Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
The 51st State wrote: ↑24/07/2020 19:15
Tonesta fali recimo onima 100 000 kurda u turskoj vojsci, ili onih 500 000 sto je pobjeglo iz sirije u tursku?
Kad moze asanz moze vala i koji novinar i umjetnk.
Pitaj njih. Do prije 15 godina su završavali u zatvoru ako su govorili na Kurdskom. Pa je to ukinuto ne zbog toga što su Turci shvatili da je to fašizam, nego zbog uslova za eventualni prijem u EU.
A nisu se baš proslavili sa izborom kome se prikloniti u svjetskim ratovima. Izabrati da ostaneš neutralan u borbi protiv nacizma nije baš etično. Nisu jedini, ali ako se već ne boriš protiv nacista onda od stida trebaš šutjeti.
A sigurno je zbog eu ukinuti, u turskoj se sve pocinje i zavrsava sa eu.
Pa dobro treabla je turska samo 20 godina nakon sto su ih francuska i engleska raskomadale poletiti u zagrljaj istim, mudar savjet.
Da ne spominjem da je turska neutralnost sacuvala britance i francuze, recimo dovoljno bi bilo da su pustili wermaht da proseta do bliskog istoka, no eto trebali su jaja na panj staviti da im klixov forumas nakon 80 godina moralno prigovarao.
Challenger_ wrote: ↑24/07/2020 19:29
Aja Sofija je svjetska kulturna baština prvog reda, pa potom, vjerovatno, najznačajnija hrišćanska bogomolja ikad (tako je kvalifikuje u svom tekstu američki "Foreign Afairs"), ali bogomolja hrišćana istoka, pravoslavna bogomolja.
Ovo je, PRIMARNO I IZNAD SVEGA, stvar države Turske i pravoslavnih hrišćana.
Ko to ne razumije, ne razumije uopšte šta se desilo.
Slažem se. Tako su i Kupola na stijeni i Al Aksa unutrašnja stvar izraela.
The 51st State wrote: ↑24/07/2020 19:15
Tonesta fali recimo onima 100 000 kurda u turskoj vojsci, ili onih 500 000 sto je pobjeglo iz sirije u tursku?
Kad moze asanz moze vala i koji novinar i umjetnk.
Pitaj njih. Do prije 15 godina su završavali u zatvoru ako su govorili na Kurdskom. Pa je to ukinuto ne zbog toga što su Turci shvatili da je to fašizam, nego zbog uslova za eventualni prijem u EU.
A nisu se baš proslavili sa izborom kome se prikloniti u svjetskim ratovima. Izabrati da ostaneš neutralan u borbi protiv nacizma nije baš etično. Nisu jedini, ali ako se već ne boriš protiv nacista onda od stida trebaš šutjeti.
Pa dobro treabla je turska samo 20 godina nakon sto su ih francuska i engleska raskomadale poletiti u zagrljaj istim, mudar savjet.
Da ne spominjem da je turska neutralnost sacuvala britance i francuze, recimo dovoljno bi bilo da su pustili wermaht da proseta do bliskog istoka, no eto trebali su jaja na panj staviti da im klixov forumas nakon 80 godina moralno prigovarao.
Prodavali su nacistima sirovinu za oružije, vidi pod chromium ore.
Aja Sofija je svjetska kulturna baština prvog reda, pa potom, vjerovatno, najznačajnija hrišćanska bogomolja ikad (tako je kvalifikuje u svom tekstu američki "Foreign Afairs"), ali bogomolja hrišćana istoka, pravoslavna bogomolja.
Prodavali su i svedi mnogo vise, pa se drkica na njih baca.
Prodavali su i svedi mnogo vise, pa se drkica na njih baca.
Ali ti moralno uzdižrš Tursku a ne Šveddku. Pa ti treba reći da to ne zaslužuju.
Kikibombona wrote: ↑24/07/2020 18:18
[Ja ne znam nijednu porodicu da je otisla u Tursku u potrazi za boljim životom, dok je pola mojih drugova u Njemačkoj, te poneki u Svedskoj, Americi i Francuskoj.
Na potezu od Fethyje do oko pola puta ka Antaliji ima puno Britanaca. Toliko da se u Fethyje cijene pišu i u lirama i u funtama.
Ali, jedno je biti Britanac vlasnik pansiona u Turskoj pa te politika Turske puno ne tangira, drugo je biti Turčin koji se ne slaže sa Erdoanom, novinar, umjetnik ili, nedajbože, Kurd.
Ako si Britanac vlavladnok pandiona u Fethyjama, čim diktatura ojača i zagusti, bježiš u Britaniju. Ako si Turčin, malo je teže, zatvor ti se smiješi. Čini mi se da je Turska ako ne na prvom, onda među prvih 3 ili 5 zemalja po broju novinara u zatvorima.
U Tursku moze doci poneki bogataš, kao sto Nijemci idu u Urugvaj, Argentinu, Brazil itd.
[Ja ne znam nijednu porodicu da je otisla u Tursku u potrazi za boljim životom, dok je pola mojih drugova u Njemačkoj, te poneki u Svedskoj, Americi i Francuskoj.
Na potezu od Fethyje do oko pola puta ka Antaliji ima puno Britanaca. Toliko da se u Fethyje cijene pišu i u lirama i u funtama.
Ali, jedno je biti Britanac vlasnik pansiona u Turskoj pa te politika Turske puno ne tangira, drugo je biti Turčin koji se ne slaže sa Erdoanom, novinar, umjetnik ili, nedajbože, Kurd.
Ako si Britanac vlavladnok pandiona u Fethyjama, čim diktatura ojača i zagusti, bježiš u Britaniju. Ako si Turčin, malo je teže, zatvor ti se smiješi. Čini mi se da je Turska ako ne na prvom, onda među prvih 3 ili 5 zemalja po broju novinara u zatvorima.
U Tursku moze doci poneki bogataš, kao sto Nijemci idu u Urugvaj, Argentinu, Brazil itd.
Kako nije moje da brinem? Propast BiH, usljed masovnog iseljavanja, se direktno odrazava na mene i moju porodicu. Kako ce moja majka i drugi clanovi porodice dobiti penzije ako se jos vise pogorsa odnos radnik - penzioner.
Moje dijete i unuce ce vracati kredite koji se sve vise gomilaju.
...
Ja vidim gdje nasi ljudi idu. Hajmo im ovdje napraviti uslove kakve imaju u Njemačkoj i Svedskoj pa da ne moraju ici.
...
Ja ne znam nijednu porodicu da je otisla u Tursku u potrazi za boljim životom, dok je pola mojih drugova u Njemačkoj, te poneki u Svedskoj, Americi i Francuskoj.
Ovo je što-šta, a primarno negacija čitavog spektra prava i revitalizacija "prava mača". Ne nad zapadom. Već nad nekim drugim. Budala misli da ova poruka nije primljena i pravilno shvaćena. Ko zna da čita između redova i osluškuje tišinu, razumije.
Challenger_ wrote: ↑24/07/2020 19:53
Ovo je što-šta, a primarno negacija čitavog spektra prava i revitalizacija "prava mača". Ne nad zapadom. Već nad nekim drugim. Budala misli da ova poruka nije primljena i pravilno shvaćena. Ko zna da čita između redova i osluškuje tišinu, razumije.
Challenger_ wrote: ↑24/07/2020 19:34
Pretvaranje pravoslavne bogomolje u džamiju "apgrejd".
Definitivno iz perspektive onih koji Isusa ne drže za Mesiju već "pravog" očekuju u Jerusalimu, Zionu, uporedo sa dizanjem Hrama. Još se ljute kada se ovu brkatu tursku budalu nazove cionistom.
Cionist ili idiot, isto se piše.
_______
Postoji dobar broj radikalnih Jevreja pogotovo ultra ortodoksnih koji žele obnoviti hram od kojeg je ostao samo zid (zid plača) ali bi to podrazumijevalo uništenje Al Aqse. Ali država Izrael iako je i sama nakaradna ne bi to dozvolila jer bi taj potez zapalio Bliski Istok. I oni bi
nastradali. U Izraelu je u tom slučaju sreća što su Aškenazi na vlasti. U stvari oni su na vlasti još od osnivanja i manjina su u Izraelu. Takođe administrator džamije Al Aqsa je Hašemitska kraljevina Jordan a ne Izrael.
Challenger_ wrote: ↑24/07/2020 19:53
Poruka primljena, itekako.
Taj drugi rovari i mase macem po susjedstvu sada vec decenijski i ta je poruka primljena. Bolje da ti primaoci poruke ucine nesto na distribuciji svog gasa jer evo turci mjesec dana nisu ni kubik kupili.
Ruski lobi u izraelu je najjaci, suplja vam je ta prica realno. Oni su i najekstremniji prema palestincima. Fol rusi imaju tajni plan bla bla, a vamo imaju deal sa izraelom da asad ne smije pogledati prema njima, uozbiljite se.