Nije na pogrešnoj adresi. Svojim iskustvom i pisanjem može potaknuti druge da se malo trgnu i počnu tražiti više za ono što plaćaju. Telekom je tu radi nas, a ne obrnuto.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
-
sencobih
#71852 Re: BHTelecom All About
Da ali telekom nije tu, to je problem
-
EKSER1337
#71853 Re: BHTelecom All About
Šta je uzrok pa internet prekida tokom najmanje grmljavine, znači jedva se čuje i samo se modem restarta 
-
allem_77
#71854 Re: BHTelecom All About
Nije kanal ni za pohvale.
Ako će tema služiti samo kao reklamni prostor da bi Cossack mogao zalijepiti link nekog TV - a koji nudi Bhtelecom, administraror u tom slučaju, što se mene tiče može je komotno zaključati.
Možda ti nisi imao potrebu da tražiš pomoć od uposlenika Bhtelecom-a koji se povremeno jave ovdje? Ja jesam, i ljudi su pristupali modemu i uradili onoliko koliko su mogli. Ako ništa barem su davali upute šta dalje...
Da su svi kao oni, ova firma bi davno pregazila konkurenciju.
- dend
#71855 Re: BHTelecom All About
Naplaćuje se samo ako je želiš koristiti ako je ne želiš koristiti, ne koristi je i nećeš je i plaćati.
bhTelecom zadržaje prava da sve dodatne usluge naplaćuje onako kako želi i da ih ponudi onako kako želi, ako imaš neko konstruktivno mišljenje, kritiku, primjedbu ili sugestiju, uzmi nazovi 1444, posalji email na [email protected] i tamo traži da ti besplatno ponude dodatne usluge onakve kakve želiš .
I dobiješ internet ( ili ti komšija ) umjesto 10/1 brzine 4G+ mreže odnosno 160/25, koji opet možeš da dokupuješ kad god želiš
a za listu kanala nisam se informisao,a vjerovatno nisi ni ti pa špekulišeš koji su kanali u ponudi.
Internet kod bhTelekoma je spor samo tamo gdje su korisnici previše udaljeni od DSLAM centrala, odnosno tamo gdje je bakar i u udaljenim zabitima. Preko optike trenutno nude gigabitni internet 1000/100.
Meni je iskreno nebitno da li je kanal SD ili HD kad je 99% kanala otpad skroz gdje se nema šta kvalitetno pogledati. Ista stvar da li je History kanal SD ili HD kad nema ništa kvalitetno se pogledati.
Jedino sportski kanali održavaju neku smisao da imaš TV kanale u kući,a i to se nadam da će neko pokrenuti uskoro kod nas preko interneta.
Hoćeš film ili seriju ? Internet stream.
Vijesti ? Internet.
Prognoza ? Internet.
Što se tiče interneta na vikendici udaljenoj od pošte u gradu 3.1km ( jer mislim da su tamo ti repetitori za 4g valjda )

Tako da fercera.
Na slici piše da je VDSL2 i da ti se modem sihronizovao na 52mbps ? Kako da nemože ? Vidim i šum/signal je preko 8db što je dobro.allem_77 wrote: ↑24/07/2020 10:05E, jbg. zašto bih lagao. Evo, nedavno kada mi je monter bio.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑24/07/2020 09:43u kakvoj ti vukojebini živiš, možda negdje između Ljubinja i Stoca. Lafo uključio VPN i testira mrežu preko EDGE. Ma mrš.![]()
A slažem se da je vukojebina.Ali u toj vukojebini ima par naselja i 90% življa koriste usluge Bhtelecom-a.
Nema tehničke mogućnosti za VDSL. Sada su mi pustili moja tv full preko dva modema. I stanje gore nego što je bilo preko jednog modema. Monter obećao doći sa aparatom i slagao.
![]()
Ako želiš slikaj pa ti možemo reći da li je optika ili nešto drugo. Ako je optika onda možeš bilo koji paket. Ako nije optika provjeri udaljenost od najblize centrale ( sa monterom bht ) pa vidi tehničke mogućnosti. Sve do kilometar od centrale je top.mbenz wrote: ↑24/07/2020 11:16 pozz, interesuje me zna li iko kada bih trebalo biti povecanje brzine interneta . Trenutno sam na telemachu i nisam bas zadovoljan , ali opet mi je bolje 40 mbps kakvih takvih nego 10 za iste pare. Neke su kablove provlacili po ulazima pa kontam da bi moglo biti uskoro
Imaš 45km paket 50/8 sa jednim TV ( MojaTV Net 4 ), svaki dodatni TV ide za 4.5 km ali ga možeš dobiti besplatno prve dvije godien ako potpišeš ugovor na 24 mjeseca plus nekih dodatnih benefita ( popust od x% na xx mjeseci, minute, pakete, uređaje itd )
Možeš se meni javiti na pp pa ćemo vidjet da napravimo portovearnes_king wrote: ↑24/07/2020 16:37 Neko je nedavno ovdje pisao o rekonfigurisanju portova na BHT modemu pa moze li mi objasniti na koji nacin se to uradi?
Drug ima MojaTV + internet i treba mu dodatni port za internet, on tvrdi da mu trenutno ni na jednom ne radi net i da su svi MojaTV. Na koji nacin se kroz postavke modema moze to uraditi, ili se mora zvati BHT?
Tako je, ako nešto plaćaš onda i druga strana mora da ispoštuje ono što mora dostaviti prema ugovoru koji je međusobno potpisan. Međutim ovdje ljudi dolaze i traže da dodatne usluge budu besplatne, jer tobože, plaćaju 40 km paket i sada im treba dati benefite, besplatne uređaje, besplatne aplikacije, posebne programe itd... što možda i treba da bude tako, ali ga ovdje neće dobiti jer ovdje nema bhtelekoma.
Trebaju tu svoju potražnju dostaviti službenim kanalima bhtelekomu i onda ovdje ( ako žele ) sa nama podijeliti odgovore koje dobiju, razloge zašto nemogu da dobiju besplatnu aplikaciju od 1.17km kada već plaćaju redovno pretplatu, zašto nema tog i tog kanala na tom i tom dodatnom servisu, zašto nemogu da dobiju novi iphone besplatno ,a plaćaju redovno pretplatu...
Taj jedan dio korisnika dolazi i žali se strašno na uslugu ,i evo mjesec, koliko ja već pišem na ovoj temi, iz dana u dan kukaju ,a riješenje uopšte ne traže ( drugi operater, prijavi smetnju, preseli gdje ima optika ... ) već žele da bh telekom iz sarajva povuče optiku njima do kuće na kraju sela jer smatraju da je neko to dužan uraditi.
Ja koristim ADSL od telekoma od 2012te , kada je bio ograničen na 3gb pa 6gb pa ubrzo flat.
MojaTV koristim od 2014te, prvo jedan stb pa onda drugi stb.
Prije toga lokalni kablovski.
I dan danas koristim, ne sjećam se da sam imao ijedan problem u zadnjih 5 godina ( osim loših modema , neki inbox veliki, neki zte sa providnom plastikom i neki modem sa cvjetićima ? ). Sredio sam sebi kada su mi radili instalaciju da kablo od izvoda ide do utičnice, u blizini modema. Provukao sebi lijepo UTP kablove za televizije, provukao jedno posebno UTP kablo vani kada je ljeto da ponesem STB i spojim ga napolju kad roštiljam da gledam utakmice. Danas iznajmljujem preko telekoma i wifi ekstender pa imam i internet gdje god mi treba van kuće. Umrežio računare i TV uređaje. Isprobao fritzbox skoro pa vratio jer mi je isto bilo. Danas imam 25/2, 2 STB uređaja za 41km ,a mogu kad god želim povećati brzinu interneta na 50/8 odnosno 100/10, međutim nije mi još potrebno. Koristim bonus plus program telekoma ( samo redovno plaćanje računa ) i u toku jedne godine zadnji račun ne plaćam kešom već tim bodovima što znači svake godine imam jedan mjesec besplatan. Punim kredit preko STB uređaja. Tako da nije meni uopšte loše u bhTelekomu. Još nisam ni pomenuo da sam kupio tablet za 1km i dao na poklon prije par godina, kupio laptop na 24 rate prije par godina i skoro kupio televizor za 1km.
Iskreno razmišljam da kada završim na vikendici vodu i struju da kupim preko telekoma taj internet preko 4g+ jer on je preko sim kartice. I onda lijepo modem ostavim gore a karticu sa sobom u auto ( ima u telekomu CarFi za sim kartice ) i mogu koristiti taj internet na mobitelima ali i na android multimediji dok sam u voznji. Kada dodjem na vikendicu, izvadim karticu i stavim u modem, laganini. Hocu TV na vikendici ? Imaju MojaTV Web i multiscreen aplikacije pa mogu preko android televizora bez problema.
Nažalost što se tiče radnika koje mi kao korisnici možemo da vidimo to je u najboljem slučaju 30% radno sposobno, obrazovano i zainteresovano da iskreno pomogne korisniku i njima stvarno pohvale , međutim monteri koji rade po terenu su najniži u radnoj hijerarhiji i teško da oni mogu šta da urade što se tiče velike slike telekoma, osim što mogu na terenu raditi pošteno i iskreno sa korisnicima...allem_77 wrote: ↑25/07/2020 13:48Možda ti nisi imao potrebu da tražiš pomoć od uposlenika Bhtelecom-a koji se povremeno jave ovdje? Ja jesam, i ljudi su pristupali modemu i uradili onoliko koliko su mogli. Ako ništa barem su davali upute šta dalje...
A one koje mi kao korisnici ne vidimo, po direkcijama... ne smijem ni nasumično baciti postotak.
Možda adapter ?
Možda ti oko struje nešto nije uredu ? Meni je skoro nula bila loša pa sam morao električara zvati. Skontao na led sijalicama da trepnu kad upalim klimu.
-
jarobot
#71856 Re: BHTelecom All About
Čitam ove tvoje postove i ne mogu vjerovat kakav boot može čivjek postati.dend wrote: ↑25/07/2020 14:12Naplaćuje se samo ako je želiš koristiti ako je ne želiš koristiti, ne koristi je i nećeš je i plaćati.
bhTelecom zadržaje prava da sve dodatne usluge naplaćuje onako kako želi i da ih ponudi onako kako želi, ako imaš neko konstruktivno mišljenje, kritiku, primjedbu ili sugestiju, uzmi nazovi 1444, posalji email na [email protected] i tamo traži da ti besplatno ponude dodatne usluge onakve kakve želiš .I dobiješ internet ( ili ti komšija ) umjesto 10/1 brzine 4G+ mreže odnosno 160/25, koji opet možeš da dokupuješ kad god želiš
a za listu kanala nisam se informisao,a vjerovatno nisi ni ti pa špekulišeš koji su kanali u ponudi.Internet kod bhTelekoma je spor samo tamo gdje su korisnici previše udaljeni od DSLAM centrala, odnosno tamo gdje je bakar i u udaljenim zabitima. Preko optike trenutno nude gigabitni internet 1000/100.Meni je iskreno nebitno da li je kanal SD ili HD kad je 99% kanala otpad skroz gdje se nema šta kvalitetno pogledati. Ista stvar da li je History kanal SD ili HD kad nema ništa kvalitetno se pogledati.
Jedino sportski kanali održavaju neku smisao da imaš TV kanale u kući,a i to se nadam da će neko pokrenuti uskoro kod nas preko interneta.
Hoćeš film ili seriju ? Internet stream.
Vijesti ? Internet.
Prognoza ? Internet.
Što se tiče interneta na vikendici udaljenoj od pošte u gradu 3.1km ( jer mislim da su tamo ti repetitori za 4g valjda )
Tako da fercera.![]()
![]()
Na slici piše da je VDSL2 i da ti se modem sihronizovao na 52mbps ? Kako da nemože ? Vidim i šum/signal je preko 8db što je dobro.allem_77 wrote: ↑24/07/2020 10:05E, jbg. zašto bih lagao. Evo, nedavno kada mi je monter bio.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑24/07/2020 09:43
u kakvoj ti vukojebini živiš, možda negdje između Ljubinja i Stoca. Lafo uključio VPN i testira mrežu preko EDGE. Ma mrš.![]()
A slažem se da je vukojebina.Ali u toj vukojebini ima par naselja i 90% življa koriste usluge Bhtelecom-a.
Nema tehničke mogućnosti za VDSL. Sada su mi pustili moja tv full preko dva modema. I stanje gore nego što je bilo preko jednog modema. Monter obećao doći sa aparatom i slagao.
![]()
Ako želiš slikaj pa ti možemo reći da li je optika ili nešto drugo. Ako je optika onda možeš bilo koji paket. Ako nije optika provjeri udaljenost od najblize centrale ( sa monterom bht ) pa vidi tehničke mogućnosti. Sve do kilometar od centrale je top.mbenz wrote: ↑24/07/2020 11:16 pozz, interesuje me zna li iko kada bih trebalo biti povecanje brzine interneta . Trenutno sam na telemachu i nisam bas zadovoljan , ali opet mi je bolje 40 mbps kakvih takvih nego 10 za iste pare. Neke su kablove provlacili po ulazima pa kontam da bi moglo biti uskoro
Imaš 45km paket 50/8 sa jednim TV ( MojaTV Net 4 ), svaki dodatni TV ide za 4.5 km ali ga možeš dobiti besplatno prve dvije godien ako potpišeš ugovor na 24 mjeseca plus nekih dodatnih benefita ( popust od x% na xx mjeseci, minute, pakete, uređaje itd )
Možeš se meni javiti na pp pa ćemo vidjet da napravimo portovearnes_king wrote: ↑24/07/2020 16:37 Neko je nedavno ovdje pisao o rekonfigurisanju portova na BHT modemu pa moze li mi objasniti na koji nacin se to uradi?
Drug ima MojaTV + internet i treba mu dodatni port za internet, on tvrdi da mu trenutno ni na jednom ne radi net i da su svi MojaTV. Na koji nacin se kroz postavke modema moze to uraditi, ili se mora zvati BHT?![]()
Tako je, ako nešto plaćaš onda i druga strana mora da ispoštuje ono što mora dostaviti prema ugovoru koji je međusobno potpisan. Međutim ovdje ljudi dolaze i traže da dodatne usluge budu besplatne, jer tobože, plaćaju 40 km paket i sada im treba dati benefite, besplatne uređaje, besplatne aplikacije, posebne programe itd... što možda i treba da bude tako, ali ga ovdje neće dobiti jer ovdje nema bhtelekoma.
Trebaju tu svoju potražnju dostaviti službenim kanalima bhtelekomu i onda ovdje ( ako žele ) sa nama podijeliti odgovore koje dobiju, razloge zašto nemogu da dobiju besplatnu aplikaciju od 1.17km kada već plaćaju redovno pretplatu, zašto nema tog i tog kanala na tom i tom dodatnom servisu, zašto nemogu da dobiju novi iphone besplatno ,a plaćaju redovno pretplatu...
Taj jedan dio korisnika dolazi i žali se strašno na uslugu ,i evo mjesec, koliko ja već pišem na ovoj temi, iz dana u dan kukaju ,a riješenje uopšte ne traže ( drugi operater, prijavi smetnju, preseli gdje ima optika ... ) već žele da bh telekom iz sarajva povuče optiku njima do kuće na kraju sela jer smatraju da je neko to dužan uraditi.
Ja koristim ADSL od telekoma od 2012te , kada je bio ograničen na 3gb pa 6gb pa ubrzo flat.
MojaTV koristim od 2014te, prvo jedan stb pa onda drugi stb.
Prije toga lokalni kablovski.
I dan danas koristim, ne sjećam se da sam imao ijedan problem u zadnjih 5 godina ( osim loših modema , neki inbox veliki, neki zte sa providnom plastikom i neki modem sa cvjetićima ? ). Sredio sam sebi kada su mi radili instalaciju da kablo od izvoda ide do utičnice, u blizini modema. Provukao sebi lijepo UTP kablove za televizije, provukao jedno posebno UTP kablo vani kada je ljeto da ponesem STB i spojim ga napolju kad roštiljam da gledam utakmice. Danas iznajmljujem preko telekoma i wifi ekstender pa imam i internet gdje god mi treba van kuće. Umrežio računare i TV uređaje. Isprobao fritzbox skoro pa vratio jer mi je isto bilo. Danas imam 25/2, 2 STB uređaja za 41km ,a mogu kad god želim povećati brzinu interneta na 50/8 odnosno 100/10, međutim nije mi još potrebno. Koristim bonus plus program telekoma ( samo redovno plaćanje računa ) i u toku jedne godine zadnji račun ne plaćam kešom već tim bodovima što znači svake godine imam jedan mjesec besplatan. Punim kredit preko STB uređaja. Tako da nije meni uopšte loše u bhTelekomu. Još nisam ni pomenuo da sam kupio tablet za 1km i dao na poklon prije par godina, kupio laptop na 24 rate prije par godina i skoro kupio televizor za 1km.
Iskreno razmišljam da kada završim na vikendici vodu i struju da kupim preko telekoma taj internet preko 4g+ jer on je preko sim kartice. I onda lijepo modem ostavim gore a karticu sa sobom u auto ( ima u telekomu CarFi za sim kartice ) i mogu koristiti taj internet na mobitelima ali i na android multimediji dok sam u voznji. Kada dodjem na vikendicu, izvadim karticu i stavim u modem, laganini. Hocu TV na vikendici ? Imaju MojaTV Web i multiscreen aplikacije pa mogu preko android televizora bez problema.
Nažalost što se tiče radnika koje mi kao korisnici možemo da vidimo to je u najboljem slučaju 30% radno sposobno, obrazovano i zainteresovano da iskreno pomogne korisniku i njima stvarno pohvale , međutim monteri koji rade po terenu su najniži u radnoj hijerarhiji i teško da oni mogu šta da urade što se tiče velike slike telekoma, osim što mogu na terenu raditi pošteno i iskreno sa korisnicima...allem_77 wrote: ↑25/07/2020 13:48Možda ti nisi imao potrebu da tražiš pomoć od uposlenika Bhtelecom-a koji se povremeno jave ovdje? Ja jesam, i ljudi su pristupali modemu i uradili onoliko koliko su mogli. Ako ništa barem su davali upute šta dalje...
A one koje mi kao korisnici ne vidimo, po direkcijama... ne smijem ni nasumično baciti postotak.
Možda adapter ?
Možda ti oko struje nešto nije uredu ? Meni je skoro nula bila loša pa sam morao električara zvati. Skontao na led sijalicama da trepnu kad upalim klimu.![]()
Eto u BH telekomu sve cvjeta , internet leti , cijene padaju , uvide najmodernije tehnoligije , 4K tv kanali svaki dan , vrhunski modemi bez doplate , svaki dan popusti.
Sve ok samo što mi korisnici glupi pa to ne vidimo.
Krajnji domet tvoga pisanja je da odjavimo ako nam nevalja.
E jarane i hoću ićiću gdje za isto dobijem duplo.
-
jarobot
#71857 Re: BHTelecom All About
Čitam i ne vjerujem.
U cijelom svijetu korisnik i mušterija je kralj bilo u trgovini bilo u uslugama samo u Bosni može arogantni papak reći ako ti se ne sviđa neuzimaj.
Dno dna

U cijelom svijetu korisnik i mušterija je kralj bilo u trgovini bilo u uslugama samo u Bosni može arogantni papak reći ako ti se ne sviđa neuzimaj.
Dno dna
- diablobih
#71858 Re: BHTelecom All About
Sto te cudi? Tako posluju svih ovih godina i onda kukaju kako nisi patriota sto ne uzimas njihove usluge 
- drug_profi
#71859 Re: BHTelecom All About
a ako kazes da nešto ne valja onda trolaš i prosipaš mržnju
- arnes_king
#71860 Re: BHTelecom All About
@dend Hvala ali rijesio je preko korisnicke podrske. Ne znam zbog cega ali jedini internet port mu bio zakljucan, uglavnom sad radi.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#71861 Re: BHTelecom All About
Da li se može npr. 2 GB Interneta dokupiti bez vremenskog ograničenja, ako sam "prepaid" korisnik mobilne mreže?
*Sinoć uplatim kodom *100*2*0# Internet (mada mi je rečno da će skinuti 1 KM i dati 1 GB za 1 dan, skinuli su 2 KM i dali 2 GB za 2 dana ali nejse) i samo što sam omogućio "mobilne podatke" na telefonu ugasi se telefon lafo prazna baterija. Baterija prije dopune Interneta puna bila. Donira BH Telecomu 2 KM lagano
*Sinoć uplatim kodom *100*2*0# Internet (mada mi je rečno da će skinuti 1 KM i dati 1 GB za 1 dan, skinuli su 2 KM i dali 2 GB za 2 dana ali nejse) i samo što sam omogućio "mobilne podatke" na telefonu ugasi se telefon lafo prazna baterija. Baterija prije dopune Interneta puna bila. Donira BH Telecomu 2 KM lagano
- dend
#71862 Re: BHTelecom All About
jarobot wrote: ↑25/07/2020 15:23Čitam ove tvoje postove i ne mogu vjerovat kakav boot može čivjek postati.
Eto u BH telekomu sve cvjeta , internet leti , cijene padaju , uvide najmodernije tehnoligije , 4K tv kanali svaki dan , vrhunski modemi bez doplate , svaki dan popusti.
E jarane i hoću ićiću gdje za isto dobijem duplo.
I to je ta aktivacija, čim neko napiše da je kod telekoma išta dobro odmah se pada u nevjericu i sve je to laž.
Ni meni nije drago što je poskupilo sve 5km, ali se ne sjećam kad je poskupljenje prije toga bilo. Ni nakon poskupljenja nmg dobiti ništa jeftinije od drugih operatera a da mi bude "dobro" kao što mi je sada.
Povlačite se na to "patriotizam" a ovamo najgledaniji kanali sa prostora Srbije i Hrvatske, kakav ba patriotizam, ideš tamo gdje ti je najbolje i to je suština svega.I jedni i drugi plaćaju PDV. Meni svejedno da li telekom ima milion korisnika ili 10 korisnika, svejedno mi je hoćeš li ti biti korisnik ili nećeš, niti imam ja niti bilo ko "moj" šta od toga ko je korisnik koga.
Telekom preko bakra koristi dsl tehnologiju i kao što sam više puta rekao, preko kilometar i kusur to ništa ne valja. Meni da danas telekom nemože isporučiti ono što je meni na ugovor, da sam nezadovoljan, da mi prekida ili šta već , odmah nazovem 1444 i tražim raskid ugovora i tražim sebi onoga ko mi to može isporučiti što meni treba.
Ne bi kao ti svaki dan dolazio i govorio kako ti je loše i trpio da me neko handri a još uz to da plaćam.
Jedna je stvar doći na temu, napisati da imaš problem, neku smetnju, nešto ne valja i raspitati se da li ima neko slično iskustvo i tražiti neko riješenje.
Druga stvar je dolaziti redovno kukati i tražiti da se ispravi nešto što fizički se ispraviti ne može.
I najbolje je te stvari riješavati preko 1444arnes_king wrote: ↑25/07/2020 16:50 @dend Hvala ali rijesio je preko korisnicke podrske. Ne znam zbog cega ali jedini internet port mu bio zakljucan, uglavnom sad radi.
Nema opcije interneta na ultra paketima bez vremenskog ograničenja.Hame_ wrote: ↑25/07/2020 17:05 Da li se može npr. 2 GB Interneta dokupiti bez vremenskog ograničenja, ako sam "prepaid" korisnik mobilne mreže?
*Sinoć uplatim kodom *100*2*0# Internet (mada mi je rečno da će skinuti 1 KM i dati 1 GB za 1 dan, skinuli su 2 KM i dali 2 GB za 2 dana ali nejse) i samo što sam omogućio "mobilne podatke" na telefonu ugasi se telefon lafo prazna baterija. Baterija prije dopune Interneta puna bila. Donira BH Telecomu 2 KM lagano![]()
Ako si aktivirao i ako ti je skinulo kredit moralo je aktivirati biranu opciju. Moja preporuka je da svi na ultri koriste Moj bh Telecom za androide
https://play.google.com/store/apps/deta ... ecom&hl=hr
Tamo ćeš imati detaljan pregled stanja računa ( kredit i validnost ) i imaš fino poredane sve moguće dokupe interneta minuta i sms ( ili kombinovane pakete ) Za aplikaciju ti treba internet pristup na mobitelu i top je stvar. Čim aktiviraš neki dokup pojavi se odmah na početnom ekranu aplikacije i vidjet ćeš kako trošiš dokup.
Preporuka je da skineš aplikaciju i vidiš da li ti je aktivirana opcija. Ako nije ,pozovi 1444 i neka pogledaju detaljno šta se moglo desiti.
Kao alternativu aplikaciji možeš pozvati *110# i tamo ti je navigacioni meni. Tu takođe možeš provjeriti da li je pravilno aktiviran dokup.
- PajaELdin
#71863 Re: BHTelecom All About
Upravo tako sam i dobio ban sa teme. Hvala Bogu od prijatelja sam dobio EON app za TV i sta reci na ponudu od same aplikacije pa do svega drugog. Uzas i ne mozes ostati od njihovih "pismenih" botova, a vecina frizeraj zavrsen ima.
- PajaELdin
#71864 Re: BHTelecom All About
Vidi ovog @dend nisam ga prije upratio ovdje, al ih zivotom brani. Dzaba kralju vise je ne zadovoljnih ovdje. Napokon da i Telecom doceka svoj krah, dohaka i njima konkurencija. Jel mi zao? Nekad mi je bilo, a sad Boga mi nije ni sekunde. Nek' tonu zajedno sa svojim nezadovoljnom korisnicima, jer jednog manje od septembra definitivno imaju.
-
jarobot
#71865 Re: BHTelecom All About
Dobro- stabilan internetdend wrote: ↑25/07/2020 17:18jarobot wrote: ↑25/07/2020 15:23Čitam ove tvoje postove i ne mogu vjerovat kakav boot može čivjek postati.
E jarane i hoću ićiću gdje za isto dobijem duplo.I to je ta aktivacija, čim neko napiše da je kod telekoma išta dobro odmah se pada u nevjericu i sve je to laž.
Ni meni nije drago što je poskupilo sve 5km, ali se ne sjećam kad je poskupljenje prije toga bilo. Ni nakon poskupljenja nmg dobiti ništa jeftinije od drugih operatera a da mi bude "dobro" kao što mi je sada.
Povlačite se na to "patriotizam" a ovamo najgledaniji kanali sa prostora Srbije i Hrvatske, kakav ba patriotizam, ideš tamo gdje ti je najbolje i to je suština svega.I jedni i drugi plaćaju PDV. Meni svejedno da li telekom ima milion korisnika ili 10 korisnika, svejedno mi je hoćeš li ti biti korisnik ili nećeš, niti imam ja niti bilo ko "moj" šta od toga ko je korisnik koga.
Telekom preko bakra koristi dsl tehnologiju i kao što sam više puta rekao, preko kilometar i kusur to ništa ne valja. Meni da danas telekom nemože isporučiti ono što je meni na ugovor, da sam nezadovoljan, da mi prekida ili šta već , odmah nazovem 1444 i tražim raskid ugovora i tražim sebi onoga ko mi to može isporučiti što meni treba.
Ne bi kao ti svaki dan dolazio i govorio kako ti je loše i trpio da me neko handri a još uz to da plaćam.
Jedna je stvar doći na temu, napisati da imaš problem, neku smetnju, nešto ne valja i raspitati se da li ima neko slično iskustvo i tražiti neko riješenje.
Druga stvar je dolaziti redovno kukati i tražiti da se ispravi nešto što fizički se ispraviti ne može.
I najbolje je te stvari riješavati preko 1444arnes_king wrote: ↑25/07/2020 16:50 @dend Hvala ali rijesio je preko korisnicke podrske. Ne znam zbog cega ali jedini internet port mu bio zakljucan, uglavnom sad radi.
Nema opcije interneta na ultra paketima bez vremenskog ograničenja.Hame_ wrote: ↑25/07/2020 17:05 Da li se može npr. 2 GB Interneta dokupiti bez vremenskog ograničenja, ako sam "prepaid" korisnik mobilne mreže?
*Sinoć uplatim kodom *100*2*0# Internet (mada mi je rečno da će skinuti 1 KM i dati 1 GB za 1 dan, skinuli su 2 KM i dali 2 GB za 2 dana ali nejse) i samo što sam omogućio "mobilne podatke" na telefonu ugasi se telefon lafo prazna baterija. Baterija prije dopune Interneta puna bila. Donira BH Telecomu 2 KM lagano![]()
Ako si aktivirao i ako ti je skinulo kredit moralo je aktivirati biranu opciju. Moja preporuka je da svi na ultri koriste Moj bh Telecom za androide
Tamo ćeš imati detaljan pregled stanja računa ( kredit i validnost ) i imaš fino poredane sve moguće dokupe interneta minuta i sms ( ili kombinovane pakete ) Za aplikaciju ti treba internet pristup na mobitelu i top je stvar. Čim aktiviraš neki dokup pojavi se odmah na početnom ekranu aplikacije i vidjet ćeš kako trošiš dokup.
Preporuka je da skineš aplikaciju i vidiš da li ti je aktivirana opcija. Ako nije ,pozovi 1444 i neka pogledaju detaljno šta se moglo desiti.
Kao alternativu aplikaciji možeš pozvati *110# i tamo ti je navigacioni meni. Tu takođe možeš provjeriti da li je pravilno aktiviran dokup.
Nevalja-brzina u odnosu na cijenu
Dobro -tv stabilan relativno dobra pinuda
Nevalja-siromašna tv ponuda u odnosu na kinkurenciju.
Nevalja iptv platforma , nema aplikaciju ta smart tv, naplaćuju osakaćenu android aplikaciju korisnicima koji već plaćaju tv a koriste je za interni streming.
Usporni u razvoju , uspavani i nezainteresovani za napredak.
Komplet upravu pregazilo vrijeme.
Firma koja ima ogroman dohodak da je svake godine radila optiku po jednu opštinu za 25 godina od rata završili bi kompletnu Federaciju.
Ovo je realno stanje nije nikakvo pljuvanje
-
mirza_15
#71866 Re: BHTelecom All About
Koji telekom operater, bilo gdje u Evropi, je pokrio čitavu državu optikom? Koji je pokrio pola?
- dend
#71867 Re: BHTelecom All About
Ako je broj nezadovoljnih korisnika ogledalo ovaj forum onda Telecom je tip topova, par komentara svaki dan, poneki loši svaki drugi. Stvarno stanje na terenu ko će znati, osim njih samih.IamPajaELdin wrote: ↑25/07/2020 17:43 Vidi ovog @dend nisam ga prije upratio ovdje, al ih zivotom brani. Dzaba kralju vise je ne zadovoljnih ovdje. Napokon da i Telecom doceka svoj krah, dohaka i njima konkurencija. Jel mi zao? Nekad mi je bilo, a sad Boga mi nije ni sekunde. Nek' tonu zajedno sa svojim nezadovoljnom korisnicima, jer jednog manje od septembra definitivno imaju.
Zar stvarno mislis da ce zadovoljan korisnik doci jedan dan i reci " Eh odo na internet i pohvaliti providera gdje god stignem", suludo.
Isto i za nezadovoljne, oni su svi na 1444 ,a ne po forumima.
A telecom evo 10 godina ceka krah, tamo od 2006 ceka se da telecom padne, svaka smjena direktora, promjena rukovodstva, novi clanovi nekog odbora ili sta već odmah idu priče eto privatizacije ( koja bi bila spas bhTelecoma ), eto hoće da ih prodaju isl. komentari. Nikad docekat.
Ja koliko se sjecam, ti si ban dobio na 14 dana jer si forumaša nazvao imbecilom.IamPajaELdin wrote: ↑25/07/2020 17:35Upravo tako sam i dobio ban sa teme. Hvala Bogu od prijatelja sam dobio EON app za TV i sta reci na ponudu od same aplikacije pa do svega drugog. Uzas i ne mozes ostati od njihovih "pismenih" botova, a vecina frizeraj zavrsen ima.
Toliko o kulturi i obrazovanju.
Osim par sitnica preko kojih nećeš da pređeš, isto govorimo.jarobot wrote: ↑25/07/2020 18:31dend wrote: ↑25/07/2020 17:18Dobro- stabilan internet
Nevalja iptv platforma , nema aplikaciju ta smart tv, naplaćuju osakaćenu android aplikaciju korisnicima koji već plaćaju tv a koriste je za interni streming.
Firma koja ima ogroman dohodak da je svake godine radila optiku po jednu opštinu za 25 godina od rata završili bi kompletnu Federaciju.
Što se tiče te optike po opštinama, telecom je poslije rata optikom uvezao čitavu državu od Bihaća do Mostara Sarajeva Tuzle Brčko ...
Svi ti glavni čvorovi su pokriveni iz više pravaca. Međutim to su glavni vodovi i backbone države, a ne ovo za internet i televiziji.
Možda da su znali prije 2010 da će puštati internet i televiziju i da će se baviti time ,ranije bi počeli sa opštinama i lokalnim nivoima i njihovim uvezivanjem. Danas ima šta ima i radi se šta se radi.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#71868 Re: BHTelecom All About
Hvala, zaista i puno hvala.dend wrote: ↑25/07/2020 17:18Nema opcije interneta na ultra paketima bez vremenskog ograničenja.Hame_ wrote: ↑25/07/2020 17:05 Da li se može npr. 2 GB Interneta dokupiti bez vremenskog ograničenja, ako sam "prepaid" korisnik mobilne mreže?
-
jarobot
#71870 Re: BHTelecom All About
Nisu baš sitnice.dend wrote: ↑25/07/2020 19:43Ako je broj nezadovoljnih korisnika ogledalo ovaj forum onda Telecom je tip topova, par komentara svaki dan, poneki loši svaki drugi. Stvarno stanje na terenu ko će znati, osim njih samih.IamPajaELdin wrote: ↑25/07/2020 17:43 Vidi ovog @dend nisam ga prije upratio ovdje, al ih zivotom brani. Dzaba kralju vise je ne zadovoljnih ovdje. Napokon da i Telecom doceka svoj krah, dohaka i njima konkurencija. Jel mi zao? Nekad mi je bilo, a sad Boga mi nije ni sekunde. Nek' tonu zajedno sa svojim nezadovoljnom korisnicima, jer jednog manje od septembra definitivno imaju.
Zar stvarno mislis da ce zadovoljan korisnik doci jedan dan i reci " Eh odo na internet i pohvaliti providera gdje god stignem", suludo.
Isto i za nezadovoljne, oni su svi na 1444 ,a ne po forumima.
A telecom evo 10 godina ceka krah, tamo od 2006 ceka se da telecom padne, svaka smjena direktora, promjena rukovodstva, novi clanovi nekog odbora ili sta već odmah idu priče eto privatizacije ( koja bi bila spas bhTelecoma ), eto hoće da ih prodaju isl. komentari. Nikad docekat.
Ja koliko se sjecam, ti si ban dobio na 14 dana jer si forumaša nazvao imbecilom.IamPajaELdin wrote: ↑25/07/2020 17:35Upravo tako sam i dobio ban sa teme. Hvala Bogu od prijatelja sam dobio EON app za TV i sta reci na ponudu od same aplikacije pa do svega drugog. Uzas i ne mozes ostati od njihovih "pismenih" botova, a vecina frizeraj zavrsen ima.
Toliko o kulturi i obrazovanju.
Osim par sitnica preko kojih nećeš da pređeš, isto govorimo.jarobot wrote: ↑25/07/2020 18:31dend wrote: ↑25/07/2020 17:18
Dobro- stabilan internet
Što se tiče te optike po opštinama, telecom je poslije rata optikom uvezao čitavu državu od Bihaća do Mostara Sarajeva Tuzle Brčko ...
Svi ti glavni čvorovi su pokriveni iz više pravaca. Međutim to su glavni vodovi i backbone države, a ne ovo za internet i televiziji.
Možda da su znali prije 2010 da će puštati internet i televiziju i da će se baviti time ,ranije bi počeli sa opštinama i lokalnim nivoima i njihovim uvezivanjem. Danas ima šta ima i radi se šta se radi.
Treba pritisnuti što više da se otkloni to što može barem oko platforme.
Mogu li platiti programere da srede to , da ponude nešto upotrebljivo
- dend
#71871 Re: BHTelecom All About
Andora čitavu državu
Imas na wikipediji FTTH by countries, i ukratko veoma mali broj država ima FTTH u impresivnim brojkama.
Međutim EU države pružaju optiku uz nacionalne programe ( čitaj subvencije države ) i rade to već od 1999 ( Italija npr. )
Kod nas kad hoće da pruže optiku, pored svih nameta i troškova, opština dođe i kaže da se mora dodatno platiti 7KM po metru iskopa.
Npr. UK je oko 3.6% i lično sam mislio da je više.
Kako misliš platforme ? Izgled unutar STB ? Prebacivanje kanala i EPG npr.?
-
mirza_15
#71872 Re: BHTelecom All About
Znam ja to. Samo želim ukazati na to da se često nepravedno prema BH Telecomu. Ispade da je BHT morao pokriti sve sa FTTH (ili barem FTTB), a eto DT i BT npr. nisu. Niko u BiH nema optičku mrežu ni blizu onoj koju ima BHT. Najveći konkurent kada su triple play usluge u pitanju, iznajmljuje optiku od BH Telecoma da bi došao do svojih ostrva jer svoje nema. Je li moglo više? Sigurno da jeste. Ima li parica koje su jako duge ili loše, pa je samim tim i usluga lošija? Ima. Ali često je i ta loša parica jedino što neki ljudi imaju jer drugi koji se okivaju u zvijezde nisu došli do njih.
- PlusSA
#71873 Re: BHTelecom All About
Generalno sam zadovoljan BHtelecomom pogotov zadnjim ubacivanjem HD kanala.mirza_15 wrote: ↑25/07/2020 20:27 Znam ja to. Samo želim ukazati na to da se često nepravedno prema BH Telecomu. Ispade da je BHT morao pokriti sve sa FTTH (ili barem FTTB), a eto DT i BT npr. nisu. Niko u BiH nema optičku mrežu ni blizu onoj koju ima BHT. Najveći konkurent kada su triple play usluge u pitanju, iznajmljuje optiku od BH Telecoma da bi došao do svojih ostrva jer svoje nema. Je li moglo više? Sigurno da jeste. Ima li parica koje su jako duge ili loše, pa je samim tim i usluga lošija? Ima. Ali često je i ta loša parica jedino što neki ljudi imaju jer drugi koji se okivaju u zvijezde nisu došli do njih.
Ali velika zamjerka je što imam bakrenu žicu i ne dobijam vecu brzinu od 10/1 na mojatv full 1 a neko isto toliko plati ima optiku i dobija 25/2.
Mislim da je to nepravda za dosta korisnika poput mene.
Ugovor mi istekao, još vagam o produženju.
- drug_profi
#71874 Re: BHTelecom All About
Ja rekao da sam nakon 10+ godina na ADSL-u otisao jer mi nisu bili u stanju dati net brzi od 8,5 mbps DL i 0,35 UL.
Trazio skuplji paket samo da imam jer mi treba UL brzi da je bar 1 mbps. Nije svejedno kad ti dva tri puta sedmicno treba gigu poslati na server.
Nema teh. mogucnosti.
Sarajevo ul. Ž.fašizma. Desetak minuta hoda od pošte na Malti.
Srećom imao je neko drugi ko hoće i može ponuditi bolje.
Jel ovo trolanje i prosipanje mrznje?
Nije brate vec kritika objektivna.
Bio sam i poveci dionicar u Telekomu nekad, sve sam to rasprodao po skoro duplo vecim cjenama neg su sad.
To je također kritika i rezultat poslovne politike.
Ako ovo smatras mrznjom i trolanjem, onda mi je jasno u koji tip uposlenika spadas.
-
allem_77
#71875 Re: BHTelecom All About
Pošteno bi bilo da nam smanje cijenu. Oni kažu da nas nema puno, tako da to nije veliki gubitak novca za Bhtelecom.PlusSA wrote: ↑25/07/2020 21:05
Generalno sam zadovoljan BHtelecomom pogotov zadnjim ubacivanjem HD kanala.
Ali velika zamjerka je što imam bakrenu žicu i ne dobijam vecu brzinu od 10/1 na mojatv full 1 a neko isto toliko plati ima optiku i dobija 25/2.
Mislim da je to nepravda za dosta korisnika poput mene.
Ugovor mi istekao, još vagam o produženju.
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273
Ako je net flat 10 = 30 km, a net flat 20 = 40 km, bilo bi pošteno da nam smanje cijenu pretplate minimalno 10 km. Korisnici koji imaju tehničke mogućnosti imaju brzinu 25/2 Mbps, tako da se oni neće ljutiti jer su opet u plusu za 5 Mbps.