Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja_Ja wrote: ↑22/07/2020 19:09
Treba mi preporuka. Trazim opcije za alamni protuprovalni sistem i video nadzorni sistem za kucu. Posto ne znam nekog da ima to, reko da pitam ovdje ko kod nas ima dobre opcije. Provodim dio godine vani pa bih volio kamere koje mogu provjeravati bez obzira gdje se nalazim kao i da je alarm povezan sa nekim centrom za nadzor. Ako neko ima sugestija ko je najbolji za te stvari i koliko se cijene otprilike krecu kao i svoja licna iskustva bio bih zahvalan ako podijelite.
Koja navlakuša... lafo izgubljen spor, a u stvari kr0lj sad ima papir kojim dokazuje da "grad nije poslodavac" i tako se oslobodio unaprijed svih tužbi zenicatranslija. Šuknu im ga kr0lj. Odoše u stečaj, već ranije im je maznuo stanicu, sad niko neće dobiti ni uvezivanje staža, ni bilo kakvu presudu.
Ove godine drkaju krac, valjda kako nema Slucajeva X. Oni na motoru gledaju da izginu, ovi sa mazdama se samo vozaju, migranti i gaseri sa 30 kila u svom-na svom.
Imam polozeno A, nisam vozio te velike motore, najvise skuter od 250 ccm, ali vrlo dobro znam sta je motor. Oni ne znaju, jer da znaju ne bi onako vozili. Ne vjerujem da ispod onih odjela imaju neku zastitu, a nedavno me na magistrali preticu, ja vozio 110-115km/h, prodjose oni kao da u mjestu stojim. Nemaju oni opremu za te brzine.
Tako je glumio i onaj u SBK, pa uvijek stajao na samu raskrsnicu gdje se ukljucuje sa Vjetrenica u Vitez, pa ga fino sleper pokupio, i njega i motor. Polomio ga citavog.
Nego, je li iko skontao da je jucer najmladji ministar dodjeljivao diplome na UNZE, neki smjer ekologije. Iza sjedi rektor, ovi svi ostali profesori pljescu. Nadam se da ce uskoro on i babo postati predavacki kadar na univerzitetu, pa da konacno krene UNZE naprijed na toj ljestvici.
Pitanje je hoce li i biti, masa investicija je odlozena zbog klinča dva SDA krila, bivsih i sadasnjih clanova.
Kad Almy nije mogao dobiti promjenu RP da bi investirao umjesto rusevne IK banke tesko ce iko. AS Tesanj takodjer sa novom velikom mljekarom i izmestanjem sa kanala.
Da ne spominjemo bolnicu. Plavu vodu i preciscivace otpadnih voda, rasvjetu vise niko ni ne spominje, sve projekti u desetinama miliona.
I umjesto da iskoriste zamah sa gradnjom koridora od milijardu KM na podrucju Zenice i svim tim investicijama vrijednih desetine miliona i naprave zlatno doba razvoja bivsi i sadasnji clanovi SDA napravise grad slucaj a gradjane pretvorise u taoce svojih obracuna.
A mozda su taoci to i zasluzili svojom letargicnoscu.
btw. Samo da dodam da je Kakanj organizovaniji nego Zenica u smislu rada administracije, konkretno u smislu ovjere dokumentacije za konkurse. Dodjes, predas papire (cak i ako si iz Zenice), ljudi te fino docekaju, kada zavrse zovnu te da pokupis i cao. Kod nas: Dodjes, guras se sa ljudima ispred vrata, dolazi portir i galami "hajmo dvoje za rodni list", guras se kroz masu da udjes, tamo te naravno doceka "ozarena" salterusa.
skoronikako wrote: ↑24/07/2020 14:51
Naravno da su zasluzili.
Nisu politicari pali sa Marsa, nego su dio nas.
btw. Samo da dodam da je Kakanj organizovaniji nego Zenica u smislu rada administracije, konkretno u smislu ovjere dokumentacije za konkurse. Dodjes, predas papire (cak i ako si iz Zenice), ljudi te fino docekaju, kada zavrse zovnu te da pokupis i cao. Kod nas: Dodjes, guras se sa ljudima ispred vrata, dolazi portir i galami "hajmo dvoje za rodni list", guras se kroz masu da udjes, tamo te naravno doceka "ozarena" salterusa.
kakanj ima 40 000 stanovnika - dvje jake drzavne firme i jednu jaku njemacku.
ne mora opstina (ko god da je na vlasti) prstom mrdnuti - njima dobro.
a da ne govorim da od rata funkcionisu kao paradrzava po pitanju zaposljavanja.
U Kaknju koji god je oglas bio za javno preduzece ili ustanovu - samo je Kakanjac dolazio u obzir
ne znam kakve kvalifikacije i iskustvo ili sta vec gdje treba da imas - nisi mogao na konkursu proci.
Ovi kod nas (SDA iz Sarajeva) Zeljezaru Indijcu prodase a u javne institucije su nam navukli svega samo ne Zenicana.
Od Maglaja do Kaknja. Sreca nam je samo sto Visoko gravitira Sarajevu pa im nismo interesantni.
Opet to nema veze sa radom gradske administracije. Ne moze nam uvijek neko drugi biti kriv, a nismo u stanju organizovati ovjerivanjen dokumenata na dobar nacin.
Probleme o kojima smo pisali ovdje su oni koje Grad Zenica moze i mora sam rijesiti. Nakon toga se mozemo zaliti na druge.
Pa u toj gradskoj administraciji skoro da više Kakanjaca radi nego Zeničana Zašto Kakanjci jesu motivisani da naprave gradsku administraciju u Kaknju, a to isto nisu u Zenici, pitanje je sad
I kod njih gradom vlada tvrda SDA u vidu lokalnog šerifa Mandre, koji je za načelnika opštine instalirao svoju podguznu muhu, grad im bukvalno na papiru vodi pripravnik dok se u stvarnosti Mandra pita za sve. Par jakih lokalnih gazdi rade šta hoće isto kao i kod nas. Ne vidim da ljudi nešto masovno lete da žive tamo.
Ali što neko već reče, 3 jake firme plus državna administracija plus dosta ljudi koji rade u Sarajevu je dovoljno da pokriju više od pola radne snage u gradu 3 do 4 puta manjem od Zenice. Ostali su na kursu švabskog kao i svugdje.
skoronikako wrote: ↑24/07/2020 22:33
Opet to nema veze sa radom gradske administracije. Ne moze nam uvijek neko drugi biti kriv, a nismo u stanju organizovati ovjerivanjen dokumenata na dobar nacin.
Probleme o kojima smo pisali ovdje su oni koje Grad Zenica moze i mora sam rijesiti. Nakon toga se mozemo zaliti na druge.
aha to si u pravu, nisam odmeh skontao poentu tvog posta.
naravno da nam niko drugi nije kriv. sto smo se doveli u trenutno stanje
krivi smo sami sebi sto smo decenijama davali vlast lokalnoj sda
a oni nas prodavali svojoj centrali u sarajevu, u zamjenu za stolice i pozicije itd.
nije nuklearna fizika, mislio sam da je to svima u Zenici jasno.