laik1981 wrote: ↑28/07/2020 17:49
Ma zaobilaziti i roditelje dok ovo ne prodje. Sto je sigurno, sigurno je. Bajram im cestitati preko vibera. Gluho bilo otici im i poljubiti ih.. A kada sve prodje smjestiti ih u staracke domove, kako to rade u civilizivanoj evropi i obilaziti maksimalno dva puta godisnje. Ugledati se na evropljane. Tamo ce bolje brinuti o njima. Djeca su najveca opasnost za svoje roditelje, a unuci za svoje nane i dede. "Novo normalno" kaze da sto smo udaljeniji od njih, to ih vise volimo.
Ti fakat ono ekstreme neke lupas ovde, jel i to dio te tvoje teorije zavjere...da nas namjerno odvajaju od roditelja?!?!
Na zapadu je normalno da te babo sutne iz kuce kad napunis 18 godina, kod nas nije niti ce ikada biti jer ne mozes ti porediti sistem gdje djeca od 15 godina rade u McDonaldsu iz zajebancije i zaradjuju finu dnevnicu a kod nas ljudi mole da ulete na takav posao da prehrane porodicu. Moje kolege iz zapadnih zemalja sa 23 godine imaju vec iza sebe radni staz a usput i faks zavrsili dok sam ja isao u jebeni Gulag sto je bio gradjevinski faks gdje si imao matematiku ponedeljkom od 8 ujutro do 3 popodne. I jos obisli pola svijeta a ja se mogu pushiti kad mi traze izvode s racuna za vizu...kakav racun ba kad studiras u Bosni.
I opet mi u klintzu a zapad uvijek ispred nas.
Kod nas babo napravi jos 2 sprata kuce da sinovi dovedu zene i onda se svi posvadjaju i bore oko jebene medje i spratova 50 godina, a svi smo kao slozni i merhametli ma nema dalje. Ljubav cvjeta na sve strane to je nesto prelijepo.
Ne slazem se sa hladnim zapadnim odnosom u potpunosti naravno, ali ti tu pises tako dramaticno kao da je smisao ove Korone da se u Bosni djeca ne vidjaju s roditeljima. Opet ponavljam, nije ovo prva pandemija ali jest prva sa forumima i internetom.