Hahahaha
USA - Izbori za predsjednika 2020
- jeza u ledja
- oaza85
#2252 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
I nije bas nesto smijesno,
Al’ dobro.
Kako vec rece, ovaj ima prst na obaracu za hiljade nuklearnih glava.
- sinuhe
#2253 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Biden je dovoljno star da je mogao marsirati sa doktor Kingom -ali nije sto je zanimljivo u doba protesta 2020. Sav je nekakav izvjestacen.
Bernie Sanders je 60-tih bio aktivista. Hillary Clinton je kao tinejdzerka podrzavala otkacenog Barry Goldwatera
Bernie Sanders je 60-tih bio aktivista. Hillary Clinton je kao tinejdzerka podrzavala otkacenog Barry Goldwatera
- bunk
#2254 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
- Haris.ba
#2255 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa kad bi dao taj test da se uradi recimo na izborima u Americi ili u BiH, bruka ljudi bi pala. Mi zaboravljamo koliko je nepismenih i koliko je "funkcionalno nepismenih" i u Americi i u BiH, pa se lahko šprdati.jeza u ledja wrote: ↑24/07/2020 16:05 Znaci predsjednik Amerike danima ide po TV intervjuima i uvjerava pucanstvo da je polozio kognitivni test, koji se inace daje starim osobama da se provjeri jesunli dementni i senilni. Test izmedju ostalog sadrzi slike zivotinja koje treba ispravno pogoditi.
U zadnjem intervjuu je usao u detalje sta i kako su ga pitali na testu, je bi li uvjerio pucanstvo da test nije toliko lak kakvim ga predstavljaju.
Sad, zapitajte se na tren koliko je normalno da tako nesto radi predsjednik bilo koje drzave, a pogotovo one ciji ima prst na obaracu hiljada nuklearki.
Mislim, zar to nije apsolutno bizarno?
O cemu pricamo ba?![]()
-
The 51st State
#2256 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
https://edition.cnn.com/2020/07/24/poli ... index.html
dok se tramp bavi pravim problemima, budale ruse zemlju.
- jeza u ledja
#2257 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nije takva vrsta testa. Ne trebas biti pismen da ponovis pet rijeci uzastopno vise puta, ili da pogodis da je na slici slon, a ne hamburger.Haris.ba wrote: ↑25/07/2020 10:06Pa kad bi dao taj test da se uradi recimo na izborima u Americi ili u BiH, bruka ljudi bi pala. Mi zaboravljamo koliko je nepismenih i koliko je "funkcionalno nepismenih" i u Americi i u BiH, pa se lahko šprdati.jeza u ledja wrote: ↑24/07/2020 16:05 Znaci predsjednik Amerike danima ide po TV intervjuima i uvjerava pucanstvo da je polozio kognitivni test, koji se inace daje starim osobama da se provjeri jesunli dementni i senilni. Test izmedju ostalog sadrzi slike zivotinja koje treba ispravno pogoditi.
U zadnjem intervjuu je usao u detalje sta i kako su ga pitali na testu, je bi li uvjerio pucanstvo da test nije toliko lak kakvim ga predstavljaju.
Sad, zapitajte se na tren koliko je normalno da tako nesto radi predsjednik bilo koje drzave, a pogotovo one ciji ima prst na obaracu hiljada nuklearki.
Mislim, zar to nije apsolutno bizarno?
O cemu pricamo ba?![]()
- jeza u ledja
#2258 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ko rusi zemlju? O cemu ti ba?The 51st State wrote: ↑25/07/2020 10:22 https://edition.cnn.com/2020/07/24/poli ... index.html
Mislis “pomahnitale lezbace” sto saraju grafite po zgradama?
Ili onaj bilmez sto si ga postavio na slici prije par strana. Sta, kao doci ce mi takav na vrata ili sta?
Postoji bar jedno cirka 30 bitnijih problema prosjecnom gradjaninu od pomahnitalih lezbaca.
-
The 51st State
#2259 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
jeza u ledja wrote: ↑25/07/2020 16:34Ko rusi zemlju? O cemu ti ba?The 51st State wrote: ↑25/07/2020 10:22 https://edition.cnn.com/2020/07/24/poli ... index.html
Ili onaj bilmez sto si ga postavio na slici prije par strana. Sta, kao doci ce mi takav na vrata ili sta?
Postoji bar jedno cirka 30 bitnijih problema prosjecnom gradjaninu od pomahnitalih lezbaca.
Mozda je texas bezbjedan jer je to ipak kaubojska zaostavstina, no po sijetlu glavni murijas govori ne meremo pomoci defundirani smo, i tako to.
- jeza u ledja
#2260 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Biden i aktivizam
Pa on je 90-ih napravio Crime Bill koji je poslije pozatvarao
pun kurac oglavnom manjina na dugogidisnje kazne. Sudeci po izgledu na tom videu, kojeg mi mrsko otvarat, to je garant u doba kad se o tome pricalo.
Ne znam sto ga to cini izvjestacenim al dobro.
No opet, to ga ne cini rasistom, a kod crnacke populacije je itekako popularan.
Sva sreca pa nam predsjednik nije izvjestacen, a zivot je proveo boreci se za prava manjina.
- jeza u ledja
#2261 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nema sta, gradjani Seattlea su u strahu, zatvoreni po kucama, cekaju kad ce im doci pobjesnjeli vegan na vrata.The 51st State wrote: ↑25/07/2020 16:40jeza u ledja wrote: ↑25/07/2020 16:34Ko rusi zemlju? O cemu ti ba?The 51st State wrote: ↑25/07/2020 10:22 https://edition.cnn.com/2020/07/24/poli ... index.html
Mozda je texas bezbjedan jer je to ipak kaubojska zaostavstina, no po sijetlu glavni murijas govori ne meremo pomoci defundirani smo, i tako to.
Hajde ba ne zezaj.
Znas sta, kad procitas na Twitteru ili pogledas na Youtubeu kako neki grad “gori”, kako se sve “rusi”, shvati da je visestruko puta uvecano. Veliku vecinu ljudi u tim gradovima takve stvari ne doticu, pogotovo ne sad u vrijeme pandemije, nezaposlenosti itd. Mislim ono, znam da te teme nisu interesantne na drustvenim medijima, ali vjeruj mi da ljudi imaju pametnija posla. I velika vecina onih koji kazu da im je to u zivotu bitno, a fizicki nemaju nista s tim, kazu jer ih, kao tebe, mediji filuju izmisljenim strahovima o mracnim silama koje ce im oteti zenu, silovati psa, dati djetetu preslatku cokoladicu i isarat omiljenu javnu ustanovu.
A ovamo ne znaju hoce li izgubit posao, hoce li imat osiguranje da pokriju troskove tretmana u bolnici, sta ce kad se penzionisu, itd.
Mislim ono, znam da je tebi to interesantno pratit, ali ljudi imaju pametnija posla.
Ako cemo vec o tome, meni je pak mnogo bitnije da ne zivim u zemlji gdje ce me nepoznati ljudi u uniformama kidnapovat sa ulice i strpat u neoznaceno vozilo, ili spicit pendrekom, gumenim metkom ili suzavcem iz cista mira. Ili pak da ce me drot maltretirati jer mu se kurac nadigo, dok moram pazit da se slucajno ne prepadne pa mi prosvira mozak. Naravno, nista od toga mi nije bas prioritet u zivotu.
-
The 51st State
#2262 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Samo trampa ne dirajte, ostalo se lijepo igrajte. 
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#2263 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Biden i izvještačenost.
Prvo, on je sada star, senilan, ali da stvar malo vratim u prošlost i ispričam priču jednog našeg bivšeg sugrađanina koji se negdje iza rata ispalio u USA.
- Priča da kada je otišao, sasvim se izolovao od našeg svijeta i posvetio se studiju. Nakon studija se zaposlio a koliko znam solidno je dogurao u administraciji jedne savezne države. Kad ga pitam kako je, kaže iz "finansijske perspektive vrlo dobro" a iz psihološke ovako... Kaže da mu je kompletan dan, od izlaska iz kuće do odlaska u krevet - gluma i performans. Izvještačeni smijeh od izlaska iz kuće, iforsirani optimizam, očekivani narativ bez udubljivanja u meritum stvari i njenu etičnost, odlazak na različite službene i privatne susrete i ponašanje u skladu sa očekivanjima. Kaže, kada dođe vikend i pogleda se u ogledalo, ne vidi sebe, nego stranca, glumca i pozera. Dolazak u Sa i putovanja svijetom mu dođu kao "ponovni susret sa sobom" a povratak sa odmora i posao "ponovni rastanak od sebe".
Mislim da sam tačno prepričao suštinu njegove priče.
Biden. Nikako ne mogu da se otmem utisku (samo o utisku i jeste riječ) da je riječ o još jednom glumcu i pozeru, samo višeg reda. Meni ostavlja utisak NOTORNOG RASISTE i neonaciste.
Toliko.
Prvo, on je sada star, senilan, ali da stvar malo vratim u prošlost i ispričam priču jednog našeg bivšeg sugrađanina koji se negdje iza rata ispalio u USA.
- Priča da kada je otišao, sasvim se izolovao od našeg svijeta i posvetio se studiju. Nakon studija se zaposlio a koliko znam solidno je dogurao u administraciji jedne savezne države. Kad ga pitam kako je, kaže iz "finansijske perspektive vrlo dobro" a iz psihološke ovako... Kaže da mu je kompletan dan, od izlaska iz kuće do odlaska u krevet - gluma i performans. Izvještačeni smijeh od izlaska iz kuće, iforsirani optimizam, očekivani narativ bez udubljivanja u meritum stvari i njenu etičnost, odlazak na različite službene i privatne susrete i ponašanje u skladu sa očekivanjima. Kaže, kada dođe vikend i pogleda se u ogledalo, ne vidi sebe, nego stranca, glumca i pozera. Dolazak u Sa i putovanja svijetom mu dođu kao "ponovni susret sa sobom" a povratak sa odmora i posao "ponovni rastanak od sebe".
Biden. Nikako ne mogu da se otmem utisku (samo o utisku i jeste riječ) da je riječ o još jednom glumcu i pozeru, samo višeg reda. Meni ostavlja utisak NOTORNOG RASISTE i neonaciste.
Toliko.
- sinuhe
#2264 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Skroz antipatican. On je kao mlad covjek postao senator ali bez ikakve ideologije ili ucesca u protestima 60-tih. Kasnije je doduse samog sebe ubijedio da je ipak ucestvovao
Nedavno poziva na akciju protiv sistemskog rasizma nakon sto je u vrhu politike proveo 50 godina.
- jeza u ledja
#2265 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Challenger_ wrote: ↑25/07/2020 17:25 Biden i izvještačenost.
Toliko.
- jeza u ledja
#2266 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sta, da bi postao senator trebao si ucestvovati na protestima?sinuhe wrote: ↑25/07/2020 17:38 Skroz antipatican. On je kao mlad covjek postao senator ali bez ikakve ideologije ili ucesca u protestima 60-tih. Kasnije je doduse samog sebe ubijedio da je ipak ucestvovaoNedavno poziva na akciju protiv sistemskog rasizma nakon sto je u vrhu politike proveo 50 godina.
Meni nije antipatican, cak sta vise. Prvenstveno zbog odnosa prema BiH 90-ih. Meni je manje izvjestacen od vecine politicara, a pogotovo u odnosu na Trumpa, koji je vrhunac izvjestacenosti.
Inace nisam primjetio da si fan ovih protesta ili BLM pa mi nije bas najjasnije zasto Bidena stavljas u taj kontekst? Mozda sam te pobrkao s nekim.
- jeza u ledja
#2267 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zato sto Erdoganu pravi usluge, jel tako?
-
The 51st State
#2268 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Neka se vrti bizmis
Svijet treba trampa jos ovaj mandat , izdrzite za dobrobit svijeta.
-
The 51st State
#2270 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
To ne misli da Biden ne bi naso kakvu scapegoat zemlju da moze na miru raditi poso?
- ultima_palabra
#2271 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Svjestan je Trump da je popuslic, ovo sad je operacija spaljena zemlja.
Tako su 2008. ostavili toliko sranje da tadasnja administracija nije mogla ni sa carobnim stapicem sve rijesiti. Za dvije godine republikanci razvalise na midterms.
-
The 51st State
#2272 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne podcjenjujte covjeka koji je vise puta bankrotiro i dizo se, pogotovo kada je vecina biraca vodjena populizmom kao globalnim trendom.ultima_palabra wrote: ↑25/07/2020 19:31Svjestan je Trump da je popuslic, ovo sad je operacija spaljena zemlja.
Tako su 2008. ostavili toliko sranje da tadasnja administracija nije mogla ni sa carobnim stapicem sve rijesiti. Za dvije godine republikanci razvalise na midterms.
- jeza u ledja
#2273 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne podcjenjuj moc novca, porijekla i odrastanja sa zlatnim kasikama.
Priznaj da trolas raju.
Priznaj da trolas raju.
-
The 51st State
#2274 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zasto je svako razlicito misljenje od mejnstirm establismenta trolanje?
- jeza u ledja
#2275 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
A tvoje misljenje je kao razlicito od "mejnstirm establismenta"? Zvucis kao cike sa FOX News, ili predsjednik, vecina senatora, pola svijeta.The 51st State wrote: ↑25/07/2020 20:07 Zasto je svako razlicito misljenje od mejnstirm establismenta trolanje?
Brkas mainstream establishment sa common senseom.