Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
howdy

#14751 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

cabej

#14752 Re: Migranti u BiH

Post by cabej »

Drvar- rješenje za migrantske probleme
Author: Vjecnik.wordpress. com

Jako je iritantna nesposobnost bošnjačke, uglavnom SDA politike da na bezobrazluk SNSD manipulatora odgovore još većim bezobrazlukom. Već dugo vremena Čović i Dodik to koriste na način da maksimalno zategnu situaciju, dobiju dio onoga što žele i na kraju popuste situaciju sa kartama malo boljim nego prije zatezanja. Kratkovidi SDA političari, nesposobni da se snalaze u toj situaciji uglavnom “naliježu na volej” time što smiruju situaciju pokušavaju izdejstovati nekakav kompromis pa onda moraju da daju nešto da bi smirili situaciju, što ustvari i jeste bio cilj SNSD-ovaca.

Ali da se vratimo na subjekt ovog članka- migranti. Migranti su očigledno postali veliki problem i to isključivo bošnjačkih prostora, i to isključivo planskim djelovanjem SNSD-a (nedozvoljavanje angažmana Vojske BIH) i HDZ-a (čuvanjem granice da migranti ne odu iz Bihaća). Umjesto da bošnjački zvaničnici na te bezobrazluke odgovore još većim bezobrazlukom, oni pišu dopise i moljakaju EU zvaničnike kako su ugroženi. Nažalost, ko god je u životu imao dodira sa manipulatorom i bezobraznikom koji ne poštuje pravila, naučio je da samo još veći bezobrazluk pije vode i da je kompromis samo sredstvo kada imate jednak argument prijetnje kao i suprotna strana.

A rješenje je vrlo jednostavno: iz Bihaća stavljati migrante u autobuse i pravac Drvar. Na granici općina Bihać i Drvar postaviti kontrolni punkt i migrante usmjeravati u jednom smjeru i granici sa Hrvatskom ali u Drvaru.

U roku mjesec dana bi problem sa migrantima bio djelomično riješen- prvo jer u Drvaru žive SNSD Srbi, a drugo jer je kanton sa HDZ većinom.

dvije hiljade migranata otpremiti u jednom smjeru pa da vidimo dokle će Dodik da transportuje migrante iz Srbije u Bihać.
howdy

#14753 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

cabej wrote: 21/07/2020 10:21 Drvar- rješenje za migrantske probleme
Author: Vjecnik.wordpress. com

Jako je iritantna nesposobnost bošnjačke, uglavnom SDA politike da na bezobrazluk SNSD manipulatora odgovore još većim bezobrazlukom. Već dugo vremena Čović i Dodik to koriste na način da maksimalno zategnu situaciju, dobiju dio onoga što žele i na kraju popuste situaciju sa kartama malo boljim nego prije zatezanja. Kratkovidi SDA političari, nesposobni da se snalaze u toj situaciji uglavnom “naliježu na volej” time što smiruju situaciju pokušavaju izdejstovati nekakav kompromis pa onda moraju da daju nešto da bi smirili situaciju, što ustvari i jeste bio cilj SNSD-ovaca.

Ali da se vratimo na subjekt ovog članka- migranti. Migranti su očigledno postali veliki problem i to isključivo bošnjačkih prostora, i to isključivo planskim djelovanjem SNSD-a (nedozvoljavanje angažmana Vojske BIH) i HDZ-a (čuvanjem granice da migranti ne odu iz Bihaća). Umjesto da bošnjački zvaničnici na te bezobrazluke odgovore još većim bezobrazlukom, oni pišu dopise i moljakaju EU zvaničnike kako su ugroženi. Nažalost, ko god je u životu imao dodira sa manipulatorom i bezobraznikom koji ne poštuje pravila, naučio je da samo još veći bezobrazluk pije vode i da je kompromis samo sredstvo kada imate jednak argument prijetnje kao i suprotna strana.

A rješenje je vrlo jednostavno: iz Bihaća stavljati migrante u autobuse i pravac Drvar. Na granici općina Bihać i Drvar postaviti kontrolni punkt i migrante usmjeravati u jednom smjeru i granici sa Hrvatskom ali u Drvaru.

U roku mjesec dana bi problem sa migrantima bio djelomično riješen- prvo jer u Drvaru žive SNSD Srbi, a drugo jer je kanton sa HDZ većinom.

dvije hiljade migranata otpremiti u jednom smjeru pa da vidimo dokle će Dodik da transportuje migrante iz Srbije u Bihać.
jel ti fakat mislis da se ne radi o trojnom dogovoru?
cabej

#14754 Re: Migranti u BiH

Post by cabej »

mislim, jer treći ne dobijaju ništa zauzvrat (a pogubiše glasove na nesnalaženju).
mislim da je samo nesposobnost + razjedinjenost u pitanju
neko_sa_strane

#14755 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Jutros oko 8 bar desetak migranata je ušlo u tramvaj na stanici na Malti i izašli su kod kampusa. Pretpostavljam kuda su se uputili. Ja stvarno ne znam koga ili šta Bišćani i ostali Krajišnici čekaju. Protest se može organizovati i pod maskama držeći odstojanje od 2 metra.
neko_sa_strane

#14756 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Frustracije izbijaju jer ne mogu dalje preko granice. Biće toga i više u godinama koje dolaze ako se momentalno ne zaustavi priliv. Da sam na mjestu vlasnika vikendica osigurao bih ih, ugradio alarm i ako baš budu i pored toga provaljivali postavio bih klopke za životinje pa ako se uhvati drugi put mu neće pasti na pamet. Na državu se svakako ne možeš osloniti niti će ti država kojoj plaćaš porez platiti odštetu za uništenu imovinu.
biscanka2

#14757 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

neko_sa_strane wrote: 21/07/2020 12:03
Frustracije izbijaju jer ne mogu dalje preko granice. Biće toga i više u godinama koje dolaze ako se momentalno ne zaustavi priliv. Da sam na mjestu vlasnika vikendica osigurao bih ih, ugradio alarm i ako baš budu i pored toga provaljivali postavio bih klopke za životinje pa ako se uhvati drugi put mu neće pasti na pamet. Na državu se svakako ne možeš osloniti niti će ti država kojoj plaćaš porez platiti odštetu za uništenu imovinu.
Kakva drzava, kakvi protesti.narod je na samoodbranu prisiljen.
Samo u Bihacu praviti proteste ne vrijedi.To bi se trebalo zajednicki po svim gradovima organizovati - tek tad bi se mozda neki pomak mogao ocekivati. Narod je po drugim gradovima proteste u Bihacu ismijavao i biscane ogovarao (mislili eto krajisnika pa neka oni to sami rijese) - umjesto da su se soidarisali pa i u njihovim gradovima organizirali.To su vidjeli i Peter i EU (pa sad tu nesolidarnost i koriste). Sad kad je djavo i na njihova vrata zakucao ...,ma nije ovo nista sta ce (ako gradjanima BiH svijest ne proradi) sve biti.Onaj majmun Peter kod Senada i dalje lazi prsipa i govori o 5-6 hiljada ilegalaca u BiH a toliko ih samo u Bihacu i Kladusi ima.Meni krivo sto mu Senad nepostavi pitanje kad on (Peter) ta ljudska prava ganja sta je onda sa ljudskim pravima domicilnog stanovnistva - on (Peter i EU) ih svojim gledanjem i nacinom rada, ta ista ljudska prava, gradjanima BiH unistava.
neko_sa_strane

#14758 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Napraviti protest u Sarajevu ispred Vlade FBiH kao i Vijeća ministara.
cabej

#14759 Re: Migranti u BiH

Post by cabej »

neko_sa_strane wrote: 21/07/2020 12:48 Napraviti protest u Sarajevu ispred Vlade FBiH kao i Vijeća ministara.
ništa od toga ne pije vode, Dodik se podsmijava Bošnjačkim protestima. sve dok probosanski političari ne potegnu argument bezobrazluka (istom ili gorom mjerom, na bilo koji način), situacija se neće riješiti.
biscanka2

#14760 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Ovog tuzioca treba razapeti (mora da ga je Peter dobro pomilovao). On samoodbranu uvrstava u pokusaj ubistva.Sta treba da dva covjeka pred grupom divljaka cini - da legnu da ih divljaci tuku.Zasto ti tuzioci ne pocnu sa optuzbama prema drzavnim nadleznicima. :twisted:
https://www.biscani.net/wp-content/uplo ... .50.27.png
howdy

#14761 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

cabej wrote: 21/07/2020 10:36 mislim, jer treći ne dobijaju ništa zauzvrat (a pogubiše glasove na nesnalaženju).
mislim da je samo nesposobnost + razjedinjenost u pitanju

SDA ce pomest na izborima.
biscanka2

#14762 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Ovo nam govori o sposobnosti nase policije.Pa njih dvojica da su barem svaki po jednog uhvatili.Za vozaca se po registracijama moze vlasnik utvrditi i debelo kazniti (svaki vlasnik je za svoje auto odgovoran ako to ne cini ond mu ga oduzeti).
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200722049
howdy

#14763 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Danas stala cetvorica na cestu, ne jebu se maknut. Pocinju mi ic na zivce i to opasno
Hannibal41

#14764 Re: Migranti u BiH

Post by Hannibal41 »

jucer su policajci na otoci jednog migranta unistili od batina. frajer ce godinama znat kad ce kisa. vjerovatno nesta ukro, bjezo im je
neko_sa_strane

#14765 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

howdy wrote: 22/07/2020 16:20 Danas stala cetvorica na cestu, ne jebu se maknut. Pocinju mi ic na zivce i to opasno
Ja sam maloprije u javnom prevozu čuo čovjeka koji govori da namjerno izlijeću pred auta i kako smatra da su veliki problem.
escobar__

#14766 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

neko_sa_strane wrote: 22/07/2020 18:07
howdy wrote: 22/07/2020 16:20 Danas stala cetvorica na cestu, ne jebu se maknut. Pocinju mi ic na zivce i to opasno
Ja sam maloprije u javnom prevozu čuo čovjeka koji govori da namjerno izlijeću pred auta i kako smatra da su veliki problem.
Nek kupi maramice od braće pa neće smarat. Eventualno baci koji selam i ljepota
biscanka2

#14767 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Prije nekih 2 godine gledala sam snimak na njemackoj televiziji kako je Slovenija preko TV najavila gradjanima zabranu za svaku vrstu pomoci ilegalcima i najavila kazne. Kad to moze jedna EU clanica zasto nebi mogli i ovi nasi vladajuci ugursusi ( o sebi se zabavili dabogda).
Ommadawn

#14768 Re: Migranti u BiH

Post by Ommadawn »

biscanka2 wrote: 22/07/2020 21:49
Prije nekih 2 godine gledala sam snimak na njemackoj televiziji kako je Slovenija preko TV najavila gradjanima zabranu za svaku vrstu pomoci ilegalcima i najavila kazne. Kad to moze jedna EU clanica zasto nebi mogli i ovi nasi vladajuci ugursusi ( o sebi se zabavili dabogda).
I sproveli tu najavu u djelo?
dostavljac

#14769 Re: Migranti u BiH

Post by dostavljac »

:-) :-) danas sretnem jednog ime mu je Zayid tako se valjda pise...
Mi kao kolektiv kupili mu cipele neku jaknu ono zimus kada je bilo hladno, lik u papucama bio.

Tu se vrtio neko vrijeme kroz priču ide u Italiju ovo ono sretno. Kada danas ko iz vedra neba. Eto njega dosao da se pozz i kroz priču deportovali ga iz Milana nije bio ni 30 dana sad opet prodaje maramice hoce opet da ide..

kako zacas to druge države riješe.. A kod nas neka hodaju... A ti sto nece da se maknu sa ceste su gore kod Alipasine dzamije... bas je čudna sorta ljudi.. tesko nama s njima....
vrbas1979

#14770 Re: Migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

biscanka2 wrote: 21/07/2020 12:37
neko_sa_strane wrote: 21/07/2020 12:03
Kakva drzava, kakvi protesti.narod je na samoodbranu prisiljen.
Samo u Bihacu praviti proteste ne vrijedi.To bi se trebalo zajednicki po svim gradovima organizovati - tek tad bi se mozda neki pomak mogao ocekivati. Narod je po drugim gradovima proteste u Bihacu ismijavao i biscane ogovarao (mislili eto krajisnika pa neka oni to sami rijese) - umjesto da su se soidarisali pa i u njihovim gradovima organizirali.To su vidjeli i Peter i EU (pa sad tu nesolidarnost i koriste). Sad kad je djavo i na njihova vrata zakucao ...,ma nije ovo nista sta ce (ako gradjanima BiH svijest ne proradi) sve biti.Onaj majmun Peter kod Senada i dalje lazi prsipa i govori o 5-6 hiljada ilegalaca u BiH a toliko ih samo u Bihacu i Kladusi ima.Meni krivo sto mu Senad nepostavi pitanje kad on (Peter) ta ljudska prava ganja sta je onda sa ljudskim pravima domicilnog stanovnistva - on (Peter i EU) ih svojim gledanjem i nacinom rada, ta ista ljudska prava, gradjanima BiH unistava.
Kakvi protesti u Bihaću? Desilo se jednom-dva puta da je iole bilo ljudi na skupu, ostali su bili totalni debakl gdje se pojavljivalo više novinara nego učesnika protesta. Posebno oni na koje je pozivao lokalni fašista Sej.

Koja su to tebi prava uništena?
Heller

#14771 Re: Migranti u BiH

Post by Heller »

Deportovali ga iz Italije u BiH? Trebamo ih i mi sutat makar u Tursku onda.
dostavljac

#14772 Re: Migranti u BiH

Post by dostavljac »

Heller wrote: 22/07/2020 22:57 Deportovali ga iz Italije u BiH? Trebamo ih i mi sutat makar u Tursku onda.
Da njega i jos njih stotinjak koje su uspjeli dovesti....ma treba ih samo dalje kao što reče "sutati"... samo ih pitali odakle su došli kao iz BiH i samo ih lagano lijepo nazad
Nisu smjeli reći koja je im je matična zemlja jer odose predaleko ovako su opet blizu evrope...
Naslovnica

#14773 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

dostavljac wrote: 22/07/2020 22:28 :-) :-) danas sretnem jednog ime mu je Zayid tako se valjda pise...
Mi kao kolektiv kupili mu cipele neku jaknu ono zimus kada je bilo hladno, lik u papucama bio.

Tu se vrtio neko vrijeme kroz priču ide u Italiju ovo ono sretno. Kada danas ko iz vedra neba. Eto njega dosao da se pozz i kroz priču deportovali ga iz Milana nije bio ni 30 dana sad opet prodaje maramice hoce opet da ide..

kako zacas to druge države riješe.. A kod nas neka hodaju... A ti sto nece da se maknu sa ceste su gore kod Alipasine dzamije... bas je čudna sorta ljudi.. tesko nama s njima....
Ocito da nije bio peder, novinar ili izbjeglica.
:D
ST11

#14774 Re: Migranti u BiH

Post by ST11 »

Ommadawn wrote: 22/07/2020 22:04
biscanka2 wrote: 22/07/2020 21:49

I sproveli tu najavu u djelo?
Naravno. Mozete vjerovati, da vas kazna stigne prije ili kasnije, ako vas uhvate ali SLO gradjani u 99% slucajeva prijavljuju ilegalne migrante, kada ih sretnu na svom putu, policija dodje i pokupi ih. Bas zbog toga ih sjeverozapadno od Ljubljane nismo vidjeli od velikog vala 2016. Tamo oko Ribnice ili Grosuplja izadju iz sume i to je, ako ih ne ceka prije svercer sa kombijem, kraj njihovog puta.

Kazne idu do 4500€ i 5 godina zatvora. Samo zbog pokazivanja smijeri, kuda da idu, mozes zaraditi zatvor.
https://e-maribor.si/kaksne-kazni-vas-l ... kati-mejo/
https://sobotainfo.com/novica/slovenija ... zni/499014
howdy

#14775 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Juce sam dobio informaciju da ova domaca NVO bagra ima plate od 2300 - 2500 KM. Vidimo odakle vjetar puše, ljudska prava. Aha.
Locked