Ilegalni migranti u BiH
-
anonimac17
#14876 Re: Migranti u BiH
Stiglo u Jajce pun bus migranata i vec prave sranje...
- CikCikCikPogodi
- Ommadawn
#14878 Re: Migranti u BiH
Zašto?howdy wrote: ↑25/07/2020 17:25Trebo ga je banovatsmijesni_ste wrote: ↑25/07/2020 15:11 Gdje je nestao Edinov post?
Nije izazvao reakcije kakve sam očekivao, ali je moderator očito išao na sigurno![]()
I za ban postoje određena pravila i njegov post ta pravila nije prekršio.
- MarshalDodik
#14879 Re: Migranti u BiH
Na obdan ?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#14880 Re: Migranti u BiH
ovo što se dešava je na milion načina pogrešno i definitivno je da ćemo u dogledno vrijeme gledati sa simpatijama na konje poput Orbana.
porediti ove torbare sa sirijskim očajnicima može samo kompletni rasista, kojem je sve što je tamnije od njega isto. takvim je ona mađarska kurvetina podapinjala noge.
ovo što je sada kod nas je došlo na ublehi da su i oni izbjeglice. nemam ni najmanje razumijevanja za tipove koji bacaju svoja lična dokumenta. ne vidim nigdje žene i djecu. samo tipove koji konju mogu rep iščupati. i ja koji nisam sitan u nekim se situacijama ne osjećam prijatno.
od apsolutnog razumijevanja za napaćeni sirijski narod, za ove imam ultimativno nerazumijevanje, jer su drski i bezobrazni. i opasni.
ona djevojka što su je pretukli, za onaj slučaj sam znao dosta prije nego što je izašao u Avazu, i znao sam da nije ubleha. mi, naravno, imamo svojih klošara, kriminalaca i raznoraznog ološa. međutim, njih znamo ko su.
za ove ne znamo ko su, odakle su, koliko su spremni daleko ići. nisam ni za nezaslužena prebijanja, ali bilo bi fino vidjeti da ih policija često zaustavlja, pregleda, tefteri šta rade. ono, da znaju da ih gledamo. nemojte imati ličnu kartu ili dajte lažne podatke policajcu, pa bujrum, vidite posljedice. koji je njihov izgovor što hodaju bez jebenih dokumenata i inkognito?
jel i naš narod tako išao devedesetih? jes al u kurcu.
primili ih evropljani? naravno. zato što su bili sa djecom, sa starima, mahom žene. nisu lagali ko su. imali su dokumente.
ovo je neuporedivo, pogrešno i država mora sistematski ovome pristupiti. sve ostalo je zakurac.
porediti ove torbare sa sirijskim očajnicima može samo kompletni rasista, kojem je sve što je tamnije od njega isto. takvim je ona mađarska kurvetina podapinjala noge.
ovo što je sada kod nas je došlo na ublehi da su i oni izbjeglice. nemam ni najmanje razumijevanja za tipove koji bacaju svoja lična dokumenta. ne vidim nigdje žene i djecu. samo tipove koji konju mogu rep iščupati. i ja koji nisam sitan u nekim se situacijama ne osjećam prijatno.
od apsolutnog razumijevanja za napaćeni sirijski narod, za ove imam ultimativno nerazumijevanje, jer su drski i bezobrazni. i opasni.
ona djevojka što su je pretukli, za onaj slučaj sam znao dosta prije nego što je izašao u Avazu, i znao sam da nije ubleha. mi, naravno, imamo svojih klošara, kriminalaca i raznoraznog ološa. međutim, njih znamo ko su.
za ove ne znamo ko su, odakle su, koliko su spremni daleko ići. nisam ni za nezaslužena prebijanja, ali bilo bi fino vidjeti da ih policija često zaustavlja, pregleda, tefteri šta rade. ono, da znaju da ih gledamo. nemojte imati ličnu kartu ili dajte lažne podatke policajcu, pa bujrum, vidite posljedice. koji je njihov izgovor što hodaju bez jebenih dokumenata i inkognito?
primili ih evropljani? naravno. zato što su bili sa djecom, sa starima, mahom žene. nisu lagali ko su. imali su dokumente.
ovo je neuporedivo, pogrešno i država mora sistematski ovome pristupiti. sve ostalo je zakurac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14881 Re: Migranti u BiH
Nemamo nikakve odgovornosti za situaciju, a ispastamo.
- DEMONIKA
#14882 Re: Migranti u BiH
mi moramo postupiti
država, da je htjela, odavno bi pristupila
država, da je htjela, odavno bi pristupila
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- MarshalDodik
- DEMONIKA
#14885 Re: Migranti u BiH
slabo da pojedinačno možemo išta
a još manje ako bumo čekali na vlast da poduzme bilo šta
ali bolje i tako nego im se smješkati i maramice kupovati
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14886 Re: Migranti u BiH
Ne bih maramicu kupio kad bi mi zadnje bilo, a licno naoruzanje drzim vidljivo narocito ako je noc i ako sam pjeske a oni vrebaju u grupama 
-
DZONPI
#14888 Re: Migranti u BiH
E da je ovo bilo 80 tih kad su jalijasi vladali namarali bi ih ko konje.Nema vise Sarajevskih jalijasa da ovo namaraju.Ovi sto se kurce pric lagano fol ga zagrlit ono da konta divi levata a onda ga na foru glavom opalit. Dakle ne za sve samo za ove sto diraju to maltretiraju nase gradjane.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14889 Re: Migranti u BiH
dosli da gledaju osv
- CikCikCikPogodi
#14890 Re: Migranti u BiH
Pa evo ja sam ti tu, ne bi me bilo strah takve stvari raditi.DZONPI wrote: ↑25/07/2020 23:09 E da je ovo bilo 80 tih kad su jalijasi vladali namarali bi ih ko konje.Nema vise Sarajevskih jalijasa da ovo namaraju.Ovi sto se kurce pric lagano fol ga zagrlit ono da konta divi levata a onda ga na foru glavom opalit. Dakle ne za sve samo za ove sto diraju to maltretiraju nase gradjane.
- SmokingMan
#14891 Re: Migranti u BiH
Molim vas, izmislite im identitet, samo da znamo ko su, eto. 
- Ommadawn
#14892 Re: Migranti u BiH
Išlo se i bez dokumenata devedesetih. Mi kao porodica smo sa falsifikovanim dokumentom izašli iz Banjaluke.Chmoljo wrote: ↑25/07/2020 22:34 ovo što se dešava je na milion načina pogrešno i definitivno je da ćemo u dogledno vrijeme gledati sa simpatijama na konje poput Orbana.
A išlo se i poslije rata, te početkom 2000-ih sa falsifikovanim dokumentima ili prebacivalo na druge načine na crno. Dobar dio raje iz Njemačke se prebacio na crno u Skandinaviju, kada su Nijemci riješili vratiti bosanske izbjeglice poslije rata. Ja se umalo pijan ne oženih sa jednom koja je tako došla
Dosta naših ljudi je preko bosanske Krajine došlo u Skandinaviju sa slovenačkim pasošima. Ako ne upali u Danskoj, ide za Swe, ako ne ide ni tamo, dalje za Norvešku.
Naravno da nije ni malo prijatno kada se nađeš na meti čopora koji te želi prebiti i opljačkati, bio to migrant ili neka naša jalija. Našoj se jaliji zna identitet i opet se ništa ne poduzima, osim što dobije epitet “odranijepoznatpoliciji”.
Ali šta je riješenje? Mitraljez pa ih pokositi? Posuti benzinom pa spaliti? Svakako im se identitet ne zna pa hajd’...
Ovi što neko nasilje zagovaraju nisu osjetili strah kad ti grupa od 20 skinheadsa sa bejzbol palicama uleti u školu. Tad stolica mijenja svrhu za koju je prvobitno predviđena, i to imaš sreću ako se na vrijeme sjetiš.
I to što su psovali državu Bosnu - psuju vam je isti 100 metara istočno od kojih prije 25 godina nisi ni kafu mogao s mirom kod kuće popiti, pa nikom ništa.
- DEMONIKA
#14893 Re: Migranti u BiH
idemo čekat da nam 20 imigranata počnu ulijetati u škole sa palicama, a onda ćemo reagovati, OK?Ommadawn wrote: ↑25/07/2020 23:53 Naravno da nije ni malo prijatno kada se nađeš na meti čopora koji te želi prebiti i opljačkati, bio to migrant ili neka naša jalija. Našoj se jaliji zna identitet i opet se ništa ne poduzima, osim što dobije epitet “odranijepoznatpoliciji”.
Ali šta je riješenje? Mitraljez pa ih pokositi? Posuti benzinom pa spaliti? Svakako im se identitet ne zna pa hajd’...
Ovi što neko nasilje zagovaraju nisu osjetili strah kad ti grupa od 20 skinheadsa sa bejzbol palicama uleti u školu.
deba
- desni
#14894 Re: Migranti u BiH
Možemo se samo nadati da će se ilegalni migranti, koji btw dok se nalaze u našoj državi nikome ne pokazuju ni lažne dokumente priključiti ovima koji su kako kažu na sličan način pobjegli u Stokholm i London, pa nek im tamo pomognu u obračunu sa ćelavcimaDEMONIKA wrote: ↑26/07/2020 00:45idemo čekat da nam 20 imigranata počnu ulijetati u škole sa palicama, a onda ćemo reagovati, OK?Ommadawn wrote: ↑25/07/2020 23:53 Naravno da nije ni malo prijatno kada se nađeš na meti čopora koji te želi prebiti i opljačkati, bio to migrant ili neka naša jalija. Našoj se jaliji zna identitet i opet se ništa ne poduzima, osim što dobije epitet “odranijepoznatpoliciji”.
Ovi što neko nasilje zagovaraju nisu osjetili strah kad ti grupa od 20 skinheadsa sa bejzbol palicama uleti u školu.
deba
Svakako su tamo i krenuli
- Rothmans
#14895 Re: Migranti u BiH
Zasto je orban konj i zasto je ona novinarka kurvetina ? Zato sto brane svoje ? Ono, ljude nazivas pogrdnim imenima, a onda dalje u komentaru zakljucis da su bili upravu...Chmoljo wrote: ↑25/07/2020 22:34 ovo što se dešava je na milion načina pogrešno i definitivno je da ćemo u dogledno vrijeme gledati sa simpatijama na konje poput Orbana.
- Sanjarko
#14896 Re: Migranti u BiH
Ja samo sam reko sta ce bit itd. Ako se ovako nastavi bit ce sve vise incidenata, napada pa i goreg. Neznamo ko su, odakle dolaze itd. Bit ce sve veceg belaja, ne samo kod nas. Znaci moguce ISIL-ovce pustit da pod krinkom migranata udzu na ove prostore.
Ne ide to tako. Ako dodzu na vlast ekstremisti, radikali i fasisti ovdje i drugdje nece se moc kretat nikako bez propusnice, nigdje plus zna se sta ide uz njih. Na sav belaj s koronavirusom, s poplavama i klimatskim promjenama, sa osiromasivanjem sve vecim vecine populacije i s drugim belajima samo nam jos ovo falilo.
Ne ide to tako. Ako dodzu na vlast ekstremisti, radikali i fasisti ovdje i drugdje nece se moc kretat nikako bez propusnice, nigdje plus zna se sta ide uz njih. Na sav belaj s koronavirusom, s poplavama i klimatskim promjenama, sa osiromasivanjem sve vecim vecine populacije i s drugim belajima samo nam jos ovo falilo.
Last edited by Sanjarko on 26/07/2020 07:10, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#14897 Re: Migranti u BiH
Orban je s*pak, konj nije. Reko sam ja "Cheliju" da ni Erdogan nije debil i kreten na temi "Turska" u vezi Aja Sofije. Nego da je Agenat Provokator. Nije izgleda skontao. Jer sam stavio da pripada AP-orcima. Nekako mi stimalo to tad.Rothmans wrote: ↑26/07/2020 02:02Zasto je orban konj i zasto je ona novinarka kurvetina ? Zato sto brane svoje ? Ono, ljude nazivas pogrdnim imenima, a onda dalje u komentaru zakljucis da su bili upravu...Chmoljo wrote: ↑25/07/2020 22:34 ovo što se dešava je na milion načina pogrešno i definitivno je da ćemo u dogledno vrijeme gledati sa simpatijama na konje poput Orbana.
Maca i s*pak je Orban u usporedbi kakve psihopate se vlasti mogu docepat.
- Chmoljo
#14898 Re: Migranti u BiH
Nije li podapela covjeku koji je nosio dijete u rukama?Rothmans wrote: ↑26/07/2020 02:02Zasto je orban konj i zasto je ona novinarka kurvetina ? Zato sto brane svoje ? Ono, ljude nazivas pogrdnim imenima, a onda dalje u komentaru zakljucis da su bili upravu...Chmoljo wrote: ↑25/07/2020 22:34 ovo što se dešava je na milion načina pogrešno i definitivno je da ćemo u dogledno vrijeme gledati sa simpatijama na konje poput Orbana.
Jesi li procitao prvu recenicu posta?
- Rothmans
#14899 Re: Migranti u BiH
Svi cemo im podapinjat, jos malo. Uglavnom , animozitet koji su i jedno i drugo pokazivali prema tim arapskim hordama se pokazao potpuno opravdan.Chmoljo wrote: ↑26/07/2020 09:11Nije li podapela covjeku koji je nosio dijete u rukama?Rothmans wrote: ↑26/07/2020 02:02Zasto je orban konj i zasto je ona novinarka kurvetina ? Zato sto brane svoje ? Ono, ljude nazivas pogrdnim imenima, a onda dalje u komentaru zakljucis da su bili upravu...Chmoljo wrote: ↑25/07/2020 22:34 ovo što se dešava je na milion načina pogrešno i definitivno je da ćemo u dogledno vrijeme gledati sa simpatijama na konje poput Orbana.
Jesi li procitao prvu recenicu posta?
- Chmoljo
#14900 Re: Migranti u BiH
Ne vidim nigdje porodice sa djecom