SDA-All about

Nike af1 white

#49726 Re: SDA-All about

Post by Nike af1 white »

bunk wrote: 27/07/2020 15:43
kluz franjo wrote: 27/07/2020 15:24
bunk wrote: 27/07/2020 15:14 Nema budzeta nema izbora opozicija poziva na opcenarodni ustanak(Bosnjaka).
Usvojen budzet stizu izbori za par mjeseci.
Opoziciji ne valja.
Zlom qrcu i dlaka smeta neki bi rekli :lol:
Preko 4 mjeseca (a još treba ovo i u srijedu Dom naroda tek da potvrdi) "Koalicija Tronožac sa čučavcima" pegla živce demokratskoj javnosti sa cirkusom u vezi budžeta.
Osim već standardnog handrenja u zdrav mozak, Tronožac je opet uspio uspostaviti do tada nezabilježen fenomen.
U istoriji izbora (u demokratskim, nedemokratskim i bilo kakvim uređenjima) se izbori nikada i nigdje nisu odlagali "zato što nema para".

Ali nekima je očigledno sve prihvatljivo.
Ili što bi rekli: "Dobrom primcu, svaki davac valja!"
Jel ima nepobitnog dokaza da je ovo uradjeno sa strane Bosansko-Bosnjacke koalicije?
Jedan dokaz koji bi potvrdio da je sve ovo izazvala sda sa partnerima.
Ili se toliko drzi svijeca nekome zarad potencijalnih buducih koalicija i zajednickog rublja :mrgreen:
Fakturise se sdau i partnerima samo i iskljucivo zato jer su u vlasti.
Legitimno doduse,mislim to sto opozicija kritikuje ali isto tako je i licemjerno i da budem do kraja iskren shupacki sto niko u opoziviji nema muda pa da barem jednom spomene prave razloge koji stoje iza svih blokada...
Jer ne zaboravimo to, i Flautar bi imao identican tretman kao i Zeljko.
P.s.
Ako neko spomene ono glasanje za delegate u dom naroda .....
Neka baci pogled na sastanak na palama kod druga od dr.dabica.
pa i ti sam ne vjerujes u ovu ponjavu od teksta sto si napisao pricas o nekim palama a lijepi deda aljo ih vratio sa aparata poslije dejtona 🤣
bunk

#49727 Re: SDA-All about

Post by bunk »

O cemu ti druze?
Ko je to bio alternativa za formiranje vlasti sds tamo 1997 godine?
Ako nisi rodjen 2000 onda znas da su Amerikanci na tenkovima uveli dodika da ih zamijeni nekad u dvijehiljaditim...
JThomas

#49728 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

:mrgreen: nema presude znači nije se desilo.

šta je na drugoj strani, šta je druga opcija pa neko mora ovo da piše...
kluz franjo

#49729 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 27/07/2020 15:14 Nema budzeta nema izbora opozicija poziva na opcenarodni ustanak(Bosnjaka).
Opoziciji ne valja.
Preko 4 mjeseca (a još treba ovo i u srijedu Dom naroda tek da potvrdi) "Koalicija Tronožac sa čučavcima" pegla živce demokratskoj javnosti sa cirkusom u vezi budžeta.
Osim već standardnog handrenja u zdrav mozak, Tronožac je opet uspio uspostaviti do tada nezabilježen fenomen.
U istoriji izbora (u demokratskim, nedemokratskim i bilo kakvim uređenjima) se izbori nikada i nigdje nisu odlagali "zato što nema para".

Jel ima nepobitnog dokaza da je ovo uradjeno sa strane Bosansko-Bosnjacke koalicije?
Jedan dokaz koji bi potvrdio da je sve ovo izazvala sda sa partnerima.
Ili se toliko drzi svijeca nekome zarad potencijalnih buducih koalicija i zajednickog rublja :mrgreen:
Legitimno doduse,mislim to sto opozicija kritikuje ali isto tako je i licemjerno i da budem do kraja iskren shupacki sto niko u opoziviji nema muda pa da barem jednom spomene prave razloge koji stoje iza svih blokada...
Jer ne zaboravimo to, i Flautar bi imao identican tretman kao i Zeljko.
P.s.
Ako neko spomene ono glasanje za delegate u dom naroda .....
Neka baci pogled na sastanak na palama kod druga od dr.dabica.
Hmmm... Let me think...
Dragi bunkice, nekad me (negativno) iznenadiš argumentacijom na intelektualnom nivou Bakira I.
A kome će se fakturisati nego SDA i partnerima iz "Tronožac-Koalicije"?
Da nije možda VMRO-DPMNE razvlačio i proces i pamet ljudima?

I naravno da će SDA da ostane "povinutih leđa" zbog "relaksiranijeg odnosa" sa 8 Dodikovih i Čovićevih delegata u Domu naroda.
Birali su ih u tom brojčanom stanju. A posllije biranja, nema kajanja.
Doduše ima SDA iskustva u tim odnosima, dogovorima i partnerstvima.
Još od dr.dabica i vukodlaka, pa sve do danas.
bunk

#49730 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Hdz- u i snsd- u.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#49731 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Ljubavni zagrljaj, koja su stoka, ne mogu da vjerujem, gledaj ti izjave ovog kenjca
Osmanović: Osporili smo pokušaj opozicije da se građanima BiH oduzme pravo na demokratiju
Pa nisu svi debili u ovoj drzavi kao vasi glasaci.
detroit-mercy

#49732 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

To SDO jopet odbranila drzavu :mrgreen: .
jazzer

#49733 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Osmanović: Osporili smo pokušaj opozicije da se građanima BiH oduzme pravo na demokratiju
Od klecanja i primanja s guza do pobjede nad opozicijom, sve u jednom danu.

Ovo je tacno poruka SDA gladacima, jer samo njihov mentalni sklop desavanja sa budzetom moze dozivjeti kao neku pobjedu.
kluz franjo

#49734 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Nakon što su nakon izbora krajem 2018. isporučili kontrolni paket u Domu naroda HDZ-u i SNSD-u, fino je to Bakir prije nekih godinu i po dana objasnio i u februaru 2019. odlučno zahtjevajući podršku opozicije poručio u Dnevniku FTV:
"Ako izostane podrška... neka se ne čude, ako mi moradnemo neke stvari popustiti, dakle odgoditi, prihvatiti nešto što im se možda neće dopasti. Neka ne ostavljaju samu SDA."
Iako nakon ovog poziva podrška SBB-a i DF-a nije izostala, i iako SDA nije "ostavljena sama", da pogledamo prolazno vrijeme:

Popustiti - "prvo ANP, pa Tegeltija", "Federalna i državna vlast će se morati konstituisati paralelno"
Odgoditi - "Apelacija Ustavnom sudu BiH zbog naziva RS", lokalni izbori
Prihvatiti - ???
Tempo
ZeModerator

#49735 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

escobar__ wrote: 27/07/2020 13:05 Dakle opet se naguzili i primali bez lubrikanta?
to ti je permanentni kontinuitet
JThomas

#49736 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mladi-s ... /200727178

:lol:

:lol: svaka sličnost sa reakcijama nekih forumaša je potpuno slučajna.
zippoo87

#49737 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Provodjenje zakona ove drzave i odrzavanje izbora za SDA je pobjeda a sami sa svojim partnerima kreiraju krize pa se onda dogovore i to su njima pobjede.

Kakva je to skupina debilcina tamo u toj stranci,to je nevjerovatno

Ovo saopstenje je toliko jadno,da bi mene bilo stid da sam u grupi koja se potpisuje ispod ovog pisma...fuj gade mi se svi i tamo a i ovdje na forumu koji su za ovu gamad
tandmand

#49738 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

JThomas wrote: 27/07/2020 22:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/mladi-s ... /200727178

"Mladi SDA o kritikama opozicije na račun stranke: Lako je upirati prstom, treba znati nešto i uraditi"

Stvarno treba znati, potpisati ono što im je HDZ stavio na stol.

Još da su se morali potpisati ćirilicom, vidio bi onda fale jadna im stranka.

Idući put neka ovjere otiskom prsta ... to je to, nema dalje.
RunnerX

#49739 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

kluz franjo wrote: 27/07/2020 16:03 Hmmm... Let me think...
Dragi bunkice, nekad me (negativno) iznenadiš argumentacijom na intelektualnom nivou Bakira I.

I naravno da će SDA da ostane "povinutih leđa" zbog "relaksiranijeg odnosa" sa 8 Dodikovih i Čovićevih delegata u Domu naroda.
HDZ ima pravo na veto samo zahvaljujući SDA. Sve stane u jednu rečenicu.
kluz franjo

#49740 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

RunnerX wrote: 28/07/2020 00:04

Sve OK.
Svako ima svoj stil.
Ja volim sa mojim kolegom bunkom u 7 rečenica. :-D
RunnerX

#49741 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

:lol: :lol: :D
General War

#49742 Re: SDA-All about

Post by General War »

Image
Styling

#49743 Re: SDA-All about

Post by Styling »

zippoo87 wrote: 27/07/2020 22:49 Provodjenje zakona ove drzave i odrzavanje izbora za SDA je pobjeda a sami sa svojim partnerima kreiraju krize pa se onda dogovore i to su njima pobjede.

Kakva je to skupina debilcina tamo u toj stranci,to je nevjerovatno

Ovo saopstenje je toliko jadno,da bi mene bilo stid da sam u grupi koja se potpisuje ispod ovog pisma...fuj gade mi se svi i tamo a i ovdje na forumu koji su za ovu gamad
Mi smo jedina drzava na dunjaluku gdje se normalne stvari kao sto je budzet predstavljaju uspjehom, a posto koalicionim partnerima ne mozes nista i ucjenjuju te desno i lijevo, svoju frustraciju istresas na opoziciji. Da nije smijesno bilo bi zalosno. I imaju obraza jos se oglasavati i nekome nesto spocitavati. Voljela bih da sam negdje mogla gledati tu sjednicu komisije na kojoj je Kristo zavrnula usi Osmanovicu da bi dala saglasnost za budzet.

Jedinu pobjedu kod budzeta je izvojevao HDZ. SNSD-u je svejedno, a koliko vidim i DF se poceo svrstavati u opoziciju. Ono bas ne znaju gdje bi sa sobom.
bunk

#49744 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Da,SDA je na izborima dala maltene 100% glasova iz Hrvatskog naroda HDZ- u..
RunnerX

#49745 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

bunk wrote: 28/07/2020 07:51 Da,SDA je na izborima dala maltene 100% glasova iz Hrvatskog naroda HDZ- u..
Nije, to im je dao Komšić i stvorio nikad jači HDZ, a ostale mehanizme koji su im nedostajali im je dala SDA.

To je ta SDA/DF kombinacija.
bunk

#49746 Re: SDA-All about

Post by bunk »

RunnerX wrote: 28/07/2020 07:57
bunk wrote: 28/07/2020 07:51 Da,SDA je na izborima dala maltene 100% glasova iz Hrvatskog naroda HDZ- u..
Nije, to im je dao Komšić i stvorio nikad jači HDZ, a ostale mehanizme koji su im nedostajali im je dala SDA.

To je ta SDA/DF kombinacija.
Kako Komsic?
I sta mislis o kandidaturi Falatara.
Veigar

#49747 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

Opoziciji ne valja.

Pa zato što SDA kad nije u vlasti, a vidjeli smo i to, još gore se ponaša od ove opozicije kritikujući svaki jebeni potez organizuje dešavanje naroda (februar 2014), naziva četnicima i ustašama sve koji iole imaju različitu logiku od njihove uspostavljene logike. Zato se fakturiše sve SDA-u jer svi znamo kako SDA fakturiše svima kad su oni u opoziciji i nije nimalo lijepo ni za čitati ni za sllušati.

SDA ima jedan ogroman problem a to je što misli da Bosna i Bošnjaci zavise samo od nje i nikog drugog i tako se i ponaša. To će im biti na kraju teg koji će ih odvesti u ponor.
Novak20

#49748 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

JThomas wrote: 27/07/2020 22:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/mladi-s ... /200727178

Tragično je što 30 godina SDA sistematično čisti upravu, službe, institucije i kompletan javni sektor od svih koji vrijede jer su znali raditi i biti pošteni.

Licemjerno je to što kažu da nitko osim njih ne zna raditi, a sve su rastjerali što valja.
Last edited by Novak20 on 28/07/2020 08:56, edited 1 time in total.
RunnerX

#49749 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

bunk wrote: 28/07/2020 08:22 Kako Komsic?
I sta mislis o kandidaturi Falatara.
Komšićeva kandidatura je homogenizirala hrvatsko biračko tijelo kao nikada ranije, povećala izlaznost i uništila opoziciju. Jednostavno im je dala šlagvort u vidu ugroženosti i teze da im Bošnjaci ponovo biraju člana predsjedništva. Što je realno i istina, bukvalno su ih naljutili i dobili smo ovo što imamo danas.

HDZ je najveći pobjednik izbora i ni u ludilu im ne odgovara promjena izbornog zakona, to je samo priča za javnost i moneta za javno potkusurivanje.

Dodik je prvi shvatio šta će se desiti i stvorio je saveznika u Čoviću. Narod je Komšića proglasio izdajnikom zbog smjene Vlade KS, ali šteta koju je prouzrokovao je mnogo veća od toga, na svim nivoima. Kada na to dodamo greške koje radi SDA, dobijemo ovu katastrofu u kojoj se trenutno nalazimo.

Što se tiče Falatara, smatram da je to bila greška NS i da su Šepić i on ugrozili Bećirovića.
rafaelo90

#49750 Re: SDA-All about

Post by rafaelo90 »

-----
Last edited by rafaelo90 on 28/08/2020 07:26, edited 1 time in total.
Post Reply