Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
zrakomlat
#8501 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nekako mi izgleda da se za ovu grobnicu znalo i prije ali se čekao najpogodniji trenutak za službeno otkrivanje, kad će najbolje odjeknuti. Selmin izbor naletio na volej pravo.
U svakom slučaju neka se otkrila i otkopala, da porodice pokopaju svoje članove i da im imaju gdje na grob otići. RIP.
U svakom slučaju neka se otkrila i otkopala, da porodice pokopaju svoje članove i da im imaju gdje na grob otići. RIP.
- SaraFina
#8502 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sve neka procesuiraju odgovorne za zlodjela. A porodicama i zrtvama spokoj.
- Point.
- SaraFina
#8504 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nema skrivanja i relativiziranja u ovakvim slučajevima. Samo odgovornost.
- Kolinda
#8505 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hoćeš da kažeš kako su zločesti Hrvati znali za kosti pa kad je Selmo predložen brže bolje ih iskopali, pa čitaš li ti Božji čovječe što si napisao, licitiraš sa kostima, ubijenim ljudima...pa zamisli da tako nešto netko napiše za žrtve u Srebrenici, Prijedoru i sl.... Bog ti dao zdravlja a nadasve pameti što drugo da ti kažem....zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 17:42 Nekako mi izgleda da se za ovu grobnicu znalo i prije ali se čekao najpogodniji trenutak za službeno otkrivanje, kad će najbolje odjeknuti. Selmin izbor naletio na volej pravo.
-
zrakomlat
#8506 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Neću to da kažem. Čitam šta sam napisao. Ne licitiram. Evo zamišljam. Hvala, i ja tebi želim zdravlja i nadasve pameti.Kolinda wrote: ↑25/07/2020 18:40Hoćeš da kažeš kako su zločesti Hrvati znali za kosti pa kad je Selmo predložen brže bolje ih iskopali, pa čitaš li ti Božji čovječe što si napisao, licitiraš sa kostima, ubijenim ljudima...pa zamisli da tako nešto netko napiše za žrtve u Srebrenici, Prijedoru i sl.... Bog ti dao zdravlja a nadasve pameti što drugo da ti kažem....zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 17:42 Nekako mi izgleda da se za ovu grobnicu znalo i prije ali se čekao najpogodniji trenutak za službeno otkrivanje, kad će najbolje odjeknuti. Selmin izbor naletio na volej pravo.
- Kolinda
#8507 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da upravo to si rekao...zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 18:55Neću to da kažem. Čitam šta sam napisao. Ne licitiram. Evo zamišljam. Hvala, i ja tebi želim zdravlja i nadasve pameti.Kolinda wrote: ↑25/07/2020 18:40Hoćeš da kažeš kako su zločesti Hrvati znali za kosti pa kad je Selmo predložen brže bolje ih iskopali, pa čitaš li ti Božji čovječe što si napisao, licitiraš sa kostima, ubijenim ljudima...pa zamisli da tako nešto netko napiše za žrtve u Srebrenici, Prijedoru i sl.... Bog ti dao zdravlja a nadasve pameti što drugo da ti kažem....zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 17:42 Nekako mi izgleda da se za ovu grobnicu znalo i prije ali se čekao najpogodniji trenutak za službeno otkrivanje, kad će najbolje odjeknuti. Selmin izbor naletio na volej pravo.
-
zrakomlat
#8508 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Usput, kad već spominjemo Prijedor, danas je godišnjica zločina s najvećim brojem pobijenih Hrvata devedesetih. Izvođači četnici simpatično nazvani vrs. A slabo se obilježava među hrvatskim pučanstvom, većina ni ne zna za to. Eno na Facebook pejđu poskoka, koji je jedini od hr medija uopšte objavio to, nema komentara na vijest nikako. Zašto hrvatskim medijima nije u interesu to nikako ne kontam. Tako je godinama.
-
Hektorijan
#8509 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 19:01 Usput, kad već spominjemo Prijedor, danas je godišnjica zločina s najvećim brojem pobijenih Hrvata devedesetih. Izvođači četnici simpatično nazvani vrs. A slabo se obilježava među hrvatskim pučanstvom, većina ni ne zna za to. Eno na Facebook pejđu poskoka, koji je jedini od hr medija uopšte objavio to, nema komentara na vijest nikako. Zašto hrvatskim medijima nije u interesu to nikako ne kontam. Tako je godinama.
Zato sto smatraju da su s srbima raskrstili i razgranicili za sva vremena.
S Bosnjacima nisu, pa otud fokus na iste i opsesija istim.
Bosnjacka politika prema hrvatima je inace politika popustanja, nazalost.
- salik79
#8510 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A zasto bi, kada i poglavnik to slavi?zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 19:01 Usput, kad već spominjemo Prijedor, danas je godišnjica zločina s najvećim brojem pobijenih Hrvata devedesetih. Izvođači četnici simpatično nazvani vrs. A slabo se obilježava među hrvatskim pučanstvom, većina ni ne zna za to. Eno na Facebook pejđu poskoka, koji je jedini od hr medija uopšte objavio to, nema komentara na vijest nikako. Zašto hrvatskim medijima nije u interesu to nikako ne kontam. Tako je godinama.
-
zrakomlat
#8511 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Evo ustvari i dnevnik točka ba je objavio. Komentatorke misle da su Bošnjaci to uradili.salik79 wrote: ↑25/07/2020 19:13A zasto bi, kada i poglavnik to slavi?zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 19:01 Usput, kad već spominjemo Prijedor, danas je godišnjica zločina s najvećim brojem pobijenih Hrvata devedesetih. Izvođači četnici simpatično nazvani vrs. A slabo se obilježava među hrvatskim pučanstvom, većina ni ne zna za to. Eno na Facebook pejđu poskoka, koji je jedini od hr medija uopšte objavio to, nema komentara na vijest nikako. Zašto hrvatskim medijima nije u interesu to nikako ne kontam. Tako je godinama.

- Bloo
- Globalna šefica
#8512 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
a zna se ko je...
-
Hektorijan
#8513 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 19:23Evo ustvari i dnevnik točka ba je objavio. Komentatorke misle da su Bošnjaci to uradili.salik79 wrote: ↑25/07/2020 19:13A zasto bi, kada i poglavnik to slavi?zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 19:01 Usput, kad već spominjemo Prijedor, danas je godišnjica zločina s najvećim brojem pobijenih Hrvata devedesetih. Izvođači četnici simpatično nazvani vrs. A slabo se obilježava među hrvatskim pučanstvom, većina ni ne zna za to. Eno na Facebook pejđu poskoka, koji je jedini od hr medija uopšte objavio to, nema komentara na vijest nikako. Zašto hrvatskim medijima nije u interesu to nikako ne kontam. Tako je godinama.
![]()
Dnevnik tacka ba je inace nadaleko poznat po sirenju govora mrznje prema Bosnjacima.
- Point.
#8514 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Godinama čekam @Novak20 ,@Kolinda i ostale HDZ bojnike da spomenu to, ali ćute. Njima na obraz. I poglavaru Jugoslovenu Draganu.salik79 wrote: ↑25/07/2020 19:13A zasto bi, kada i poglavnik to slavi?zrakomlat wrote: ↑25/07/2020 19:01 Usput, kad već spominjemo Prijedor, danas je godišnjica zločina s najvećim brojem pobijenih Hrvata devedesetih. Izvođači četnici simpatično nazvani vrs. A slabo se obilježava među hrvatskim pučanstvom, većina ni ne zna za to. Eno na Facebook pejđu poskoka, koji je jedini od hr medija uopšte objavio to, nema komentara na vijest nikako. Zašto hrvatskim medijima nije u interesu to nikako ne kontam. Tako je godinama.
- mO k3
#8515 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
nacekat ces se
@Point.
- Kolinda
#8516 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Šta vas dvojica čekate? Uredno otvorite temu "srpska politika prema Hrvatima u BiH" i možda i dobijete odgovor, a to da mutite vodu nakon pronalaska kostiju likvidirani Hrvata Bugojna sa drugom tragedijom tih isti Hrvata vam "ne pije vodu"...ne vidjeh osudu imenovanja Selme Cikotića lika iz korespondencije o zarobljenim a kasnije likvidiranim Hrvatima...
- mO k3
#8517 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ne cekamo nista , sta ti cekas zapravo ??Kolinda wrote: ↑26/07/2020 11:46 Šta vas dvojica čekate? Uredno otvorite temu "srpska politika prema Hrvatima u BiH" i možda i dobijete odgovor, a to da mutite vodu nakon pronalaska kostiju likvidirani Hrvata Bugojna sa drugom tragedijom tih isti Hrvata vam "ne pije vodu"...ne vidjeh osudu imenovanja Selme Cikotića lika iz korespondencije o zarobljenim a kasnije likvidiranim Hrvatima...
Trazis pravdu , trazimo i mi imas neke informacije prijavi
Spominjes Cikotica dokazi , pozdravljam svaako da odgovora za svoja nedjela
- Point.
#8518 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Izmotavaš se, kao i obično. Ni jednom riječju nisi osudio sramni odlazak Poglavnika Čovića na godišnjicu RS, u čije stvaranje i ime su pobijeni i prijedorski Hrvati. Na to čekam pajdo.Kolinda wrote: ↑26/07/2020 11:46 Šta vas dvojica čekate? Uredno otvorite temu "srpska politika prema Hrvatima u BiH" i možda i dobijete odgovor, a to da mutite vodu nakon pronalaska kostiju likvidirani Hrvata Bugojna sa drugom tragedijom tih isti Hrvata vam "ne pije vodu"...ne vidjeh osudu imenovanja Selme Cikotića lika iz korespondencije o zarobljenim a kasnije likvidiranim Hrvatima...
- mO k3
#8519 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
i ne samo to nikada nije osudio ili se distanicrao od politickog i vojnog vrha koji je osudjen za UZP ... iz tog razloga ne vrijed sa njim dalje diskutovatiPoint. wrote: ↑26/07/2020 12:12Izmotavaš se, kao i obično. Ni jednom riječju nisi osudio sramni odlazak Poglavnika Čovića na godišnjicu RS, u čije stvaranje i ime su pobijeni i prijedorski Hrvati. Na to čekam pajdo.Kolinda wrote: ↑26/07/2020 11:46 Šta vas dvojica čekate? Uredno otvorite temu "srpska politika prema Hrvatima u BiH" i možda i dobijete odgovor, a to da mutite vodu nakon pronalaska kostiju likvidirani Hrvata Bugojna sa drugom tragedijom tih isti Hrvata vam "ne pije vodu"...ne vidjeh osudu imenovanja Selme Cikotića lika iz korespondencije o zarobljenim a kasnije likvidiranim Hrvatima...
- BHCluster
#8520 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Cudi me da i ove navedene predsjednik Milanović nece odlikovati?Novak20 wrote: ↑05/08/2020 10:02Mene čudi da je oni raniji predsjednici RH nisu odlikovali. Ovaj očito neće.
https://www.vecernji.ba/vijesti/ponizav ... ma-1421769
Čitava je plejada osuđenika i osumnjičenika za ratne zločine koje godinama bošnjačka politika nagrađuje pozicijama u institucijama vlasti, što demaskira licemjerno ozračje proizvedeno zbog odluke hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da je odličje za sudjelovanje u “Oluji” otišlo u ruke generala Zlatana Mije Jelića koji je bio ratni zapovjednik Specijalne policije MUP-a Hrvatske Republike Herceg Bosne, piše Večernji list BiH.
Svi bošnjački haaški osuđenici imali su privilegije - od financiranja obrane do službene potpore vlasti. General Rasim Delić, koji je bio načelnik Glavnog stožera Armije BiH, a pred Haaškim sudom osuđen za ratne zločine, službeno je priman u Predsjedništvo unatoč tome što je bio nepravomoćno osuđen. Na njegovu pokopu bili su čelnici svih bošnjačkih stranaka Sulejman Tihić, Haris Silajdžić kao član bh. Predsjedništva, Zlatko Lagumdžija, pa čak i Bakir Izetbegović. Organiziran mu je ispraćaj uz najviše vojne počasti s vojnom postrojbom, što je jasno veličanje ratnih zločinaca.
Amir Kubura još je jedan haaški osuđenik. Počasni građanin zapovjednik mudžahedina Ponovno mu se sudi za ratne zločine mudžahedina kojima je zapovijedao. Nedugo nakon što je odslužio kaznu zatvora i vratio se iz Haaga, bošnjačke političke strukture nagradile su ga zbog njegove ratne uloge u zločinima nad Hrvatima i Bošnjacima. Rješenjima Vlade Sarajevske županije imenovan je za člana Upravnog odbora Fakulteta političkih znanosti i Upravnog odbora Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu. Uz to, za “zalaganje” bošnjačke vlasti nagradile su ga i Zlatnim ljiljanom. Kubura je izravno bio nadređen Sakibu Mahmuljinu, koji je bio zapovjednik postrojbe mudžahedina “El mujaheed” protiv kojeg se pred Sudom BiH vodi proces.
U više navrata iz proračuna preko “boračke fondacije” ovom zapovjedniku isplaćeno je po pet tisuća KM kao potpora. Uz to, županijska Skupština predložila ga je za posebno priznanje “počasnog građanina”. Identična je situacija i sa zapovjednikom Petoga korpusa Armije BiH Atifom Dudakovićem čija se obrana, doslovno, financira iz proračunskih sredstava.
Posebno su se za osumnjičene i osuđene za ratni zločin počinjene na području Bugojna pobrinule bošnjačke vlasti. Još jedan od onih koji su se istaknuli u ratnim zločinima nad Hrvatima je aktualni ministar sigurnosti Selmo Cikotić. On je bio zapovjednik Operativne skupine Zapad Armije BiH sa sjedištem u Bugojnu i s isturenim zapovjednim mjestom na Rostovu, nedaleko od mjesta gdje su nedavno pronađena četiri tijela najvjerojatnije ubijenih Hrvata iz ovoga grada iz kojeg je prognano 15.000 Hrvata a ubijeno još 90 civila i vojnika.
Unatoč tome svemu i upozorenjima hrvatske strane kako je učinjen veliki previd prigodom odbacivanja optužnice protiv njega, imenovan je za ministra sigurnosti BiH, što je jasna poruka žrtvama bh. Hrvata, a napose Bugojna. Nastavnik u logoru Nevjerojatno je da je Dževad Mlaćo, koji je sve vrijeme bio pod zaštitom Alije Izetbegovića i čiji ratni dnevnik poziva na likvidaciju “najekstremnijih” pripadnika HVO-a, još uvijek na slobodi. I ne samo to. Mlaćo je bio Cikotićev savjetnik dok je on bio član upravnog odbora Razvojne banke. Nisvet Gasal, još jedan osuđenik za ratne zločine u Bugojnu, imenovan je za direktora dijela Sportsko-rekreacijskog centra. Enes Handžić, pravomoćno osuđen za ratne zločine nad Hrvatima Bugojna, također je nagrađen mjestom direktora Komunalnog poduzeća u Donjem Vakufu.
-
Novak20
#8521 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bivši reis Cerić, "empatičan" prema hrvatskom narodu po vlasitom priznanju i patetično ljigav kada ga čitam.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=70660
Zatvoreno pismo Zoranu Milanoviću
HRVATSKA: POHVALA ZLOČINU U BESPUĆU POVJESNE GLUPOSTI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 04. August 2020. 14:08:04
Poštovani Milanoviću,
nisam siguran da zaslužujete moje poštovanje, ali moj bosanski edeb i ahlak, etika i moral, zahtjevaju da se ljudima s poštovanjem obraćam pa i onima, koji mene i moju Bosnu ne poštuju.
Nemam riječi ni pohvale ni pokude za vašu današnju slavu hrvatske vojne “Oluje”, ali imam empatiju prema hrvatskom narodu zbog prirodne “oluje” koja ga je ovih dana zadesila. Vi ste mi, Milanoviću, vašom namjerom da danas hvalite zločin protiv moje Bosne oduzeli pravo da vam čestitam vašu hrvatsku “olujsku” pobjedu. Nije u duhu hrvatske kulture, ili ne bi trebalo biti ako te “kulture” u Hrvata još uvjek ima (s oproštenjem Krleži), da se čista hrvatska pobjeda miješa s nečistim hrvatskim zločinom protiv čiste bosanske krvi.
Poštovani Milanoviću,
ja sam danas i tijelom i dušom cijela Bosna, koja nije ni jadna ni bijedna, već ponosna i “pkosna od sna” unatoč vama, njenim susjedima, koji joj u lice hvalite svoju ludost (Desiderius Erasmus) i svoj zločin (Anders Breivik) protiv njenog samobitnog bosanskog duha.
Vučićeva i Dodikova pohvala ludosti u ime Srbije nikoga više ne iznenađuje, ali, Milanoviću, vaša i vašeg vam Čovića pohvala zločinu u ime Hrvatske neke još uvjek začuđuje. Ja nisam od tih koje vi, Milanoviću, iznenđujete vašom pohvalom zločinu u bespuću povijesnih gluposti, od kojih izdvajam onu nedavnu vašu izjavu da je “Bosna zemlja u kojoj ima puno muslimana”. Ima ih i bit će ih, ako Bog da! Hvala Bogu! Ima ih toliko “punu” da ih ni Mijo Jelić nije mogao sve ni sabrati u "koncentracioni logor" ni sve pobiti u "udruženom zločinačkom poduhvati".
Stoga, nije mi jasno, Milanoviću, zašto danas dajete odličje Miji? On nije završio posao! “Puno” je još ostalo muslimana u Bosni, koje vi ne želite gledati! Osim ako vi to odličje dajeti Miji kao znak zahvalnosti za njegov pokušaj, pokušaj koji treba da bude putokaz drugima kako se brani Hrvatska od puno muslimana u Bosni i kako treba dovršiti zapoćeti “udruženi zločinački poduhvat” (Herceg Bosnu) sve dok se broj muslimana u Bosni ne dovede na poželjnu mjeru.
No, ima nešto, Milanoviću, što me čini ponosnim Bosancem, makar bilo na moju štetu, a to je ovisnost Hrvatske o Bosni za njenu vlastitu odbranu. Bosna je plodna zemlja u svakom pogledu, a posebno u rađanju svojih sinova i kćeri, koje vi, i sa istoka i sa zapada, otimate zato što ih nemate tako rasnih, tako stasnih, tako hrabrih i tako sposobnih kod sebe kao što ih ima Bosna. O toj vašoj krađi bosanskih sinova i kćeri moglo bi se mnogo govoriti, ali za ovaj put želim samo reći da Bosna sve prati i da dobro zna sve svoje domoljubive sinove i kćeri, kao i one koji su je izdali, poput Mije, kojeg vi danas hvalite za zločin, kojeg je počinio protiv svoje zemlje i države - Bosne (i nejne Hercegovine).
Poštovani Milanoviću,
pišem vam ovo zatvoreno pismo zato što vi iza vaše hrvatske zatvorene kapije krijete osumnjčenog ratnog zločinaca Miju Jelića, kojem danas dajete odličje za zločin i time zatvarate bosansku kapiju za sebe jer, ako niste znali, vi ste od danas “persona non grata” za autohtonu, autentičnu, ponosnu i nikad pokorenu Bosnu, a za tu Bosnu postoji samo jedna ulazna kapija i nikoja druga. Vi tu jedinu ulaznu kapiju u Bosnu danas zatvarate.
Poštovani Milanoviću,
zatvaram i ja ovo moje pismo sa porukama vama osobno i onima sličnim vama u Hrvatskoj:
- Bosna je dar s neba i svjetlo na Zemlji!
- Niti je moguće dar Božji od Bosne uništiti, niti je moguće zemaljsko svjetlo od Bosne ugasiti!
- U Bosni ima puno muslimana (Bošnjaka/Bosanaca), koji čuvaju dar Božiji, kao zjenicu oka svoga!
- Koji pale svijeće u mraku!
- Jer Bog je svjetlo nebesa i Zemlje!
- Jer Bog čuva svoj dar i svoje svjetlo od Bosne!
- Neka živi časno i ničem uprljano prijeteljstvo između Bosne i Hrvatske bez zločina i bez pohvale zločinu!
- Lijepi pozdrav od Bosne u ružnom danu sjećanja na nečastan čin predsjednika Republike Hrvatske!
-
neko_sa_strane
#8522 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Reis ima hrvatsku putovnicuNovak20 wrote: ↑05/08/2020 13:54 Bivši reis Cerić, "empatičan" prema hrvatskom narodu po vlasitom priznanju i patetično ljigav kada ga čitam.
Zatvoreno pismo Zoranu Milanoviću
HRVATSKA: POHVALA ZLOČINU U BESPUĆU POVJESNE GLUPOSTI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 04. August 2020. 14:08:04
Poštovani Milanoviću,
nisam siguran da zaslužujete moje poštovanje, ali moj bosanski edeb i ahlak, etika i moral, zahtjevaju da se ljudima s poštovanjem obraćam pa i onima, koji mene i moju Bosnu ne poštuju.
Nemam riječi ni pohvale ni pokude za vašu današnju slavu hrvatske vojne “Oluje”, ali imam empatiju prema hrvatskom narodu zbog prirodne “oluje” koja ga je ovih dana zadesila. Vi ste mi, Milanoviću, vašom namjerom da danas hvalite zločin protiv moje Bosne oduzeli pravo da vam čestitam vašu hrvatsku “olujsku” pobjedu. Nije u duhu hrvatske kulture, ili ne bi trebalo biti ako te “kulture” u Hrvata još uvjek ima (s oproštenjem Krleži), da se čista hrvatska pobjeda miješa s nečistim hrvatskim zločinom protiv čiste bosanske krvi.
Poštovani Milanoviću,
ja sam danas i tijelom i dušom cijela Bosna, koja nije ni jadna ni bijedna, već ponosna i “pkosna od sna” unatoč vama, njenim susjedima, koji joj u lice hvalite svoju ludost (Desiderius Erasmus) i svoj zločin (Anders Breivik) protiv njenog samobitnog bosanskog duha.
Vučićeva i Dodikova pohvala ludosti u ime Srbije nikoga više ne iznenađuje, ali, Milanoviću, vaša i vašeg vam Čovića pohvala zločinu u ime Hrvatske neke još uvjek začuđuje. Ja nisam od tih koje vi, Milanoviću, iznenđujete vašom pohvalom zločinu u bespuću povijesnih gluposti, od kojih izdvajam onu nedavnu vašu izjavu da je “Bosna zemlja u kojoj ima puno muslimana”. Ima ih i bit će ih, ako Bog da! Hvala Bogu! Ima ih toliko “punu” da ih ni Mijo Jelić nije mogao sve ni sabrati u "koncentracioni logor" ni sve pobiti u "udruženom zločinačkom poduhvati".
Stoga, nije mi jasno, Milanoviću, zašto danas dajete odličje Miji? On nije završio posao! “Puno” je još ostalo muslimana u Bosni, koje vi ne želite gledati! Osim ako vi to odličje dajeti Miji kao znak zahvalnosti za njegov pokušaj, pokušaj koji treba da bude putokaz drugima kako se brani Hrvatska od puno muslimana u Bosni i kako treba dovršiti zapoćeti “udruženi zločinački poduhvat” (Herceg Bosnu) sve dok se broj muslimana u Bosni ne dovede na poželjnu mjeru.
No, ima nešto, Milanoviću, što me čini ponosnim Bosancem, makar bilo na moju štetu, a to je ovisnost Hrvatske o Bosni za njenu vlastitu odbranu. Bosna je plodna zemlja u svakom pogledu, a posebno u rađanju svojih sinova i kćeri, koje vi, i sa istoka i sa zapada, otimate zato što ih nemate tako rasnih, tako stasnih, tako hrabrih i tako sposobnih kod sebe kao što ih ima Bosna. O toj vašoj krađi bosanskih sinova i kćeri moglo bi se mnogo govoriti, ali za ovaj put želim samo reći da Bosna sve prati i da dobro zna sve svoje domoljubive sinove i kćeri, kao i one koji su je izdali, poput Mije, kojeg vi danas hvalite za zločin, kojeg je počinio protiv svoje zemlje i države - Bosne (i nejne Hercegovine).
Poštovani Milanoviću,
pišem vam ovo zatvoreno pismo zato što vi iza vaše hrvatske zatvorene kapije krijete osumnjčenog ratnog zločinaca Miju Jelića, kojem danas dajete odličje za zločin i time zatvarate bosansku kapiju za sebe jer, ako niste znali, vi ste od danas “persona non grata” za autohtonu, autentičnu, ponosnu i nikad pokorenu Bosnu, a za tu Bosnu postoji samo jedna ulazna kapija i nikoja druga. Vi tu jedinu ulaznu kapiju u Bosnu danas zatvarate.
Poštovani Milanoviću,
zatvaram i ja ovo moje pismo sa porukama vama osobno i onima sličnim vama u Hrvatskoj:
- Bosna je dar s neba i svjetlo na Zemlji!
- Niti je moguće dar Božji od Bosne uništiti, niti je moguće zemaljsko svjetlo od Bosne ugasiti!
- U Bosni ima puno muslimana (Bošnjaka/Bosanaca), koji čuvaju dar Božiji, kao zjenicu oka svoga!
- Koji pale svijeće u mraku!
- Jer Bog je svjetlo nebesa i Zemlje!
- Jer Bog čuva svoj dar i svoje svjetlo od Bosne!
- Neka živi časno i ničem uprljano prijeteljstvo između Bosne i Hrvatske bez zločina i bez pohvale zločinu!
- Lijepi pozdrav od Bosne u ružnom danu sjećanja na nečastan čin predsjednika Republike Hrvatske!
-
Škobo Habu
#8523 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zašto je Cerić bitan i koga on uopšte predstavlja?
-
Novak20
#8524 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kaže da predstavlja Bosnu.
Poštovani Milanoviću,
ja sam danas i tijelom i dušom cijela Bosna.....
-
Škobo Habu