Ja mislim da je tebi manjak kisika bio i prije pojave maski/brnjica.shbc wrote: ↑21/07/2020 17:20Napisao bih ja, ali ne mogu da se skoncentrisem od ove maske. Manjak kisika, sta li je
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
aldinjo
#1426 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
- shbc
#1427 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
- Diwan
#1428 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Real teorije zavjere
Apsolutni užas: Policija skuplja leševe sa ulica
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1709609
- armin071
#1430 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
www.bhdijaspora.net
KCUS: Katastrofa u Sarajevu, ima mrtvih na Podhrastovima
22/07/2020
Sve ovo treba pozatvarati na Goli otok....
KCUS: Katastrofa u Sarajevu, ima mrtvih na Podhrastovima
22/07/2020
Sve ovo treba pozatvarati na Goli otok....
- Diwan
#1431 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Mislim da bi se trebali aktivirati i očistiti bunkeri za ove pro koroniste. Vrag je odnio šalu - ljudi padaju po ulicama, get ready.Diwan wrote: ↑22/07/2020 10:27 Real teorije zavjere
Apsolutni užas: Policija skuplja leševe sa ulica
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1709609
Nemojte se zajebavati
-
aldinjo
#1432 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
- vet
#1433 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Interesantan naučni rad!?
5G Technology and induction of coronavirus in skin cells
(5G tehnologija i indukcija korona virusa u ćelije kože)
..Abstract
In this research, we show that 5G millimeter waves could be absorbed by dermatologic cells acting like antennas, transferred to other cells and play the main role in producing Coronaviruses in biological cells. DNA is built from charged electrons and atoms and has an inductor-like structure. This structure could be divided into linear, toroid and round inductors. Inductors interact with external electromagnetic waves, move and produce some extra waves within the cells. The shapes of these waves are similar to shapes of hexagonal and pentagonal bases of their DNA source. These waves produce some holes in liquids within the nucleus. To fill these holes, some extra hexagonal and pentagonal bases are produced. These bases could join to each other and form virus-like structures such as Coronavirus. To produce these viruses within a cell, it is necessary that the wavelength of external waves be shorter than the size of the cell. Thus 5G millimeter waves could be good candidates for applying in constructing virus-like structures such as Coronaviruses (COVID-19) within cells.
Prijevod:
U ovom istraživanju, pokazujemo da 5G milimetarski talasi mogu biti apsorbovani u ćelije kože koje djeluju kao antene, pa preneseni do drugih ćelija gdje igraju glavnu ulogu u proizvodnji virusa korona u biološkim ćelijama. DNK je izgrađena od od elektrona i atoma s nabojem i ima strukturu sličnu induktoru. Ta struktura se može podijeliti na linearne, toroidne i okrugle induktore. Ti induktori ulaze u interakciju sa vanjskim elektromagnetnim talasima, kreću se i proizvode dodatne talase unutar ćelija. Oblici tih talasa su slični heksagonalnim i pentagonalnim bazama njihovog DNK izvora. Ti talasi prave rupe u tekućinama jezgra. Kako bi se te rupe popunile, proizvode se dodatne heksagonalne i pentagonalne baze. Te baze se mogu povezivati jedna s drugom i formirati strukture slične virusima kao što je virus korona. Da bi se proizveli ti virusi unutar ćelija, potrebno je da talasna dužina vanjskih talasa bude manja od veličine ćelije. Odatle, 5G milimetarski talasi mogu biti dobar kandidat za aplikaciju u konstruisanju struktura sličnih virusima kao što su virusi korona (COVID-19) unutar ćelija.
-
breba
#1434 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Interesantno je što je objavljeno od respektabilnog izvora.vet wrote: ↑22/07/2020 23:52 Interesantan naučni rad!?
..Abstract
In this research, we show that 5G millimeter waves could be absorbed by dermatologic cells acting like antennas, transferred to other cells and play the main role in producing Coronaviruses in biological cells. DNA is built from charged electrons and atoms and has an inductor-like structure. This structure could be divided into linear, toroid and round inductors. Inductors interact with external electromagnetic waves, move and produce some extra waves within the cells. The shapes of these waves are similar to shapes of hexagonal and pentagonal bases of their DNA source. These waves produce some holes in liquids within the nucleus. To fill these holes, some extra hexagonal and pentagonal bases are produced. These bases could join to each other and form virus-like structures such as Coronavirus. To produce these viruses within a cell, it is necessary that the wavelength of external waves be shorter than the size of the cell. Thus 5G millimeter waves could be good candidates for applying in constructing virus-like structures such as Coronaviruses (COVID-19) within cells.
Prijevod:
U ovom istraživanju, pokazujemo da 5G milimetarski talasi mogu biti apsorbovani u ćelije kože koje djeluju kao antene, pa preneseni do drugih ćelija gdje igraju glavnu ulogu u proizvodnji virusa korona u biološkim ćelijama. DNK je izgrađena od od elektrona i atoma s nabojem i ima strukturu sličnu induktoru. Ta struktura se može podijeliti na linearne, toroidne i okrugle induktore. Ti induktori ulaze u interakciju sa vanjskim elektromagnetnim talasima, kreću se i proizvode dodatne talase unutar ćelija. Oblici tih talasa su slični heksagonalnim i pentagonalnim bazama njihovog DNK izvora. Ti talasi prave rupe u tekućinama jezgra. Kako bi se te rupe popunile, proizvode se dodatne heksagonalne i pentagonalne baze. Te baze se mogu povezivati jedna s drugom i formirati strukture slične virusima kao što je virus korona. Da bi se proizveli ti virusi unutar ćelija, potrebno je da talasna dužina vanjskih talasa bude manja od veličine ćelije. Odatle, 5G milimetarski talasi mogu biti dobar kandidat za aplikaciju u konstruisanju struktura sličnih virusima kao što su virusi korona (COVID-19) unutar ćelija.
Istraživači su mogući utjecaj dokazivali matematikom.
Nesto kao "butterfly effect" teorije haosa koji matematički dokazuje da leptirovo mahanje krilima može uzrokovati tornado sedmicama kasnije.
U svakom slučaju dobro je da imamo naučnike koji ovako misle i tjeraju nauku da dalje istražuje sve moguće opcije. Ne treba olako odbaciti negativne posljedice bilo kakvog novog zračenja
u prirodi
A i tebi
Evo dijela njihove studije. Valjda ima neko na forumu ko voli sinuse i kosinuse i zna koja je brzina rotacije DNK da potvrdi

- shbc
#1435 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
"Virus-like structures such as Coronavirus".
Dakle strukture poput virusa, ne sam virus. Nekada je bitno samo citati, a vala i znati engleski.
Dakle strukture poput virusa, ne sam virus. Nekada je bitno samo citati, a vala i znati engleski.
- vet
#1436 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Naravno jer na primjer, iz ovog članka se može saznati da virus korona nikad nije bio ni izolovan u čistom obliku (a pitanje je da će ikada i biti?!):
COVID19 PCR Tests are Scientifically Meaningless
..
- shbc
#1437 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ne znam kakve to veze ima sa onim sto sam napisao. I ko su ovi uopste? Mislim ova stranica.vet wrote: ↑23/07/2020 16:35Naravno jer na primjer, iz ovog članka se može saznati da virus korona nikad nije bio ni izolovan u čistom obliku (a pitanje je da će ikada i biti?!):
..
Nego, sad bez zajebancije. Volio bih da postavim pitanje svima koji misle da je ovo velika prevara i zavjera. Zbog cega doktori sirom svijeta potvrdjuju da je epidemija stvarna, kao i opasnost?
-
el-weedo
#1438 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Cash, money, dolla' bill yaaaa..shbc wrote: ↑23/07/2020 17:56Ne znam kakve to veze ima sa onim sto sam napisao. I ko su ovi uopste? Mislim ova stranica.vet wrote: ↑23/07/2020 16:35Naravno jer na primjer, iz ovog članka se može saznati da virus korona nikad nije bio ni izolovan u čistom obliku (a pitanje je da će ikada i biti?!):
..
Nego, sad bez zajebancije. Volio bih da postavim pitanje svima koji misle da je ovo velika prevara i teorija zavjere. Zbog cega doktori sirom svijeta potvrdjuju da je epidemija stvarna, kao i opasnost?
- shbc
#1439 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ok. Ko ih placa i zasto?el-weedo wrote: ↑23/07/2020 17:58Cash, money, dolla' bill yaaaa..shbc wrote: ↑23/07/2020 17:56Ne znam kakve to veze ima sa onim sto sam napisao. I ko su ovi uopste? Mislim ova stranica.vet wrote: ↑23/07/2020 16:35
Naravno jer na primjer, iz ovog članka se može saznati da virus korona nikad nije bio ni izolovan u čistom obliku (a pitanje je da će ikada i biti?!):
..
Nego, sad bez zajebancije. Volio bih da postavim pitanje svima koji misle da je ovo velika prevara i teorija zavjere. Zbog cega doktori sirom svijeta potvrdjuju da je epidemija stvarna, kao i opasnost?
- DEMONIKA
#1440 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
epidemija je stvarna, manipulacija brojkama je još stvarnijashbc wrote: ↑23/07/2020 17:56Ne znam kakve to veze ima sa onim sto sam napisao. I ko su ovi uopste? Mislim ova stranica.vet wrote: ↑23/07/2020 16:35Naravno jer na primjer, iz ovog članka se može saznati da virus korona nikad nije bio ni izolovan u čistom obliku (a pitanje je da će ikada i biti?!):
..
Nego, sad bez zajebancije. Volio bih da postavim pitanje svima koji misle da je ovo velika prevara i zavjera. Zbog cega doktori sirom svijeta potvrdjuju da je epidemija stvarna, kao i opasnost?
ne potvrđuju to svi doktori širom svijeta
oni koji pokušaju da objektivno prikažu epidemiološku sliku i veličinu opasnost, njih se diskreditira na sve moguće načine
i nije stvar da li je prevara
stvar je da proturječne mjere koje se donose i izjave koje mijenjaju svako malo nemaju logike, pa je za očekivati da se svatko s iole razuma zapita šta se dešava
- armin071
- shbc
#1442 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ok, zasto se to radi?DEMONIKA wrote: ↑23/07/2020 18:31epidemija je stvarna, manipulacija brojkama je još stvarnijashbc wrote: ↑23/07/2020 17:56Ne znam kakve to veze ima sa onim sto sam napisao. I ko su ovi uopste? Mislim ova stranica.vet wrote: ↑23/07/2020 16:35
..
oni koji pokušaju da objektivno prikažu epidemiološku sliku i veličinu opasnost, njih se diskreditira na sve moguće načine
stvar je da proturječne mjere koje se donose i izjave koje mijenjaju svako malo nemaju logike, pa je za očekivati da se svatko s iole razuma zapita šta se dešava
- DEMONIKA
- DEMONIKA
#1444 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
nisam vidovita, niti gledam u kašikeshbc wrote: ↑23/07/2020 18:53Ok, zasto se to radi?DEMONIKA wrote: ↑23/07/2020 18:31epidemija je stvarna, manipulacija brojkama je još stvarnijashbc wrote: ↑23/07/2020 17:56
Ne znam kakve to veze ima sa onim sto sam napisao. I ko su ovi uopste? Mislim ova stranica.
mogu imati svoje lično mišljenje zašto...
a to zašto bi moglo varirati i od države do države, kako kojoj vlasti paše
nije mi mrsko staviti masku,
odstojanje bih uvela davno prije i bez virusa, jer mi je disanje i naguravanje osoba po redovima i radnjama uvijek bilo fuj
ruke sam prala i bez da sam čekala da mi novoprosvijetljeni forumaši kažu da se ruke trebaju prati
hoću reći da sve ima dvije strane i da strogo slijediti samo jednu stranu, bez da se ima 100% dokaz da je baš ta strana u pravu, nije moj par postola
mogu poštovati razumna pravila, sve ostalo što mi je upitno ću preispitivati, dok ne dobijem odgovor zašto
- shbc
#1445 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ne kazem da jesi. Nego pitam jer vidim da se konsantno ta neka prica ponavlja pa bih volio da vidim razmisljanja tih sto vjeruju u te price zasto bi toliki doktori (a realno je da bar 99,90% doktora isto govori) to krili. Ako su potplaceni, ko ih je i zasto potplatio?DEMONIKA wrote: ↑23/07/2020 19:13nisam vidovita, niti gledam u kašikeshbc wrote: ↑23/07/2020 18:53Ok, zasto se to radi?DEMONIKA wrote: ↑23/07/2020 18:31
epidemija je stvarna, manipulacija brojkama je još stvarnija
stvar je da proturječne mjere koje se donose i izjave koje mijenjaju svako malo nemaju logike, pa je za očekivati da se svatko s iole razuma zapita šta se dešava![]()
odstojanje bih uvela davno prije i bez virusa, jer mi je disanje i naguravanje osoba po redovima i radnjama uvijek bilo fuj
ruke sam prala i bez da sam čekala da mi novoprosvijetljeni forumaši kažu da se ruke trebaju prati![]()
hoću reći da sve ima dvije strane i da strogo slijediti samo jednu stranu, bez da se ima 100% dokaz da je baš ta strana u pravu, nije moj par postola
mogu poštovati razumna pravila, sve ostalo što mi je upitno ću preispitivati, dok ne dobijem odgovor zašto
Mislim zavjera na ovom nivou... Globalnom.
Na svijetu prema podacima iz 2015. ima preko 10 miliona doktora. Neka ih 10 miliona govori da situacija nije bezazlena, gdje su tu jos sestre (kojih ima bar 5 puta vise), farmaceuti, mikrobiolozi, politicari, mediji i svi ostali koji su po teoreticarima ukljuceni u zavjeru... Pa ljudi jeste li svjesni koji bi to novci bili u pitanju? To su ljudi stotine milijardi dolara, ako ne i bilioni da se sarada odrzi. Pa kome se isplati da to finansira? Ne moze taj novac za 10 zivota vratiti.
- DEMONIKA
#1446 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
ti reče zavjera, ne jashbc wrote: ↑23/07/2020 20:03Ne kazem da jesi. Nego pitam jer vidim da se konsantno ta neka prica ponavlja pa bih volio da vidim razmisljanja tih sto vjeruju u te price zasto bi toliki doktori (a realno je da bar 99,90% doktora isto govori) to krili. Ako su potplaceni, ko ih je i zasto potplatio?DEMONIKA wrote: ↑23/07/2020 19:13nisam vidovita, niti gledam u kašike![]()
ruke sam prala i bez da sam čekala da mi novoprosvijetljeni forumaši kažu da se ruke trebaju prati![]()
Na svijetu prema podacima iz 2015. ima preko 10 miliona doktora. Neka ih 10 miliona govori da situacija nije bezazlena, gdje su tu jos sestre (kojih ima bar 5 puta vise), farmaceuti, mikrobiolozi, politicari, mediji i svi ostali koji su po teoreticarima ukljuceni u zavjeru... Pa ljudi jeste li svjesni koji bi to novci bili u pitanju? To su ljudi stotine milijardi dolara, ako ne i bilioni da se sarada odrzi. Pa kome se isplati da to finansira? Ne moze taj novac za 10 zivota vratiti.
ide po onoj staroj, kad ti 5 ljudi kaže da si pijan lezi pa se valjaj
a ovdje ih baš ima koji su zavrli da ti kažu da si pijan
neise
objasne ti splinter oliti mogi, pitaj jednoumlje
ne pitaj zdrav razum
- zubi
#1447 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ne zna ona kako i zasto, a i ne zamara se time... ona samo zna da tako jeste... jer, zdrav razumshbc wrote: ↑23/07/2020 20:03 Nego pitam jer vidim da se konsantno ta neka prica ponavlja pa bih volio da vidim razmisljanja tih sto vjeruju u te price zasto bi toliki doktori (a realno je da bar 99,90% doktora isto govori) to krili. Ako su potplaceni, ko ih je i zasto potplatio?
-
Tambure
#1448 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Doktori postupaju po uoutama who .... zanemariv je broj onih koji rade istrazivanja na virusu ... to su oni koji su pod sapom who. Dakle i doktori su ovce.
-
Mogy87
-
Tambure