se da sam sebi može i zna objasniti taj roll back u životu i poništavanje svog kompletnog profesionalnog angažmana. Ima li iko ikakve volje i želje da prelista neko od izdanja Slobodne Bosne iz najboljih vremena? Ja iskreno nemam, nakon ovog pišanja po samom sebi, kako to samo alkosi znaju. Nemam, jer ni sam autor više ne vjeruje u to što je pisao. Njegova predaja i prodaja SDA je najbolji dokaz.
Tako, članak u kojem Avdić prilično vješto pravi pitu od govana i povezuje Konakovića, Bugarija i Zukorlića, je zapravo strašna introspektiva, u kojoj Avdić zapravo piše o sebi. Intelektualac koji zna, ima iskustvo, decenijama se bori, ali na kraju piše nadničarske tekstove za svoje katile. Intelektualac koji optužuje društvo za antiintelektualizam, a sam na kraju zaigra za drugi tim i potvrdi da se nije vrijedilo boriti! Ako ima paralele sa Orvelom, onda je to da on na kraju voli Velikog Vođu i piše protiv onih koji su na poziciji gdje se on nekada nalazio. Jad i bijeda jeftinog Tuija.
Ono što je interesantno, je pitanje, kome je članak namjenjen? Iole intelektualnim čitaocima nije, jer ih tjera da ne vjeruju svojim očima. Trebaju da povjeruju da je Konaković SDA at its finest, dok ruši tu istu SDA. Ostalima koji svoje političke stavove grade drugim kanalima i mrsko im je ovojiti dvadesetak minuta da pročitaju članak, takođe nije. Upravo se tu i krije odgovor. Demonstracija sile SDA koja ovim samoponižavajućim člankom pokazuje da joj niko ne može stati na put, da ni Bugari nije svetinja, ako se odmetne te da će se nastaviti sa pokušajima uništavanja Konakovića. Avdić je samo pokazni uzorak kako SDA rješava svoje neprijatelje. Cilj je bio da se kaže, srušili smo Avdića, Bugarija, srušićemo i tebe.
Jer, SDA više nema ideologiju. Imaju samo mafijaške metode kojima se drže na vlasti. Dodao bih primjer Emira Suljagića, koji se takođe na kraju morao predati, jer je SDA sistematski krenula otpuštati sve osobe koje imaju ikakve veze sa njim. Rodbinu, bližu i dalju, prijatelje... Ovako, Suljagić je pacifiziran, direktor i ne laje na SDA. Poruka je da svakoga čeka ista sudbina. Svi ćete biti poniženi poput Avdića, Theona Greyjoya BH novinarstva...
Uglavnom, maknite se, ima nas još sa mudima, da riješimo ovo što smo započeli.
Avdic je ko list na vjetru, sa novom vlascu promjeni smjer pisanja.
-
kiligonzales
#7835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jeste. Bugarija niko nije protjerao iz Sarajeva.Haris.ba wrote: ↑27/07/2020 14:31Je li nesta slagao?Roccohljup wrote: ↑27/07/2020 10:05 A Avdić nastavlja jušriš na NiP......baš me zanima po čijem nalogu
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... elika.html
Bugarije prije svega covjek ciji korijeni nisu bosanski. Prije svega to je dobar covjek i ucitelj. Dugo godina je u BiH radio posao kojeg se niko drugi nije hvatao, pored uloge imama Bijele dzamije na Vratniku, vodio je rijasetov centar protiv ovisnistva. Za razliku do tada, od kad je presao u Crnu Goru, on je savjetnik ovdasnjeg reisa, kao i profesor najvece medrese nadomak Podgorice, zvane Mehmed Fatih, pored toga rukovodeci je kadar u islamskom centru Bar. Svako ko zeli moze vidjeti da se ne radi ni okakvom progonu, vec iskoraku u poslu. Pored svega on je opet rado vidjen gost u nasem Sarajevu.
A ostatak clanka nije neko otkrice, nacitaniji Avdic rezimira intervju Elmedina dat FACE TV i palamudi o njegovom neznanju.
Volio bih kad bi bio tako principijelan pa Bakirov intervju dat za MTV Igman ili Hajat, uzeo skolski analizirati, pa da nam otkrije gdje nam to nas vjeciti lider kiksa.
-
kiligonzales
- JThomas
#7837 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
bakira vala ne štedi, opali ga dobro svakih dva-tri mjeseca.
šteta jebiga...
šteta jebiga...
-
carobnjak_N
#7838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Politička situacija u BiH među najjednostavnijima na svijetu ? pfffA_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 12:05Svi vi koji od 1+1 imate neki drugi rezultat osim 2.carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 11:56 A što ti meni nešto u množini ? Ko to "Vi" ?
Trenutna politička situacija u BiH je među najjednostavnijim na svijetu. Ko to ne vidi, nema mu pomoći.
I naravno, imaš svako pravo da ne vidiš... Važnije je ostati pri svome, nego napredovati...
da nije obrnuto ? ili ti možda misliš pod političkom situacijom u BiH, na borbu klanova za vlast u kantonu Sa ?
Politička situacija , a posebno pozicija probosanske neke politike, je jako komplikovana i umjesto populističkog igranja
ping-ponga sa Dodikom, treba imati zreliju politiku, a ja to ne vidim u Nip.
Cijenim svakako tu priču Konakovića o antikorupciji i slično ali osim priče ne vidim tu još ništa konkretno.
-
carobnjak_N
#7839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
vjerovatno ću glasati za Našu stranku , iako mi ni oni nisu nešto plahi al hajd tu se negdje poklapamo u stavovima barem 60 %drug_profi wrote: ↑29/07/2020 12:10carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 11:56 A što ti meni nešto u množini ? Ko to "Vi" ?
Nego u kome je vidis?
ako me to pitaš
-
A_A_AKCIJA
#7840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Postoji nekoliko vrsta ljudi, koji ne vide ili se prave da ne vide šta se dešava:
Interesdžije: Oni koji imaju interesa od statusa quo: budžetlije, tender efendije, kriminalci. Jednostavna kategorija bez potrebe za detaljisanjem.
Isprepadani i ucjenjeni: Oni koje je strah da će izgubiti poziciju, ako se desi previše tumbanja. Neko ko po sebi nije dio kriminala, ali se očešao, neko ga je sa diplomom hortikulture zaposlio na mjesto pravnika. Ljudi koji se po defaultu boje promjena. Ljudi koji su od SDA naivno prihvatili uslugu i sada su doživotni dužnici. Žrtve mafijaškog stila SDA.
Oni kojih se ne tiče: Dijaspora, NGO elita... Bave se politikom da bi se oplemenili kao ličnost ili iz čiste dosade. Političko mišljenje kao assesoar. SDA ili ne, njima je život isti. Niko nije dovoljno dobar za njihovo shvatanje politike, a oni su previše visoko da bi se spuštali u to blato...
Neinformirani: Ne bavim se politikom. Mene politika ne zanima. Ipak, zanima ih toliko da se sjećaju SDA od prije 30 godina, i prema njima imaju stav ko prema mevludu. To je naše, ali niko ne zna zašto.
Ideološki sljepci: Dvije krajnosti. Najpametniji i najgluplji od svih skupina. Sve vide i znaju, ali im ideološke predrasude ne dozvoljavaju da podrže nekoga ko nije njihov. Dosta se preklapaju sa onima koje se ne tiče i interesdžijama, jer im uglavnom životi ostaju nepromjenjeni sa ili bez SDA. SDA su muslimani i naši, ergo...
Ego trip manijaci (često ideološki sljepci). Kifla zgodan, visk, crn, koke se lože, a i onaj Mirso što ga očima ne mogu smislit navija za njih. Ma neću za njih makar nas sve milionerima učinili, jer će i Mirso biti milioner.
Interesdžije: Oni koji imaju interesa od statusa quo: budžetlije, tender efendije, kriminalci. Jednostavna kategorija bez potrebe za detaljisanjem.
Isprepadani i ucjenjeni: Oni koje je strah da će izgubiti poziciju, ako se desi previše tumbanja. Neko ko po sebi nije dio kriminala, ali se očešao, neko ga je sa diplomom hortikulture zaposlio na mjesto pravnika. Ljudi koji se po defaultu boje promjena. Ljudi koji su od SDA naivno prihvatili uslugu i sada su doživotni dužnici. Žrtve mafijaškog stila SDA.
Oni kojih se ne tiče: Dijaspora, NGO elita... Bave se politikom da bi se oplemenili kao ličnost ili iz čiste dosade. Političko mišljenje kao assesoar. SDA ili ne, njima je život isti. Niko nije dovoljno dobar za njihovo shvatanje politike, a oni su previše visoko da bi se spuštali u to blato...
Neinformirani: Ne bavim se politikom. Mene politika ne zanima. Ipak, zanima ih toliko da se sjećaju SDA od prije 30 godina, i prema njima imaju stav ko prema mevludu. To je naše, ali niko ne zna zašto.
Ideološki sljepci: Dvije krajnosti. Najpametniji i najgluplji od svih skupina. Sve vide i znaju, ali im ideološke predrasude ne dozvoljavaju da podrže nekoga ko nije njihov. Dosta se preklapaju sa onima koje se ne tiče i interesdžijama, jer im uglavnom životi ostaju nepromjenjeni sa ili bez SDA. SDA su muslimani i naši, ergo...
Ego trip manijaci (često ideološki sljepci). Kifla zgodan, visk, crn, koke se lože, a i onaj Mirso što ga očima ne mogu smislit navija za njih. Ma neću za njih makar nas sve milionerima učinili, jer će i Mirso biti milioner.
-
carobnjak_N
#7841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svašta ti nabuba tu dostojevski . U nekoliko prvih tačaka se slažem ali na primjer "ideološki sljepci" je nekakav oksimoron valjda.
Stranke se i biraju po ideologiji i svjetonazoru, a ne eto haj glasaj za NiP samo da srušimo Sda .
Za to postoje postizborne koalicije valjda.
Stranke se i biraju po ideologiji i svjetonazoru, a ne eto haj glasaj za NiP samo da srušimo Sda .
Za to postoje postizborne koalicije valjda.
-
palermo
#7842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Al nije mi baš jasno, šta trebam vidjeti pa da ne upadnem u neku od ovih kategorija ?A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 12:51 Postoji nekoliko vrsta ljudi, koji ne vide ili se prave da ne vide šta se dešava:
-
A_A_AKCIJA
#7843 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prvo, zašto bi mi bili izuzetak od ičega što se već nekada i negdje desilo. Tipična tranzicijska država u borbi za normalan sistem.carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 12:49Politička situacija u BiH među najjednostavnijima na svijetu ? pfffA_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 12:05Svi vi koji od 1+1 imate neki drugi rezultat osim 2.carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 11:56 A što ti meni nešto u množini ? Ko to "Vi" ?
da nije obrnuto ? ili ti možda misliš pod političkom situacijom u BiH, na borbu klanova za vlast u kantonu Sa ?
Politička situacija , a posebno pozicija probosanske neke politike, je jako komplikovana i umjesto populističkog igranja
Cijenim svakako tu priču Konakovića o antikorupciji i slično ali osim priče ne vidim tu još ništa konkretno.
Koji klanovi se bore za vlast?
Za ozbiljnu politiku na bilo kojem nivou, nulti uslov jeste ubijanje korupcije. Korupcija ti jede resurse koje bi usmjerio u ostvarenje političkih ciljeva i onemogućava da kompetentni ljudi obavljaju poslove, umjesto stranačkih. Zbog korupcije gubimo ljude koji napuštaju državu. Da nemamo korupciju, ovo društvo bi se preporodilo preko noći. To je pitanje svih pitanja. Da nemamo korupciju, Dodik i svi neprijatelji države bi protiv sebe imali sistem koji bi bio hiljadu puta ječi od Bakirovog kofol improviziranja i burek politike. Ovako imamo samo rastaljivanje njih troijce ko najgorih pijačarskih kriminalaca uz floskule kojima nam zamazuju oči.
Aktuelna ujedinjena opozicija samo taj cilj da ostvari, biće upisana zlatnim slovima u istoriju ove države. Da imamo sistem koji će postaviti kvalitetnog pojedinca kao ministra vanjskih poslova umjesto Bisere, za nas bi bio quantum leap. A za tebe je to samo...
- piupiu
#7844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Što 'k'o najgorih pijačarskih kriminalaca'? Oni jesu pijačarski kriminalci, to im je domet, svoj trojici. Jedino što smo se i mi našli na pijaci.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 13:03 Ovako imamo samo rastaljivanje njih troijce ko najgorih pijačarskih kriminalaca uz floskule kojima nam zamazuju oči.
-
A_A_AKCIJA
#7845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da ti odgovorim, imaš citat par postova prije:palermo wrote: ↑29/07/2020 12:56Al nije mi baš jasno, šta trebam vidjeti pa da ne upadnem u neku od ovih kategorija ?A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 12:51 Postoji nekoliko vrsta ljudi, koji ne vide ili se prave da ne vide šta se dešava:
Pogledaš malo šta je obećano a šta ispunjeno na temi o Vladi...
Poslije toga možeš:
Praviti se lud,
tražiti dlaku u jajetu,
brinuti se za svoje dupe jer ide metla,
imati veći ego od mozga,
ili prihvatiti da je ovo beskonačno puta bolje od dosadašnjeg stanja...
Nikad nije lakše bilo odbraniti neku poziciju nego na ovim temama...
-
carobnjak_N
#7846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mi jesmo tranzicijsko društvo ali tu svaka sličnost sa ostalim ex socijalističkim društvima prestaje.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 13:03Prvo, zašto bi mi bili izuzetak od ičega što se već nekada i negdje desilo. Tipična tranzicijska država u borbi za normalan sistem.carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 12:49Politička situacija u BiH među najjednostavnijima na svijetu ? pfffA_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 12:05
Svi vi koji od 1+1 imate neki drugi rezultat osim 2.
Za ozbiljnu politiku na bilo kojem nivou, nulti uslov jeste ubijanje korupcije. Korupcija ti jede resurse koje bi usmjerio u ostvarenje političkih ciljeva i onemogućava da kompetentni ljudi obavljaju poslove, umjesto stranačkih. Zbog korupcije gubimo ljude koji napuštaju državu. Da nemamo korupciju, ovo društvo bi se preporodilo preko noći. To je pitanje svih pitanja. Da nemamo korupciju, Dodik i svi neprijatelji države bi protiv sebe imali sistem koji bi bio hiljadu puta ječi od Bakirovog kofol improviziranja i burek politike. Ovako imamo samo rastaljivanje njih troijce ko najgorih pijačarskih kriminalaca uz floskule kojima nam zamazuju oči.
Aktuelna ujedinjena opozicija samo taj cilj da ostvari, biće upisana zlatnim slovima u istoriju ove države. Da imamo sistem koji će postaviti kvalitetnog pojedinca kao ministra vanjskih poslova umjesto Bisere, za nas bi bio quantum leap. A za tebe je to samo...
Mi smo država koja je strukturirana mirovnim planom , faktički zamrznuti rat , tako da je to niđe veze pričati da imamo jednostavnu situaciju.
Možda ti voliš sebi tako pojednostaviti ali ni korupcija se ne može riješavati bez jakih i neovisnih institucija.
Nije se teško prolopoviti ako vidiš da nećeš odgovarati. Znači nije riješenje u nekakvim prepoštenim kadrovima, nego u sistemu koji
ti kaže da ćeš najebati ako ukradeš.
Ujedinjena opozicija može da bude neki faktor promjene vlasti ali kao i svugdje gdje se to dešavalo, brzo će doći do izražaja
međusobne različitosti.
-
TheGodfather001
#7847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I predlažeš šta?carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 13:27Mi jesmo tranzicijsko društvo ali tu svaka sličnost sa ostalim ex socijalističkim društvima prestaje.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 13:03Prvo, zašto bi mi bili izuzetak od ičega što se već nekada i negdje desilo. Tipična tranzicijska država u borbi za normalan sistem.carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 12:49 Politička situacija u BiH među najjednostavnijima na svijetu ? pfff
Mi smo država koja je strukturirana mirovnim planom , faktički zamrznuti rat , tako da je to niđe veze pričati da imamo jednostavnu situaciju.
Možda ti voliš sebi tako pojednostaviti ali ni korupcija se ne može riješavati bez jakih i neovisnih institucija.
Nije se teško prolopoviti ako vidiš da nećeš odgovarati. Znači nije riješenje u nekakvim prepoštenim kadrovima, nego u sistemu koji
Ujedinjena opozicija može da bude neki faktor promjene vlasti ali kao i svugdje gdje se to dešavalo, brzo će doći do izražaja
međusobne različitosti.
- nosara
#7848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U ks je jednostavna situacija, tako da je najobicnija glupost da ks u tom smislu zavisi od drzave i situacije u istoj.carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 13:27Mi jesmo tranzicijsko društvo ali tu svaka sličnost sa ostalim ex socijalističkim društvima prestaje.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 13:03Prvo, zašto bi mi bili izuzetak od ičega što se već nekada i negdje desilo. Tipična tranzicijska država u borbi za normalan sistem.carobnjak_N wrote: ↑29/07/2020 12:49
Politička situacija u BiH među najjednostavnijima na svijetu ? pfff
međusobne različitosti.
Cak je etnovjerski homogena, tako da ni s te strane nema smetnje da procvjeta.
Sasvim je drugo pitanje smisao za vlast, vladanje, sklonost ka lopovluku, nedostatak socijalne empatije i smisla za kolektivitet izvan svog interesnog kruga.
Ne mijesati kruske i jabuke.
-
palermo
#7849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobro.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/07/2020 13:18
Nikad nije lakše bilo odbraniti neku poziciju nego na ovim temama...
Al.....sa druge teme sam preuzeo post jednog od koliko sam ja upratio gorljivih zagovarača NiP-a....evo ga....
Jesi li reagovao na ovaj post?.Jesi li napisao, ovakvi ljudi ne pripadaju mojoj stranci niti mogu biti dio nje, jer se kosi sa njenim temeljnim vrijednostima. Je li ti važniji tvoj politički drug, suborac od elementarnog poštovanja ljudskog života......postavljaš li sebi pitanje, šta ako ovaj ili ovakav dođe na vlast....?....Janjicar wrote: ↑29/07/2020 11:03
Salkooo tušil' te ? Imaš eno dobar respirator kod kolega iz stranke, utušilo vas daBogda.
Sve je to lijepo, borba protiv korupcije, uspostavljanje sistema itd.....al na kraju to je ipak samo priča.....pokaži mi djelom, , reakcijom da nisi samo još jedan u nizu sektaša, nego da se boriš prije svega za novi sistem vrijednosti koji između ostalog podrazumjeva i respekt prema svakom ljudskom biću, njegovim potrebama i težnjama.......(naravno, možeš reći, nisam pročitao pa nisam mogao ni reagovati, ili reći, ne mogu ja biti odgovoran za pisanje drugih....al znaš i sam, da bi to bio šupalj odgovor )
-
carobnjak_N
#7850 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Predlažem da se manemo nacionalističkih priča i demoniziranja druga dva naroda . Da se sa bikom Dodikom ne bodemo, već da mu se
svaki put odgovori "To je samo Dodikov pokušaj da zavađa narode BiH " , iskuliraš ga, bez one populističke priče "e samo probaj!"
i kreneš sa diplomatskom pričom o miru, prosperitetu , zabrani govora mržnje itd
Da procesuiramo sve ratne zločine koje su napravili pripadnici ArBiH , bez pardona i ležanja u ladicama. Ratne zasluge su baška, a baška
ono što nisi trebao raditi . Da se okrenemo više povezivanju sa zapadnim kulturama , umjesto predominantne ovisnosti o otomanskoj zaostavštini.
Da se profiliramo jasnije i više kao narod , a ne kao vjerska skupina koja od identiteta ima otomansku kulturu i islam.
Bosanski muslimani trebaju postati stvarni evropski muslimani, a ne samo geografski.
Sve ovo je vrlo bitno i ključno za stvaranje atmosfere u kojoj politike tipa Sda neće više moći da profitiraju.
Tek to bi se moglo odraziti na cijelu državu i stvarati korpuse ljudi i među drugim narodima, a ne da se stalno love (ja mislim namjerno)
na Dodikovu radikalnu demagogiju jer odgovaranje istom pričom samo upadaš u zamku "nemoguće države".
svaki put odgovori "To je samo Dodikov pokušaj da zavađa narode BiH " , iskuliraš ga, bez one populističke priče "e samo probaj!"
i kreneš sa diplomatskom pričom o miru, prosperitetu , zabrani govora mržnje itd
Da procesuiramo sve ratne zločine koje su napravili pripadnici ArBiH , bez pardona i ležanja u ladicama. Ratne zasluge su baška, a baška
ono što nisi trebao raditi . Da se okrenemo više povezivanju sa zapadnim kulturama , umjesto predominantne ovisnosti o otomanskoj zaostavštini.
Da se profiliramo jasnije i više kao narod , a ne kao vjerska skupina koja od identiteta ima otomansku kulturu i islam.
Bosanski muslimani trebaju postati stvarni evropski muslimani, a ne samo geografski.
Sve ovo je vrlo bitno i ključno za stvaranje atmosfere u kojoj politike tipa Sda neće više moći da profitiraju.
Tek to bi se moglo odraziti na cijelu državu i stvarati korpuse ljudi i među drugim narodima, a ne da se stalno love (ja mislim namjerno)
na Dodikovu radikalnu demagogiju jer odgovaranje istom pričom samo upadaš u zamku "nemoguće države".