BiH - Crna rupa donacija

Moderator: O'zone

Locked
CikCikCikPogodi

#1 BiH - Crna rupa donacija

Post by CikCikCikPogodi »

Evidentno je koliko je drzava jad i bijeda, pa BiH prima vise donacija nego zemlje Afrike, a te donacije pojede crna rupa BiH birokracije.
Imam osjecaj da ovim cak i neki gradanin da kupi tonu maski, dosle bi prototipi glava Cerkeza i ostalih nehljeba iz podruma da se slikaju pored njih.
A to sta se desi poslije slikanje je ravno Scooby Doo misterijama.

Onda najvaznija stvar je taj odnos drzave prema ljudima na prvoj liniji od policije do gorske sluzbe, znamo svi kakva im je oprema, tj. većina oprema koja se dobiva je izlizana kod nekoga pa ovdje posalju u BiH, a glave se okupe ko muhe oko paketa da se uslikaju ko da su dobili bitku ne znam ti kakvu.

A budzeta odvojiti da se kupi oprema, moze 10 miliona na fake respirator, ali na nesto pouzdano e o tome se ne pomislja tj. No Go Zona.
laik1981

#2 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by laik1981 »

Sadaka drzava. Na zastavu trebamo staviti pruzenu ruku koja prosi.
Tambure

#3 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by Tambure »

zagovaramo da se sve zatvori i sami tražimo da nas se zatvori u kuće ... i cim ogladnimo daj sadake, samo daaaaajj, samo dajjjjj
CikCikCikPogodi

#4 Re: BiH - Crna rupa donacija

Tambure wrote: 24/07/2020 15:45 zagovaramo da se sve zatvori i sami tražimo da nas se zatvori u kuće ... i cim ogladnimo daj sadake, samo daaaaajj, samo dajjjjj
To je hronicni problem cijele drzave, navikli prodavati za cvaju glas, pa sto ne bi se prodali za kilu brasna i litar ulja. Uvijek kad su poplave, obecanja su velika, a donacije iz EU dolaze, ovca dobije od svojih lokalnih poglavica paketic i svi zadovljni.
Evo i sada oko ovog virusa, da im das staro zeljezo u paketima, oni bi se slikali pored toga sa sirokim osmijehom ko da su ga oni kupili iz svog dzepa.
Hajvan

#5 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by Hajvan »

treba hebat muter vakim temama.
CikCikCikPogodi

#6 Re: BiH - Crna rupa donacija

Hajvan wrote: 24/07/2020 16:12 treba hebat muter vakim temama.
Ne kazem ja da je lose dobiti donaciju, ali rat je davno zavrsio, a drzava jos uvijek ima odnos prema svima ko da je rat jucer zavrsio pa samo ima para za nova auta nehljeba. Toliko nameta i akciza, a od toga nigdje napredka ni nicega korisnog.
Hajvan

#7 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by Hajvan »

nije tema sama po sebi problem, nego zapoceti diskurs…
pljuvacina, ole ojeo je :lol:
laik1981

#8 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by laik1981 »

Jok, treba hvaliti jadnike. Dozivljavao sam transfer blama svaki put kada bi jadnici puni sebe dosli da se slikaju ispred aviona koji su dopremali sadaku. Najadnije u svemu je da su oni preuzimali neke zasluge za to sto nam neko posalje. Prave one jade hinjave..
Dosadno mii

#9 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by Dosadno mii »

Generalno smo postali sramotan narod
CikCikCikPogodi

#10 Re: BiH - Crna rupa donacija

laik1981 wrote: 24/07/2020 16:47 Jok, treba hvaliti jadnike. Dozivljavao sam transfer blama svaki put kada bi jadnici puni sebe dosli da se slikaju ispred aviona koji su dopremali sadaku. Najadnije u svemu je da su oni preuzimali neke zasluge za to sto nam neko posalje. Prave one jade hinjave..
Eno Bakir opet prosi, da dobije medicinsku opremu iz EU.
zposao

#11 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by zposao »

Nije meni problem što prose i zadužuju se na sve strane.
Meni je problem gdje je sve to?
Gdje su donirane maske? Gdje su donirani testovi? Zašto test placamo oko 200KM ako smo ga dobili besplatno? Zašto ne bude simbolicna cijena? Zasto se guzonje kogu testirati bez ikakve potrebe po 10 puta a neko kome je to potrebno ne može doci do testa.

Nije problem meni toliko taj sadaka mentalitet. Mislim, problem jest, ali nije mi toliki. ... Problem je lopovluk, krađa, korupcija. Gdje su donacije? Gdjensu pare od akciza? Gdje su pare stranih vlada i ambasada koje posalju za izgradnju komunalne infrastrukture?
CikCikCikPogodi

#12 Re: BiH - Crna rupa donacija

zposao wrote: 24/07/2020 21:03 Nije meni problem što prose i zadužuju se na sve strane.
Meni je problem gdje je sve to?
Gdje su donirane maske? Gdje su donirani testovi? Zašto test placamo oko 200KM ako smo ga dobili besplatno? Zašto ne bude simbolicna cijena? Zasto se guzonje kogu testirati bez ikakve potrebe po 10 puta a neko kome je to potrebno ne može doci do testa.

Nije problem meni toliko taj sadaka mentalitet. Mislim, problem jest, ali nije mi toliki. ... Problem je lopovluk, krađa, korupcija. Gdje su donacije? Gdjensu pare od akciza? Gdje su pare stranih vlada i ambasada koje posalju za izgradnju komunalne infrastrukture?
Imam teoriju da su vec sklopljeni ugovori oko tih testova, da se guzonje testiraju i to se fakturise, pare odu iz budzeta u Zavod za Javno Zdravtsvo kod nekoga, ima tu nekoliko kandidata. Masno se peru pare.
espn

#13 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by espn »

Hajvan wrote: 24/07/2020 16:12 treba hebat muter vakim temama.
Trolove na temi treba banovat.
GAU8

#14 Re: BiH - Crna rupa donacija

Post by GAU8 »

Narod ima tacno onakvu vlast kakvu zasluzuje. Treba(mo) krenuti od sebe i pogledati se u ogledalu.
Locked