susramlje – sram u tuđe ime radi nečega što je objavio, napravio ili rekao taj čovjek.
SDA-All about
- hadzinicasa
-
zposao
#49627 Re: SDA-All about
Ja u stvari mislim da je momak iskren i da ne glumi. Zapravo, on je dosegao maksimum svog intelektualnog i duhovnog razvoja.
Drugi je par rukava što u normalnim zemljama i društvima takav kapacitet sa takvim osobinama ne bi dosegao do televizije. Mi se moramo zapitati kakav sistem pravimo kada su nam takvi najbolji.
-
zposao
#49628 Re: SDA-All about
Ispričavam se. U pravu si onda.hadzinicasa wrote: ↑23/07/2020 09:24susramlje – sram u tuđe ime radi nečega što je objavio, napravio ili rekao taj čovjek.
Pogrešno sam pretpostavio značenje riječi zbog prefiksa "su".
-
Novak20
#49629 Re: SDA-All about
Sve si u pravu osim toga da mi pravimo sistem.zposao wrote: ↑23/07/2020 09:26Ja u stvari mislim da je momak iskren i da ne glumi. Zapravo, on je dosegao maksimum svog intelektualnog i duhovnog razvoja.
Drugi je par rukava što u normalnim zemljama i društvima takav kapacitet sa takvim osobinama ne bi dosegao do televizije. Mi se moramo zapitati kakav sistem pravimo kada su nam takvi najbolji.
Mi smo one žabe koje sada mrdaju u loncu vode na temperaturi od 60 celzija dok Zahiraga lagano loži.
- Veigar
#49630 Re: SDA-All about
Nisam ja džaba napisao, da će bit milina gledat kako SDA organizuje pradu ponosa.Novak20 wrote: ↑23/07/2020 08:29Vrijeđanje inteligencije i pameti je upravo ono što SDA godinama radi praveći društvo po svojoj mjeri. Agenda znana u narodu kao "rahat patnja" nije nikakav mit nego realnost. Nama pokornost i vječna patnja u sastavljanju kraja s krajem, njima funkcije, položaji, materijalno bogatstvo zagarantirano u namjernom kaskanju za onim što se može nazvati modernim svijetom.piupiu wrote: ↑23/07/2020 07:27Šprdaju se s nama. Ali nije to samo do njih. To je i do stepena razvoja naroda, kojemu je bliži 'narodski' i lopovski Memić, nego neki pismen i kulturan čovjek. To je i do političke kulture. I do toga, na kraju, što mi zaista jesmo primitivan narod, i što jedna takva bahata sirovina ima puno više pristalica od nekog pristojnog 'šonje'.izvrsni direktor wrote: ↑23/07/2020 01:41 Primijetite li koliko rapidno srozavaju drzavu? Od pocetka 2000tih idemo ka dole, ali u zadnji vrijeme sda rapidno radi na tome..
Memic ambasador jbt
Memić godinu pred mirovinu gradi karijeru u diplomaciji, jbt.
A evo kako i koliko su po svojoj SDA agendi spremni da budu dio zapadnog svijeta po riječima "mladeži" SDA. Nije povorka nego parada, nisu oni ti kojii odobravaju Povorku ponosa nego koalicijski partneri crni Mario i Ismir.
https://faktor.ba/vijest/zahiragic-ocek ... nosa/91505
Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić se na svom Facebook profilu osvrnuo na najavljenu paradu ponosa koja bi se narednog mjeseca trebala održati u Sarajevu.
Zahiragić je naveo da su jučer premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar MUP-a Ismir Jusko (oba SBB) u ime Vlade KS primili organizatore parade ponosa i dali im podršku u organizaciji iste.
Dalje je, između ostalog,napisao:
- Istina je kako je pravo na javno okupljanje zagarantovano Zakonom i Europskom konvencijom o ljudskim pravima - osim u slučaju da se isto ne može osigurati. S obzirom da je KS prošle godine osigurao 'Paradu' i da je organizovana bez ikakvih problema - taj argument koji se koristio godinama unazad više nije moguće upotrijebiti. Svjestan sam da je pravo na okupljanje, tj sloboda udruživanja i okupljanja zagarantovana Europskom konvencijom o ljudskim pravima.
Međutim, istom tom Konvencijom je članom 9. zagarantovana Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti, a članom 10. sloboda izražavanja. S tim u vezi iskazujem svoj javni protest radi podrške predstavnika Vlade KS 'Paradi' i osuđujem istu, a očekujem da se ministri u Vladi KS iz SDA također ograde. Argumenti, kada sam ja u pitanju, su isti kao i prošle godine.
Posebna tema jeste najava 'Parade' kao javnog okupljanja u vrijeme pandemije koronavirusa, a radi koje su uvedene mnoge mjere. Očekujem da će Krizni štab ipak, ako ništa radi epidemioloških razloga, istu zabraniti. Sjećate se šta se desilo nakon nedavnih protesta - kako je skočio broj oboljelih?
U svakom slučaju, jasno je kako je cilj kontinuiranih aktivnosti na promociji različitih seksualnih orijentacija i rodnih - a ne spolnih, identiteta, nije ništa drugo do 'kuhanje žabe'. Kada žabu živu ubacite u kipuću vodu, ona će iz iste iskočiti, a ukoliko je ubacite u hladnu vodu pa lagano kuhate, ona će se privikavati na to postepeno povećanje temperature i u konačnici će biti živa skuhana... Ne želim biti 'skuhan', a ne želim ni da naša djeca budu 'skuhana'...
-
A_A_AKCIJA
#49631 Re: SDA-All about
Hadžo opet grize jabuku ...?!Styling wrote: ↑23/07/2020 06:55Memic je nivo Hadze Efendica. Sjeca li se iko brukanja i sramocenja po diplomatskim krugovima u Becu?drug_profi wrote: ↑23/07/2020 01:47 Kakve su ekselencije nekad bile, a kakve su sad. Dovoljno pokazuje u kojem smjeru idemo
- Veigar
#49632 Re: SDA-All about
ako mi išta u životu piči po živcima to su onnda te takozvane aristorkrate. Čuj problem što je ruku pružio sjedeći "princezi". Šta je to princeza, neka svetinja, božanstvo, posebna, insan od krvi i mesa ko i svi mi.
Ne branim dotičnog al trebo si napisati da je sjedeći pružio ruku ženi vjerojatno na nekom javnom okupljanju.
Ovako me samo iziritira sa tim princeza.
- Banksy
- Veigar
- skafiskafsnjak
#49636 Re: SDA-All about
- Veigar
#49637 Re: SDA-All about
Ja najveći problem sa njima imam baš u tom kontekstu begovata.
-
high_volume
#49638 Re: SDA-All about
Ovo je populistička izjava i pozicioniranje unutar vlastite stranke, zna on da ne čini odluku svojim stavovima.Styling wrote: ↑22/07/2020 18:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/haris-z ... /200722132
Evo oglasio se mladi SDA junosa. Samo je zaboravio da je paradu odobrila njegova vlada i koalicioni partneri.
- JThomas
#49639 Re: SDA-All about
pa nema u diplomatiji razlike je li tradicionalna ili demokratska aristokratija. ima protokol, ima bonton, mnogo formalniji od našeg običnog. to je jednaka glupost bila princeza ili ministrica.
- hadzinicasa
-
high_volume
- JThomas
#49642 Re: SDA-All about
ako ne može više ovamo. jer ovamo su milioni. bolji je omjer prava i odgovornosti kod načelnika sarajevskih opština nego kod trampa.
- Banksy
#49643 Re: SDA-All about
Diplomatija je uvijek degradacija. Titula za zaslužne, ali daleko, što dalje od izvora novca. Ilidža je postala mala za njih dvojicu, pa je kartel prednost dao onome koji zna s ljudima, nije završio Sorbonu, nije neki intelektualac, ali je čovjek iz naroda.
-
DonieBrasco
#49644 Re: SDA-All about
Ima li jos neki usutpak da im SDA nije ucinila, zeleni dajte im jos neku poziciju vama je dosta Opcina Centar, vise vam ni Kanton, grad Sarajevo nije u interesu."Srbija i Republika Srpska su dvije srpske države na ovim prostorima, bez obzira šta drugi mislili o tome, to je tako", rekao je Dodik.
- Kikibombona
#49645 Re: SDA-All about
Semir Efendic je neprijatelj Bskirove, Sebijine, Asimove SDA. Za SDA vrh je puno važnije eliminirati unutrasnjeg neprijatelja nego dobiti jednu opstinu.RunnerX wrote: ↑22/07/2020 15:27I to je vrlo moguće jer ovim zaista gube mnogo.drug_profi wrote: ↑22/07/2020 15:14 A hajmo uzet kao mogucnost da ovo nije potez SDA?
Mozda nisu vise tako svemoguci. Stvari im ocigledno stalno izmicu kontroli, pa zasto ne bi i neki tuzilac?
I ta opstina, ako bi je dobio Efendic, ne bi bila SDA opstina, vec bi bila opstina najveceg neprijatelja.
...
Sasvim je logično da se SDA zeli otarasiti Efendica pod svaku cijenu. Ovo sa optuznicom je idealno rješenje.
-
A_A_AKCIJA
#49646 Re: SDA-All about
Veigar wrote: ↑23/07/2020 09:46ako mi išta u životu piči po živcima to su onnda te takozvane aristorkrate. Čuj problem što je ruku pružio sjedeći "princezi". Šta je to princeza, neka svetinja, božanstvo, posebna, insan od krvi i mesa ko i svi mi.
Ne branim dotičnog al trebo si napisati da je sjedeći pružio ruku ženi vjerojatno na nekom javnom okupljanju.
Ovako me samo iziritira sa tim princeza.
Da, pružio joj je ruku sjedeći, jer je poznati borac za klasnu ravnopravnost, poznati disruptor nejednakosti i društveno-političkih normi koje su odatle potekle, ili je ipak samo sirovina sa dna kace bez grama manira, koji se inače ne bi ni rukovao sa ženskinjem, a ovdje je moro?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#49647 Re: SDA-All about
nesto sam pogresno napisao?drug_profi wrote: ↑22/07/2020 22:20Jesi to pobrko terapiju ili trazis povisicu?malakh wrote: ↑22/07/2020 17:44 to samo govori koliko smo glupi, naivni, ovce, telad, da nam se sve ovo dešava.
pazi, komsic vratio sifeta koji je otvoreno podržao cetnickog vojvodu i to ga postavi za ministra obrane. ovi vracaju asima poslije jedne od najkriminogenijih afera, a sa druge strane docekasmo da nam aljoša campara i elmedin konakovic budu političke mesije u kantonu sarajevo.
i sve se to nemoćno promatra.
mislim, dok svaka moja napisana rijec prolazi kroz sve moguce skenere pristrasnih stranackih forumasa, znaci da sam definitivno na pravom putu.
- bunk
#49648 Re: SDA-All about
Meh ,lakmus papir je kifla.
Pomisli da je slucajno nesavrsena ta politika booom gotov si
Pomisli da je slucajno nesavrsena ta politika booom gotov si
- Banksy
#49649 Re: SDA-All about
Otarasiš ga se tako da ga ne kandidiraš.Kikibombona wrote: ↑23/07/2020 11:04 ...
Sasvim je logično da se SDA zeli otarasiti Efendica pod svaku cijenu. Ovo sa optuznicom je idealno rješenje.
Ovo je kandidatura na kratkoj uzici. Kako ovise jedni o drugima, progutaće se i ovo.
-
high_volume
#49650 Re: SDA-All about
Banksy wrote: ↑23/07/2020 11:16Otarasiš ga se tako da ga ne kandidiraš.Kikibombona wrote: ↑23/07/2020 11:04 ...
Ovo je kandidatura na kratkoj uzici. Kako ovise jedni o drugima, progutaće se i ovo.
Podizanjem optužnice:
1. Semir Efendić konačno želi da skine taj teret sa sebe i SDA, jer zna da će sarajevsko korumpirano pravosuđe taj predmet riješiti njemu i njima u korist, i time zatvoriti usta neprijatelju;
2. SDA želi da se riješi Semira Efendića, pušta ga niz vodu, jer i oni znaju da bez SDA logistike, Semir Efendić ne vrijedi mnogo, taman i da se priključi NiP-u. A i ponizio je Sarajlića, a ovaj ne oprašta...
Mnogo bitnije od procesuiranja Semira Efendića je Tužilaštvo KS i njihovo pravo da kalkuliraju i koriste pravne norme u nečijem interesu. U čijem?
VSTV je izgubilo kredibilitet da bi moglo formirati istragu i donijeti odgovor na pitanje zašto je Tužilaštvo KS čekalo dvije i po godine za odluku o podizanju optužnice. Možda Skupština KS da formira komisiju ili neko treći, da donese odgovor: da ta optužnica sad nije nekom zatrebala, pitanje je da li bi i danas bila podignuta. Ko je zadržavao ovaj postupak, ko je predmet odlagao i stavio ga sa strane, po čijem nalogu.
Svo oni koji su učesnici u zadržavanju optužnice, trebaju odgovarati za korupciju ili nesavjestan rad u službi, i sve trebaju dobiti otkaz i druge kazne.