Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tvrtko II Kotromanić

#14951 Re: Migranti u BiH

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vrbas1979 wrote: 29/07/2020 00:43
neko_sa_strane wrote: 28/07/2020 20:49 Ako u funkciju puste Željavu možemo ih i avionom liferovati iz Bihaća ali nažalost više vjerujem da je pokretanje aerodroma Željava šupljiranje u svrhu predizborne kampanje.
Željava je u Hrvatskoj.
dio u HR dio u BiH

ovaj nas dio neka ekipa iz Bihaca zeli revitalizirati
neko_sa_strane

#14952 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

neko_sa_strane wrote: 28/07/2020 20:49 Ako u funkciju puste Željavu možemo ih i avionom liferovati iz Bihaća ali nažalost više vjerujem da je pokretanje aerodroma Željava šupljiranje u svrhu predizborne kampanje.
Željava je u Hrvatskoj.
Aerodrom Željava za vrijeme Jugoslavije jednim dijelom nalazio se u BiH a drugim u Hrvatskoj. Kako ti to ne znaš?
CikCikCikPogodi

#14953 Re: Migranti u BiH

Post by CikCikCikPogodi »

Citam sada da ih Albanske mafije organizirano krijumcare po cijeloj Europi.
SanskiBiser

#14954 Re: Migranti u BiH

Post by SanskiBiser »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 29/07/2020 08:55
Željava je u Hrvatskoj.
dio u HR dio u BiH

ovaj nas dio neka ekipa iz Bihaca zeli revitalizirati
Zeljava je ustupljena na koristenje aero klubu i koliko znam nakon sto urede piste i postave opremu moci ce sletati sportski avioni i to je to za putnicki saobracaj mora biti radar, kontrola letenja itd...
jazzer

#14955 Re: Migranti u BiH

Post by jazzer »

Postoji li uopste (polu)informacija o broju migranata koji uspije uci u Hrvatsku i dalje prema zapadu? Nemoguce da nam
Hrvati sve i jednog vrate nazad.
NediM17

#14956 Re: Migranti u BiH

Post by NediM17 »

Naravno da ne vrate sve, ima neki podatak IOMa iz oktobra 2019. gdje je od pocetka krize (2017) pa do tada uslo oko 47.000 migranata, a da ih je u tom trenutku u BiH bilo 5-7.000, pa racunaj. Da nema prolaza u Hr ne bi dolazili u Bihac. :bih:
biscanka2

#14957 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Mještani Blažuja: Migranti nas tjeraju s kućnih pragova

Po cijelu noć hodaju kroz naše avlije, lome i uništavaju, kaže Taib Kovačević
Razmišljao sam da prodam kuću i da selim odavde. Ovo je nepodnošljivo. Kaže ovo za „Dnevni avaz“ Taib Kovačević, mještanin Blažuja čija se kuća nalazi stotinjak metara od prihvatnog centra za migrante u ovom naselju.
Ono što kaže Taib, misli i većina njegovih komšija. Od decembra prošle godine, kada su migranti s Vučjaka kod Bihaća prebačeni u Blažuj, oni nemaju mira. Njihov život se drastično promijenio.
Pijani se tuku
- Oni po cijelu noć hodaju kroz naše avlije. Lome, uništavaju. Budu i pijani pa se tuku. Ovo više nije normalno - pojašnjava Kovačević.
U kuću Zije Kovačevića su nekoliko puta provaljivali.
I šta da sam ja bio tu? Sigurno je da bih branio svoju imovinu i porodicu. I treba da padne mrtva glava zbog nečije nebrige. Onaj ko ih je doveo ovdje treba i da brine o njima. Bojimo se za svoju djecu. Sve ono što je prije bilo normalno, sada nam je postao izazov, pa čak i odlazak do trgovine - dodaje Zijo Kovačević.
S druge strane kampa u Blažuju ne postoji ograda. Tako migranti nekontrolirano mogu izlaziti u svaka doba. Ali i ulaziti. U vrijeme našeg boravka u Blažuju u kamp je pristigla grupa od pedesetak migranata. Niko ih nije popisao niti registrirao da su ušli u prihvatni centar.
- To se konstantno događa. Policija je ispred kampa, ali oni se brinu samo za javni red i mir na kapiji. A to što migranti hodaju po naselju kako im volja, to nikoga nije briga - kažu naši sagovornici.
Ograda i voćke Irfana Brajine su u potpunosti polomljene i uništene.
- Vidio sam da u Bihaću ljudima pale kuće, pljačkaju, kradu. Ko će to ovom narodu nadoknaditi? Neće niko. Neko želi napraviti situaciju da mi uzmemo pravdu u svoje ruke i da se mi s njima obračunavamo - odlučan je Brajina.
Nude smještaj
Problem im prave i komšije koje migrantima izdaju sobe u svojim kućama.
- U komšiluku imamo jednog koji je mimo nas. Njemu migranti ne smetaju. On od njih zarađuje velike novce i nije ga briga što mi ispaštamo - dodaju stanovnici Blažuja.
Van Der Overart: Broj migranata se mijenja
Piter Van Der Overart (Peter Auweraert) za „Avaz“ kaže da je trenutni broj migranata u BiH oko 7.000.
- Ali broj se mijenja. U centrima je uvijek oko 5.200, a ostali spavaju vani. U narednom periodu ne očekujemo puno veći broj dolazaka sedmično nego što je to sada slučaj - kazao je Overart.
Izvor:
Avaz
CikCikCikPogodi

#14958 Re: Migranti u BiH

Post by CikCikCikPogodi »

biscanka2 wrote: 29/07/2020 10:22 Mještani Blažuja: Migranti nas tjeraju s kućnih pragova

Razmišljao sam da prodam kuću i da selim odavde. Ovo je nepodnošljivo. Kaže ovo za „Dnevni avaz“ Taib Kovačević, mještanin Blažuja čija se kuća nalazi stotinjak metara od prihvatnog centra za migrante u ovom naselju.
Ono što kaže Taib, misli i većina njegovih komšija. Od decembra prošle godine, kada su migranti s Vučjaka kod Bihaća prebačeni u Blažuj, oni nemaju mira. Njihov život se drastično promijenio.
Pijani se tuku
- Oni po cijelu noć hodaju kroz naše avlije. Lome, uništavaju. Budu i pijani pa se tuku. Ovo više nije normalno - pojašnjava Kovačević.
I šta da sam ja bio tu? Sigurno je da bih branio svoju imovinu i porodicu. I treba da padne mrtva glava zbog nečije nebrige. Onaj ko ih je doveo ovdje treba i da brine o njima. Bojimo se za svoju djecu. Sve ono što je prije bilo normalno, sada nam je postao izazov, pa čak i odlazak do trgovine - dodaje Zijo Kovačević.
S druge strane kampa u Blažuju ne postoji ograda. Tako migranti nekontrolirano mogu izlaziti u svaka doba. Ali i ulaziti. U vrijeme našeg boravka u Blažuju u kamp je pristigla grupa od pedesetak migranata. Niko ih nije popisao niti registrirao da su ušli u prihvatni centar.
- To se konstantno događa. Policija je ispred kampa, ali oni se brinu samo za javni red i mir na kapiji. A to što migranti hodaju po naselju kako im volja, to nikoga nije briga - kažu naši sagovornici.
- Vidio sam da u Bihaću ljudima pale kuće, pljačkaju, kradu. Ko će to ovom narodu nadoknaditi? Neće niko. Neko želi napraviti situaciju da mi uzmemo pravdu u svoje ruke i da se mi s njima obračunavamo - odlučan je Brajina.
Nude smještaj
- U komšiluku imamo jednog koji je mimo nas. Njemu migranti ne smetaju. On od njih zarađuje velike novce i nije ga briga što mi ispaštamo - dodaju stanovnici Blažuja.
Piter Van Der Overart (Peter Auweraert) za „Avaz“ kaže da je trenutni broj migranata u BiH oko 7.000.
- Ali broj se mijenja. U centrima je uvijek oko 5.200, a ostali spavaju vani. U narednom periodu ne očekujemo puno veći broj dolazaka sedmično nego što je to sada slučaj - kazao je Overart.
Izvor:
Avaz
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200729040

Ovo ne bi me cudilo da su uradili migranti, samo da bi ukrali koji fening.
biscanka2

#14959 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

CikCikCikPogodi wrote: 29/07/2020 10:57
biscanka2 wrote: 29/07/2020 10:22 Mještani Blažuja: Migranti nas tjeraju s kućnih pragova

Pijani se tuku
Nude smještaj
Izvor:
Avaz
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200729040

Ovo ne bi me cudilo da su uradili migranti, samo da bi ukrali koji fening.
Po tvom - trebali bi pored nase bagre koju imamo pustiti da nam i iz cijelog svjeta dolazi.Narodu dosta domace olosi i sad treba da nas ova olos iz cijelog svijeta handri. Jada i logike.
neko_sa_strane

#14960 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Liferovati migrante skupa sa onim Peterom iz Nizozemske a ja bih dodao NVO parazite.
Koviljka stMontreale

#14961 Re: Migranti u BiH

Post by Koviljka stMontreale »

migranti su tu samo iz jednog razloga da se narod iskali na njima umjesto na političarima i njihovoj imovini, a puknut će vrlo brzo.
NediM17

#14962 Re: Migranti u BiH

Post by NediM17 »

neko_sa_strane wrote: 29/07/2020 12:40 Liferovati migrante skupa sa onim Peterom iz Nizozemske a ja bih dodao NVO parazite.
Kako to izvesti sa 0 ( slovima nula) KM predvidjenih budzetom za rjesavanje krize? Da se ne lazemo, migranata bi bilo s Peterom ili bez njega. E sad zamisli tek sta bi bilo da je ovo sve prepusteno nasim vlastima, bez para, bez volje, bez ideje, bez znanja, pa otimali bi ti zalogaj iz usta.
Ni puno jace i organizovanije drzave se ne mogu izboriti s ovom posasti 21.stoljeca.
Npr. nece da rade registraciju u tuzlanskoj kancelariji Sluzbe za strance nego ih posalju prema Sarajevu ili Bihacu da se tamo registruju. Da ne spominjem da i Bijeljina ima terenski ured Sluzbe za strance koji isto nista ne radi.
Daleko od toga da branim ove iz raznoraznih medjunarodnih organizacija, ali mozes li uopste zamisliti razmjere katastrofe da smo ostavljeni sami sebi na milost i nemilost nasih vlasti i migranata. :bih:
Loki2k9

#14964 Re: Migranti u BiH

Post by Loki2k9 »

CikCikCikPogodi wrote: 29/07/2020 09:16 Citam sada da ih Albanske mafije organizirano krijumcare po cijeloj Europi.
Nek ih onda prokrijumcare iz Bosne za dalje. :D
neko_sa_strane

#14965 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

NediM17 wrote: 29/07/2020 13:10
neko_sa_strane wrote: 29/07/2020 12:40 Liferovati migrante skupa sa onim Peterom iz Nizozemske a ja bih dodao NVO parazite.
Kako to izvesti sa 0 ( slovima nula) KM predvidjenih budzetom za rjesavanje krize? Da se ne lazemo, migranata bi bilo s Peterom ili bez njega. E sad zamisli tek sta bi bilo da je ovo sve prepusteno nasim vlastima, bez para, bez volje, bez ideje, bez znanja, pa otimali bi ti zalogaj iz usta.
Ni puno jace i organizovanije drzave se ne mogu izboriti s ovom posasti 21.stoljeca.
Npr. nece da rade registraciju u tuzlanskoj kancelariji Sluzbe za strance nego ih posalju prema Sarajevu ili Bihacu da se tamo registruju. Da ne spominjem da i Bijeljina ima terenski ured Sluzbe za strance koji isto nista ne radi.
Daleko od toga da branim ove iz raznoraznih medjunarodnih organizacija, ali mozes li uopste zamisliti razmjere katastrofe da smo ostavljeni sami sebi na milost i nemilost nasih vlasti i migranata. :bih:
Ja znam da smo ostavljeni na milost i nemilost naše bagre na vlasti ne samo po pitanju problema sa ilegalnim migrantima nego po osnovu svih problema koji nas tište, od zagađenog zraka, javnog prevoza, opšteg javašluka i kriminala do migranata. Znam da se moramo brinuti za sebe sami dok istom tom odvratnom parazitskom državnom aparatu moramo plaćati porez. Ako ne platiš jedan račun dolazi ti opomena pred isključenje ali ako si na vlasti možeš ukrasti i 10 miliona KM i ne odgovarati i svi šutimo.
NediM17

#14966 Re: Migranti u BiH

Post by NediM17 »

Naslovnica

#14967 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote: 29/07/2020 20:45 Hoš neš Bangladeš. :-)

https://avaz.ba/vijesti/bih/584777/pite ... bangladesa
162 miliona stanovnika...
:lol:
Rothmans

#14968 Re: Migranti u BiH

Post by Rothmans »

Razmišljao sam da prodam kuću i da selim odavde.
Prodat taibe kucu i u kalinovik. Bolje sa cetaljima neg sa ovim hodajucim brabonjcima
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14969 Re: Migranti u BiH

Post by japin_mutapi »

Ko ce kupit kucu na takvom mjestu?
Stargate Atlantis

#14970 Re: Migranti u BiH

Post by Stargate Atlantis »

U zadnjih mjesec 10 porodica iz krajine se doselilo u Hercegovinu od stoca do Mostara, kažu da će ih doći još, sve prodali, ne može se više zulum migrantski trpit.

Pošto imaju putovnice svi odreda bolje bi im bilo da su otišlu put slovenije ili hrvatske pa i dalje.
howdy

#14971 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Imam klip u vezi migrantske krize, ne znam bil neko od moderatora da vidi prije objave :lol: da mu proslijedim u pp
Stargate Atlantis

#14972 Re: Migranti u BiH

howdy wrote: 30/07/2020 11:27 Imam klip u vezi migrantske krize, ne znam bil neko od moderatora da vidi prije objave :lol: da mu proslijedim u pp
postavi na yt ili google video
pa ostavi link
howdy

#14973 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

18+ ljubav u doba korole :lol: :lol:

https://vimeo.com/442997064
Stargate Atlantis

#14974 Re: Migranti u BiH

howdy wrote: 30/07/2020 12:26 18+ ljubav u doba korole :lol: :lol:

ovo 3u1 bangladeš
Chisum

#14975 Re: Migranti u BiH

Post by Chisum »

howdy wrote: 30/07/2020 12:26 18+ ljubav u doba korole :lol: :lol:

U vukojebinama iz kojih "braca" dolaze ovo je manje-vise normalna stvar... kad zivis u zaostalom drustvu gdje je normalno odrastanje i sazrijevanje uguseno bolesnim vjerskim zakonima i rudimentarnim obicajima, koji su u civilizovanom svijetu stvar proslosti vec stotinama godina - ne cudi da malo-malo pa zaplate sto kum, sto komsijska koza. (najbliza paralela na Zapadu bio bi bolesni celibat i sta se sve iz njega izrodi)

Ocekujem ukljucenje nekog od dezurnih vehabija: "Ovo je nista sta su Bosnjaci radili devedesetih u Njemackoj. Po pet u vozicu."
Valja braniti "bracu" i jos koji put hraknuti po Bosni...
Last edited by Chisum on 30/07/2020 16:01, edited 1 time in total.
Locked