Narod i Pravda (Konakovic)
- drug_profi
#7751 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prevljak je majstor izbornih štimaljki pa uzmite i to u obzir.
- Roccohljup
- RunnerX
#7753 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da ne vodi, Bajrovići su u drugoj organizaciji, NEDemocracy. Mada sigurno da imaju svoje prste u ovome.
- Roccohljup
#7754 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#7755 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ma sve su to kvazisimpatizeri, kvaziobjektivni, a iz centrala pisu postove. pa se odaju sa ovakvim tvrdnjama.finansijska kriza wrote: ↑23/07/2020 21:33
Šta tebe briga kako zna, može bit' čovjek radi u HQ NiPa, šta kako zna!?!..
- RunnerX
- Nike af1 white
- Styling
#7758 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
@malakh ne pisemo svi iz centrale k’o ti. Nemoj da ti smeta kada neko zna neku informaciju koja tebi nije poznata. Zna se ko stoji iza NDI i zasto se ovo pise. Nisu nista drugo nego NGO, to talno nebitni i nekredibilni.
- Styling
- RunnerX
#7760 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Reuf po običaju sve promašio.Styling wrote: ↑24/07/2020 15:55 Da se podsjetimo kako to radi Zeljkov mali
https://www.frontal.ba/novost/97744/reu ... g-sarajeva
- JThomas
#7761 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kad si zreo i kad smatraš eeeeeeeez deeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a zreloooooom, kad si zreo ti udari dlan o dlan...onda ne trebaju ni glasovi, ni mandati, ni mladost da budeš perspektivni mladi političar 
- bunk
#7762 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
...MAP aktiviran,CIK,..RunnerX wrote: ↑24/07/2020 16:14Reuf po običaju sve promašio.Styling wrote: ↑24/07/2020 15:55 Da se podsjetimo kako to radi Zeljkov mali
https://www.frontal.ba/novost/97744/reu ... g-sarajeva
- Styling
#7763 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
OTET! Politicar koji kaze da treba OTETI CIK je destruktivni element.
- bunk
- RunnerX
#7765 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
E čuj aktiviran MAP. 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#7766 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
a iz koje centrale pisem?
iza ndi stoji americka ambasada, a reufova supruga se tu pita koliko i ja i ti. dakle nista. radi se po instrukcijama, a tko ne slijedi instrukcije, bude sklonjen. ameri tako funkcioniraju i nema kod njih pristrasnosti.
informaciju da li neku stranku podrzava produzena ruka stranaca, a pogotovo iz americke ambasade moze znati samo osoba koja je dosta involvirana unutar stranke, jer su to povjerljive informacije, koje zna najuzi krug.
ili si u stranackom najuzem rukovodstvu, ili si ipak lupila da bi sebi podigla kredibilitet. ja mislim da je ovo drugo u pitanju.
- Styling
#7767 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Interesantno je koliko nisko misljenje imas o kolegama forumasima. Niti sam lupila, kako ti kazes, niti sam u uzem krugu stranke. Jednostavno znam ljude koji su kredibilni i koji raspolazu informacijama.malakh wrote: ↑24/07/2020 18:45a iz koje centrale pisem?
iza ndi stoji americka ambasada, a reufova supruga se tu pita koliko i ja i ti. dakle nista. radi se po instrukcijama, a tko ne slijedi instrukcije, bude sklonjen. ameri tako funkcioniraju i nema kod njih pristrasnosti.
informaciju da li neku stranku podrzava produzena ruka stranaca, a pogotovo iz americke ambasade moze znati samo osoba koja je dosta involvirana unutar stranke, jer su to povjerljive informacije, koje zna najuzi krug.
ili si u stranackom najuzem rukovodstvu, ili si ipak lupila da bi sebi podigla kredibilitet. ja mislim da je ovo drugo u pitanju.
A, mozda sam involvirana unutar Americke ambasade? Je li ti to zvuci nemoguce?
NDI se finansira preko NDE ciji je oficir za Balkan Reufova zena. Ovaj clanak nije dosao kao posljedica saopstenja iz ambasade nego iz Reufove kuhinje.
- malakh
#7768 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ne cure takve informacije iz americke ambasade...Styling wrote: ↑24/07/2020 18:52Interesantno je koliko nisko misljenje imas o kolegama forumasima. Niti sam lupila, kako ti kazes, niti sam u uzem krugu stranke. Jednostavno znam ljude koji su kredibilni i koji raspolazu informacijama.malakh wrote: ↑24/07/2020 18:45a iz koje centrale pisem?
NDI se finansira preko NDE ciji je oficir za Balkan Reufova zena. Ovaj clanak nije dosao kao posljedica saopstenja iz ambasade nego iz Reufove kuhinje.
i mislis da reufova zena odlucuje koga ce americka ambasada podrzavati?
sa druge strane, apsolutno mi je nevazna informacija da li podrzava ili ne podrzava nip, vec mi je zapala za oko tvoja tvrdnja. profesionalna deformacija.
a stranci su prelivode, i nemam neko lijepo misljenje o njihovom utjecaju.
ps sto se tice misljenja o forumasima. najiskrenije cijenim forumase koji imaju svoje misljenje i svoj stav i koji ce sve prokomentarisati i nece braniti malverazije pojedinaca, zato sto su im dali glas ili planiraju glasati za njih.
- Styling
#7769 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Niti ona odlucuje, niti su se ameri oglasavali, cinjenica je da nikada NiP nije imao nikakve kontakte niti saradnju sa NDI, pa samim tim nemogu ni uskratit8 saradnju koja nije ni postojala. Ovo maliciozan tekst DF-ovog portala serviran od strane Reuf-a.malakh wrote: ↑24/07/2020 18:57ne cure takve informacije iz americke ambasade...Styling wrote: ↑24/07/2020 18:52Interesantno je koliko nisko misljenje imas o kolegama forumasima. Niti sam lupila, kako ti kazes, niti sam u uzem krugu stranke. Jednostavno znam ljude koji su kredibilni i koji raspolazu informacijama.malakh wrote: ↑24/07/2020 18:45
a iz koje centrale pisem?
sa druge strane, apsolutno mi je nevazna informacija da li podrzava ili ne podrzava nip, vec mi je zapala za oko tvoja tvrdnja. profesionalna deformacija.
ps sto se tice misljenja o forumasima. najiskrenije cijenim forumase koji imaju svoje misljenje i svoj stav i koji ce sve prokomentarisati i nece braniti malverazije pojedinaca, zato sto su im dali glas ili planiraju glasati za njih.
Glede podrzavanja malverzacija, teske optuzbe. Sve zavisi kako nesto hoces da gledas i tumacis. Hint: nabavka trolejbusa za koju si bio zapeo, a koja je bila u potpunosti regularna. Ali, opet kazem, sve je stvar percepcije.
- malakh
#7770 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
slažem se. nekome je ispod poniženja da pjevač i svježi diplomac sa kobiljace bude angažiran kao ekspert u pd butmir, a drugi pak to podržavaju, još su spremni to i braniti.Styling wrote: ↑24/07/2020 19:14Niti ona odlucuje, niti su se ameri oglasavali, cinjenica je da nikada NiP nije imao nikakve kontakte niti saradnju sa NDI, pa samim tim nemogu ni uskratit8 saradnju koja nije ni postojala. Ovo maliciozan tekst DF-ovog portala serviran od strane Reuf-a.malakh wrote: ↑24/07/2020 18:57ne cure takve informacije iz americke ambasade...Styling wrote: ↑24/07/2020 18:52
Interesantno je koliko nisko misljenje imas o kolegama forumasima. Niti sam lupila, kako ti kazes, niti sam u uzem krugu stranke. Jednostavno znam ljude koji su kredibilni i koji raspolazu informacijama.
Glede podrzavanja malverzacija, teske optuzbe. Sve zavisi kako nesto hoces da gledas i tumacis. Hint: nabavka trolejbusa za koju si bio zapeo, a koja je bila u potpunosti regularna. Ali, opet kazem, sve je stvar percepcije.
kao što je možda nekome normalno da je dif univerzalni fakultet koji je primjenjiv i za političke i direktorske pozicije koje nemaju nikakvog dodira sa sportom...
sve je to stvar osobne percepcije...
- Styling
#7771 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Naravno. Kao sto smo se i sami uvjerili da posjedovanje diplome recimo Pravnog fakulteta ne garantuje da ces kao predsjednik stranke donositi pametne odluke o tome kada i s kim u koaliciju, izboru savjetnika, itd., ili da te posjedovanje doktorata cini intelektualcem i pogodnim za mjesto nacelnika opcine a kamoli ambasadora.malakh wrote: ↑24/07/2020 19:28slažem se. nekome je ispod poniženja da pjevač i svježi diplomac sa kobiljace bude angažiran kao ekspert u pd butmir, a drugi pak to podržavaju, još su spremni to i braniti.Styling wrote: ↑24/07/2020 19:14Niti ona odlucuje, niti su se ameri oglasavali, cinjenica je da nikada NiP nije imao nikakve kontakte niti saradnju sa NDI, pa samim tim nemogu ni uskratit8 saradnju koja nije ni postojala. Ovo maliciozan tekst DF-ovog portala serviran od strane Reuf-a.malakh wrote: ↑24/07/2020 18:57
ne cure takve informacije iz americke ambasade...
kao što je možda nekome normalno da je dif univerzalni fakultet koji je primjenjiv i za političke i direktorske pozicije koje nemaju nikakvog dodira sa sportom...
sve je to stvar osobne percepcije...
S druge strane, ako si prirodno inteligentan, pametan, posten i nadaren, ne treba ti diploma. Ali, ako to forma zahtjeva, moze i diploma DIF-a, jer obzirom da si bivsi sportista, nekako se namece logka da ce zavrsiti taj fakultet.
- Roccohljup
#7772 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jao analize i vanago
hebotenponzutilu su i avaz haman pa nadmashili
IZVJEŠTAJ STATE DEPARTMENTA UZDMAO OPOZICIJU: Hoće li Nikišić i Kojović prekrižiti Konakovića?
Izvještaj State Departmenta u kojem se lider stranke Narod i pravda pominje u negativnom kontekstu, a naročito u vezi sa toleriranjem antisemitskih i homofobnih uvjerenja, te informacija da je američka nevladina organizacija Nacionalni demokratski institut zbog toga prekinula sve kontakte sa NiP-om, duboko je uzdrmala odnose unatar četvorke, odnosno predizborne koalicije koju čine NiP, SDP, NS i Nezavisna bosanskohercegovačka lista, saznaje "Slobodna Bosna".
Politika
Prije 44 min Prije 33 min
0
Već po izlasku samog izvještaja, pojavilo se nezadovoljstvo unatar sarajevske kantonalne organizacije. Tako je jedan od članova KO SDP Sarajevo, Ognjen Minić, tražio od predsjednika sarajevske kantonalne organizacije Damira Mašića, da raspiše unutarstranački referendum o pitanju predizborne koalicije sa NiP-om, a nezadovoljni su bili i brojni drugi članovi.
Slična drama odvijala se i u Našoj stranci Predraga Kojovića, gdje je izbila žestoka svađa u vezi predizbornog koaliranja sa strankom Narod i pravda koja se tereti za promicanje homofobije, a istaknuta funkcionerka ove stranke Sabina Ćudić je u izjavama za javnost potvrdila da se unutar stranke raspravlja o tome problemu.
Da je vrag odnio šalu, pokazalo je otkazivanje saradnje NiP-u i Konakoviću os strane Nacionalnog demokratskog instituta, utjecajne američke nevladine organizacije koja tradicionalno pruža podršku demokratskoj opoziciji. Kako smo već objavili, vrata saradnje sa NDI još uvijek su ostala odškrinuta za SDP i Našu stranku, uz uslov da se ispoštuje sugerisano distanciranje od NiP-a i Konakovića.
Prema saznanjima "Slobodne Bosne" upravo je posljednje dodatno rasplamsalo sukobe i polemike unutar SDP-a i NS-a glede predizbornog koaliranja i saradnje sa NiP-om. S tim u vezi, posebno je zaninljiv odnos snaga i struja unutar ove dvije stranke, a oponenti se dijele u dva tabora; prvi koji ne želi zbog saradnje sa NiP-om koji se tereti za promociju antisemitizma i homofobije zapasti u nemilost Sjedinjenih Američkih Država, i drugi koji pod svaku cijenu želi sačuvati predizbornu saradnju sa NiP-om.
Dok prvi tabor svoje uporište pronalazi u istaknutim članovima ove dvije stranke, drugi je blizak stranačkom rukovodstvu koje također želi sačuvati predizbornu koaliciju sa NiP-om. Ono što karakteriše pripadnike drugog tabora koji čvrsto brani saradnju sa NiP-om jesu veze sa ruskom politkom koja je u posljednje vrijeme u izrazitom naletu na Balkanu a posebno u Bosni i Hercegovini. Tako i ne čudi da Damir Mašić koji je rado viđen gost na "rakijadama" na kojima se pojavljuju ruski obavještajci nije raspisao referendum o saradnji sa NiP-om kojeg su tražili članovi sarajevske kantonalne organizacije.
Na pronipovskoj liniji sa Mašićem također je i predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović.
Što se tiče Naše stranke, jedan od glavnih zagovornika opstanka saradnje sa NiP-om jeste bivši diplomata i ambasador Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji Ivan Barbalić, o kojem je također u javnosti bilo govora kao o osobi koja je u toku svog neslavnog diplomatskog angažmana potpala pod utjecaj ruske politike.
Barbalić je naime u posljednje vrijeme obnašao funkcije šefa kabineta bivšeg premijera Vlade Kantona Sarajevo, Edina Forte, a bio je i šef izborne kampanje Boriše Falatara. Javnosti je također poznato da je "projekat Falatar" (osoba koja je potpuno nestala nakon izbora 2018), bio HDZ-ov projekat, kao što je poznato da strateg HDZ-a Milijan Vaso Brkić, Čovića za izbore 2018 pripremao sa Nikolajom Petruševim bivšim šefom ruske obavještajne službe FSB-om.
Sukob oko koaliranja SDP-a i Naše stranke sa NiP-om i Konakovićem kojeg je ukorio State Department i kome je Nacionalni demokratski institut nakon toga otkazao saradnju, nije čisto tehničke i kalkulantske naravi, kako se to na prvi pogled čini, nego se radi o ideološkom sukobu, i pokazatelju koliko je ruski utjecaj duboko penetrirao u političke prilike Bosne i Hercegovine, pa na njega nisu imune ni same lijevo - građanske stranke, koje još do unazad nekoliko godine nisu smjele ni pomisliti na bilo kakav oblik političke saradnje sa strankama i ličnostima koje State Department i progresivne američke nevladine organizacije smatraju neprihvatljivim.
Kako će se ta saga na kraju završiti i hoće li slične političke posljedice kao NiP snositi SDP i Naša stranka, to će zavisiti u odnosu proameričkih i proruskih snaga u ove dvije stranke.
Ono što je činjenica jeste da borba traje.
(A.M.)
- Prpa.ba
#7773 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mora da su primili bunka i pointa u redakciju.

- Prpa.ba
#7774 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam odakle si uspio rastumaciti moje navodno potcjenjivanje SDA.malakh wrote: ↑23/07/2020 11:12 samo mi napisi ime i prezime kandidata koji na ilidzi moze pobijediti fikreta prevljaka? naravno ako fikro bude kandidat.
nije mi jasno kako se ovako olako podcjenjuje sda. gledajuci reakcije pristalica cetvorke, mogu bez razmisljanja donijeti zakljucak da ce sda izgubiti skoro sve nacelnicke pozicije.
Ono sto je cinjenica je da su njuske poput Memica jako iskusne u njusenju potencijalnih opasnosti i situacija u kojima bi mogli neslavno zavrsiti. Bolje je biti nacelnik opstine u kojoj se zavrsava najvise parcela u Kantonu, nego hladiti muda u ambasadi za skromne iznose u odnosu na nacelnicke procente. Ambasade su po pravilu rezervisane za saradnike visokog vazelinskog ranga, nadolazece lavove i kao nagrade za operativni dio posla (tipa kradje izbora i slicno). Memic ne zadovoljava nijedan kriterij, sto je meni licno indikator zelje da se izmakne iz potencijalno opasne situacije. Eventualni unutarstranacki sukobi u SDA samo mogu pomoci njegovoj zelji - ako insistira da ostanke kandidat a pobjeda upitna, eto Fikre da mu zakatanci politicku karijeru.
Na Ilidzi ne vjerujem u dominantnu pobjedu ni SDA-SBB-DF bloka, ko god im bio kandidat, ni Cetvorke. To znaci da su izbori, sportskim rjecnikom, prilicno kompetitivni u odnosu na prethodne cikluse. Dovoljno da njuska poput Memica naprasno prekine karijeru.
- nikad_vise
#7775 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koja histerija oko NIP-a..
Ocito su namirisali da je se pojavila stranka koja ce sahraniti ove smecare
Samo jako Dino,dosad sam mu obezbjedio 20 glasova u firmi gdje radim.
Ocito su namirisali da je se pojavila stranka koja ce sahraniti ove smecare
Samo jako Dino,dosad sam mu obezbjedio 20 glasova u firmi gdje radim.